Μετατροπη combo σε καμπινα και κεφαλη

Kαι γω το σκεφτηκα να το κανω σε καποια φαση στον δικο μου, αλλα βαριεμαι και μονο στην ιδεα να κατσω να κοψω τα ξυλα για να φτιαξω το κουτι για το κεφαλι. Απο'τι ειδα στα διαφορα σαιτ εχει ετοιμα κουτια για συγκεκριμενα μονο μοντελα π.χ. jcm 800, silverface.

28124_408743818187_783123187_4233041_2777007_n.jpg

Stinky είπε:
Kαι γω το σκεφτηκα να το κανω σε καποια φαση στον δικο μου, αλλα βαριεμαι και μονο στην ιδεα να κατσω να κοψω τα ξυλα για να φτιαξω το κουτι για το κεφαλι. Απο'τι ειδα στα διαφορα σαιτ εχει ετοιμα κουτια για συγκεκριμενα μονο μοντελα π.χ. jcm 800, silverface
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p2163_TTC-Custom-Shop-Headshell-Modern-Style.html εδω απο οτι εχω δει μπορεις να το φτιαξεις στα μετρα σου

και εγω στην δικη σου λυση θελω να καταληξω αλλα το θεμα ειναι πως τον μεταφερεις, τι γινεται με την σκονηκαι γενικοτερα με καποια προστασια και φυσικα ειναι κ η μανα μου στο σπιτι οποτε καλυτερα να εχει και ενα κουτι για παραπανω προστασια  :P

δεν έχεις λόγο, αυτό που έχεις είναι και καλαίσθητο και ψαρωτικό και πρωτότυπο

δεν θελω να ειμαι γκαντεμης αλλα μια φορα θα σου κατσει και θ παρεις σβαρνα τιποτα που εξεχει και μετα θα τρεχεις  :)

slinky σου ευχομαι να μην σου τυχει ποτε για να μην λες οτι εφταιγα  ;D

και για να μην ταλαιπωρεισαι

και εγω στην δικη σου λυση θελω να καταληξω αλλα το θεμα ειναι πως τον μεταφερεις, τι γινεται με την σκονηκαι γενικοτερα με καποια προστασια και φυσικα ειναι κ η μανα μου στο σπιτι οποτε καλυτερα να εχει και ενα κουτι για παραπανω προστασια
Tελικα τον ξαναβαλα στην θεση του. Δεν αξιζει τον κοπο. Απο τη στιγμη που μπαινοβγαινει πολυ ευκολα αν χρειαστει απλα τον βγαζω σε 2 λεπτακια.

Ναι τις ειχα δει και αυτες αλλα 180 ευρω για κατι τετοιο τα θεωρω παρα πολλα χρηματα. Εγω θα το εκανα μονος μου με απλο αντικολλητο το οποιο θα βιδωνει πανω στο ξυλο που βρισκεται ηδη ο ενισχυτης, και ενα μουρατο snakeskin tolex για το εφφε, να ταιριαζει και με την κιθαρα. Γυρω στα 20-25 ευρω και πολλα λεω.

chris4puzzle είπε:
slinky σου ευχομαι να
fail  :P stinky  ;D

λες να φτιαξω το κουτι μονος μου;

και τι ξυλο να βαλω;

οτι βρω απο ξυλουργειο;

χρωμα κλπ;

Κοντρα πλακε, μοριοσανιδα, δεν εχει σημασια. Αρκει να ειναι καλες οι κολλησεις και οι βιδες που θα χρησιμοποιησεις. Χρωμα παλι δεν εχει σημασια αφου μπορεις να παρεις μουρατα tolex και να τον κανεις μπομπα.

Ριξε μια ματια.

http://www.thevintagesound.com/store/snakeskin-tolex-p-118.html

http://www.thevintagesound.com/store/tolex-and-tweed-marshall-style-tolex-c-8_31.html

Be prepared. Αν αποφασίσεις να φτιάξεις μόνος σου από scratch προετοιμάσου για μεγάλη ταλαιπωρία, εκτός βέβαια αν το κατέχεις το άθλημα και έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία. Την δικιά μου 2x12 diy καμπίνα την έφτιαξα σε περίπου 3 μήνες (δεν ασχολιόμουν και κάθε μέρα, ούτε για πολλές ώρες). Είναι ένα εγχείρημα για λίγους. Και θέλει και πολύ καλό σχεδιασμό. Κουτί ξε κουτί όλο και κάποιες ιδιαιτερότητες θα έχει κατασκευαστικά.

καλα για την καμπινα δεν νομιζω μονος μου.

θα αρχισω με το κεφαλι και βλεπουμε  :P

το τολεξ πως κολλαει πανω στο ξυλο; και βλεπω τωρα και κατι γωνιες στον κομπο και μου φαινεται ψιλοδυσκολο..

