- Πόντοι
- 938
Iσχύει. Επειδής εμείς τους ακούμε νομίζουμε ότι είναι και τίποτις σπουδαίοι.Για να μη σου πω ότι πολλά γκρουπς από όσα αναφέρουν συμφορουμίτες στο thread δεν είναι καν "super group" στη δική μου κλίμακα αξιών! ?
Iσχύει. Επειδής εμείς τους ακούμε νομίζουμε ότι είναι και τίποτις σπουδαίοι.Για να μη σου πω ότι πολλά γκρουπς από όσα αναφέρουν συμφορουμίτες στο thread δεν είναι καν "super group" στη δική μου κλίμακα αξιών! ?
VAN HALEN, WHITESNAKE, GENESIS, YES, DEEP PURPLE/DIO/RAINBOW, MOTORHEAD, BLACK SABBATH, FOO FIGHTERS, STEELY DAN, GREATFUL DEAD, EMERSON LAKE & PALMER, URIAH HEEP, KISS, PEARL JAM, SONIC YOUTH, DREAM THEATER, BON JOVI, BJORK, PHIL COLLINS, PETER GABRIEL, OFFSPRING, OΛΑΤΑNUMETAL, OΛΑΤΑPROGKINGCRIMSONCAMELVANDERGRAAFΚΛΠ, ΝΙRVANA
Για να μην αρχίσω να αραδιάζω τώρα κάτι Miles Davis, κάτι Βilly Cobham, κάτι Bach, κάτι Βeethoven, κάτι Frank Sinatra,
Οι δίσκοι με Κουγιουμτζή είναι αριστούργημα, με έχουν σημαδέψει και με έχουν κάνει καρακλίκ σε πολύ μικρή ηλικία κιόλας. Γενικώς πάντα τον θαύμαζα ως καλλιτέχνη.
Άσε με ρε τώρα ρε, όλοι άμα τους ρωτήξεις λίστα με τα 10-20 best of τους, κοτσάρουν έναν Miles Davis, κάτι Mingus και κανα-δυο Tom Waits για να μη τους κοροδέφσει κανείς και τους πει άξεστους. Που να σου κολλήσει όλο το Oh Yeah στον υπολογιστή και να παίζει μέχρι να σβήσουν τα μνημόνια. Και μετά έλα να με ξαναπείς άμα το Kind of Blue είναι στα αγαπημένα σου 10-20-30 albums.Miles Davis, κάτι Βilly Cobham, κάτι Bach, κάτι Βeethoven, κάτι Frank Sinatra
Οι Tool ειναι για μενα απ τις λιγες μπαντες που " βαζουν φωτια" στο μυαλο μου την ωρα που τους ακουω χωρις να ακουγονται καθαρα "κοιταξτε ποσο πολύπλοκα μπορουμε να παιξουμε " οπως οι DT. Δεν πιστευω οτι οι Tool προσπαθουν να παιξουν πολυπλοκα...απλα ετσι παιζουν . Εμεις αλληθοριζουμε.
Exoυν βρει δηλαδή την χρυση τομη αναμεσα στην πολυπλοκοτητα κ το groove , εχοντας εφευρει μια μορφη εξαιρετικης και καθαρα προσωπικης τραγουδοποιιας με ιδιαιτερο ηχο .
Ο ηχος τους ηταν πραγματικα κατι φρεσκο απο την πρωτη στιγμη που εφτασαν στα αυτια μου.
Αν κ τα ακουσματα μου ειναι περισσοτερο fusion Latin- big band Jazz oriented..παντα τους ακουγα με εξαιρετικο ενδιαφερον,
Ειναι το μελλον του μεταλ?
Λιγο με ενδιαφερει.
Αλλα παντα βρισκω χρονο για μουσικες που εξαπτουν το ενδιαφερον μου κ με εξελισσουν σαν μουσικο .
Στο πλαισιο αυτο..βαζω κ ολη την σκηνη Djent σημερα.
Αν κατι θεωρω το "μελλον" του Μεταλ - ροκ οπως θελετε πειτε το...ειναι αυτα τα παιδια.
υπάρχει κομάτι των SOAD με 4 ριφ που κλαιω όταν το ακούω (ATWA), αυτο δεν συνέβη σε μένα με τους Tool,
πλακα εχει να προσπαθησεις να παιξεις το Paranoid..Περι Djent, αν και ξεφευγει σε τεχνικά επίπεδα, (βλεπε Jared Dines, Steve Terrebery), θα συμφωνήσω οτι έχει πλάκα!
Περι Djent, αν και ξεφευγει σε τεχνικά επίπεδα, (βλεπε Jared Dines, Steve Terrebery), θα συμφωνήσω οτι έχει πλάκα!
ετσι κι αλλιως εγω εσυ κ ο Βασιλης νομιζω ειμαστε φαν..{του στυλ}σε 2-3 ποστ περί djent κανείς δεν έβαλε τους Tesseract, έτσι ;;
πλακα εχει να προσπαθησεις να παιξεις το Paranoid..
