Όχι φιλε ... σεταρίστηκαν και "στήθηκαν" για το συγκεκριμμένο που αναφέρω ως παρατήρηση....όχι ότι δεν το ήξερα απλά ήθελα να δώ τώρα που έχω την ευκαιρία πόση πραγματικά απόκλιση ηχητική θα είχαν με "ιδανικές" συνθήκες.whiteNoise είπε:αν μου επιτρέπεις taq την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε και τις έπαιξα και τις δυο, είχαν διαφορετικό action και κατεπέκταση διαφορετικό ήχο και αίσθηση(απειροελάχιστες διάφορες μεν αλλά σημαντικές για να αλλοιώσουν συχνωτικα τον ήχο είτε θετικά είτε αρνητικά)
με πιο απλά λόγια…
όταν η κιθάρα έχει ψηλότερο action** (μιλάμε για χιλιοστά) τότε θέλοντας και μη ασυναίσθητα βάζεις περισσότερη δύναμη στα δάχτυλα για να πατήσεις την χορδή οπότε ο ήχος θα γίνει πιο σκαστός.(ελαχιστα βεβαια...)
Πιστεύω (δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο βέβαια) πως εντελώς αυτόματα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε ο εγκέφαλος στέλνει την ίδια δύναμη περιπου και στα δυο χέρια, με αποτέλεσμα το δεξί χέρι (της πένας…) να χτυπάει και εκείνο την χορδή δυνατότερα.
Φυσικά αυτό είναι ένα συμπέρασμα και ορισμός του μεγάλου και ιστορικού επιστήμονα ‘whitenoise’ ;D και δεν υποχρεούται κανείς να τον υιοθετήσει αλλά το έχω διαπιστώσει στο δικό μου παίξιμο.
**η ιδια διαφορα προκυπτει και οταν τα ταστα ειναι φθαρμενα με αποτελεσμα να λασπωνει ο ηχος και να χανει απο σκασιμο![]()
Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι έκατσα να γράφω μπούρδες πάνω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους..... όχι δα... επίσης δεν λέω για φθαρμένα τάστα και άλλα τέτοια αλλά για 2 κιθάρες του "κουτιού" ίδιες με διαφορετικό μπράτσο. Επίσης εδώ και 6 μέρες που τους πέρασα χορδές και ασχολήθηκα λίγο παραπάνω μαζί τους, έπρεπε να ήσουν εδώ τώρα να ακούσεις τον τότε λίγο διαφορετικό ήχο να σου κάνει τώρα μιά διαφορά να!! Τεσ πα και πάλι υποκειμενικά είναι όλα Κωστή...
Στο κάτω κάτω όπως ΄ξέρεις σημασία έχει να παίζεις.... απλά για την κουβέντα....