METALLICA στο ΟΑΚΑ 9/5/26

Ήμουν και εγώ στην συναυλία, η οποία μου άφησε μια γλυκόπικρη αίσθηση, κυρίως για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τους Metallica.

Ο ένας λόγος ήταν ότι ξεκινήσαμε ως παρέα πέντε ατόμων (είμαστε από νησί) για το ταξίδι και καταλήξαμε να πάμε οι τρείς (λόγω ασθενειων).

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι η δικιά μου έπαθε ημικρανία κατά την διάρκεια του λάιβ (δεν μου το είπε επίτηδες παρά μόνο όταν τελείωσε για να μην την πάρω να φύγουμε) και έτσι γύρισα στο ξενοδοχείο χωρίς να πάμε μετά για ποτό με φιλαράκια (που επίσης ήρθαν για την συναυλία).

Ο τρίτος λόγος ήταν ότι ο ήχος δεν μου άρεσε καθόλου. Ίσως εκεί που καθόμασταν (ψηλά σε κερκίδες) να ήταν χειρότερος από κάτω στην αρένα. Μιλάμε για metal zone (όχι waza craft) τζιτζίκι, μόνο πρίμα και καθόλου definition. Γενικά όποτε έχω κάτσει σε κερκίδες, λάιβ δεν έχω ακούσει. Σίγουρα είναι πιο ξεκούραστη εμπειρία και αφού βρήκα εισιτήριο έστω και εκεί πάλι καλά να λέω αλλά δεν θα ξαναπήγαινα κερκίδες.

Η μπάντα έπαιξε ωραίο σετλιστ, λάθη εκανε, δεν με απασχολούν και πολύ αυτά, απλά πήγαν χαμένες πολλές ώρες ακροάσεων καθώς τα τρία τελευταία άλμπουμ και δεν τα είχα ακούσει σχεδόν καθόλου αλλά κακώς γιατί μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλά, και μάλιστα θα προτιμούσα να παίξουν πιο πολλά από τα καινούργια αντί για κάποια κλασσικά, το λάιβ έπρεπε να λέγεται "35th black album anniversary" (5 τραγούδια από τον δίσκο) παρά "72 seasons tour" (1 κομμάτι και αυτό το πιο μικρό)

Γενικά ήταν πολύ ωραία απλά πήγαν πολλά πράγματα στραβά που δεν με άφησαν να το χαρώ όσο θα ήθελα
Πες το, το live που κάνατε στο Λονδίνο ήταν καλύτερο από τα γατάκια 😅

Πέρα από την πλάκα, το άκουσα και από άλλους αυτό, είναι κρίμα. Περαστικά στην κοπέλα

Το ΟΑΚΑ ειναι σταδιο και οχι γηπεδο, οποτε οι εξεδρες ειναι πολυ μακρια. Το πεταλο λογω κεντρου ειναι η μονη ελπιδα, αλλα χωρις απαιτησεις και παλι.

Εντωμεταξυ διαβαζω οτι ηταν εκει ολες οι κλασσικες μορφες της ελληνικης metal σκηνης, Λακης Γαβαλας, Φαιη Σκορδα κλπ :ROFLMAO: True story, απο ειδησεογραφικο, ρωτησαν εναν τετοιονα πως του φανηκε και απανταει : " Ημουν πρωτη θεση πιστα και εγινε χαμος". Πρωτη θεση πιστα ρπστμ.

msgId1778430158269.jpg

( Η κουτση Μαρια, ηταν και αυτη εκει :ROFLMAO: )

Εκεί με τον Ζορμπά στο 1:00 λεπτό τι έγινε μόλις πάτησε μάλλον κάποιο πετάλι για την παραμόρφωση;
Το κούρδισμα ακούγεται σαν να αρχίζει σιγά σιγά να ρετάρει και να χάνει και μετά του έφυγαν και οι νότες τελείως...
Ο μπασίστας εκεί που κοιτούσε την παρτιτούρα γύρισε να τον κοιτάξει να του κάνει κανένα νόημα μήπως;

Ψάχνω στο Youtube να βρω κάποιο βίντεο με καλό ήχο από τη συναυλία και δεν βρήκα πάντως, ενώ τα I phone γράφουν καλό ήχο γενικά στις συναυλίες απ' ο,τι ακούω.

