• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

μαγνητες για gibson sg special faded

orestis321

Νέο μέλος
Πόντοι
1
λοιπον παιδες επειδη θα ηθελα να αλλαξω τους μαγνητες  που εχει η gibson μου στο μελλον(γιατι τωρα δεν παιζουνε λεφτα)θα ηθελα να μου πειτε καποιες γνωμες για ενα καλο και τουμπανο setup. :)

Καλημέρα και καλωσόρισες Ορέστη,

πες μας δυο λόγια για τον υπόλοιπο εξοπλισμό (κυρίως ενισχυτή), μουσική που παίζεις, το budget σου (έστω, το μελλοντικό  ;D) για να πάρεις κάποιες συγκεκριμένες και πιθανώς ρεαλιστικές απαντήσεις... ;)

εγω θα σου προτείνω P-90 Haussel !!! το έιχα κάνει και εγώ σε μια sg που είχα. Εάν δεν παίζεις metal θα σε καλύψουν απο όλες τις απόψεις ;)

εγω παλι θα αναρωτηθω !!! σε μια τοσο καλη κιθαρα που οι μαγηντες της σε βγαζουν σχεδον σε οτι θελεις να παιξεις , γιατι να τους αλλαξεις ? μηπως φταιει κατι αλλο στον εξοπλισμο σου και οχι οι μαγνητες ?

aris 17561 είπε:
εγω παλι θα αναρωτηθω !!! σε μια τοσο καλη κιθαρα που οι μαγηντες της σε βγαζουν σχεδον σε οτι θελεις να παιξεις , γιατι να τους αλλαξεις ? μηπως φταιει κατι αλλο στον εξοπλισμο σου και οχι οι μαγνητες ?
Ααακριβώς.

δεν θα έλεγα οτι είναι και τόσο καλοί πιά οι 498R και 490T για να καλύπτουν τον φίλο σε ό,τι θέλει να πάιξει. ϊσως να δοκιμάσεις και κλασσικό ήχο puff . δες puff 57 προτείνω haussel

gerrard είπε:
δεν θα έλεγα οτι είναι και τόσο καλοί πιά οι 498R και 490T για να καλύπτουν τον φίλο σε ό,τι θέλει να πάιξει. ϊσως να δοκιμάσεις και κλασσικό ήχο puff . δες puff 57 προτείνω haussel
ενταξει δεν ειναι μονο οι μαγνητες που κανουν τον ηχο... ειναι και τα ξυλα της κιθαρας και τα μεταλικα μερη κτλ. εδω μιλαμε για μια gibson made in usa που σημαινει οτι ειναι ποιοτικο οργανο...απο την προσωπικη μου εμπειρια οι μαγνητες παιζουν το 7-10 % του τελικου ηχου που θες να προσεγγισεις... ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με μια gibson που οπως και να το κανεις ειναι πολυ versatile οργανα... θελω να καταληξω δηλαδη στο οτι αν δωσει το παλικαρι 200 ευρω για να βαλει τους burstbuckers που πιστευω οτι αν ειναι να αλλαξεις μαγνητες σε gibson πρεπει τουλαχιστον η κιθαρα να παραμεινει gibson ,  δεν νομιζω τελικα οτι θα ακουσει τρελη διαφορα στον ηχο του αν συνεχισει να εχει τον ιδιο ενυσχητη και τα ιδια εφε...αν τα 200 πανε σε μια καλη πεταλιερα ομως τοτε......

απο την αλλη περι ορεξεως ...

χμ...γενικά έχω την εντύπωση ότι πολλές από τις faded,sg,V,studio γκίπσονς που βγαίνουν τα λίγα τελευταία χρόνια δεν είναι και ότι καλύτερο........  ::)

λοιπόν..σπίτι δεν έχω και κάνα σοβαρό ενισχυτή.ένα laney 30αρη με 200e που πήρα πριν 5 χρόνια.τις περισσότερες φορές που έχω παίξει είναι με κεφαλή-καμπίνα marshall η οποία δεν είναι δικιά μου.κοιτάξτε στο μέλλον τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να πάρω.ως εδώ αυτός είναι ο εξοπλισμός που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.θα ήθελα μία ιδέα για το τι μαγνήτες θα μπορούσα να βάλω με αυτόν τον εξοπλισμό που έχω παίξει.

orestis321 είπε:
.ως εδώ αυτός είναι ο εξοπλισμός που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
οποτε με αυτον το εξοπλισμο δεδομενα οτι και να βαλεις σοβαρες διαφορες δεν θα ακουσεις στον ηχο σου...οσο για τον μαρσαλ εξαρταται τι μουσικη παιζεις... εγω ας πουμε που ειμαι μεταλας οι μαρσαλ δεν μου αρεσουν καθολου... πες μας τι μουσικη παιζεις ?

