Μεχρι ποσα χρηματα θα δινατε για εναν Marshall JCM900 4100 και πια η γνωμη σας?

pureanalog είπε:
δεν ειναι ασχημος ο 333 και στο κλιπακι. Αλλά λείπει αυτό το 'δάγκωμα' στα μεσαία που έχουν οι Μαρσαλ. Και για τα είδη που παίζεις θα σου λείψει αυτό... Κοίταξε να πάρεις κάποιο Μαρσαλ όπως αρχικά προσανατολιζόσουν. Το Vintage Modern είναι μονοκάναλο. Αν δε σε πειράζει αυτό, μάλλον είναι ο καλύτερος Μαρσαλ που έχει βγει σε παραγωγή εδώ και πολλά χρόνια. Αν θες έναν ευέλικτο ενισχυτή σε χαμηλό κόστος πάρε έναν JCM2000 DSL50 η DSL100 (οχι TSL - μακρια!!!!). Πολύ καλό all-rounder μηχάνημα... Πάρε κάτι που θα σου μείνει και θα έχει αξία έστω και μεταχειρισμένο, έστω και για λίγα παραπάνω λεφτά από τα Bugera.

http://www.youtube.com/watch?v=MeJ98sY0VCA

http://www.youtube.com/watch?v=V2XB0W26ycw&feature=related
δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες αλλα δεν μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα.Για τον ma τι εχεις να πεις ποσταρα 2 videos δεστα και πες μου την γνωμη σου.

pureanalog είπε:
αλλο να βαλεις πεταλι απο μπροστα, και αλλο να χεις clipping LEDs αναμεσα σε 2 gain stages...

αν ηταν τοσο απλο να αναπαραγεις τον ηχο του jubilee...
Απλό είναι. Με τρείς χιλιάδες διαφορετικά πετάλια gain που μπορείς να βάλεις μπροστά από έναν 2203, μπορείς να βγάλεις ό,τι ήχο θέλεις. Και με το pre amp στο 6, και το power amp αρκετά ανοικτό, μπορείς επίσης να πηγαίνεις από βαρύ crunch σε εντελώς καθαρό, μόνο με το volume...

Oπότε ποιός ο λόγος (για μένα)... ;)

Αυτό που λές για τα πετάλια είναι το λιγότερο υπερβολή. Ό,τι πετάλι και να βάλεις μπροστά, υπάρχει πάντα ένας προενισχυτής του 2203 με πολύ ισχυρό χαρακτήρα που δεν πρόκειται να αλλάξει και να γίνει ούτε Silver Jubilee (που είναι εντελώς διαφορετικό κύκλωμα προενίσχυσης), ούτε vintage modern, ούτε mesa boogie rectifier ούτε τπτ ο 2203 σου... Πάντα θα είναι ένας 2203 με ένα πετάλι από μπροστά...

Τώρα αν όπως λες για σένα αυτό σε καλύπτει, αυτό είναι άλλο θέμα... Αλλα μη γελιέσαι οτι μεταμορφώνεις τον ενισχυτή σου σε ο,τι θες με πετάλια...

Όσο αυτό για το crunch σε καθαρό με το volume, βεβαίως και γίνεται , όπως γίνεται και στο Plexi μου ακόμη καλύτερα, όπως γίνεται και στο silver jubilee με εξίσου μεγάλη ευκολία...

Νίκο τα MA δε τα γνωρίζω, αλλά αν είναι τόσο καλοφτιαγμένα όσο τα MG καλές περιπτώσεις θα είναι. Εχω ακούσει κλιπακια και δεν εντυπωσιάστηκα πάντως. Στα ίδια λεφτά πάρε κανένα μεταχειρισμένο Marshall JCM2000. Επίσης αφού δεν έχεις λεφτά γιατί κοιτάς κεφαλή+καμπίνα και δε κοιτάς για κανέναν καλό μεταχειρισμένο combo... ??

