μεταλάδες στην Ελλάς μας!

neeq είπε:
Οι μεταλλαδες στην Ελλαδα υπάρχουν ΑΚΡΙΒΩΣ για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και οι σκυλάδες. Ακριβως ομως.
Για να σπάμε πιάτα και να πετάμε γαρύφαλλα;  ;D

Εγω ακομα γελαω ομως με το ανεκδοτο "ελληνικη reggae"
Ελληνικό είδος είναι, κανονικά λέγεται ρέγγαι και αθερίναι ή αλλιώς ρ'n'α (πως λέμε r'n'b) και απλά έχει απλοποιηθεί στη μεταφορά στα αγγλικά. Όπως ακριβώς το heavy metal στην Ελλάδα έγινε ΜΕΤΑΛ.

rotin kraist
How%20to%20ROFL.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
παντως γενικα υπαρχει μια ταση να ισοπεδονουμε τα παντα στην ελλαδα.ισως να υπαρχουν πολυ καλα συγκροτηματα μεταλ στην ελλαδα,απλα οι ελληναρες να τα σνομπαρουνε.(εμενα μου φενεται πιο λογικο απο το να μην υπαρχουν :) )

Tο ΜΕΤΑΛ είναι απλώς ποπ με πολύ distortion.

Και η στιχουργική του κυμαίνεται από το θλιβερό στο παιδαριώδες.

πότε θα ανοίξει θρεντ "μεταλάδες στην Ελλάς των 80ς"???

...Flames,obre,maxim,necrology,σάπιες κιθάρες,μπρελόκ θύρα 7,nigel fox,vaal,νταγκουνάκη κτλ....

audiokostas είπε:

ναι αμα μιλαμε για power/sleazy/glam/hard/aor . οι αλλες 100 υποκατηγοριες ομως δεν ειναι ακριβως ετσι

audiokostas είπε:

Κάνεις τεράστιο ΛΑΘΟΣ!

Η ΠΟΠ είναι απλώς μέταλ χωρίς distortion!  ;D

Σε προκαλώ σε ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ στιχουργίας στο ΕΛ ΠΑΣΟ της Αθήνας του 1910!  ;D

Μπράβο ρε συ audiokostas, κατάφερες να προσβάλεις ένα σωρό ανθρώπους που δεν τους ξέρεις και δεν σε ξέρουν.

Για να δω μπορώ να το κάνω και εγώ αυτό;

Λοιπόν, η jazz είναι για ξερόλες, η μπλούζ για ξενέρωτους, η ρέγγε για βρωμιάριδες, το λαικό για γραφικούς, τα σκυλάδικα για ανεγγέφαλους, η κλασική για σνόμπ, η ποπ για βαρετούς κ.α. Ξεχνάω τίποτα;

Γιατί ρε παιδιά δεν μπορεί ο καθένας να κοιτάει την δουλειά του όταν πρόκειται για μουσική και κάθεστε και εκφράζεστε για κάτι που δεν είναι τίποτε άλλο από προσωπική άποψη;

Chill dudes...

Και ειδικά στο θέμα των στίχων, δεν μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη και πλήρη αποψη γιατί σε αντίθεση με την μουσική, χρειάζεται να ασχοληθείς λίγο παραπάνω για να καταλάβεις τι παίζει και να διαβάσεις ένα σωρό στίχους από ένα σωρό τραγούδια από ένα σωρό διαφορετικά συγκροτήματα, πράγμα αδύνατο για τους περισσότερους.

Διαλέχτε.......

Η το forum βρίσκεται σε χειμερία ή είστε ΛΑΚΗΔΕΣ . -

Με τέτοια ατάκα, άλλες εποχές θα είχε βουλιάξει ο server.

Και τώρα 21 ολόκληρα λεπτά;

Jasemeister είπε:
Σε προκαλώ σε ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ στιχουργίας στο ΕΛ ΠΑΣΟ της Αθήνας του 1910!  ;D
Jase καλά γιατί θα ξύσω τα στιχάκια μου και θάρθω

αυτοί που αγαπούν το μέταλ, αφού το θεωρούν τόσο φοβερό, προφανώς και έχουν και λίγο μέσα τους την απορία γιατί δεν ακούει μέταλ όλος ο κόσμος. 8)

theoctapus είπε:
Ξεχνάω τίποτα;
Tους Tokio Hotel  :)

Διαλέχτε.......

