- Πόντοι
- 1,788
Φυσικά σου επιτρέπεται. Αν μου το εξηγήσεις και εσύ, μπορεί να συμφωνήσω και εγώ.SpyrosCh είπε:Αν μου επιτραπεί, συμφωνώ κι εγώ.![]()
Φυσικά σου επιτρέπεται. Αν μου το εξηγήσεις και εσύ, μπορεί να συμφωνήσω και εγώ.SpyrosCh είπε:Αν μου επιτραπεί, συμφωνώ κι εγώ.![]()
Δεν έχουν όλοι όμως την ίδια αντίδραση Κώστα στο αυταρχικό μοντέλο διαπαιδαγώγησης. Το "δεν παθαίνεις τίποτα και να φας 5-10 φάπες" δε νομίζω να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.audiokostas είπε:Ασε ρε Χαρούλη. Εμένα πάντως (και κάποιων εκατοντάδων που γνωρίζω) που μου βαλε πολλάκις η σχωρεμένη τις φωνές (+ παντόφλα + (μόνο μια φορά) ζώνη) δεν μ' έχασε καθόλου. Το ίδιο και η δασκάλα με τον χάρακα. (Η Λία με έχασε αλλά καλά να πάθει αυτή)
Θα με έχανε όμως αν με άφηνε to listen to my heart.![]()
Είναι απολύτως υπαρκτά προβλήματα που οφείλονται σε πολλούς παράγοντες καλά κρυμμένους και μπλεγμένους μεταξύ τους, και που εμποδίζουν την φυσιολογική εξέλιξη ενός ανθρώπου ή ακόμη και την παγώνουν εντελώς, τοποθετώντας τον σε ένα endless loop, δηλητηριάζοντας τις καθημερινές του σχέσεις και μπλοκάροντας άπειρους δρόμους επαγγελματικούς ή και προσωπικούς. Η φαρμακευτική αντιμετώπιση έρχεται ορισμένες φορές σαν πρώτη επιλογή, και άλλες σαν συμπλήρωμα. Η μακροπρόθεσμη μελέτη και θεραπεία των αιτιών όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση "πολυτέλεια" (με άλλα λόγια, μόλις πέταξες ολόκληρη την επιστήμη της ψυχολογίας στον κάλαθο των αχρήστων...)LK είπε:Αν έχεις όρεξη και θέλεις , μου το αναλύεις λίγο παραπάνω αυτό που εννοείς;
Άλλα ήθη, άλλα έθιμα και κυρίως άλλος άνθρωπος (εσύ, αλλά κι εγώ που επίσης έχω ακούσει τα μπινελίκια μου και έχω φάει και τις ...κουταλιές μου - η ξύλινη κουτάλα πονάει πιο πολύ από την παντόφλα!).audiokostas είπε:Ασε ρε Χαρούλη. Εμένα πάντως και κάποιων εκατοντάδων (που γνωρίζω) που μου βαλε πολλάκις η σχωρεμένη τις φωνές (+ παντόφλα + (μόνο μια φορά) ζώνη) δεν μ' έχασε καθόλου. Το ίδιο και η δασκάλα με τον χάρακα. (Η Λία με έχασε αλλά καλά να πάθει αυτή)
Θα με έχανε όμως αν με άφηνε to listen to my heart.![]()
Κακό προς το παρόν γιατί δεν έχουμε αναπτύξει αμυνες σε αυτό ως κοινωνια. Σε λίγα χρόνια ίσως είναι απλά μια πραγματικότητα, καθώς τα αυριανά παιδιά θα είναι αποτελεσμα μιας κοινωνίας πληρως εξοικειωμένης με το φαινόμενο. Εμεις θα είμαστε οι γεροπαράξενοι και θα πίνουμε μπύρες χωρις αλκοολ σε συναντήσεις από απαρχαιωμένα φόρουμς.audiokostas είπε:Άσε. Ξέρω γω.
Κακό.&-
Μαζί σου απόλυτα.neeq είπε:Δεν έχουν όλοι όμως την ίδια αντίδραση Κώστα στο αυταρχικό μοντέλο διαπαιδαγώγησης. Το "δεν παθαίνεις τίποτα και να φας 5-10 φάπες" δε νομίζω να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Αν ακούσεις τη μάνα του βέβαια, για αυτό ακριβώς ωρύεται. Για την απάθεια.Δεν θυμάμαι όμως ποτέ να έχω την - κατά τη γνώμη μου, επικίνδυνα απαθή - αντίδραση του τύπου.
Ποιό; Τη δημοσιοποίηση κάθε ιδιωτικής μας στιγμής;Κακό προς το παρόν γιατί δεν έχουμε αναπτύξει αμυνες σε αυτό ως κοινωνια.
Αυτό εννοώ ως "πολυτέλεια". Ότι αυτά ταLK είπε:Αυτού του είδους τα θέματα (ουσιαστικής επικοινωνίας κ.λ.π) , αν τα ονομάσουμε (έστω και αδόκιμα) συλλήβδην «ψυχολογικά θέματα» κατά τη γνώμη μου προκύπτουν αφού έχεις λύσει όλα τα άλλα «θέματα επιβίωσης» οργανικής και οικονομικής.
