Είδες ,τελικά το έχουμε στο αίμα μας εμείς οι έλληνες το ρημάδι το μπλούζ ;DΑν έχει μεγαλύτερη επιτυχία σήμερα το μπλούζ από το ρεμπέτικο ο λόγος είναι ότι μπλούζ μπορεί να παίξει και ο γυιός μου
Είδες ,τελικά το έχουμε στο αίμα μας εμείς οι έλληνες το ρημάδι το μπλούζ ;DΑν έχει μεγαλύτερη επιτυχία σήμερα το μπλούζ από το ρεμπέτικο ο λόγος είναι ότι μπλούζ μπορεί να παίξει και ο γυιός μου
αστεια ,αστεια μπορει και να σημαινει μια και η προέλευση της λέξης είναι τουρκική, («ρεμπέτ» σημαίνει ατίθασος, ανυπότακτος )marathon είπε:Audiokostas...που να ψάχνεις τώρα....
Δηλ, για να καταλάβω...το blues συγκρότημα, λέγεται ρεμπετασκέρι? ;D
Και όλο το μπλουζ είναι μέσα στην αμφισβήτηση και την επανάσταση .....Superfunk είπε:αστεια ,αστεια μπορει και να σημαινει μια και η προέλευση της λέξης είναι τουρκική, («ρεμπέτ» σημαίνει ατίθασος, ανυπότακτος )
Ήταν μάλλον...δηλ ο Μποναμάσας τι αμφισβητεί και που επαναστατεί ας πούμε?audiokostas είπε:Και όλο το μπλουζ είναι μέσα στην αμφισβήτηση και την επανάσταση .....![]()
Την αντίληψη σου περί ειρωνείας.marathon είπε:Ήταν μάλλον...δηλ ο Μποναμάσας τι αμφισβητεί ας πούμε?
Αμφισβητεί το οτι ο SRV εχει καλύτερο signature μοντελοmarathon είπε:Ήταν μάλλον...δηλ ο Μποναμάσας τι αμφισβητεί και που επαναστατεί ας πούμε?
Η αναίρεση της φράσεως επιτυγχάνεται με τη φάτσαmarathon είπε:Βοήθησέ με...plz
Που να γίνεις bluesman εσύ....Παω να ριξω καμμια πενια και να ψησω και ενα αυγο.... ;D
Θα ήθελες.Superfunk είπε:αστεια ,αστεια μπορει και να σημαινει μια και η προέλευση της λέξης είναι τουρκική, («ρεμπέτ» σημαίνει ατίθασος, ανυπότακτος )
Διαφωνώ τελείως με την άποψή σου.Superfunk είπε:καθολου ασχετο,αν τα ρεμπετικα ειχαν οντως την αποδοχη και την μυθικη δυναμη που τους προσδιδουμε δεν θα ειχαν...εξαφανιστει απο την συγχρονη μουσικη παραγωγη,ποσοι.."ρεμπετικοι" δισκοι εχουν κυκλοφορησει τα τελευταια 20 χρονια...3?4?.....αντιθετα τα μπλουζ φαινεται οτι ειναι πολυ συνδεδεμενα με τον Αμερικανικο ψυχισμο....οταν δω εναν Ελληνα ...ρεμπετη να κανει την επιτυχια του John Mayer....μπορει και να ανακαλεσω... ;D
Το παράδειγμα είναι ατυχές. Τον Καβάφη τον ξέρουν. Αλλά συμφωνώ με την σκέψη σου, θα μπορούσες να αναφέρεις κάποιον άλλον ποιητή(π.χ. Καρυωτάκη).και ο Καβαφης μπορει να ειναι ο μεγαλυτερος ποιητης,δεν τον ξερει ομως ΚΑΝΕΙΣ στο εξωτερικο,τον Yeats ομως τον ξερουν ολοι....και ας μην ειναι τοσο..."καλος" οσο ο Καβαφης....
