Marshall Class 5 combo (Micro Bluesbreaker)

oselifer είπε:
Τον έχω πάρει εγώ..Και ενώ σε κάποια κλασσικά rock riffs τσιτωμένος σκοτώνει,σε solaρισμα δε με έχει ικανοποιήσει..  ???
Αν 8ες να τον δωσεις βρηκες αγοραστη  :P

Μου έχει περάσει η σκέψη να του πάρω μια καμπίνα 4χ12 να του κάνει παρέα..Αλλά απο ηχεία και χαρακτηριστικά είμαι άσχετος..Πώς μπορώ να βγάλω άκρη;Δουλεύει στα 16ohm.

Και κάτι ακόμη..Ο ενισχυτής αυτός έχει έξοδο για ακουστικά.Ένας τύπος στο youtube τον συνέδεσε μέσω της εξόδου αυτής με καμπίνα ώστε να πάιζει σε χαμηλότερες εντάσεις για εξάσκηση..Αν το κάνω αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να τον κάψω;Ειδικά αν μιλάμε για λίγα ohm;

Για κάποιον που θέλει να πάρει έναν bluesbreaker αλλά δεν προκειται να έχει τα λεφτα για να τον πάρει αξίζει να πάρει την συμπυκνωμένη του εκδοχή; Κάποιος που να έχει ακούσει live και τους δυο θα αξιζε να μας πει μια γνώμη....

το "αξίζει" είναι πολύ υποκειμενικός όρος...

Η άποψη μου είναι πάντως ότι αξίζει αν πραγματικα σου αρέσει ο ήχος του bluesbreaker να μαζέψεις λεφτά και να πάρεις έναν...

Αν πρόκειται να περάσουν χρόνια έως οτου να τα μαζέψες, τότε πάρε έναν τέτοιο να κάνεις τη δουλειά σου και θα είσαι πιο κοντά από ότι με κάτι άλλο...

pureanalog είπε:
το "αξίζει" είναι πολύ υποκειμενικός όρος...

Η άποψη μου είναι πάντως ότι αξίζει αν πραγματικα σου αρέσει ο ήχος του bluesbreaker να μαζέψεις λεφτά και να πάρεις έναν...

Αν πρόκειται να περάσουν χρόνια έως οτου να τα μαζέψες, τότε πάρε έναν τέτοιο να κάνεις τη δουλειά σου και θα είσαι πιο κοντά από ότι με κάτι άλλο...
Επειδή ίσως και παραπάνω από μερικά χρόνια θα πρέπει να το σκεφτώ σοβαρα. Ξέρετε αν υπάρχε σε κάποιο κατάστημα μουσικών ειδών να το δοκιμάσω; Ποιος εισάγει τους Marshall;

Νεότερα,απο τον class 5.

Ο ενισχυτής είναι φοβερός..  ;D

Ένα tip για να ακουστεί καλά είναι να κατεβάσεις το bass στο 1-2 γιατί απο μόνος του έχει πάρα πολύ μπάσο.Ήταν ένας λόγος που δεν ακουγόταν καλά..

Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλούς κατόχους του σε forums είναι κάποιοι κραδασμοί (rattling)..

Εγώ ευτυχώς δεν αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα..

Τον δοκίμασα και με drums και ακούγεται πολύ άνετα.Για πρόβες είναι ότι πρέπει.

oselifer είπε:
Νεότερα,απο τον class 5.

Ο ενισχυτής είναι φοβερός..  ;D

Ένα tip για να ακουστεί καλά είναι να κατεβάσεις το bass στο 1-2 γιατί απο μόνος του έχει πάρα πολύ μπάσο.Ήταν ένας λόγος που δεν ακουγόταν καλά..

Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλούς κατόχους του σε forums είναι κάποιοι κραδασμοί (rattling)..

Εγώ ευτυχώς δεν αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα..

Τον δοκίμασα και με drums και ακούγεται πολύ άνετα.Για πρόβες είναι ότι πρέπει.
Rattling είχε και το DSL combo που είχα σε εντάσεις πάνω από 4-5. Έχει πέσει η ποιότητα κατασκευής των καμπίνων της Marshall. Τα 2 Marshall combo που εχω τωρα ακόμη και με όλα στο 10 δεν κάνουν τον παραμικρό θόρυβο... Μόνο τα πράματα που πέφτουν από τα ράφα ακούγονται...  ;D

Πάντως εμένα μ'άρεσε. Και τα έξτρα μπάσα δίνουν όγκο όταν χρειάζεται. Σε κάθε επίπεδο έντασης αλλάζει λίγο το optimum EQ. Για ριφζ είναι ωραίος γεματος . με sg -les paul ιδιαίτερα. Επίσης συμπαθητικά καθαρά και παίρνει πετάλια άνετα! Σε μικρά πάλκα βγάζει άνετα live.

