Μια δυσκολη ερωτηση.

Στα live τους βοηθουνται και απο τα ΤΕΜΠΟ των κομματιων τους που κυμαινονται απο πολυ αργα εως...mid tempo & ειναι ταμαμ για μεγαλα σταδια (δυσκολοτερο πραγμα απο το να παιξεις και να ..."ηχοληψεις".. ;D... γρηγορα κομματια σε σταδια δεν υπαρχει) οπου υπαρχουν φοβερες αντηχησεις,γενικα ολες οι παραγωγες τους,αν και δεν ειναι ακριβως του γουστου μου,ειναι το λιγοτερο εντυπωσιακες ,βοηθαει φυσικα και το ειδος της μουσικης που παιζουν που ειναι εντυπωσιακο απο μονο του,υπαρχουν ομως  εκατονταδες ισαξιες και αρκετες "καλυτερες" παραγωγες (αν και το να μιλαμε για "καλυτερο" σε τετοια επιπεδα δεν εχει ουσια) σε ολα τα ειδη μουσικης ,απλα οι PF ειναι σουπερσταρς και το εργο τους πιο γνωστο απο αλλους.

matawan είπε:
αυτο ειναι το...δευτερο "καλυτερο" τραγουδι ολων των εποχων.... :)

τι ΤΕΡΑΤΩΔΗ ταλεντα που  υπαρχουν ρε παιδακι μου......λες και τους εχει αγγιξει ο θεος....

Superfunk είπε:
αυτο ειναι το...δευτερο "καλυτερο" τραγουδι ολων των εποχων.... :)

τι ΤΕΡΑΤΩΔΗ ταλεντα που  υπαρχουν ρε παιδακι μου......λες και τους εχει αγγιξει ο θεος....
μα ειναι να μην μενεις αναυδος? δηλαδη οσες φορες ( που ειναι παρα πολλες ) εχω ακουσει αυτο το τραγουδι μου πεφτουν το ιδιο τα σαγονια οπως και την πρωτη φορα.

Πιστεύω πως το πιο διαχρονικό κομμάτι όλων των εποχών και το κομμάτι που θα ακουγόταν το ίδιο εύκολα απο όλους είτε μεταλάς είτε ροκάς είτε λαΐκός σε 100 χρόνια απο τώρα η και σε 1000 είναι αναμφίβολα το Beat it

Για μενα η Bjork,ητανε και ειναι συνεχως βηματα μπροστα.Αν μη τι αλλο,νιωθω περηφανος για το τι εχει δωσει.Οποτε..

BJORK live JOGA

Bjork Live at the Opera House.....χμμμμ

Τρομερο Live και Dvd...... Που το θυμηθηκες ρε μπαγασα..?

Tην ξεχασα την Bjork....

Εχεις δικιο φιλε Τολη....

αυτο το κομματι... οπως ειναι ...με αυτην την Αρπιστρια και τους Ματμος ..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Lord_Goumis είπε:
και οι Deep Purple έχουν γράψει περισσότερα ''Strange kind of woman'' από ''Child in time''...δεν ξέρω αν με πιάνετε...
Το "Child in Time" είναι διασκευή τραγουδιού των "It's a Beautiful Day"

Νομίζω πως το ερώτημα είναι λίγο περίεργα διατυπωμένο.

Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με το «ποιο κομματι  πιστευετε οτι θα μπορουσε να εκφρασει  τα τελευταια 100 χρονια συγχρονης μουσικης». Η μουσική, ιδιαιτέρως εκείνη της περιόδου στην οποία αναφέρεσαι, παρουσιάζει τρομερές διαφοροποιήσεις και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μουσική -πόσω μάλλον τραγούδι- που να εκφράζει το σύνολο της μουσικής πραγματικότητας του τελευταίου αιώνα.

Επίσης, το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος (και κατα τη γνωμη σας ειναι το αρτιοτερο σε θεματα παραγωγης, ηχοληψιας, μιξης, στιχουργιας, εμπνευσης και εκτελεσης.) νομίζω πως μικρή σχέση με το πρώτο, άρα είναι λίγο περίεργη η “συνύπαρξή” τους. Κοντολογίς, μάλλον εσύ το έκανες δύσκολο το ερώτημα. :)

Αν τροποποιούσα λίγο την ερώτηση και έψαχνα ένα τραγούδι που να εκφράζει τα τελευταία 100 χρόνια της δυτικής κοινωνικής ζωής(γενικώς), θα σκεπτόμουν πρώτους τους clash.

Π.χ.

Ω ναι.

Φιλε Κοστρι νομιζω εσυ τα υπερ-αναλυεις τα πραγματα,  ενω ειναι απλα.

Ενα κομματι απο τα τελευταια 100 χρονια...οχι κλασσικης μουσικης - που οταν το ακους ανατριχιαζει η σπονδυλικη σου στηλη...και που νιωθεις οτι ο ηχος ειναι τελειος...και κανενας στο κοσμο δεν μπορει να το κανει καλυτερο απο οτι ειναι.

Επισης δεν μιλησα για ανατολικη η δυτικη μουσικη.

