• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

marshall class 5->αλλαγη προενισχυτριων λυχνιων

piterola

Νέο μέλος
Πόντοι
1
γεια χαρα :) :)! Λεω να πειραξω το class 5 μου :-\...Στοχος μου ειναι μαλακωσω λιγο το "δαγκωμα" που και τη fuzzίλα που βγαζει, γιατι λογω του οτι αυτα τα φαινομενα εμφανιζονται νωρις, αναγκαζομαι να το παιζω στο 4 :-\. Χρησιμοποιω κ πεταλια.

Εδω ερχεται η ερωτηση: 12AT ή 12AY??αλλαγη και των 2 ή μονο μια?Πριν προτεινετε αλλου τυπου παρεμβαση στον ενισχυτη(αλλαγη μεγαφωνου, τελικης λυχνιας κ.α.)θα ηθελα γνωμες πανω στις προενισχυτριες . Ειμαι ολος αυτια  :) :)

Πρόσφατα άλλαξα τη v1 με μία 12au7... Ο ενισχυτής μεταμορφώθηκε, παραμένει καθαρός μέχρι το...9! Τεράστια διαφορά στο headroom και στη συνεργασία με τα πετάλια. Μου φαίνεται πως έχασε λίγο σε ένταση, όμως μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Επειδη όμως άλλαξε τελείως ο χαρακτήρας του, δοκίμασε μια 12at7, μπορεί να του ταιριάξει περισσότερο!

Μόνο τη v1 και έβαλα 12AU7 όχι 12AY7. Η άλλη έμεινε η μαμά ΑΧ.

η v1 οπως κοιτας το class 5 απο τη πισω πλευρα ποια ειναι ??????

παλιες λυχνιες που δεν προκειται να χρησιμοποιησω ποτε τι τις κανω ? στην ανακυκλωση μαζι με τις μπαταριες ?

Johnps ευχαριστω για τη δυναμικη παρεμβαση :) :)αλλα δε με βοηθας ρε φιλος :P :P

εγω πιο πολλες αποριες εχω παρα λυσεις....αντε ρε εδω μεσα καποιος...βοηθατε..!!!!! ::)

Αν έχεις τον combo, είναι η δεξιά όπως κοιτάζεις απο πίσω τον ενισχυτή.

Atav προτεινεις να βαλω πχ μια 12ΑΤ  στη v1 μονο? αν τις αλλαξω και τις 2 σε 12ΑΤ, τι ηχητικη διαφορα θα εχει αν εχω μια 12ΑΤ κ μια 12ΑΧ?? ??? ???

εβαλα στον marshall class 5 μου μια jj 12au7 στη V1 γιατι δε βρηκα την 12 ay7 που μου ειχαν προτεινει (τη πηρα απο μαγαζι στη Αθηνα και μαλιστα 10+ ευρω λιγοτερα απο οτι μου ειχε κοστολογησει γνωστο μαγαζι στα εξαρχεια μια αντιστοιχη ehx,πραγμα που εκανε πολυ εντυπωση).Το headroom μεγαλωσε πολυ και ταυτοχρονα μειωθηκε η ενταση αρκετα .Ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ποση διαφορα θα εχει στους παραπανω δυο τομεις η 12ay7 ?Η αυξηση του headroom ηταν αυτο που επιθυμουσα αλλα η μειωση της συνολικης εντασης ,ενω  στο σπιτι εινια ιδανικο ,τι γινεται αν καποια στιγμη  τη χρειαστω στα επιπεδα της 12ax7 ?

τα χω τσεκαρει αυτα .Ηθελα απλα μια εκτιμηση απο καποιον που τα εχει ακουσει κιολας ,καθοτι αυτο ειναι που δεν μπορω να κανω αμεσα

Trending...

Νέα θέματα

Back