καμπινα εχω βρει σε καλα λεφτα και μπορω να διαθεσω μεχρι 600-700 συνολικα.Ο combo δεν με βολευει προτιμω κεφαλη γτ ειναι πιο ευχρηστη.Μαλλον θα παω για jcm 2000 dsl 50 η 100 και για τον MA δεν το βλεπω μιας και δεν υπαρχουν πουθενα rewiews και ετσι δεν θελω να το ρισκαρω.

nikos17m είπε:
καμπινα εχω βρει σε καλα λεφτα και μπορω να διαθεσω μεχρι 600-700 συνολικα.Ο combo δεν με βολευει προτιμω κεφαλη γτ ειναι πιο ευχρηστη.Μαλλον θα παω για jcm 2000 dsl 50 η 100 και για τον MA δεν το βλεπω μιας και δεν υπαρχουν πουθενα rewiews και ετσι δεν θελω να το ρισκαρω.
Δε θα το μετανοιώσεις. Πραγματικά καλά μηχανήματα τα JCM2000. Συμβουλή προσωπική από μένα πάρε το 100ρι... Τα 100ρια έχουν άλλη χάρη που δεν έχω καταφέρει να την βρώ στα 50ρια. Πολύ σφικτός ήχος με authority. Και δεν είναι πολύ πιο δυνατά σε ένταση. Μικρές διαφορές...

Με 600-700 ομως JCM2000 και καλή καμπίνα δύσκολα... Μη ξεχνάς η καμπίνα είναι ο μισός ήχος σου. Μη πάρεις μάπα καμπίνα και μετά τα ρίχνεις στον ενισχυτή.

customidis είπε:
προσωπική άποψη καταθέτω...αλλά με όλο το σεβασμό...ούτε φράγκο.

Μόνο τον jcm 800 θεωρώ κάπως αξιοπρεπή και πάντοτε τους παλιούς (no reissues).

σορρυ :(

μια απο τα ιδια..

επίσης ρίξε μια ματιά στις αγγελίες. Ένας πουλάει έναν Laney Tony Iommy με 400 ευρώ μόνο, βρεταννικός ήχος μέχρι το κόκκαλο και τον ήχο του θα τον ζήλευαν πολλοι Μαρσαλ...

χμμ... ειναι ναι. θες 2 καναλο οπωσηποτε?

αν παιζεις με λες πολ η με κιθαρα με 2 volume pots, παιζεις και με μονοκάναλο άνετα σε καθαρό και βρώμικο ήχο με τον επιλογέα του μαγνήτη..

Εννοεις να χαμηλωσω το volume πχ του neck για καθαρα και με τον bridge να παιζω τα βρωμικα?

nikos17m είπε:
Εννοεις να χαμηλωσω το volume πχ του neck για καθαρα και με τον bridge να παιζω τα βρωμικα?
ναι, σε αυτούς τους ενισχυτές μπορείς να έχεις με χαμηλό volume στο μαγνήτη σου εντελώς καθαρούς ήχους. Και με το volume στο μέγιστο να έχεις full crunch.

Οπότε αν έχεις στον neck χαμηλό volume και στον bridge τέρμα απλά με τον διακόπτη της κιθάρας σου θα πηγαίνεις από καθαρό σε βρώμικο "κανάλι". Αν συνηθίσεις έτσι σου κακοφαίνεται μετά όταν παίξεις με κανέναν 2-κάναλο ενισχυτή γιατί από κει που εχεις μαθει να κανεις μονο μία κίνηση (αλλαγή θέσης διακόπτη) πλέον έχεις να πατάς και footswitch....

Αλλα αυτό που σου λέω δεν είναι καμμία δική μου ανακάληψη η τπτ τέτοιο. Είναι κάτι καθιερωμένο που το κάνουν κιθαρίστες δεκαετίες τώρα... Αν δε γινόταν δε θα πωλούνταν τόσοι μονοκάναλοι άλλωστε λόγω περιορισμένης χρηστικότητας.