Με αφορμή τα κινητά θα πω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και αφού ο κόσμος δεν έχει αυτοσυγκράτηση,ελπίζω να βρεθεί ένας μηχανισμός που να τα καθιστά άχρηστα εν ώρα συναυλίας.
Πηγαίνω πολύ συχνά σε συναυλίες και ανεξάρτητα από το μουσικό είδος ή τις ηλικίες,
τα κινητά υψώνονται παντού..

Έχω πάει σε συναυλία που το κινητό έμπαινε σε συσκευή/θήκη που μας παρείχαν και είχαμε ξανά πρόσβαση σε αυτό,μετά το πέρας της συναυλίας.

Άσε που αν δεν παίζουν κινητά, θα χάσουν και πολλοί ινσταγκραμικοί συναυλιακοί το βασικό κίνητρο που πηγαίνουν στη συναυλία και θα περισσέψει και κανένα εισιτήριο

Για να μην παρεξηγηθώ, βίντεο τραβάω και εγώ,έχω ανεβάσει και εδώ,αλλά διάρκειας το πολύ μισού λεπτού,με χαμηλό φωτισμό στην οθόνη και δεν το υψώνω πιο ψηλά από το κεφάλι μου

Στους Scorpions ήμουν παλιά, ναι σε εκείνη την τελευταία συναυλία 😂, στις κερκίδες μακριά και ήταν ισορροπημένος ο ήχος.
Όταν λες πρίμα, για τις κιθάρες, ή ακόμα και το μπάσο και η μπότα ήθελαν μπουστ?

Κυρίως για της κιθάρες...

Λογικό ο ήχος να είναι χάλια, μιλάμε για στάδιο και τα ηχεία και οι γερανοί δεν κοιτούσαν εμάς αλλά αυτους στην αρένα, αυτό είναι το κακό με τα 360 κυκλικά stages
Πες το, το live που κάνατε στο Λονδίνο ήταν καλύτερο από τα γατάκια 😅

Πέρα από την πλάκα, το άκουσα και από άλλους αυτό, είναι κρίμα. Περαστικά στην κοπέλα

Δεν ήταν στο Λονδίνο αλλά σε μια πόλη που λέγεται Ντάρμπι, αλλά οκ δεν νομίζω να ήταν καλύτερο 😜

Η κοπέλα είναι μια χαρά, πάντα την πιάνει αυτή η ημικρανία μια φορά το τρίμηνο, αλλά έπρεπε ντε και καλά να μας κάτσει την μέρα που βλέπαμε το λάιβ 😤

Ενθουσιασμό σκόρπισαν οι Metallica στην πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ, με τη στιγμή που έπαιξαν το «Δεν Χωράς Πουθενά» από τις Τρύπες, να προκαλεί ανατριχίλα στο ελληνικό κοινό.

Φαίνεται όμως πως η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Iron Maiden, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη χώρα μας στις 23 του μήνα, με το συγκρότημα να κάνει εντατικές πρόβες για να μάθει το «Λιωμένο Παγωτό» από τα Ξύλινα Σπαθιά, προκειμένου να απαντήσει στους Metallica.

Ο Μπρους Ντίκινσον έχει ήδη μάθει τους στίχους, με τον Στιβ Χάρις να αντιπροτείνει μάλιστα την «Αδρελανίνη», πρόταση η οποία όμως απορρίφθηκε.

Τέλος, διαψεύστηκε η φήμη πως το συγκρότημα θα απαντήσει και στον Ζορμπά, ερμηνεύοντας ζωντανά τα «Παιδιά του Πειραιά».

