Metallica - Nothing Else Matters guitar solo

noe13 είπε:
Φημες λενε οτι δεν παιζει το παλικαρι αυτα που ακουγονται παντως!!! ;D
με ενισχυτή του guitar rig γιατί ο line 6 του πρώτου βίντεο που είχε το preset ήταν δανεικός. επισης να σημειώσω ότι ο ήχος ενώ πατάω τα τάστα δεν κρατιέται πολύ διότι έχω μεγάλο gate για να μην ακούγεται θόρυβος από τα ηχεία του υπολογιστή...

Metallica - Nothing Else Matters guitar solo (without backing track)

Pavlos.Sage είπε:
όχι ρε παιδιά τώρα τι μου λέτε.. μαθήματα κιθάρας άρχισα με ένα πολύ καλό δάσκαλο πέρυσι τέλη μαρτίου. το καλοκαίρια έκανα και διπλά μαθήματα επειδή ήθελα να μάθω να παίζω κιθάρα καλύτερα πιο γρήγορα. τώρα το βιμπράτο που λέτε δεν γνωρίζω τι είναι... ακόμη...
Μη μασάς παλήκαρε! Πλάκα κάνουμε!  ;D

Το βιμπράτο είναι μια τεχνική του αριστερού χεριού που την εφαρμόζουμε συνήθως σε νότες με μεγάλη χρονική διάρκεια.

Κουνάμε τη χορδή παράλληλα (δεξιά - αριστερά) προς την ταστιέρα, αυξομειώνοντας "απαλά" το ύψος της νότας. Βιμπράτο μπορούμε να κάνουμε με όλα τα δάχτυλα του αριστερού χεριού και σε όλες τις χορδές.

geodimitri είπε:

Το βιμπράτο είναι μια τεχνική του αριστερού χεριού που την εφαρμόζουμε συνήθως σε νότες με μεγάλη χρονική διάρκεια.

Κουνάμε τη χορδή παράλληλα (δεξιά - αριστερά) προς την ταστιέρα, αυξομειώνοντας "απαλά" το ύψος της νότας. Βιμπράτο μπορούμε να κάνουμε με όλα τα δάχτυλα του αριστερού χεριού και σε όλες τις χορδές.
ευχαριστώ για την πληροφορία! :)

Pavlos.Sage είπε:
επισης να σημειώσω ότι ο ήχος ενώ πατάω τα τάστα δεν κρατιέται πολύ διότι έχω μεγάλο gate για να μην ακούγεται θόρυβος από τα ηχεία του υπολογιστή...
Πολύ οιμάδια αυτά τα gate σου πετσοκόβουν τον ήχο παςνα παίξεις σαν άνθρωπος και μετά  ξενερώνεις απο την ζωή σου
agcartoons1.gif

geodimitri είπε:
Το βιμπράτο είναι μια τεχνική του αριστερού χεριού
εγώ κάνω βιμπράτο με το δεξί πάντως! αλήθεια

nick_ls είπε:
εγώ κάνω βιμπράτο με το δεξί πάντως! αλήθεια
Αν εννοείς ότι κάνεις βιμπράτο με το tremolo bar αυτό είναι άλλο.  ;)

Εγώ μιλάω για το βιμπράτο που γίνεται με το χέρι, όχι με το τρέμολο.

Είσαι σε πολύ καλό δρόμο ειδικά από τη στιγμή που παίζεις 7 μήνες.

Πολλά πράγματα θα βελτιωθούν εν καιρώ,απλά το μικρό σου δακτυλάκι που πετάει,κάποιες φορές είναι τελείως σφιγμένο και γενικά είναι μακριά από την ταστιέρα,να το προσέξεις.

Αν έχεις δάσκαλο πες του να σου δώσει ασκήσεις και κάποιες συμβουλές.

Το μικρό δαχτυλάκι πρέπει να είναι κοντά στην ταστιέρα σε "θέση μάχης" ::) και  όπως και το υπόλοιπο χέρι σου ποτέ και για κανέναν λόγο σφιγμένο.