Διαβασε καλα το Thread .

vagelism είπε:
Ψαχνουμε να βρουμε οχι απλα το αγαπημενο σας κομματι μουσικης..αλλα ποιο κομματι πιστευετε οτι θα μπορουσε να εκφρασει  τα τελευταια 100 χρονια συγχρονης μουσικης , και κατα τη γνωμη σας ειναι το αρτιοτερο σε θεματα παραγωγης, ηχοληψιας, μιξης, στιχουργιας, εμπνευσης και εκτελεσης.
Ενα κομματι απο τα τελευταια 100 χρονια...οχι κλασσικης μουσικης - που οταν το ακους ανατριχιαζει η σπονδυλικη σου στηλη...και που νιωθεις οτι ο ηχος ειναι τελειος...και κανενας στο κοσμο δεν μπορει να το κανει καλυτερο απο οτι ειναι.
Νομίζω ότι κάτι δεν λες καλά.

Και όποιος καταφέρνει και το κάνει αυτό με ένα μόνο τραγούδι................ τι να πω................ μπράβο του.

audiokostas είπε:
Νομίζω ότι κάτι δεν λες καλά.

Και όποιος καταφέρνει και το κάνει αυτό με ένα μόνο τραγούδι................ τι να πω................ μπράβο του.
Νομιζω οτι ειναι αυτονοητο Κωστα οτι για να προτεινεις ενα τετοιο κομματι...λογικο ειναι και να σ αρεσει.. Εχω χιλιαδες κομματια που μ αρεσουν...

Δεν εχω πολλα που να πληρουν αυτες τις προυποθεσεις ομως.

...

σχετικα με το δευτερο σκελος..

Για αυτο ονοματισα αυτο το Thread...Μια δυσκολη ερωτηση.

vagelism είπε:
Απο εκει και περα...αυτο που λες σχετικα με αντικρουομενους ορους που εβαλα ...δεν το καταλαβα. Αν θες εξηγησε μου το.
Είναι σαν αυτό που λέει και ο Kostri

Νομίζω πως το ερώτημα είναι λίγο περίεργα διατυπωμένο.

Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με το «ποιο κομματι  πιστευετε οτι θα μπορουσε να εκφρασει  τα τελευταια 100 χρονια συγχρονης μουσικης». Η μουσική, ιδιαιτέρως εκείνη της περιόδου στην οποία αναφέρεσαι, παρουσιάζει τρομερές διαφοροποιήσεις και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μουσική -πόσω μάλλον τραγούδι- που να εκφράζει το σύνολο της μουσικής πραγματικότητας του τελευταίου αιώνα.

Επίσης, το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος (και κατα τη γνωμη σας ειναι το αρτιοτερο σε θεματα παραγωγης, ηχοληψιας, μιξης, στιχουργιας, εμπνευσης και εκτελεσης.) νομίζω πως μικρή σχέση με το πρώτο, άρα είναι λίγο περίεργη η “συνύπαρξή” τους. Κοντολογίς, μάλλον εσύ το έκανες δύσκολο το ερώτημα. :)
Για παράδειγμα πιστεύω ότι το ''Knocking on Heaven's door'' ή το ''Stand by me'' εκφράζουν πολύ περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες της σύγχρονης μουσικής από ένα φοβερό κομμάτι σαν το High Hopes που είναι το αρτιότερο σε σύνθεση, έμπνευση, παραγωγή κ.τ.λ. ακριβώς γιατί είναι τόσο ανυπέρβλητο που δείχνει σχεδόν....απόμακρο. Αντίθετα τα 2 παραπάνω παραδείγματα (Knocking on Heavens Door και Stand by Me) είναι κομμάτια που είναι σαν να υπάρχουν...χιλιάδες χρόνια, χιλιοτραγουδισμένα, χιλιοδιασκευασμένα είτε από μεγάλες μπάντες είτε από έναν πιτσιρικά σε μια παραλία...έχουν ''μπει'' στο ανθρώπινο DNA και το άκουσμά τους είναι familiar σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου, ανεξαρτήτως μουσικών προτιμήσεων...από αυτή την άποψη δεν εκφράζουν περισσότερο την σύγχρονη κουλτούρα και την σύγχρονη τραγουδοποιία σε σχέση με τους PF?

Υπό αυτή την έννοια μου φάνηκε ''δύσκολη'' η ερώτησή σου...πάντως και εγώ τρελαίνομαι για το Pulse, το θεωρώ ό,τι πιο άρτιο έχει βγει ποτέ, απίστευτο live-DVD....από την άλλη τρελαίνομαι επίσης να βλέπω σε μια μικρή και λιτή σκηνή τον Rory Gallagher να παίζει το ''Bad Penny''... ;D

Κατα τα άλλα, ειρήνη ημίν και κουβέντα να γίνεται!  ;D

Λέω τις υποκειμενικές μου απόψεις that's all... ;)

Το "Child in Time" είναι διασκευή τραγουδιού των "It's a Beautiful Day"
Δεν έχω ακούσει το it's a beautiful day ούτε καν έτσι για ''εγκυκλοπαιδικούς'' σκοπούς...κάποια πράγματα είναι κλασσικά και δεν επιδέχονται κριτική... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back