για την καμπινα σου τι ξυλα εβαλες;

Έλατο από Praktiker

To tolex το κολλάς με απλή atlacol. Θα χρειαστείς όμως κάτι για να "σπρώχνεις" τις φυσαλίδες αέρα που θα παγιδεύονται. Εγώ χρησιμοποίησα ένα πλάστη για ζύμη. Απλώνεις την κόλλα στο ξύλο, τοποθετείς προσεκτικά το tolex και μετα πιέζοντας και σπρώχνοντας πρός στα σημεία που τελείωνει η κόλληση σπρώχνεις τις φυσαλίδες. Θέλει λίγο προσοχή εδώ και υπομονή αν θές καλό αποτέλεσμα. Γι'αυτό πρέπει την διαδικασία να την κάνεις λίγο λίγο και ακριβώς επειδή θα την κάνεις λίγο λίγο στα σημεία που τελειώνει η κόλληση μετά από το σπρώξιμο, θα μαζεύεται κόλλα την οποία θα πρέπει να βγάζεις γιατί αν στεγνώσει σκληραίνει και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Πρίν κάνεις οτιδήποτε, πάρε ένα κομμάτι και δοκίμασέ το σε κανά κομμάτι ξύλο που δεν θές. Επίσης όταν τελείωσεις με τις φυσαλίδες βάλε πάνω στην επιφάνεια που έντυσες μια επιφάνεια από ξύλο και πάνω της βάλε βάρος και άστο να στεγνώσει η κόλλα.

Επίσης υπάρχουν δύο προσεγγίσης στο "ντύσιμο" με tolex. Η μια είναι εφόσον κόψεις τα κομμάτια και πρίν τα μοντάρεις στην κατασκευή να τα ντύσεις ώστε τα σημεία επαφής των κομματιών να κρύβουν τις άκρες του tolex. Δεν το προτείνω γιατί θα πρέπει να υπολογίζεις και το πάχος του tolex στο κόψιμο των κομματιών. Η άλλη λύση είναι το ντύσιμο να μείνει τελευταίο. Εκεί όμως θέλει προσεκτικό σχεδιασμό ώστε οι άκρες του tolex να βρίσκονται κάπου που να μην φαίνονται. Αν πάρεις ένα μεγάλο κομμάτι tolex αυτή η προσέγγιση είναι ευκολότερη.

Τις γωνίες θα πρέπει να τις πλανάρεις λίγο για να στρογγυλέψουν (εφόσον έχεις ολοκληρώσει την κατασκευή εννοείται και πρίν βάλεις το tolex) για να μπορείς να βιδώσεις κάτι τέτοιο. Το tolex θα πρέπει να το τριμάρεις στις γωνίες.

210449.jpg

Θα μου παρει κατι χρονια και απειρο τολεξ απο οτι το κοβω  :P

Στην καμπινα 212 τις τρυπες για τα ηχεια πως τισ εκανες;  :P

πρεπει να εισαι τεχνιτης εσυ οχι αστεια  :P

Για να κρατήσω το κόστος χαμηλό σε κάποιες φάσεις της κατασκευής έκανα τρελά χαμαλίκια. Επειδή δεν ήθελα να πάρω σέγα (κακώς, πολύ κακώς. Με 40 ευρώ θα γλύτωνα και 'γω δεν ξέρω πόσο χρόνο) αναγκάστηκα να ανοίξω τρύπες με τον δράπανο (από αυτό είχα και ούτως η άλλως δεν γίνεται χωρίς δράπανο) περιμετρικά και μετά με προσοχή και με την βοήθεια ενός dremel έκοψα τα ανοίγματα. Όπως αντιλαμβάνεσαι η κοπή δεν ήταν σε καμία περίπτωση τέλεια αλλά δεν πείραζε γιατί δεν θα φαίνονταν πίσω από το grill cloth. Για να το σουλουπώσω λίγο το έτριψα αρχικά με το dremel και μετά με γυαλόχαρτο.

Στην μια από τις δύο φωτό θα δείς οτι αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω καρφωτικό για τις άκρες του tolex. Η ένωση αυτή είναι στο κάτω μέρος, όχι στο πάνω όπως φαίνεται. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει πως θα την καλύψω (αν και το project το έχω τελείωσει κανά χρόνο τώρα). Επίσης μην προσπαθήσεις να κολλήσεις tolex πάνω σε tolex με την atlacol. Δεν κολλάει. Αυτό σε περίπτωση που αναρωτηθείς γιατί χρησιμοποίησα καρφωτικό.

IMG_2169.JPG

IMG_2170.JPG

Μετα απο αρκετο καιρο [τελειωσε επιτελους η εξεταστικη] ανοιγω παλι το θεμα  ;D

Δεδομενου οτι δεν υπαρχουν λεφτα θα φτιαξω το κουτι για τον ενισχυτη μονος μου. Το μονο που φοβαμαι ειναι αν θα αντεχει η κατασκευη μου το βαρος του ενισχυτη. Μην μου μεινει και στο χερι καμια φορα  :P

1)Εχει κανεις καποιο σχεδιο για το κουτι;

2)Απο οτι εχω δει καποια κουτια εχουν καποια ξυλα καθετα για περισσοτερη στηριξη. Η αρκουν μονο τα 4 ξυλα του κουτιου και τα αλλα 2 των front και rear panel;

3)Την ενωση των ξυλων λεω να την κανω με μεταλλικες γωνιες στο εσωτερικο που θα βιδωνουν. Στεκει;

4) Τελικα το ξυλο παιζει ρολο; μονο και μονο για την αντοχη.

Ευχαριστω εκ των προτερων  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back