Attachments

• DSC_6585-copyLAYER-RED-scaled-1.webp
    DSC_6585-copyLAYER-RED-scaled-1.webp
    124.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Παντως ρε παιδι μου, γνωριζοντας οτι πολλοι δεν θα συμφωνησουν, βλεπω κατι κλιπακια, αυτος ο Kirk Hammet, μια ζωη σα πατημενη γατα ακουγεται.........σαν ηχος, σαν επιλογη νοτων, πολυ λιγος.

Και μια δευτερη παρατηρηση, ειλικρινα οποιος κανει συναυλια και κραταει τα κινητα στην εισοδο, θα του δινω το διπλασιο εισητηριο..............ρε μογγολα, αφου δεν προκειται ποτε να καθησετε να ξαναδειτε το βιντεο που τραβηξατε.........

Και μια δευτερη παρατηρηση, ειλικρινα οποιος κανει συναυλια και κραταει τα κινητα στην εισοδο, θα του δινω το διπλασιο εισητηριο..............ρε μογγολα, αφου δεν προκειται ποτε να καθησετε να ξαναδειτε το βιντεο που τραβηξατε.........

Θα έχει όμως βίντεο για το βραδινό story, μετά το μεσημεριανό που είχε ανεβάσει τις γαρδούμπες με σως παπάγιας και αυγολέμονο...

Πάντως βλέποντας το να γίνεται μέγα καλλιτεχνικό γεγονός στη χώρα μας συναυλίες όπως Metallica (αρχές '90s δεν έβγαλαν τα hit τους για το ευρύ κοινό αυτοί;) και Άννας Βίσση (αστέρι περασμένων δεκαετιών) και να μη βγαίνουν μπροστά νέοι καλλιτέχνες, είναι να σε πιάνει λίγο και μια μουσική κατάθλιψη.

και να μη βγαίνουν μπροστά νέοι καλλιτέχνες
Από πού το διαπίστωσες αυτό; Δηλαδή ειδικά στο είδος της Βίσση (λαϊκοπόπ) έχουμε παραγωγή και προώθηση άφθονη και πολύ νέων ανθρώπων. Φυσικά συναυλία στο ΟΑΚΑ θα κάνουν οι σούπερσταρς που μπορούν να το γεμίσουν και όχι οι πιτσιρικάδες. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κρατάει κανένας τους νέους πίσω και προβάλλονται μόνο οι παλιοί.

Από πού το διαπίστωσες αυτό; Δηλαδή ειδικά στο είδος της Βίσση (λαϊκοπόπ) έχουμε παραγωγή και προώθηση άφθονη και πολύ νέων ανθρώπων. Φυσικά συναυλία στο ΟΑΚΑ θα κάνουν οι σούπερσταρς που μπορούν να το γεμίσουν και όχι οι πιτσιρικάδες. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κρατάει κανένας τους νέους πίσω και προβάλλονται μόνο οι παλιοί.

Νομίζω ότι απλά οι νέοι δεν μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια των παλιών και για αυτό παραμένουν στο προσκήνιο καλλιτέχνες και μπάντες ηλικίας 60plus

Δε θα σε ρωτήσω ποιοι θα διαδεχτούν τους Beatles,τους Rolling Stones και τους Metallica.
Ας μείνουμε στα εγχώρια.

Ποιος διαδέχθηκε τις Τρύπες και τα Σπαθιά;
Τους Θαναση-Σωκρατη-Ορφεα που έχουν πατήσει τα 60;
Τον Παπάζογλου;
Ποια διαδέχτηκε την Αλεξίου και τη Βιτάλη;
Η Μποφίλιου;😅😅😅

Την Βίσση;
Ποια θα την διαδεχτεί;

Τι κι αν με μια κάρτα ήχου των 100€ γράφεις και από το σπίτι σου;
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν προκύπτουν σε εποχές παχιών αγελάδων και πνευματικής παρακμής..
Για αυτό παράγουμε μαζικά τραπ και όχι κάτι αξιόλογο...