Ναι την εχω ακουσει και αυτη την εκδοχη..δεν ψηνομαι...Η λέξη ρεμπέτης είναι αντιδάνειο από την Ελληνική, για άλλους από από το ρήμα ρέμβω (ακόμα έχουμε σε χρήση τις λέξεις ρεμβάζω, ρεμβασμός κλπ),
Τον ξερουν?Στις ΗΠΑ κανεις δεν τον ηξερε...στην Ευρωπη οσοι ασχολουνται με το αθλημα οντως τον ξερουν (βοηθα και το γεγονος οτι εχει γραψει και ποιηματα στα αγγλικα)Τον Καβάφη τον ξέρουν.
Πολύ καλά. Σε παρακαλώ τότε να δώσεις την ετυμολογία της αντίστοιχης τουρκικής λέξης. Φαντάζομαι από τα Αρχαία Τουρκικά.Superfunk είπε:Ναι την εχω ακουσει και αυτη την εκδοχη..δεν ψηνομαι...![]()
ετσι γινεται σε ολες τις αυτοκρατοριες,παιρνουν στοιχεια απο ολους τους πολιτισμους που κατακτουν.Είναι ξέρεις αστείο να προσπαθείς να βρεις ρίζες ελληνικών λέξεων στα... Αρχαία Τουρκικά. Η τουρκική γλώσσα είναι κατά 90% ένα συνονθύλευμα από Ελληνικές και Ιρανικής προέλευσης (Αρμενικές, Περσικές, Κουρδικές, κλπ), καθώς βέβαια και Αραβικές λέξεις και τύπους.
Το ίδιο ισχύει παραμπιπτόντως και για τα φαγητά τους.
αρα και για τα δικα μας... ;DΤώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο ισχύει και για τα γονίδια τους.
φυσικα,οπως και για τα δικα μας.... ;DΤο ίδιο ισχύει παραμπιπτόντως και για τα φαγητά τους.
Πολύ καλά. Σε παρακαλώ τότε να δώσεις την ετυμολογία της αντίστοιχης τουρκικής λέξης. Φαντάζομαι από τα Αρχαία Τουρκικά.
Δεν ξέρω τι έκανε η φοράδα, αλλά αυτό σου λέει ο Loci.Superfunk είπε:τωρα αν η λεξη εχει ελληνικες ριζες...χεστηκε η φορας εις το αλωνιον...
Ναι. Ο περισσότερος κόσμος που γνώρισα όσο έμεινα στην ..πολιτισμένη Εσπερία τον ήξερε(όπως και τον Καζαντζάκη). Α, περιττό να πω ότι ξέρουν τους αρχαίους πολύ καλύτερα από μας. Έχω Ιταλίδα φίλη που απαγγέλει απταίστως Όμηρο κι εγώ δεν καταλαβαίνω την τύφλα μου.Superfunk είπε:Τον ξερουν?Στις ΗΠΑ κανεις δεν τον ηξερε...στην Ευρωπη οσοι ασχολουνται με το αθλημα οντως τον ξερουν (βοηθα και το γεγονος οτι εχει γραψει και ποιηματα στα αγγλικα)
Υπο αυτην την εννοια εχεις δικιο,αλλα γιατι να λεμε τον..Μαρκο...μπλουζμαν και οχι τον B.B.KING ρεμπετη? ;DΣυνεπώς, το περιθώριο που γέννησε το μπλουζ, το ρεμπέτικο, το fado της Πορτογαλίας και το Flamenco των gypsies της Ισπανίας είναι λογικό να αποδώσει ανάλογα συναισθήματα που είναι ανεξάρτητα γεωγραφικής τοποθεσίας. Όταν κάποιος είναι περιθωριοποιημένος και εκφράζεται μουσικά, στη μουσική που φτιάχνει σαφώς και θα εμπεριέχεται το στοιχείο του κοινωνικού του αποκλεισμού. Υπό αυτήν λοιπόν την έννοια, υπάρχει σύνδεση μεταξύ μπλουζ και ρεμπέτικου.