Μέγα poll: Ποια iconic "επώνυμη" κιθάρα θα ήθελες διακαώς;

Για εμένα η "one ring" είναι η...

• Gibson ‘Greeny’ Les Paul - Peter Green

Ψήφοι: 14 34.1%
  • Frankenstein - Eddie Van Halen

Ψήφοι: 1 2.4%
  • The Monterey Strat - Jimi Hendrix

Ψήφοι: 0 0.0%
  • The Black Strat - David Gilmour

Ψήφοι: 10 24.4%
  • Number One’ Stratocaster - Stevie Ray Vaughan

Ψήφοι: 2 4.9%
  • "Pearly Gates" Les Paul - Billy Gibbons

Ψήφοι: 4 9.8%
  • Evo - Steve Vai

Ψήφοι: 1 2.4%
  • The Dragon Telecaster - Jimmy Page

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Micawber Telecaster - Keith Richards

Ψήφοι: 3 7.3%
  • Lucille Gibson 335 - B. B. King

Ψήφοι: 6 14.6%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    41
Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,638
Ποια; Στην απίθανη περίπτωση που εμφανιζόταν ο άγιος Βασίλης ή έστω ένα τζίνι και σου έδινε την ευκαιρία να αποκτήσεις μια iconic κιθάρα, ποια θα διάλεγες από τις ακόλουθες;

Μιλάμε για όργανα απόλυτα συνυφασμένα με τους ομοίως iconic κιθαρίστες που τις κράτησαν και διαμόρφωσαν την ηλεκτρική κιθάρα...

Οπότε, να μπορούσες να είχες τη "μία" ποια θα ήταν αυτή;

Ακόμα και να μπορούσα να πάρω κάποια από αυτες, δεν θα έπαιρνα καμία.
Έχω δηλώσει ότι με συναρπάζουν οι κατασκευαστές και όχι οι κιθαρίσετς - χρήστες.
Παο' όλα αυτά ψήφισα Greeny, λόγω αξίας σε $$$$ την οποία θα πουλούσα και θα έπαιρνα μια άλλη 59άρα. :LOL:

αο' όλα αυτά ψήφισα Greeny, λόγω αξίας σε $$$$ την οποία θα πουλούσα και θα έπαιρνα μια άλλη 59άρα. :LOL:
Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία... 🤑 😄
Ήμουν δε στο just να γράψω ότι είμαι σίγουρος ότι ορισμένοι θα ψηφίσουν "καρφί" την Greeny, καθότι είναι... επενδυτές :ROFLMAO:

Για να πω την αλήθεια ακόμα δεν ψήφισα καθώς ακροβατώ ανάμεσα στον "επενδυτή" και τον οπαδό strat... 😄

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο πουλήθηκε η Greeny, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι η ακριβότερη στη λίστα, κυρίως λόγω της διαδρομής της.
Peter Green- Gary Moore και τώρα Kirk....

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο πουλήθηκε η Greeny, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι η ακριβότερη στη λίστα, κυρίως λόγω της διαδρομής της.
Peter Green- Gary Moore και τώρα Kirk....
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά αρχικά, κάτω από 2 εκατ. δολάρια - δηλαδή τρέχα γύρευε.
Βέβαια, αργότερα ο Hammett έχει δηλώσει ότι την αγόρασε κάτω από $500.000, καθώς ο τύπος που του την πούλησε έχει κάτι... εμπλοκές με την εφορία και ήθελε γρήγορα μετρητό. Καλά κρασιά δηλαδή...

ΥΓ: Τελικά ψήφισα με αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια 😉

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά αρχικά, κάτω από 2 εκατ. δολάρια - δηλαδή τρέχα γύρευε.
Βέβαια, αργότερα ο Hammett έχει δηλώσει ότι την αγόρασε κάτω από $500.000, καθώς ο τύπος που του την πούλησε έχει κάτι... εμπλοκές με την εφορία και ήθελε γρήγορα μετρητό. Καλά κρασιά δηλαδή...

ΥΓ: Τελικά ψήφισα με αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια 😉
Εγώ πιστεύω ότι την πήρε πάνω από 1 μύριο, αλλά ντρέπεται να το πει.

Μου έβαλες δύσκολα, ανάμεσα σε Greeny και σε Pearly Gates. Αλλά η αδυναμία σε Green & κυρίως Gary Moore, κέρδισε.

