Αν το καλοσκεφτείς όλες οι κιθάρες...ιστορία είναι.
Ποιος παίζει πλέον κιθάρα;
Άλλαξαν οι εποχές.
Όχι , γιατί το gear του θα είναι laptop, και θα έχει χαλάσει ?......., όμως σε 40-50 χρόνια από σήμερα, θα γίνει μια αντίστοιχη δημοπρασία
με έναν σημερινό 20χρονο που θα έχει γίνει διάσημος και θα αποφασίσει να βγάλει στο σφυρί το gear του για να πάρει ένα καλό εφάπαξ?
Εγώ πιστεύω πως όχι,
Αντιθέτως, τέτοιες κιθάρες βγαίνουν κατά χιλιάδες. Το ότι η συγκεκριμένη ανήκε στον κΝόπΦλερ δεν μου λέεί απολύτως τίποτα. Όσο για την αύξηση της τιμής (και όχι αξίας) της συγκεκριμένης μετά από κάποια χρόνια, είναι μάλλον αναμενόμενη, μια και η ανθρώπινη βλακεία αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια.Tέτοιες Λάμποργκίνι βρίσκεις πολλές, αυτή η κιθάρα όμως είναι μόνο μία. Το ένα είναι λεφτά στον κάδο και το άλλο επένδυση. Και σε 1,2 5,10 χρόνια μάντεψε ποιο απ' τα 2 θα έχει πάρει αύξηση στην τιμή.
Γνωστά και κατανοητά όλα αυτά. Κάποιος πιστεύει ότι μια ηλ. κιθάρα ενός καλλιτέχνη εν ζωή αξίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, και μπράβο του. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι το απαύγασμα της ανθρώπινης βλακείας, και μπράβο και σ'αυτούς.Με άλλα λόγια, αν κάποιοι συμφωνήσουν ότι κάποιος έχει "αξία" αυτομάτως παίρνουν και τα αντικείμενα του.
Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα, ή καλλίτερα για όλες τις "επενδύσεις".Γνωστά και κατανοητά όλα αυτά. Κάποιος πιστεύει ότι μια ηλ. κιθάρα ενός καλλιτέχνη εν ζωή αξίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, και μπράβο του. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι το απαύγασμα της ανθρώπινης βλακείας, και μπράβο και σ'αυτούς.
Το μεγαλύτερο μπράβο πάει στον Νόφλερ φυσικά που έχει καταλάβει σε τι -για τα πανηγύρια ?- κόσμο ζει και το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο.?
Εδώ πειστήκαμε (εμού συμπεριλαμβανομένου) ότι η Τέλε είναι καλή κιθάρα και σπεύσαμε ν’ αγοράσουμε.Αντιθέτως, τέτοιες κιθάρες βγαίνουν κατά χιλιάδες. Το ότι η συγκεκριμένη ανήκε στον κΝόπΦλερ δεν μου λέεί απολύτως τίποτα. Όσο για την αύξηση της τιμής (και όχι αξίας) της συγκεκριμένης μετά από κάποια χρόνια, είναι μάλλον αναμενόμενη, μια και η ανθρώπινη βλακεία αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια.
Τι, δεν είναι??Εδώ πειστήκαμε (εμού συμπεριλαμβανομένου) ότι η Τέλε είναι καλή κιθάρα και σπεύσαμε ν’ αγοράσουμε.
Διαφωνούν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν ότι διαφωνούν;Οι περισσότεροι διαφωνούν απ'ότι φαίνεται εδώ μέσα...?
Διαφωνούν για την αξία των tele σαν κιθάρες, δεν μπορεί, τόσα χρόνια εδώ κάτι θα πήρε το αυτί σου...?Διαφωνούν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν ότι διαφωνούν;
Οι τέλε φίλε είναι σα τα Χαμούνδ, ο Νέστορας επιμένει στα μουυυγκΔιαφωνούν για την αξία των tele σαν κιθάρες, δεν μπορεί, τόσα χρόνια εδώ κάτι θα πήρε το αυτί σου...?
Αφού πήρα.Οι τέλε φίλε είναι σα τα Χαμούνδ, ο Νέστορας επιμένει στα μουυυγκ
...Ακόμα και όταν αγοράζουμε μια οποιαδήποτε κιθάρα, ακόμα και ΗΒ, ιστορία αγοράζουμε.
Οταν πήρα πχ την Flying V , αυτό αγόρασα , και αυτό μου πούλησε η HB.
Κανέναν άλλο λόγο δεν είχα να την πάρω.
Γι αυτό βγάζει ρέπλικες vintage σειρές...
Εδώ αξιότιμε κ. συνήγορε έχω πολλές ενστάσεις...
Μιλώντας αποκλειστικά για εμένα: Κανένα "υποκατάστατο", όταν το πιάσεις στο χέρι δεν θα σου δώσει το thrill της original "ιστορίας".
Πιάνεις 10 JB που είναι της τελευταίας 20ετίας (και Fender και ΗΒ και οτιδήποτε άλλο)... No thrills ?
Πιάνεις ένα oldie... δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα ? Και ξέρω ότι αυτό είναι στο κεφάλι μου. Αλλά όπως σου είπα, is just me.
Ουδεμία αντίρρηση επι της ορολογίας.Όχι ότι έχει σημασία αν εσένα σου αρέσει η κιθάρα σου αλλά ρέπλικα ονομάζεται η κόπια η οποία είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό, π.χ. η γνωστή LP του Slash. Δηλαδή είναι τουλάχιστον δύσκολο να την ξεχωρίσεις οπτικά αλλά και σε feeling μιας και έχει "ίδιο" neck shape, φινίρισμα που προσομοιάζει της αυθεντικής κλπ. Η ΗΒ φτιάχνει κόπιες με πολύ ποιητική αδεία για νομικούς λόγους...
Φίλος Κώστας το περάσαμε με διαφορά τεράστιας φάσης... Εγώ το έπαθα πάρα πολύ αργότερα. Σε εκείνη την ηλικία ούτε που γυρνούσα να κοιτάξω "παλιό" κούτσουρο. Μόνο ότι νέο κυκλοφορούσε. Τότε η λέξη Fender ήταν αποκλειστικά για... γέρους ?Την είχα κι εγώ στην εφηβεία με τις vintage κιθάρες γιατί αυτά διάβαζα στα κιθαροπεριοδικά.
Ε, ας μην υπερβάλουμε... Και τότε έβγαιναν μάπα όργανα με το στρέμμα.vintage = θεικό