προϋπήρχαν ακόμα και της ίδιας της επιστήμης της ψυχολογίας.απολύτως υπαρκτά προβλήματα που οφείλονται σε πολλούς παράγοντες καλά κρυμμένους και μπλεγμένους μεταξύ τους,
Όπως αναφέρεται και από τον Maslow στην πυραμίδα του, εφόσον πληρείς το ένα επίπεδο, είναι ανθρώπινο, αν όχι υποχρέωση, να προσπαθήσεις να καλύψεις το επόμενο.LK είπε:Δεν τα έδιναν τόση βαρύτητα στο παρελθόν , διότι είχαν άλλα θέματα ως προτεραιότητα. Θέματα «ζειν» και όχι «ευ ζειν».
Ναι με πρόλαβες...δες το edit ανωτέρω.audiokostas είπε:Όπως αναφέρεται και από τον Maslow στην πυραμίδα του, εφόσον πληρείς το ένα επίπεδο, είναι ανθρώπινο, αν όχι υποχρέωση, να προσπαθήσεις να καλύψεις το επόμενο.
Δεν παραμένεις στάσιμος
![]()
Λάκη, δεν απαντάς στο τί γίνεται στις περιπτώσεις όπως το παράδειγμα που ανέφερα όμως: εκεί δεν μιλάμε για το ευ ζειν. Στο τί οδήγησε ώς εκείνο το σημείο, καλείται κάποιες φορές να πάρει θέση η ψυχολογία (φυσικά και δεν υπάρχουν ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις). Υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις όπου η πάθηση είναι προφανής και χρήζει άμεσης (ψυχ)ιατρικής βοήθειας. Στις υπόλοιπες όμως? Στις υπόλοιπες απλά παίρνεις ένα ρίσκο να πέσεις έξω ('πολυτέλειες') και το ζήτημα, από 'ευ ζειν' να γίνει 'ζειν'. Γι' αυτό εμμένω στο κουραστικό 'ας μήν τα ισοπεδώνουμε όλα'.LK είπε:Δεν τα έδιναν τόση βαρύτητα στο παρελθόν , διότι είχαν άλλα θέματα ως προτεραιότητα. Θέματα «ζειν» και όχι «ευ ζειν».
Βγαίνει μια απολυτότητα σε αυτό το post (και στα επόμενά σου) και μπαίνουν τόσα επιμέρους θέματα που πνίγομαι από αυτά που θέλω να σε ρωτήσω. ;D ;D ;Daudiokostas είπε:Έχουμε έναν συνήγορο στη κουβέντα, να αποκτήσετε και έναν άλλο. Του "διαβόλου" αυτή τη φορά.
Τι είναι το δραματικά επιλήψιμο από αυτά που βλέπετε/ακούτε στο video ?
Για να σας πονέσω λίγο παραπάνω, παρακαλώ προτεραιότητα στις απαντήσεις έχουν συμφορουμίτες που έχουν παιδιά στην εφηβική ηλικία τα οποία είναι αμέτοχα σε οιαδήποτε κοινωνικότητα και αφιερώνουν όλη τους τη μέρα μπροστά σε ένα pc με facebook, youtube, RPG, xerogotiallo και ανάμεσα στα διαλλείματα γρατσουνάνε το ακριβό τους gear μέσα στο υπνοδωμάτιό τους και μόνο.
Δεν το είπα ως επιχείρημα, αλλά ως καταγραφή της παρελθοντικής πραγματικότητας.bloody_sunday είπε:Επίσης, το γεγονός πως δεν τους έδιναν τόση βαρύτητα στο παρελθόν είναι εντελώς κενό σαν επιχείρημα.
Αν αυτό νομίζεις ότι κάνει η ψυχολογία, τότε εύκολα εξηγείται το ότι δεν συνεννοούμαστεLK είπε:Αν αυτό χρειάζεται να τους το πει ψυχολόγος , με γειά τους με χαρά τους.
Μεγάλη κουβέντα.bloody_sunday είπε:....αλλά τα πράγματα αλλάζουν πολύ όταν είσαι εσύ στο χορό.
People I got in touch with DSL100Stack* via Facebook his parents (his mom) put his Guitars in storage 6 months ago!
Εγώ αυτό είπα;ndnikola είπε:Αν αυτό νομίζεις ότι κάνει η ψυχολογία, τότε εύκολα εξηγείται το ότι δεν συνεννοούμαστε.
Απόκλειες το ενδεχόμενο να μην υπήρχε το πρόβλημα και να το γέννησε το συγκεκριμένο περιστατικό; (δεν έχουμε πλήρη εικόνα της σχέσης- μπορεί τελικά μονό η παρατεταμένη απομόνωση του παιδιού να ενόχληση τη μάνα)Το πρόβλημα LK δεν θα το διαπιστώναμε γιατί απλά δεν θα το βλέπαμε. Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει αυτό... Eπίσης, ένας ψυχολόγος δεν λέει μόνο τα αυτονόητα ή βοηθάει μερικούς να τα αντιληφθούν (ενώ για άλλους λες πως είναι ευκόλως εννοούμενα). Μπορεί να βρει αιτίες που όπως είπα προηγουμένως κρύβονται πολύ πιο κάτω από την επιφάνεια, και είναι μπλεγμένες με άλλες από τις οποίες μπορεί και να τρέφονται. Ακόμη, το να το βλέπεις από το δικό σου υποκειμενικό πρίσμα αλλοιώνει εντελώς τη ματιά σου. Παρεπιπτόντως, μπράβο σου που μπορείς να το σκεφτείς μόνος σου, σε αντίθεση με τους ήρωες του βίντεο που (φευ!) πιθανόν να αδυνατούν, αλλά τα πράγματα αλλάζουν πολύ όταν είσαι εσύ στο χορό.