Λοιπόν πριν 1 μήνα τον αγόρασα περισσότερο "για πλάκα" (και για πρακτικούς λόγους),όντας δύσπιστος οτί σ΄αυτό το price-range,θα έβρισκα κάτι (έστω) αξιοπρεπές από την Marshall.Νόμιζα οτί περισσότερο "όνομα" θα πλήρωνα και λιγότερο την κλασσική "ηχάρα" των Marshall...Που να ήξερα...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ενισχυτής και ΕΙΔΙΚΑ για τα λεφτά του.(και τον σύγκρινα -τηρουμένων των αναλογιών φυσικά- ακόμη και με έναν original Plexi καθώς και με άλλους vintage Marshalls που έχω) Ίσως η ευκαιρία της δεκαετίας(εντάξει υπερβάλλω,but you got the point. 8)) Σε τέτοιο βαθμό,που το πήρα μαζί μου στο εξοχικό(οι πρακτικοί λόγοι που έλεγα ;D) και ακόμα και εδώ στο σπίτι αυτό χρησιμοποιώ προς το παρόν αποκλειστικά,συνδυάζοντάς τον με ένα JMP-1,για περισσότερη ευελιξία.

Το μόνο παράπονό μου,είναι το Bass knob,το οποίο θα το θελα πιο "ευαίσθητο" και "προοδευτικό",αλλά αυτό εύκολα διορθώνεται.Το έχω άμεσα στο πρόγραμμα να πάρω ακόμα έναν και να του αλλάξω τα φώτα... ;D (Vintage 30s,handwired κύκλωμα κτλ.)

Και ΜΗΝ σας ξεγελούν τα φαινομενικά λίγα Watt του,καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να τον ανοίξετε στο full,εκτός αν θέλετε να "πιείτε καφεδάκι" παρέα με τους "men in blue"... ::)

Βγήκανε κιόλας μόντες? Πάντως εγώ λέω μόνο λάμπες να δοκιμάσω καλύτερες ,αντε και το input jack αν μπορεσω θα αναβαθμίσω...Αυτα! Πολύ punch για το μέγεθός του!

argytar είπε:
Βγήκανε κιόλας μόντες? Πάντως εγώ λέω μόνο λάμπες να δοκιμάσω καλύτερες ,αντε και το input jack αν μπορεσω θα αναβαθμίσω...Αυτα! Πολύ punch για το μέγεθός του!
Όντως,διαφορετικές και καλύτερες λάμπες μπορούν να τον μεταμορφώσουν.Για μόντες δεν ξέρω,αλλά εδώ στη "φτωχομάνα" έχουμε τον Μήτσο που φτιάχνει τους Telegun και "κάνει παπάδες" ο άνθρωπος... ;D

S9F είπε:
Όντως,διαφορετικές και καλύτερες λάμπες μπορούν να τον μεταμορφώσουν.Για μόντες δεν ξέρω,αλλά εδώ στη "φτωχομάνα" έχουμε τον Μήτσο που φτιάχνει τους Telegun και "κάνει παπάδες" ο άνθρωπος... ;D
Χρόνιος υποστηρικτής του Μήτσου κι εγώ! Δαγκωτο!

Εξαιρετικός ενισχυτής. Μαζί με τον Fender Pro Junior είναι οι 2 mass production small amps που μ'εντυπωσίασαν πολύ. Κυρίως για το ότι με κάποιον τρόπο αναδεικνύουν καλές κιθάρες. Κάνουν ένα πράγμα, αλλά το κάνουν 100%.

ΥΓ ...μέχρι ο Telegun να ετοιμάσει αυτό που συζητάμε 8)...άντε Μήτσο!

argytar είπε:
Χρόνιος υποστηρικτής του Μήτσου κι εγώ! Δαγκωτο!

Εξαιρετικός ενισχυτής. Μαζί με τον Fender Pro Junior είναι οι 2 mass production small amps που μ'εντυπωσίασαν πολύ. Κυρίως για το ότι με κάποιον τρόπο αναδεικνύουν καλές κιθάρες. Κάνουν ένα πράγμα, αλλά το κάνουν 100%.

ΥΓ ...μέχρι ο Telegun να ετοιμάσει αυτό που συζητάμε 8)...άντε Μήτσο!
+1

Πολλοί Σαλονικιοί βλέπω οτί μαζευτήκαμε... ;D

Ο Μήτσος είναι ωραίος πρώτα απ΄όλα σαν άνθρωπος και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει.Είναι θέμα χρόνου να του ζητήσω να μου φτιάξει έναν Telegun... 8)

Trending...

Νέα θέματα

Back