- Πόντοι
- 38
Ωραίο.
(το σύστημα, όχι η τέλε
)
(το σύστημα, όχι η τέλε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Thus spoke the Telemaster! ;DSuperfunk είπε:προσωπικα οτι ηταν να μαθω απο κιθαρα το εχω μαθει εδω και χρονια... ;D ;D
δεν είπα και δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι λες μπούρδες και είμαι σίγουρος πως η ηχητική διάφορα που ακούς, υπάρχει(εγώ δεν την ακούω και δεν ενδιαφέρομαι να την ακούσω αλλά προφανώς εσύ την ακούς και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω)taq είπε:Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι έκατσα να γράφω μπούρδες πάνω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους..... όχι δα... επίσης δεν λέω για φθαρμένα τάστα και άλλα τέτοια αλλά για 2 κιθάρες του "κουτιού" ίδιες με διαφορετικό μπράτσο.
κατά την γνωμη μου δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες 100% ιδιο σεταρισμα η στήσιμο!Όχι φιλε ... σεταρίστηκαν και "στήθηκαν" για το συγκεκριμμένο που αναφέρω ως παρατήρηση....όχι ότι δεν το ήξερα απλά ήθελα να δώ τώρα που έχω την ευκαιρία πόση πραγματικά απόκλιση ηχητική θα είχαν με "ιδανικές" συνθήκες.
Δηλαδη πως μπορει το υψος των ταστων να επηρρεασει τον ηχο μιας κιθαρας συχνοτικα?αναφερεσαι στην αποσταση των χορδων απο τους μαγνητες?whiteNoise είπε:δεν είπα και δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι λες μπούρδες και είμαι σίγουρος πως η ηχητική διάφορα που ακούς, υπάρχει(εγώ δεν την ακούω και δεν ενδιαφέρομαι να την ακούσω αλλά προφανώς εσύ την ακούς και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω)Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι έκατσα να γράφω μπούρδες πάνω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους..... όχι δα... επίσης δεν λέω για φθαρμένα τάστα και άλλα τέτοια αλλά για 2 κιθάρες του "κουτιού" ίδιες με διαφορετικό μπράτσο.
κατά την γνωμη μου δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες 100% ιδιο σεταρισμα η στήσιμο!Όχι φιλε ... σεταρίστηκαν και "στήθηκαν" για το συγκεκριμμένο που αναφέρω ως παρατήρηση....όχι ότι δεν το ήξερα απλά ήθελα να δώ τώρα που έχω την ευκαιρία πόση πραγματικά απόκλιση ηχητική θα είχαν με "ιδανικές" συνθήκες.
παρόμοια ηχητική διάφορα υπάρχει και σε δυο κιθάρες maple και σε δυο rosewood γιατί πολύ απλά καμίας κιθάρας στον πλανήτη τα τάστα δεν έχουν απόλυτα το ίδιο ύψος στο δέκατο του χιλιοστού με μια άλλη κιθάρα.
αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους.:
τα τάστα τοποθετούνται πρεσαριστα με ειδική αυτόματη πρέσα η με χειροκίνητη.
στην περίπτωση της χειροκίνητης αντιλαμβανόμαστε εύκολα όλοι μας γιατί δεν έχουν το ίδιο ύψος.
στην αυτόματη πρέσα, η πίεση που ασκεί η πρέσα στο τάστο και κατ’επεκταση στο ξυλο είναι μεν ακριβώς ίδια αλλά τα ξυλά δεν έχουν ακριβώς την ίδια σκληρότητα σε όλη τους την επιφάνια(βάλτε τα με τον θεό..)
ως αποτέλεσμα τα τάστα να έχουν τοποθετηθεί με διαφορά ύψους δέκατων του χιλιοστού το ένα με το άλλο.
εδώ έρχεται ο τεχνίτης και κάνει το γνωστό fret leveling, σωστά??
η λογική του fret leveling όμως είναι να λιμαριστούν και να αλφαδιαστούν όλα τα τάστα σύμφωνα με το χαμηλότερο τάστο.
εφόσον το χαμηλότερο τάστο λοιπόν έχει το συγκεκριμένο ύψος εντελώς τυχαία και εφόσον όλα τα τάστα ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με αυτό, καμία κιθάρα δεν μπορεί να είναι ακριβώς ίδια με μια άλλη και κατά συνέπεια ούτε ο ήχος τους (μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές).
θεωρώ πως είναι ανόητο (χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν)κάποιος να πειραματίζεται με την συχνοτικη διαφορά των ξύλων όταν δεν δίνει καμία σημασία πχ στο υλικό των saddles που πραγματικά επηρεάζουν τον ήχο ολοφάνερα και 'φωναχτά'.
κυρίως στην δύναμη που χτυπάμε και πιέζουμε τις χορδές στην ταστιέρα(οσο πιο ψηλά τόσο πιο δυνατά οπότε και πιο σκαστός ο ήχος).bluesbreaker είπε:Δηλαδη πως μπορει το υψος των ταστων να επηρρεασει τον ηχο μιας κιθαρας συχνοτικα?αναφερεσαι στην αποσταση των χορδων απο τους μαγνητες?
Στην πιεση ομως δεν παιζει και καποιο ρολο το υλικο της ταστιερας,δηλαδη το ποσο σκληρο ειναι??κυρίως στην δύναμη που χτυπάμε και πιέζουμε τις χορδές στην ταστιέρα(οσο πιο ψηλά τόσο πιο δυνατά οπότε και πιο σκαστός ο ήχος).
;Dbluesbreaker είπε:Στην πιεση ομως δεν παιζει και καποιο ρολο το υλικο της ταστιερας,δηλαδη το ποσο σκληρο ειναι??κυρίως στην δύναμη που χτυπάμε και πιέζουμε τις χορδές στην ταστιέρα(οσο πιο ψηλά τόσο πιο δυνατά οπότε και πιο σκαστός ο ήχος).
Μη βαρατε παιδια να μαθω θελω!!!![]()
φυσικά και δεν έχουμε βρεθεί ούτε εγώ ούτε εσύ παρόντες στην γραμμή παραγωγής της fender αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ο Γαλιλαίος η να έχεις πάει στο διάστημα για να ξέρεις ότι η γη είναι στρογγυλή.taq είπε:Γιατί ψάχνεις την λεπτομέρεια πως έκατσε το τελευταίο τάστο, λές και βρίσκεσαι παρών στην γραμμή παραγωγής, είτε του εργοστασίου είτε τεχνίτη, και δεν βλέπεις το αυτονόητο. έχεις 2 κιθάρες με διαφορετικά υλικά στο μπράτσο, αλλά ίδιες!!! πάρ αυτα.
όχι, προς θεού, απλά κούρδισε την, άνοιξε τον ενισχυτή σου και άλλαξε της την παναγίαπρέπει να μετρήσω και πόσα μικροχιλιοστά δηλαδή πρέπει να μπαίνει και η πέννα στις χορδές για να πάρω συμπέρασμα?
μα για δυσδιάκριτες λεπτομέρειες δεν μιλάμε??Αναλύεις την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας (που ομολογώ την βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα και δεν γνώριζα τόσα για την τοποθέτηση των τάστων), αλλά παραβλέπεις το σημαντικότερο................ άλλο μπράτσο
εσύ ειδικά ξέρεις αν παίζω η αν ασχολούμαι με ύψη ταστων μιας καλής κιθάρας που πέφτει στα χέρια μου 8)πραγματικά είναι πολύ δυσδιακριτα τα όρια αυτών των διαφορών