Jase καλά γιατί θα ξύσω τα στιχάκια μου και θάρθω
Ο καινούριος σκληρός στο server είναι ακόμα στο στρώσιμο και το πάμε χαλαρά  ;D

Ακόνισέ τα καλά  :D

Νομίζω ότι η περί στίχων αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση: Σαφέστατα στο Metal έχουμε ακούσει ασύλληπτες μπουδάρες (όπως όμως και σε μια πληθώρα άλλων μουσικών ιδιωμάτων) και επίσης έχουμε ακούσει και ενδιαφέροντα πράγματα από κάποιους καλλιτέχνες του χώρου. Ούτε μόνο «παιδαριώδη», αλλά ούτε και μόνο «αριστουργήματα». Βεβαίως ας μην ξεχνάμε ότι το αισθητικό μας κριτήριο αλλάζει μέσα στα χρόνια και το τότε αριστούργημα πχ. «Blood of my enemies», που μας φάνταζε ως η υπέρτατη ωδή, με το απόλυτο Metal μήνυμα, σήμερα μπορεί να κάνει πολλούς από εμάς να αναρωτιούνται πως στην ευχή τότε το άκουγαν και γούσταραν τους στίχους…

Είδα πρόσφατα ένα πολύ καλό documentary για το Heavy Metal, φτιαγμένο από έναν οπαδό του κινήματος αυτή τη φορά: http://www.imdb.com/title/tt0478209/, και ο τύπος αφού εξιστορεί τα πάντα από την αρχή, πραγματεύται όλες τις πτυχές του metal, παίρνει συνεντεύξεις από τους πάντες για το τι είναι heavy metal, καταλήγει δείχνοντας σκηνές από το Wacken στην εξής φράση, με την οποία συμφωνώ απόλυτα:

"Why has Heavy Metal been consistently stereotyped, dismissed and condemned? Because Metal confronts what we'd rather ignore, it celebrates what we often deny, it indulges what we fear most, and that's why metal will always be a culture of outsiders..."

skantzos είπε:
αυτοί που αγαπούν το μέταλ, αφού το θεωρούν τόσο φοβερό, προφανώς και έχουν και λίγο μέσα τους την απορία γιατί δεν ακούει μέταλ όλος ο κόσμος. 8)

αυτοι που ξεκινανε με μεταλ , πολλες φορες το γυρνανε και στην jazz και στα fusion , τρανο παραδειγμα ποσοι κιθαριστες ξεκινανε με rg ή warlock και μετα τις πουλανε για να παρουν σκαφη.

Απο την αλλη οι "εκ γενετης" jazzιστες ειναι τοσο σνομπ και τοσο δηθεν που με τιποτα δεν ακουν οτιδηποτε διαφορετικο   :D

audiokostas είπε:
Διαλέχτε.......

Yπονοείς ότι αυτή η αφοριστική και ισοπεδωτική δήλωση που βασίζεται σε άγνοια επί του αντικειμένου (και που μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο από εσένα) έγινε μόνο για να δημιουργηθούν flames? Ή για να παρακολουθήσεις αψιμαχίες δίνοντας τροφή στον νέο κόσμο που τριγυρίζει και δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα εκ των σιχαμερά βαρετών πανομοιότυπων θρεντ του παρελθόντος?

Ο κόσμος της μουσικής φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο κομμάτια. Αυτοί που ακούν μέταλ και νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι εναντίον τους και ψάχνουν να βρούν ευκαιρία να τους κοροιδέψουν και οι άλλοι που δεν ακούν μέταλ και υποστηρίζουν ότι οι μεταλάδες είναι ανώριμοι και ενοχλητικοί και ότι νομίζουν ότι ο θεός της μουσικής τους αποκάλυψε την chosen one μουσική σκηνή παγκοσμίως.

Αυτά συνήθως μέσα από τα μάτια των μεταλλάδων και των αντι-μεταλλάδων (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα?).

Αφήστε τον κόσμο να κάνει ότι γουστάρει.

Αα και για να μην ξεχνιώμαστε no οne appreciates irony.

Το να ρωτάς "Πιο πετάλι καλό για μεταλ;" είναι το ίδιο ανώριμο με το να ειρωνεύεσαι το "Πιο πετάλι καλό για μεταλ;"

Πάντως την απόλυτη ατάκα για το Metal την έχει πει ο Θεός Νίκος Παπακώστας των Vice Human εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=166635.0 που μάλλον οι περισσότεροι το έχετε δει: «Το Heavy Metal  είναι μουσική για ανήλικους!»…

bloody_sunday είπε:
Yπονοείς ότι αυτή η αφοριστική και ισοπεδωτική δήλωση που βασίζεται σε άγνοια επί του αντικειμένου (και που μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο από εσένα) έγινε μόνο για να δημιουργηθούν flames?
α) Το "άγνοια" δεν το στηρίζεις κάπου.