η αλήθεια είναι ότι για να δείς μεγάλη διαφορά χρησιμοποιόντας καλό εξοπλισμό όπως hi-end πετάλια και μαγνήτες θές ένα ''καλό'' λαμπάτο ενισχυτή. Απο προσωπική εμπειρία έχω να πώ πως αλλάζοντας τους μαγνήτες στην κιθάρα μου, κατάλαβα μεγάλη διαφορά όταν την έπαιξα στον Laney Lc-15 που είχα σπίτι και όχι σε έναν φτηνιάρη κακής ποιότητας marshall που έπαιζα σε ένα studio που πηγαίναμε τότε  ;D

gerrard είπε:
, κατάλαβα μεγάλη διαφορά όταν την έπαιξα στον Laney Lc-15 που είχα σπίτι και όχι σε έναν φτηνιάρη κακής ποιότητας marshall που έπαιζα σε ένα studio που πηγαίναμε τότε  ;D
;)

+1 για ενισχυτή...

βασικά η σειρά αγορών νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι

α. ενισχυτής  β. κιθάρα γ. μαγνήτες (αν δε σου αρέσουν οι stock) δ. μεγάφωνα (πάλι αν δε σου αρέσουν τα stock).

Επίσης η Gibson δεν έβγαλε ποτέ κακούς μαγνήτες. Απλά μπορεί να μην ανταποκρίνονται στο ιδιαίτερο γούστο κάποιων. Περίμενε όμως να τους ακούσεις σε καναν ενισχυτή της προκοπής.

Αν επιμένεις να τους αλλάξεις για την εμπειρία (καλή είναι), πές μας τί είναι ακριβώς αυτό που δεν σου αρέσει στο set που φοράει άυτή τη στιγμή η κιθάρα σου.

ας ξεκινήσουμε πρώτα από το είδος της μουσικής που παίζω.κυρίως metal(deftones,tool,korn)τέτοια φάση.μπορεί και λίγο χαλαρότερη..αυτό που θα ήθελα είναι καλύτερα καθαρά και λίγο καλύτερο distortion.γιατί αυτό που έχω δεν με ικανοποιεί και τόσο.1ον γιατί κάθε φόρα σφυρίζει σαν πούτανα η κιθάρα παρόλο που ρυθμίζω και  τα knobs της στο χαμηλότερο volume και το master του ενισχυτή η της κεφαλής που θα έχω την κιθάρα.2ον δεν βγάζει τόσο ωραίο ήχο όσο θα ήθελα για αυτή τη φάση που την θέλω.κ 3ον τα καθαρά είναι απλά ικανοποιητικά εώς ψιλο-fail διότι όταν είχαμε κάνει μπάντα reggae o άλλος κιθαρίστας που είχε ακριβώς την ίδια κιθάρα με διαφορετικούς μαγνήτες όμως έβγαζε ήχο σε gg.ενώ ο δικός μου ήχος δεν ήταν τόσο ικανοποιητικός οσο θα το ήθελα να είναι.με πιάνετε? :P

σχετικα με το σφυριγμα εχω να πω οτι φταει

- πολυ γκειν

- καθεσαι απεναντι απο ενυσχητη

- κακης ποιοτητας καλλωδιο ( το πιο πιθανο για μενα ειναι αυτο )

- καποιο προβλημα στην συνδεσμολογια των μαγνητων απο πεσιμο της κιθαρας

κατι απο τα παραπανω ευθυνεται για το σφυριγμα...μπορει και συνδυαστικα

οσον αφορα την αλλαγη λοιπον και αφου δεν σε επεισα να μην το κανεις εχω να προτεινω οτι για την φαση που το θες οι burstbuckers 1 ,2 ειναι οτι πρεπει... γενικα ειμαι εντελως κατα του να βαλεις αλλη μαρκα περαν των gibson . οχι οτι δεν θα παιζει ωραια με ενα σετ jb-59 ας πουμε που παιζεις οτι θες αλλα μετα προσωπικα παντα σε ψυχολογικο τομεα εμενα με χαλαει... εξαλλου οι burstbuckers ειναι απιστευτη μαγνητες

μάλλον δεν φταίνε οι μαγνήτες φίλε.IMHO δές τις ρυθμίσεις σου γενικότερα και τσέκαρε μήπως έχεις κάνενα πρόβλημα με τη γείωση της κιθάρας. δεν είναι λογικό να σφρίζει

OK λοιπόν. Μπορείς να πάς σε ένα setάκι Seymour Duncan Jazz Neck/JB Bridge που είναι λίγο πιο high-fi υποθέτωντας πάντα ότι η κιθάρα σου ή το set-up σου δεν υποφέρει κάπου αλλού όπως αναφέρουν παραπάνω οι συμφορουμίτες.

Πρόσεχε πάντως εκτός από γειώσεις-καλώδια κλπ και τα πολύ "δυνατά" πετάλια στην είσοδο του ενισχυτή, αν χρησιμοποιείς τέτοια.

Εναλλακτικά, αν η κιθάρα σου φαίνεται ήδη πολύ bright, σε ένα set Seymour Duncan Pearly Gates Neck / Custom Custom Bridge (είναι λίγο πιο high gain και πιο ζεστοί και dark).

Λοιπον ειχα και γω προβλημα με το σφυριγμα και τελικα ΗΤΑΝ τα νικελ καπακια των μαγνητων.Τα εβγαλα και ολα ηταν super.Δοκιμασε τον εξοπλισμο σου με μια αλλη κιθαρα και αν το σφυριγμα ειναι ΜΟΝΟ στη Gibson τοτε ειναι αυτο που σου ειπα

Trending...

Νέα θέματα

Back