Για τον ήχο σου δε σου έγραψα κάτι γιατί αυτό που ακούμε στο πρώτο βίντεο δεν είναι δικό σου και αν θέλεις στο αναλύω και τεχνικά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
στο πρωτο βιντεο η αυτα που παιζεις δεν ακουγονται η παιζεις μαζι με το  original που

σου υπερκαλυπτει ολον τον ηχο...εκει που γινεται το γλισε στη σολ στο 15 ταστο

στην τελευταια χορδη δεν κανεις καμια κινηση slide ...απλα φρεταρεις το ταστο.

panoslydios είπε:
στο πρωτο βιντεο η αυτα που παιζεις δεν ακουγονται η παιζεις μαζι με το  original που

σου υπερκαλυπτει ολον τον ηχο...εκει που γινεται το γλισε στη σολ στο 15 ταστο

στην τελευταια χορδη δεν κανεις καμια κινηση slide ...απλα φρεταρεις το ταστο.
Απο τη τελευταια σου προταση δε νομιζω να καταλαβε κ πολλα!!! ;D ;D ;D

noe13 είπε:
Απο τη τελευταια σου προταση δε νομιζω να καταλαβε κ πολλα!!! ;D ;D ;D
Μαλλον δεν εισαι ο μονος  ;)

Τα συγχαρητηρια μου και απο μενα.Εχεις ενα + οτι ξεκινησες με δασκαλο και οχι μονος σου (δεν ξερω αν εκανες κατι πιο πριν).

Τωρα για τους προλαλησαντες που λενε οτι κατι δεν παει καλα,εγω εχω να πω οτι μια χαρα ειναι ολα και ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικα,και για τον τροπο που παιζεις και για το χρονικο σταδιο που βρισκεσαι.

Καλη συνεχεια

Πολλα συγχαρητηρια, με κανεις και ντρεπομαι τοσο καθαρα που παιζεις τη σολαρα αυτη, εγω παιζω πολλα χρονια και τοσο αψεγαδιαστα δυσκολα το παιζω το σολο.

Γι'αυτο που λεει ο panoslydios, εχω να πω οτι και γω την ιδια εντυπωση ειχα, οπως κ για δυο σημεια που ακουγεται τρεμολο αλλα δεν κανεις τιποτα με το αριστερο χερι.

Νομιζω ομως οτι πρεπει να παιζει το παιδι τρεμολο με τρεμολο μπαρα με το δεξι.

Για το slide στο αλλο σημειο, μαλλον ακουγεται το hammer on (απ'τη φα# στη σολ) σαν slide (εγω το'παιζα με slide κ περιμενα να δω να το κανεις κ συ σ'αυτο το σημειο).

Δεν πιστευω οτι θ'ανεβαζες μουφα βιντεο για την ποζερια. Οποτε αψογος και καλη προοδο στην κιθαρα!

Αυτο που θέλουν να πουν οι απο πάνω είναι οτι καλύτερα να χαμήλωνες λίγο το τραγούδι απο πίσω για να ακούγεται πιο καθαρά τι παίζεις.Δεν μου είπες τελικά την rg550 που τη βρήκες?Είναι πολυ σπανιο να ξεκίνά καποιος την "καριέρα" του με τέτοια κιθάρα.

geodimitri είπε:

Το βιμπρατο ειναι τροπος ζωης .... !!!  ;D

σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και την κρίση σας! :) Όσα για την κιθάρα την έχω πάρει μεταχειρισμένη πριν από περίπου ένα μήνα. Είχα μια Fender Squier φθηνιάρικη αλλά επειδή ο καθηγητής μου με έκραζε επειδή είχε πολύ θόρυβο και γενικά δεν έβγαινε ωραίος ήχος, μάζεψα λεφτά και πήρα αυτή που έχω τώρα.

Pavlos.Sage είπε:
σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και την κρίση σας! :) Όσα για την κιθάρα την έχω πάρει μεταχειρισμένη πριν από περίπου ένα μήνα. Είχα μια Fender Squier φθηνιάρικη αλλά επειδή ο καθηγητής μου με έκραζε επειδή είχε πολύ θόρυβο και γενικά δεν έβγαινε ωραίος ήχος, μάζεψα λεφτά και πήρα αυτή που έχω τώρα.
ωραιος ο καθηγητης! >:(

χαχαχα... καμμένος άνθρωπος είναι! (με την καλή την έννοια) 26 χρονών κ ακόμα να τελειώσει το πανεπιστήμιο! :Ρ ξύνει την πέτσα του και κάνει πρόβες με τη μπάντα του :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back