β) Το δεύτερο σκέλος εμπεριέχει μία από τις εντυπώσεις μου

γ) Το πρώτο επαληθεύεται μερικώς σε μερικές μεταλοεκφάνσεις που ανέφερε ο Ksekourdistos

δ) Είναι μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαλαθρώνας στο Ποπ & Ροκ στα 80's όταν έκανε κριτική σε δίσκο των Iron Maiden και τους συνέκρινε με τους Boney M. Το έχω ξαναπεί αλλά δεν με διαβάζεις προσεκτικά όπως επανελλειμένα έχω παρατηρήσει προς απογοήτευσή μου  ;)

ε) Οχι μόνο δεν είχα την πρόθεση αλλά ούτε προσέβαλλα κανέναν (και αν έχει τέτοια εντύπωση, κακώς) διότι αν νομίζεις κάποιος ότι προσβάλλεται η μέταλ με την σύγκριση με ποπ, αυτόματα ο ίδιος προσβάλλει την ποπ.

στ) Ούτως ή άλλως είχα την εντύπωση ότι μετά από τα δείγματα γραφής μου, η ειρωνία μου στις αφοριστικές προτάσεις, θα ήταν προφανής. Και η αντίδραση του Jase μου το επιβεβαίωσε.

Πάντως την απόλυτη ατάκα για το Metal την έχει πει ο Θεός Νίκος Παπακώστας των Vice Human εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=166635.0 που μάλλον οι περισσότεροι το έχετε δει: «Το Heavy Metal  είναι μουσική για ανήλικους!»…
Η για αιωνίως έφηβους.

Πως την λέγαν πρόσφατα την ταινία;

Α, ναι. Anvil.

theoctapus είπε:
Ο κόσμος της μουσικής φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο κομμάτια. Αυτοί που ακούν μέταλ και νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι εναντίον τους και ψάχνουν να βρούν ευκαιρία να τους κοροιδέψουν και οι άλλοι που δεν ακούν μέταλ και υποστηρίζουν ότι οι μεταλάδες είναι ανώριμοι και ενοχλητικοί και ότι νομίζουν ότι ο θεός της μουσικής τους αποκάλυψε την chosen one μουσική σκηνή παγκοσμίως.
Συνηθως παντως οι μεταλλαδες είναι αυτοι που ντυνονται σαν ομαδα μπασκετ της Τρανσυλβανιας και ακουν την τσοζεν ουαν μουσικη σκηνη.

Και φυσικά υπάρχουν αρκετοι και στη τζαζ κτλ. Αλλα εκτος απο το ελληνικό μεταλ και την ελληνικη ρεγγε (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα) ολοι οι αλλοι ντυνονται σαν Ελληνες :P

Ειναι αρκετα πιθανο παντως, αν μετα τα 25 συνεχίζεις να βγαζεις οργη στη μουσικη, κατι να πηγε στραβα.

Πρώτη προειδοποίηση. Το μέταλ έχει πάρα πολύ καλό πράγμα και όχι μόνο γι αυτούς που θέλουν να ψάξουν. Εάν συνεχιστούν ισοπεδωτικά σχόλια ή οτι το θέμα είναι μόνο θέμα γουστου... Θα συμμετάσχω σοβαρά σε κουβέντα υπέρ ή κατά του μέταλ. (Και δεν είμαι κατά. Και έχω γαϊδουρινή υπομονή να το στηρίξω...)

theoctapus είπε:
Μόνο στον κόσμο της μουσικής στην Ελλάδα. Άλλη δουλειά δεν είχαμε.

Αα και για να μην ξεχνιώμαστε no οne appreciates irony.
Says who?

audiokostas είπε:
δ) Είναι μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαλαθρώνας στο Ποπ & Ροκ στα 80's όταν έκανε κριτική σε δίσκο των Iron Maiden και τους συνέκρινε με τους Boney M. Το έχω ξαναπεί αλλά δεν με διαβάζεις προσεκτικά όπως επανελλειμένα έχω παρατηρήσει προς απογοήτευσή μου  ;)
εντάξει ... και επειδή κάποιος,κάποτε,κάτι έγραψε στο χειρότερο μουσικό έντυπο όλων των εποχών δεν το κάνει και αξίωμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back