Metal Les Paul

D'Ailleurs

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Ομολογώ ότι ποτέ δεν μου άρεσαν οι κλασσικές Les Paul. Όχι σαν κιθάρα, καθώς δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία αλλά σαν σχήμα και αισθητική. Παρόλα αυτά μου αρέσουν οι Les Paul με πιο heavy metal αισθητική σαν

Cort EVL Z

d4fcf9267e809a9d4eae4099a60fbe0f.jpeg

Jackson Monarkh 

q6i9ycwsytc76psha09n.jpg

Epiphone Prophecy

hbrza3bsfknpgokfwge4.jpg

Kramer Assault

nu0pvakcywafxd6vqhjw.jpg

έχει κανένας εμπειρία με τέτοιες; Παλιά ζαχάρωνα με Jackson Monarkh αλλά είναι στα μελλοντικά σχέδια. 

έχω αυτή . Ήταν η πρώτη μου ποιοτική & "ακριβή"κιθάρα και είναι όντως πολύ καλή 

Επίσης, σχεδόν ίδια εμφανισιακά , θεωρώ όμορφη την epiphone matt heafy

SCHECTER

c2eb5ecf0643cd9239c7c0963dadd044.jpg

MATT HEAFY

image.jpg

Πηρε ενας μαθητης μου στη black friday αυτη (PRS SE Mark Tremonti Custom)
(620Ε απο BonStudio, 265Ε πιο φτηνα απο Tomann)
Ωραια κιθαρα και παιζει καλα, βαρια ομως και θελει λιγο γαργαλημα το Nut γιατι ξεκουρδιζει λιγο στα τρελλα τρεμολα και μου φαινεται καπως φτηνιαρικο σε σχεση με ολα τα αλλα Parts του οργανου. Θα παει μαλλον για αλλαγη το nut.

https://www.prsguitars.com/index.php/electrics/model/se_mark_tremonti_2019

se_mark_tremonti_2018_hero_large.jpg

se_tremonti_custom_2018_straight1.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν το κοβω για tremonti, αλλα καποια στιγμη θα χτυπησω μια SE 245. Εχω φαει κολλημα.

Και η ESP Eclipse ειναι υπεροχη...(η παλια ντε...με το ESP στο headstock οχι το Ε2)...αλλα και αυτη ειναι αρκετα βαρΓια....οικονομικα!

Εγώ προτιμώ με διαφορά την κανονική Les Paul, μου είναι αδιάφορο αν την έχει κατασκευάσει η Gibson ή οποιοσδήποτε άλλος, αισθητικά είναι η ομορφότερη κιθάρα για μένα. Μου αρέσουν πολλές διαφορετικές κιθάρες αλλά η LP ήταν η αγαπημένη μου από μικρή ηλικία. Σε κατασκευές που πατάνε στο original σχήμα αλλά με ποιητική αδεία, μου αρέσουν αυτές που ξεφεύγουν όσο λιγότερο γίνεται, παράδειγμα PRS Singlecut.

Θεωρώ τη Les Paul την απόλυτη metal κιθάρα λόγω του ηχητικού όγκου που έχει, αυτό το καταλαβαίνεις (αν μπορείς να το καταλάβεις) όταν παίζεις, όχι τόσο από clips. Επειδή έφτιαξα μία Warmoth LP (bolt-on neck, 25.5" σκάλα) πριν 11 χρόνια και έχω και "κανονική" LP (set neck, 24.3/4" σκάλα) έχω καταλήξει ότι το πάχος του σώματος είναι αυτό που δίνει τον όγκο και χαρακτήρα στη κιθάρα, δηλαδή η bolt-on LP δε διαφέρει και τόσο όσο πιστεύουν κάποιοι από την set neck, o χαρακτήρας υπάρχει.  Ένας λόγος που δε μου αρέσουν πολλές από τις μοντέρνες LP είναι ότι οι βάζουν comfort contours, κόβουν αρκετά από το σώμα και το λεπταίνουν με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται αισθητικά αλλά και ηχητικά από τη κλασική Les Paul. 

Με τον όγκο που δίνει η κιθάρα και τη ποικιλία high gain ενισχυτών & πεταλιών που έχουμε σήμερα ακόμα και με PAF style μαγνήτες μπορείς να παίξεις metal. Ένα βίντεο που μου αρέσει πολύ και δείχνει πόσο ευέλικτη ηχητικά είναι η κιθάρα όταν έχεις ένα καλό ενισχυτή και ξέρεις να βγάλεις ήχο.

αισθητικά είναι η ομορφότερη κιθάρα για μένα. Μου αρέσουν πολλές διαφορετικές κιθάρες αλλά η LP ήταν η αγαπημένη μου από μικρή ηλικία

Κι εμένα το ίδιο . Αυτή και η flying V 

Αλλά ρε γαμώτο δεν έχουν βολεψει μέχρι στιγμής οι LP .....Μπορείς να παίξεις τα πάντα εξίσου καλά 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back