Πάντως βλέποντας το να γίνεται μέγα καλλιτεχνικό γεγονός στη χώρα μας συναυλίες όπως Metallica (αρχές '90s δεν έβγαλαν τα hit τους για το ευρύ κοινό αυτοί;) και Άννας Βίσση (αστέρι περασμένων δεκαετιών) και να μη βγαίνουν μπροστά νέοι καλλιτέχνες, είναι να σε πιάνει λίγο και μια μουσική κατάθλιψη.
Εγω καταχαρηκα και τους Knocked Loose αλλά και τους Gojira, που δεν τους είχα δει από κοντα... Και ας μην είχαν καλό ήχο (αναμενόμενο για support groups) .

Χαίρετε, θα ήθελα να καταθέσω κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Να πω ότι δεν πήγα στην συναυλία αν και θα ήθελα πάρα πολύ.
Μπορεί οι Metallica να μην είναι ας πούμε στο top-5 συγκροτημάτων δικής μου προτίμησης αλλά είναι υπεργκρουπάρα.

Τι μου έκανε εντύπωση:
Ότι η setlist τους είναι πολύ μικρή! Παίζουν 15 κομμάτια (χωρίς Ζορμπά & Τρύπες).
Οι κατα μία εικοσαετία μεγαλύτεροι τους Rolling Stones, στην τελευταία περιοδεία τους το 2024 Hackney Diamonds Tour έπαιζαν κατα μέσο όρο 20 τραγούδια σε κάθε show και αυτη ήταν φυσικά η μικρότερη setlist τους όλων των εποχών (πέρασαν τα χρόνια).
Οι γνωστοί για τις αντοχές και για τα μεγάλα σε χρονική διάρκεια shows τους Guns n'Roses παίζουν κατα μέσο όρο 29 τραγούδια κάθε βραδιά. Τον Ιούλιο του 2023 που τους είδαμε στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν 21:05 και τελείωσαν 23:55, μιλάμε για σχεδόν καθαρό τρίωρο.

Ποια είναι η γνώμη σας;;;

Νομίζω ότι απλά οι νέοι δεν μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια των παλιών και για αυτό παραμένουν στο προσκήνιο καλλιτέχνες και μπάντες ηλικίας 60plus
Μα στο προσκήνιο είναι και νέοι. Απλά είναι λογικό, οι σούπερ σταρς να είναι κάποιας ηλικίας και ιστορίας (υπάρχουν φυσικά κι εξαιρέσεις). Συνήθως χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί μια μεγάλη καριέρα.

Αλλά γενικά συμφωνώ με αυτά που λες περί διαδοχής των μεγάλων ονομάτων. Άλλαξε πάρα πολύ όλη η δραστηριότητα γύρω από την τέχνη της μουσικής. Έχασε σε ασύλληπτο βαθμό την αξία της με την απόλυτη ψηφιοποίηση.

Εμένα πάντως το πρόβλημά μου δεν είναι το αν υπάρχει νέος Μάλαμας ή νέοι Beatles. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ή θα υπάρξουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μέσα στο χάος και την ασυμμάζευτη ποσότητα σαβούρας που αποτελεί σήμερα τη μουσική βιομηχανία, είναι πιθανότερο να μην τους ακούσει ποτέ κανείς. Ειδικά αν δεν το 'χουν με το χειρισμό των social και την αυτοπροβολή.

.Ποια είναι η γνώμη σας;;;

Οι stones είναι μεγάλη ''ορχήστρα'', ενώ και οι Guns 'n' Roses στα λάιβ είναι αρκετά μέλη (7 άτομα)

Οι Metallica παίζουν metal μουσική, με τα δε παλιά thrash metal κομμάτια να έχουν πολύ έντονο downpicking.

