- Πόντοι
- 2,148
Δυστυχως οχι. Επι μια εβδομδα τωρα αλλα και τον Ιουλιο ΑΗ αλλά και plus δεν δέχονται Ελληνικές καρτες. Ουτε ανέπαφα ουτε με τσιπ.
Στο Αρνεμ ειμαστε
Στο Αρνεμ ειμαστε
Κι εγώ το ίδιο...Εγώ είμαι τυχερός με αυτά γιατί στο Amsterdam ισχύουν άλλα πράγματα. Παντού έχω πληρώσει με Mastercard, από super market και pubs μέχρι Ziggo (εταιρία παροχής Internet) και Vodafone.
την άλλη βδομάδα που θα γραφτεί στο δήμο, θα φτιάξει λογαριασμό σε τράπεζα και θα λήξει κι αυτό το πρόβλημαΚι εγώ το ίδιο...
Τι να πώ όμως... Γενικώς είναι παράξενοι αυτοί οι ψηλοί... χαχαχαχα
Eμ σε ολοκληρο τον πολιτιζμενο κοσμο οταν διαθετεις περιουσιακο στοιχειο η νομοθεσια φροντιζει εξισου τοσο τον διαθετων, οσο και τον πελατη (ενοικιαστη εν προκειμενω, με παρα πολυ μεγαλη εμφαση ωστοσο στην διαφυλαξη των δικαιωματων της ιδιοκτησιας που εν τελει ειναι και αυτη που βαζει περιουσιακο στοιχειο στην συναλλαγη. Στην μπανανια αφου φροντισαμε να εχουμε φορους ιδιοκτησιας Αγγλικου επιπεδου (3οι υψηλοτεροι στην Ευρωπη), το νομικο καθεστως (με σαφες αποτυπωμα πελατειακης εξυπηρετησης μια και οι ενοικιαστες ειναι περισσοτεροι των ιδιοκτητων......) ειναι επιπεδου Αιθιοπιας διασφαλιζοντας και ενιοτε προστατευοντας τον οποιοδηποτε μπαταχτση, η ακομα χειροτερα καποιον που μετατρεπσει το ακινητο σε τρωγλη, χωρις ουδεμια δυνατοτητα προασπισης του ιδιοκτητη, παρα την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ του δικαιωση μετα απο 6-7 χρονια δικαστικων αγωνων. Αντιστοιχη συμπεριφορα στην Αγγλια πχ, επισυρει ΑΜΕΣΗ εξωση, κ φυσικα ο καημένος ο ενοικιαστης θα πληρωνει τα μαλλια της κεφαλης του. ΠΑΝΤΟΥ στην υπολοιπη ΕΕ η μισθωση ακινητου εχει πολυ πιο αυστηρες προυποθεσεις σε σχεση με τα καθ ημας.Όπως τα λέει ο @dimsonic είναι τα πράγματα. Έμεινα εκεί 5 μέρες, έκανα δεκάδες viewings διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του δακτυλίου του Amsterdam και ο λόγος ήταν ότι μπορούσα να δείξω λογαριασμούς τραπέζης με αρκετά χρήματα για το νοίκι ενός ολόκληρου έτους. Διαφορετικά δε θα μου απαντούσαν ούτε σε mail.
Αν είσαι μαθητής χωρίς οικονομίες τότε είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις κάτι, δε θα δεχθεί κανείς να υπογράψεις συμβόλαιο και μετά να ψάξεις για δουλειά ή κάτι τέτοιο.
μια και οι ενοικιαστες ειναι περισσοτεροι των ιδιοκτητων.....
Συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέξω?Ωχ...Domica πηγες....;
Εχε τους απο κοντα και διπλοτσεκαριζε τα παντα
Μπερδευεις δυο στατιστικα μεγεθη που το ενα ειναι υποσυνολο του αλλου. Αλλο η ιδιοκατοικηση, και αλλο ο αριθμος των ιδιοκτητων/ενοικιαστων.
Νορμαλ ακουγεται. Τσεκαρησε αν μπορεις να συμψηφισεις την εγγυηση με τα τελευταια ενοικια. Επισης μεταφρασε και διάβασε καλα το συμβόλαιο.Συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέξω?
Υπογράφω συμβόλαια και πληρώνω 3Χ deposit και 1Χ νοίκι τη Δευτέρα.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ πολύ dim - θα βγάλουμε τις φωτό που προτείνειςΘελουν πολλά πράγματα ξεκαθάρισμα από την αρχή.
Επειδή αυτοί είναι αυστηροί θα είσαι και συ αντίστοιχα.
Σε μας ήρθε και μέτρηση 2 τρύπες από καρφιά που βγήκαν (και δεν τις έκλεισε) δυο αφημένες βίδες τις έβγαλε φωτογραφία, ήταν 2 ξεκολλημένα σοβατεπιά, πήγε να πει δεν τρέχει τίποτα (τα βγάλαμε εμείς φωτογραφίες), το σιφώνι στο νιπτήρα έσταζε και βάλαμε από κάτω ποτήρι, το αναφέραμε, τα 2 από τα 3 σώματα καλοριφέρ υπολειτουργούν (τα βάλαμε απο τώρα για να δούμε τι γίνεται) και άλλα που δεν θυμάμαι.
Πρέπει να καταγράψεις την πιό παραμικρή λεπτομέρεια και ό,τι άλλο βρεθεί αναφορά το συντομώτερο, γιατί μετά θα σου πει το έκανες εσύ.
Τώρα αν εγώ πω ότι δε με ενδιαφέρει αυτή η κσυλεία πσέματα θα πω!Ευχαριστώ πολύ dim - θα βγάλουμε τις φωτό που προτείνεις
Το σπίτι ειναι του 1880. Με πάτωμα αμερικάνικο pine wood της εποχής
Αν μας σπάσουν τα νεύρα θα ξηλώσουμε ένα μέρος του και θα το χαρίσουμε στον @argytar για την επόμενη κατασκευή του![]()
αν και κινδυνευουμε να βγούμε εκτός θέματος δυστυχώς εκ πείρας θα συμφωνήσω 100% μαζί σου.Στην μπανανια αφου φροντισαμε να εχουμε φορους ιδιοκτησιας Αγγλικου επιπεδου (3οι υψηλοτεροι στην Ευρωπη), το νομικο καθεστως (με σαφες αποτυπωμα πελατειακης εξυπηρετησης μια και οι ενοικιαστες ειναι περισσοτεροι των ιδιοκτητων......) ειναι επιπεδου Αιθιοπιας διασφαλιζοντας και ενιοτε προστατευοντας τον οποιοδηποτε μπαταχτση, η ακομα χειροτερα καποιον που μετατρεπσει το ακινητο σε τρωγλη, χωρις ουδεμια δυνατοτητα προασπισης του ιδιοκτητη, παρα την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ του δικαιωση μετα απο 6-7 χρονια δικαστικων αγωνων. Αντιστοιχη συμπεριφορα στην Αγγλια πχ, επισυρει ΑΜΕΣΗ εξωση, κ φυσικα ο καημένος ο ενοικιαστης θα πληρωνει τα μαλλια της κεφαλης του. ΠΑΝΤΟΥ στην υπολοιπη ΕΕ η μισθωση ακινητου εχει πολυ πιο αυστηρες προυποθεσεις σε σχεση με τα καθ ημας.
Καλα ξεμπερδεματα πλουτοκρατη. Το πιθανοτερο ειναι να φας τη ζημια, και να ελπιζεις σε καλυτερη μοιρα στον επομενο.