Συνταγή για Γλαρούσουπα (2 άτομα)
Παίρνουμε 2 μέτριους γλάρους και τους γαργαλάμε για να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κεφάλια (από το σημείο αυτό και πέρα οι γλάροι θα δείχνουν μειωμένη κινητικότητα) και αφαιρούμε τα πούπουλα μουλάζοντάς τους σε lemon oil.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 12 μεσαίες χορδές από μπάσο και κρατάμε το νερό αφού προηγουμένως ξαφρίσουμε τη μπίχλα και το σουρώσουμε για να κρατήσουμε τα -ενδεχόμενα- κομματάκια από το νύχι του μπασίστα.
Στο χορδόζουμο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της (γλαρό)σουπας GHS fast fret, 2 κρεμμύδια και -φυσικά- τους γλάρους. Βράζουμε για 10 λεπτά ενώ τελειοποιούμε την τεχνική μας στο πρώτο ριφ του σμόουκονδεγουότερ.
Αφαιρούμε τους γλάρους και τα κρεμμύδια και τους βάζουμε σε ρηχό ταψί. Προθερμαίνουμε τη λαμπάτη κουζίνα στους 187ο C και ροδοψήνουμε τους γλάρους αφού τους πασπαλίσουμε με σκόνη γραφίτη.
Σερβίρουμε τη σούπα σε προθερμασμένα μπωλάκια ενώ τους 2 ροδοψημένους γλάρους τους βάζουμε στο κέντρο του τραπεζιού πάνω σε βάση με ρεσώ για να μείνουν ζεστοί.
Είστε έτοιμοι για ένα ρομαντικό δείπνο. Και μη φάτε, έχει γλαρόσουπα.