Μετά το trolley που μου 'κανε τη μούρη κρέας αλλά και την αινιγματικής φύσεως πληροφορία του harilatron, ας γράψω ένα μεγαλύτερο ποστ..
Superfunk είπε:
Αυτες τις μερες ειμαι στο Βερολινο για τις γιορτες και εχω μαζι μου κατι φιλους απο Ελλαδα,χθες το βραδυ ειχαμε ακριβως αυτη τη συζητηση,ειχαμε βγει με κατι Γερμανους,και ο Ελληνας φιλος μου,ο οποιος ζει σε 300 τμ στο Κολωνακι,εχει διαμερισμα στο Παρισι,μια Μερσεντες και ενα "εξοχικο" στην Υδρα, και δηλωνει 2000 ευρω το μηνα εισοδημα, αρχισε να λεει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ με αυτα που λες παραπανω....ξερεις τι εκανε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ φιλος μου (ο οποιος ζει σε 3αρι με 1300 ευρω το μηνα κια δεν εχει καν αυτοκινητο) ακουγοντας τα?
Aπλα κουνουσε το κεφαλι του....απελπισμενος.. ;D
"Τωρα καταλαβα γιατι εχετε τα χαλια που εχετε" μου ειπε...συγκαταβατικα..."με τετοια μυαλα δεν σας βλεπω να καταφερνετε και τιποτα στα επομενα χρονια.." και ξερεις κατι..δυστυχως ειχε ΔΙΚΙΟ..
Κατά Superfunk λοιπόν, η πραγματικότητα έχει ως εξής:
- Ο μέσος Έλληνας ζει σε 300 τ.μ. σπίτι στο Κολωνάκι κι έχει επίσης εξοχικό, διαμέρισμα στο εξωτερικό και μια Μερσέντες για τις μεταφορές του..
- Όποιος επικαλείται δικιολογίες τύπου "το κράτος με κλέβει, εγώ γιατί να είμαι νόμιμος?" ανήκει στην παραπάνω συνήθη κατηγορία Έλληνα..
Η κορύφωση βέβαια του ποστ έρχεται με την απογοήτευση του Γερμανού στα λεγόμενα του Έλληνα φίλου του Superfunk.. Περίεργο που ένας Δανός γνωστός μου σχημάτισε άλλη εικόνα για την κρίση στην Ελλάδα, σε επίσκεψή του στην Αθήνα.. Φαίνεται όλοι έκρυβαν τα μερσέντια τους στις πυλωτές εκείνες τις μέρες...
Περιέργως, και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά, ο Γερμανός είπε κάτι σωστό: με τέτοια μυαλά δεν πάμε πουθενά...
Σώπα μωρέ.... το κράτος μας κλέβει κι εμείς πληρώνουμε σαν τους χαζούς. ;D
Όχι, είναι δείγμα ευφυίας να πληρώνεις με χαμόγελο τους φόρους που σπρώχνουν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση (αποδεδειγμένα), σπρώχνουν κόσμο στην αυτοκτονία και κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους...
Είναι δείγμα ευφυίας να πληρώνεις 20 χρόνια διόδια για έναν δρόμο-καρμανιόλα (Κορίνθου-Πατρών), που είναι παράνομα χαρακτηρισμένος ως εθνική οδός, παράνομα σχεδιασμένος χωρίς παράκαμψη διοδίων και που είναι ο ίδιος δρόμος εδώ και 20 χρόνια παρά τα άπειρα φράγκα που έχουμε σκάσει 2 δεκαετίες...
Είναι δείγμα ευφυίας να πληρώνεις εισιτήριο στα ΜΜΜ, όταν γίνεται σε τέτοιους καιρούς άυξηση της τιμής του εισιτηρίου ενώ παράλληλα τα δρομολόγια είναι μειωμένα και η εταιρεία Αττικό Μετρό είναι κερδοφόρα!
Άπειρα τα παραδείγματα, αν θες τα συνεχίζω..
Εσύ βέβαια θα συνεχίσεις μάλλον τα πληρώνεις με χαρά τους φόρους σου, τα εισιτήριά σου, τα διόδιά σου και ότι σου ζητηθεί! Γιατί βέβαια είσαι νοικοκυραίος!
Και επειδή αναφέρθηκαν αρκετές φορές οι λέξεις "νόμιμο", "παράνομο", πάρτε χαμπάρι ότι ζούμε σε μια χώρα που το ανήθικο βαπτίζεται νόμιμο και το ηθικό-ανατρεπτικό παράνομο... Στη χώρα που τα "αγορά χρυσού", τα πογκρόμ, οι ποινικές διώξεις λόγω σάτιρας κλπ βαπτίζονται νομιμότητα, οι σχεδόν καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας και το μάζεμα τροφών από τα σκουπίδια έχουν γίνει καθημερινότητα και οι συναθροίσεις ατόμων, η πάσα του εισιτηρίου μου σε έναν συνεπιβάτη και το "νόμιμο" δικαίωμα στη διαμαρτυρία συνιστούν ανομία, τότε ο καθένας μπορεί να κρίνει αν νόμιμο σημαίνει εν τέλει και ηθικό..
Υ.Γ. Για να είναι καλυμμένο νομικά το forum (αν πράγματι τίθεται τέτοιο ζήτημα) να διευκρινίσουμε ότι δε σπρώχνουμε κανέναν στην παρανομία κλπ κλπ... :