Επίσης θα ήθελα σαν τρελός να έχω (έστω, αν όχι την original) μια Zakk Wylde Bullseye Gibson LP Custom (που παίζει στο Live & Loud με τον Ozzy), την Goldtop του Slash που παίζει το Godfather theme στο Tokyo το '91, την ξυσμένη natural Gibson LP Custom του Billy Duffy που παίζει το Sun King στο Pink Pop το '92.

Μπορείς να πεις ότι μου αρέσουν, έτσι λιγάκι μωρέ, οι Les Pauls... :D

Ολες αυτες ειναι κιθαρες που ο καθενας απο εμας μπορει να φτιαξει απο κομματια η μετασκευαζοντας ηδη υπαρχουσα, οποτε δεν ενδιαφερομαι.

Κατα συνεπεια εμενα με ενδιαφερει αυτη:

knopfler-mark-getty-cp-50914993-1052x526.jpg

Ολες αυτες ειναι κιθαρες που ο καθενας απο εμας μπορει να φτιαξει απο κομματια η μετασκευαζοντας ηδη υπαρχουσα, οποτε δεν ενδιαφερομαι.

Κατα συνεπεια εμενα με ενδιαφερει αυτη:

Προβολή συνημμένου 50763

Μια χαρά μπορείς να την πάρεις. Μια Suhr είναι, δεν είναι κάτι unobtanium.

Την 1954 Hardtail του Ronnie θέλω <3

Attachments

• wood.jpg
    wood.jpg
    69.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Μια χαρά μπορείς να την πάρεις. Μια Suhr είναι, δεν είναι κάτι unobtanium.
Μην αποκλίνουμε απ' το σενάριο. Μιλάμε για το unique, για το real thing. Παράδειγμα (ακολουθεί φανταστικός διάλογος):

- Άγιος Βασίλης: Έκτορα μπράβο. Φέτος ήσουν πολύ καλό παιδί. Οπότε μπορείς να μου ζητήσεις οποιαδήποτε κιθάρα θες απ' αυτό το short list.

- Έκτορας: Ααααα, καταπληκτικό. Μήπως όμως θα μπορούσα να έχω δύο; Γιατί άγιε μου, πως να σου το πω... Είμαι "άρρωστος" Gibsonάκιας. Θέλω σίγουρα τη "Greeny", αλλά και η "Perly Gates"...

- Άγιος Βασίλης: ΜΙΑ είπαμε...

Καπως έτσι... 😄

Όλες αυτές οι κιθάρες είναι για πούλημα και κατόπιν απόκτηση μιας σύγχρονης high end κιθάρας και περισσεύουν και πολλά λεφτάκια

Μην αποκλίνουμε απ' το σενάριο. Μιλάμε για το unique, για το real thing. Παράδειγμα (ακολουθεί φανταστικός διάλογος):

- Άγιος Βασίλης: Έκτορα μπράβο. Φέτος ήσουν πολύ καλό παιδί. Οπότε μπορείς να μου ζητήσεις οποιαδήποτε κιθάρα θες απ' αυτό το short list.

- Έκτορας: Ααααα, καταπληκτικό. Μήπως όμως θα μπορούσα να έχω δύο; Γιατί άγιε μου, πως να σου το πω... Είμαι "άρρωστος" Gibsonάκιας. Θέλω σίγουρα τη "Greeny", αλλά και η "Perly Gates"...

- Άγιος Βασίλης: ΜΙΑ είπαμε...

Καπως έτσι... 😄

Νάτος ο Άη-Βασίλης (ή Billy, το ίδιο είναι), τον έκανα εικόνα:

1744274739506.jpeg

η lady writer strat.
Τη σκέφτηκα, αλλά είχε τις άλλες τρεις και είπα μην το φλομώσω στην strat και βγουν τίποτα "κακοπροαίρετοι" και πουν ότι κάνω... ινφλουένσιν 😆

Ψήφισα Pearly Gates LP. Δεν με νοιάζει καθόλου που είναι η κιθάρα του Gibbons, ούτε και τη θέλω διακαώς. Αλλά επενδυτικά είναι στην κατηγορία "holy grail" ως 59άρα LP και μου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά από τη Greeny.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back