Aυτο το στυλ...δεν εχει πλακα..
Ειναι εξαιρετικα δομημενα - απιστευτα ενορχηστρωμενο κ θελει Level απο ολη την μπαντα.
Ισως αυτο ειναι που με μαγευει.
Επισης στο δικο μου αυτι..το να συγκρινουμε τους System of..με τους Tool ειναι σαν να συγκρινουμε την Ζουγανελη με την Αλεξιου..
Ποιοι Jared Dines και Steve T. Οι άνθρωποι είναι YouTubers, συγκριτικά με σοβαρούς μουσικούς του είδους είναι μίλια πίσω. Άκου λίγο Helix Nebula, David Maxim Micic, Stephen Taranto, Periphery, Toska, κλπ... Άλλο επίπεδο.
Είναι σαν να μην έχεις ακούσει ροκ και να ξεκινάς από τους Sex Pistols γιατί έχουν κιθάρες με παραμόρφωση.
Για μενα λοιπον, παρολο που ειχαν σουπερ μοναδες (ιδιως η ντραμουκλα τους), οι The Who, ποτε δεν μου εκαναν κλικ.
Ακομα και 5-6 τραγουδια που μου αρεσαν, δεν θα μου ελειπαν αν δεν τα ξανακουγα ποτε. Ισως μονο τα behind blue eyes και baba o'riley .
Ειχα διαθεσιμους τους δισκους τους την εποχη που δεν υπηρχε internet και διψαγες να ακουσεις μουσικη και αφου τους ακουσα 3-4 φορες, δεν τους ξαναβαλα.
Ακομα και σημερα μου ειναι αδιαφοροι
δεν το καταλαβαινω αυτο.ακουγα λίγο το Tool - Lateralus, έχω φθάσει στην μέση του κομματιού (αισίως). System με Tool ναι σίγουρα υπάρχουν διαφορές, οι μέν έβγαλαν τραγουδάρες οι άλλοι ένα στυλ κουλτουροφανές, με κλασικο-ροκάδικα αλλά εκμοντερνισμένα αργά ριφάκια και ψυθιριστά φωνητικά που ίσως αρέσει σε κάποιο κοινό. Και παραδόξως οι 2 έχουν κονταροχτυπηθεί σε πολλά polls με τους Tool σχεδόν πάντα να βγαίνουν νικητές.
Ε ειναι τα γουστα που λεμε.Είμαι από τους fan των the Who ...
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι Pearl Jam ...
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την επιτυχία των Foo Fighters.
όταν τους είδα λαηβ στο Ηρώδειο , εγώ κατάλαβα προσωπικά . Just sayin' φυσικάΕπίσης δεν μπορώ να καταλάβω την επιτυχία των Foo Fighters. Μια χαρά μπάντα είναι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν γίνει τόσο super stars και πουλάνε τόσα εκατομμύρια και γεμίζουν τόσα στάδια και γιατί θεωρούνται τόσο in (αν και το τελευταίο μάλλον μου απαντά στο ερώτημα).
..Οι System ειναι πιο πολυ ..τραγουδια με σκληρο ηχο.
+1000Οκ, πάντως τον SteveT τον θεωρώ ένα πανέξυπνο και σουπερ ταλαντούχο μουσικό - κωμικό. ?
συμφωνοι..Τους αδικεί νομίζω αυτό και δεν είναι και αλήθεια. Ο ήχος τους ήταν αρκετά "ροκ" για τα δεδομένα της εποχής (σύγχρονοι των Slipknot μην ξεχνάμε, και της απαρχής του ακραίου down tuning) άλλα ήταν τα στοιχεία των SOAD που τους έκαναν τόσο αγαπητούς : καταπληκτικές μελωδίες και φωνητικά, groovy - nu metal ρυθμοί, χωρίς ποτέ όμως να γίνονται βαρετοί, χωρίς να πέφτουν στο ράπ (όχι οτι είναι κάτι απαραίτητα κακό), φοβερή ευρηματικότητα η οποία ποτέ δεν κουράζει και δεν γίνεται αυτοσκοπός, και φυσικά το τόσο φυσικό πάντρεμα των μελωδιών του καυκάσου και της μέσης ανατολής με το ρόκ. Πολλοί ροκαδες είχαν παίξει ανατολίτικα πριν τους SOAD (βλ. απο εποχής Μισιρλού ακόμα), αλλά οι SOAD τα τραγούδισαν κι όλας, γρηγορα groove-αριστά, με φοβερό συναίσθημα. Αυτα τα στοιχεία χάθηκαν κάπως (αλλά όχι εντελώς) στους 2 τελευταίους δίσκους (ή στον 2πλο κατ'άλλους) mesmerize-hypnotize, δυστυχώς.