To Master of Puppets, ενώ μέχρι και όχι πολύ καιρό πριν το έπαιζαν (όπως πάντα) πολύ πιο γρήγορα στα λάιβ (μιλάμε για τρελά έντονο downpicking) πλέον έχουν ρίξει την ταχύτητά τόσο που πλησιάζει την studio εκέλεση. Το είχα διαπιστώσει και από official videos αυτό, αλλά και στο λάιβ στο ΟΑΚΑ.

Πιστεύω δε ότι το 72 seasons άλμπουμ δεν εκπροσωπήθηκε σχεδόν καθόλου (όπως και τα τελευταία 3 άλμπουμ) γιατί έχουν περίεργα μετρήματα και αρκετά parts, και ίσως δεν ήταν αρκετά ''ζεσταμένοι'' για κάτι τέτοιο και προτίμησαν τα πιο classics όχι μόνο επειδή είχαν καιρό να εμφανιστουν Ελλάδα αλλά και για παικτικούς λόγους (εικασίες κάνω, δεν μπορώ να αποδείξω αυτά που γράφω).

Γενικά πάντως μπάντες όπως Metallica, Maiden, Priest κατα κανόνα τόση ώρα παίζουν, γύρω στην μιάμιση

Οι stones είναι μεγάλη ''ορχήστρα'', ενώ και οι Guns 'n' Roses στα λάιβ είναι αρκετά μέλη (7 άτομα)

Οι Metallica παίζουν metal μουσική, με τα δε παλιά thrash metal κομμάτια να έχουν πολύ έντονο downpicking.

To Master of Puppets, ενώ μέχρι και όχι πολύ καιρό πριν το έπαιζαν (όπως πάντα) πολύ πιο γρήγορα στα λάιβ (μιλάμε για τρελά έντονο downpicking) πλέον έχουν ρίξει την ταχύτητά τόσο που πλησιάζει την studio εκέλεση. Το είχα διαπιστώσει και από official videos αυτό, αλλά και στο λάιβ στο ΟΑΚΑ.

Πιστεύω δε ότι το 72 seasons άλμπουμ δεν εκπροσωπήθηκε σχεδόν καθόλου (όπως και τα τελευταία 3 άλμπουμ) γιατί έχουν περίεργα μετρήματα και αρκετά parts, και ίσως δεν ήταν αρκετά ''ζεσταμένοι'' για κάτι τέτοιο και προτίμησαν τα πιο classics όχι μόνο επειδή είχαν καιρό να εμφανιστουν Ελλάδα αλλά και για παικτικούς λόγους (εικασίες κάνω, δεν μπορώ να αποδείξω αυτά που γράφω).

Γενικά πάντως μπάντες όπως Metallica, Maiden, Priest κατα κανόνα τόση ώρα παίζουν, γύρω στην μιάμιση
Έχεις δει πώς παίζει ο Slash????????

Όσον αφορά το playlist των Metallica, δεν το έχω τσεκάρει, αλλά μου φαίνεται πολύ λογικό να έχει ελεγχθεί ποια άλμπουμς/κομμάτια είναι τα πιο δημοφιλή σε κάθε χώρα και να αποφασίζεται έτσι τι θα παίξουν.

Αν στην Ελλάδα το 72 seasons είχε 1500 plays και το black album 15 εκατομμύρια, λογικό είναι το δεύτερο να μονοπώλησε το live εδώ.

Χαίρετε, θα ήθελα να καταθέσω κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Να πω ότι δεν πήγα στην συναυλία αν και θα ήθελα πάρα πολύ.
Μπορεί οι Metallica να μην είναι ας πούμε στο top-5 συγκροτημάτων δικής μου προτίμησης αλλά είναι υπεργκρουπάρα.

