marshall class 5->αλλαγη προενισχυτριων λυχνιων

piterola

Νέο μέλος
Πόντοι
1
γεια χαρα :) :)! Λεω να πειραξω το class 5 μου :-\...Στοχος μου ειναι μαλακωσω λιγο το "δαγκωμα" που και τη fuzzίλα που βγαζει, γιατι λογω του οτι αυτα τα φαινομενα εμφανιζονται νωρις, αναγκαζομαι να το παιζω στο 4 :-\. Χρησιμοποιω κ πεταλια.

Εδω ερχεται η ερωτηση: 12AT ή 12AY??αλλαγη και των 2 ή μονο μια?Πριν προτεινετε αλλου τυπου παρεμβαση στον ενισχυτη(αλλαγη μεγαφωνου, τελικης λυχνιας κ.α.)θα ηθελα γνωμες πανω στις προενισχυτριες . Ειμαι ολος αυτια  :) :)

Πρόσφατα άλλαξα τη v1 με μία 12au7... Ο ενισχυτής μεταμορφώθηκε, παραμένει καθαρός μέχρι το...9! Τεράστια διαφορά στο headroom και στη συνεργασία με τα πετάλια. Μου φαίνεται πως έχασε λίγο σε ένταση, όμως μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Επειδη όμως άλλαξε τελείως ο χαρακτήρας του, δοκίμασε μια 12at7, μπορεί να του ταιριάξει περισσότερο!

Μόνο τη v1 και έβαλα 12AU7 όχι 12AY7. Η άλλη έμεινε η μαμά ΑΧ.

η v1 οπως κοιτας το class 5 απο τη πισω πλευρα ποια ειναι ??????

παλιες λυχνιες που δεν προκειται να χρησιμοποιησω ποτε τι τις κανω ? στην ανακυκλωση μαζι με τις μπαταριες ?

Johnps ευχαριστω για τη δυναμικη παρεμβαση :) :)αλλα δε με βοηθας ρε φιλος :P :P

εγω πιο πολλες αποριες εχω παρα λυσεις....αντε ρε εδω μεσα καποιος...βοηθατε..!!!!! ::)

Αν έχεις τον combo, είναι η δεξιά όπως κοιτάζεις απο πίσω τον ενισχυτή.

Atav προτεινεις να βαλω πχ μια 12ΑΤ  στη v1 μονο? αν τις αλλαξω και τις 2 σε 12ΑΤ, τι ηχητικη διαφορα θα εχει αν εχω μια 12ΑΤ κ μια 12ΑΧ?? ??? ???

εβαλα στον marshall class 5 μου μια jj 12au7 στη V1 γιατι δε βρηκα την 12 ay7 που μου ειχαν προτεινει (τη πηρα απο μαγαζι στη Αθηνα και μαλιστα 10+ ευρω λιγοτερα απο οτι μου ειχε κοστολογησει γνωστο μαγαζι στα εξαρχεια μια αντιστοιχη ehx,πραγμα που εκανε πολυ εντυπωση).Το headroom μεγαλωσε πολυ και ταυτοχρονα μειωθηκε η ενταση αρκετα .Ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ποση διαφορα θα εχει στους παραπανω δυο τομεις η 12ay7 ?Η αυξηση του headroom ηταν αυτο που επιθυμουσα αλλα η μειωση της συνολικης εντασης ,ενω  στο σπιτι εινια ιδανικο ,τι γινεται αν καποια στιγμη  τη χρειαστω στα επιπεδα της 12ax7 ?

τα χω τσεκαρει αυτα .Ηθελα απλα μια εκτιμηση απο καποιον που τα εχει ακουσει κιολας ,καθοτι αυτο ειναι που δεν μπορω να κανω αμεσα

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back