Ναι το εχω ξαναακουσει.Οχι θα προτιμουσα 2 καναλο.Αν ηθελα μονοκαναλο θα επερνα σιγουρα τον Windsor.Για την σειρα dsl της Marshall πια ειναι η γνωμη σου?

Πολύ καλοί. Είχα παλιότερα. Προτιμώ ωστόσο τα παλιά Marshall non-master volume και τα παλιά JCM800 2203-2204 και τα silver jubilee. Τη δουλειά την κάνουν παντως...

Έχεις χώρο για να παίζεις halfstack? Και κυρίως έχεις μαγαζιά στα οποία θα μπορείς να κουβαλήσεις και να παίξεις halfstack?

ΤΙΠΟΤΑ γιατι ο μονος amp που εβγαλε ποτε η marshall ειναι ο JCM800

Γνωμη μου

pureanalog είπε:
άκουσες ποτέ SUPERLEAD ?
Υπαρχει ακομα αυτος? Αν και σχολη, θα προτιμουσα ενα twin silver κιολας (καθαρο) με 100 g12t celestion υπο καθοδηγηση 2 tubescreamer. Το 1 με 0 gain για boost & το 2 με 12 ο' clock και πανω.

Σεβομαι αυτο που λες και αντιπαρερχομαι ανισα αλλα ειναι αποψεις.

ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει...

Καλά γούστα έιναι αυτά φυσικά... Αλλα twin? Με εστειλες τωρα...

pureanalog είπε:
ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει...

Καλά γούστα έιναι αυτά φυσικά... Αλλα twin? Με εστειλες τωρα...
Ω ναι! ετσι που στο περιγραφω εινα οπως ο super lead με φυσικα πιο γηινο γκαζι αλλα

ενα γλυκο στρογγυλο δοντι που σου ρχεται να λιωσεις τη κιθαρα πανω σου απ την αγκαλια.

Βεβαια δεν ειμαι και ο ειδικος ουτε ο φαν στους Marshall (οπως και στα boss) αλλα μπορω φυσικα να καταλαβω τι ζηταει ενας απ αυτα ωστε να εκφερω μια αντικιμενικη αποψη

Δηλ ο 800 δεν ειναι amp που με τρελενει αλλα σιγουρα μου κανει για πολυ εργαλειο.

Μιας και ξεφυγαμε απ το θρεντ προτινω να δειτε(μονο να δειτε) ;D ;D ;D-πολλα ευρω- τους WIZARD.(με αυτους παιζαν οι σαπορτ των ACDC οσοι πηγαν & μου εκανε εντυπωση μιας και ειναι η Νο1 αγαπη του Ανγκους δε επαιξε με αυτους στην Ελλαδα παντα)

ΠΑΡΑΘΕΤΩ http://www.youtube.com/watch?v=gRlC9wfjSDo&feature=related

Προσωπικά για εμένα το JCM 2000 DSL 100 head είναι το απόλυτο μηχάνημα σε σχέση απόδοσης τιμής... έχει τα 2 κανάλια που θές και κάνει θαύματα. Κλασσικότατος ήχος, μοντέρνο Marshall gain, όμορφα καθαρά, γεμάτο crunch, με λίγα λόγια για την τιμή του κορυφαίο εργαλείο.... αν μπορείς και το κτυπήσεις μεταχειρισμένο "σώθηκες" και έλυσες το θέμα ενισχυτή επί μακρόν.

Το χρησιμοποιώ τελευταία στις πρόβες ... θα ψάξω να βρώ αν έχουμε καποιο βιντεάκι να ανεβάσω...

Βεβαια δεν ειμαι και ο ειδικος ουτε ο φαν στους Marshall
αυτο ΦΑΙΝΕΤΑΙ.... ;D το να θεωρεις οτι ο JCM800 ειναι ο...μονος ενισχυτης που εβγαλε η Marshall ειναι σαν να θεωρεις οτι το μονο αυτοκινητο που εβγαλε ποτε η Mercedes ειναι αυτο ;D ;D ;D

Mercedes%20A-Class%201.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back