Τι μου έκανε εντύπωση:
Ότι η setlist τους είναι πολύ μικρή! Παίζουν 15 κομμάτια (χωρίς Ζορμπά & Τρύπες).
Οι κατα μία εικοσαετία μεγαλύτεροι τους Rolling Stones, στην τελευταία περιοδεία τους το 2024 Hackney Diamonds Tour έπαιζαν κατα μέσο όρο 20 τραγούδια σε κάθε show και αυτη ήταν φυσικά η μικρότερη setlist τους όλων των εποχών (πέρασαν τα χρόνια).
Οι γνωστοί για τις αντοχές και για τα μεγάλα σε χρονική διάρκεια shows τους Guns n'Roses παίζουν κατα μέσο όρο 29 τραγούδια κάθε βραδιά. Τον Ιούλιο του 2023 που τους είδαμε στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν 21:05 και τελείωσαν 23:55, μιλάμε για σχεδόν καθαρό τρίωρο.

Ποια είναι η γνώμη σας;;;
Imho όσο να'ναι, τραγούδια (που έπαιξαν) όπως το Creeping death, One & Master of puppets είναι ένα τσικ 🤣 πιο δύσκολα από τεχνικής άποψης σε σχέση με των Stones η των GnR... Και εγώ θα ήθελα να τους άκουγα για 3+ ώρες, όμως καταλαβαίνω ότι πλέον είναι δύσκολο, παρόλα αυτά η ενέργεια που έχουν φαίνεται αστείρευτη !!! (Ήλπιζα να άκουγα τα full on thrash τραγούδια τους Disposable heroes & Dyers Eve, αλλά και έτσι το ευχαριστήθηκα μαζί με τον 19χρόνο γιό μου και φυσικά θα τους ξανάβλεπα άνετα)

Δε θα σε ρωτήσω ποιοι θα διαδεχτούν τους Beatles,τους Rolling Stones και τους Metallica.
Ας μείνουμε στα εγχώρια.

Ποιος διαδέχθηκε τις Τρύπες και τα Σπαθιά;
Τους Θαναση-Σωκρατη-Ορφεα που έχουν πατήσει τα 60;
Τον Παπάζογλου;
Ποια διαδέχτηκε την Αλεξίου και τη Βιτάλη;
Η Μποφίλιου;😅😅😅

Την Βίσση;
Ποια θα την διαδεχτεί;

Τι κι αν με μια κάρτα ήχου των 100€ γράφεις και από το σπίτι σου;
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν προκύπτουν σε εποχές παχιών αγελάδων και πνευματικής παρακμής..
Για αυτό παράγουμε μαζικά τραπ και όχι κάτι αξιόλογο...
Δε χρειάζεται κανείς να γεμίσει τα παπούτσια κανενός. Ο καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστός με διαφορετικά βιώματα και "ταλέντα" και ζεί σε διαφορετική εποχή. Πλέον δεν υπάρχει η εποχή των ασσων, που μια δισκογραφική εκανε δουλίτσα και κάποιοι ξεχώριζαν, έπαιζαν στα ραδιόφωνα κτλ. Στην ουσία επέλεγαν τι θα γίνει γνωστό και τi όχι στο ευρύ κοινό.

Ο καθένας στην εποχή μας έχει βήμα, αυτό έχει πολλαπλασιάσει της επιλογές του κοινού, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που λες για τη τραπ ειναι σημεία των καιρών, παλιότερα οι άνθρωποι ήθελαν να ναι επαναστάτες - ελεύθεροι. τώρα θέλουν να ναι πλούσιοι με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο... γι αυτο και η θεσπέσια θεματολογία του ιδιώματος...

Έχεις δει πώς παίζει ο Slash????????

Μεγάλος κιθαρίστας ο Slash, αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση.

Παίζω σε μπάντα που παίζει και metallica, και stones και guns και έχω ποστάρει στο ΝΟΙΖ πολλάκις βίντεο όπου παίζουμε αυτά τα κομμάτια. Είπα την άποψή μου βάσει των εμπειριών μου στο ότι θα δυσκολευόμουν περισσότερο να παίξω 2 ώρες σερί metallica παρά σερί guns και stones.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας ποστάρει βίνεο με covers από αυτές τις μπάντες να το συζητήσουμε, αυτό είναι το ωραίο με τα φόρουμ, μπορούμε να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back