• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

MARSHALL MG15CDR αναβάθμιση

Καλημέρα!

ο κύβος ερρίφθη: Marshall DSL5

Τον έχω εδώ και καμια εβδομάδα.

Γεμίζει το δωμάτιο ο ήχος. Πιο γεμάτος, πιο ποιοτικός, δε ξέρω πως να το περιγράψω.

Δεν ξέρω αν οφείλεται στις λάμπες ή στο 10ρι ηχείο.

Είναι μια χαρά για διαμέρισμα.

Επίσης το Ultra Gain κανάλι του, φοβερό. Και χωρίς πετάλι κάνεις δουλίτσα (αλλά...*)

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και με συγχωρείτε για το "πρήξιμο".

*πάω να ανοίξω θέμα για overdrive πεταλάκι :)

Μην ανοίξεις, θα σε προλάβω εδώ. Boss SD-1 και τέλος. Αν δε σου κάνει, το πουλάς με μηδενική έως καθόλου χασούρα και ξανασυζητάμε.

Αλλά Marshall και SD-1 είναι κλασικό combo για κάποιον λόγο και αυτός είναι ότι it just works.

Μην ανοίξεις....

Πάρε ehx soul food (klon type). Μαζί με το sd1 θεωρούνται τα καλυτερα για τους dsl. 

Έχω δοκιμάσει αλλα 10 πετάλια. Όλα μέτρια. Το ehx βελτιώνει πολύ τον ήχο. Τον μεγαλώνει, τον σφιγγει και τον αγριευει λίγο, χωρίς να αλλάζει το eq. Sd1 δεν έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω ότι δίδει κάμποσα μεσαια. Ίσως καλύτερο για μέταλ.

Μην ανοίξεις....

Πάρε ehx soul food (klon type). Μαζί με το sd1 θεωρούνται τα καλυτερα για τους dsl. 

Έχω δοκιμάσει αλλα 10 πετάλια. Όλα μέτρια. Το ehx βελτιώνει πολύ τον ήχο. Τον μεγαλώνει, τον σφιγγει και τον αγριευει λίγο, χωρίς να αλλάζει το eq. Sd1 δεν έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω ότι δίδει κάμποσα μεσαια. Ίσως καλύτερο για μέταλ.

Σωστός. Και με Klon style μια χαρά metal παίζεις. Ο δάσκαλος που είχα στην Ελλάδα είναι σε prog/alt metal μπάντα και σπρώχνει Marshall/Friedman με Klon, σκοτώνει ο ήχος του.

Εχεις το gain στo 6 στα δύο κανάλια.

Έχεις ρυθμίσει το ehx με gain και volume στο 4. Είσαι στο καθαρό κανάλι, ενεργοποιείτε πετάλια έχεις crunch. Μετά πας στο βρώμικο κανάλι όπου έχεις rythm ήχο. Ενεργοποιείτε, πεταλι και έχεις lead ήχο. 4 καναλια με δυο κλικ.

Και με ένα delay στη λούπα, πας για τζαμ.

Εχεις το gain στo 6 στα δύο κανάλια.

Έχεις ρυθμίσει το ehx με gain και volume στο 4. Είσαι στο καθαρό κανάλι, ενεργοποιείτε πετάλια έχεις crunch. Μετά πας στο βρώμικο κανάλι όπου έχεις rythm ήχο. Ενεργοποιείτε, πεταλι και έχεις lead ήχο. 4 καναλια με δυο κλικ.

Και με ένα delay στη λούπα, πας για τζαμ.
Να'ξερα και να παίζω κιόλας... καλά θα ήτανε!!!!  ??

Τα εργαλεία κάνουν μάγκα τον μάστορα, όμως...
Τι να το κάνεις αν έχεις μια κιθάρα και εξοπλισμό χιλιάδων αν δεν ξέρεις να παίζεις. Έστω αν μαθαίνεις.

Κακά τα ψέμματα, τίποτα δεν χρειάζεται σε τελική ανάλυση. Είναι θέμα gas, τρέλας και hype. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όχι πως ένας καλός εξοπλισμός δε θα ωφελήσει κάποιον που ασχολείται και παίζει χρόνια.

Για την περίπτωση μου το λέω προσωπικά.

Απλά συνέχισε να παιζεις. Και ένα χτύπημα στις χορδές, με σωστό ήχο, μπορεί να προσφέρει ατελείωτη χαρά.
Αυτό είναι τεράστια αλήθεια. Τεράστια χαρά όταν χαζοπαίζω ένα ριφάκι από αγαπημένο τραγούδι. Ενώ ξέρω πως το σφάζω και το κακοποιώ βάναυσα, είναι απίστευτο συναίσθημα.

Τι να το κάνεις αν έχεις μια κιθάρα και εξοπλισμό χιλιάδων αν δεν ξέρεις να παίζεις. Έστω αν μαθαίνεις.

Κακά τα ψέμματα, τίποτα δεν χρειάζεται σε τελική ανάλυση. Είναι θέμα gas, τρέλας και hype. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όχι πως ένας καλός εξοπλισμός δε θα ωφελήσει κάποιον που ασχολείται και παίζει χρόνια.

Για την περίπτωση μου το λέω προσωπικά.
Δεν χρειάζεσαι χιλιάδες ευρώ για να παίζεις κιθάρα.Αλλα μια καλή κιθάρα και ένας καλός ενισχυτής θα σου δώσει ωραίο ήχο και θα σε κάνει να ασχολείσαι περισσότερο και να γουστάρεις να παίζεις.

Με χίλια ευρώ είσαι κομπλέ με όλο τον εξοπλισμό.Δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι και πολλά για να κάνεις το χόμπι σου και έχεις πράγματα που σου μένουν.Καλοπαιχτος ο ενισχυτής. 

Trending...

Νέα θέματα

Back