Μαγνήτες για μπράτσο maple

O seymour ήταν απλώς ένα παράδειγμα .Δεν σκέφτομαι να βάλω seymour στη κιθάρα μου.Απλά ήθελα να μάθω το λόγο που κάνουν τέτοιες συγκεκριμένες προτάσεις.

Και για να πώ την αλήθεια ούτε σε στράτο θέλω να βάλω του μαγνήτες.Σε μία bullet usa θέλω που μοιάζει με στράτο και έχει μπράτσο maple.To μόνο πρόβλημα μου είναι ότι έχει 2 μονούς μαγνήτες.Να βάλω τον neck και τον bridge.Kαι φυσικά θα κρατήσω καβάτζα και τους original

mscmkr είπε:
Οπότε παραδέχεσαι SD ως κατασκευαστή, αλλά δεν ακούς αυτά που έχει να πει... Oh, how Greek...
Όχι, ακούμε αυτά που έχει να πει και χρησιμοποιούμε το δικό μας κριτήριο για να αποφασίσουμε αν πρέπει να τα δεχτούμε ή όχι. Θα ξαναπώ πως δεν υπάρχει η λεγόμενη "αυθεντία" σε αυτό τον τομέα. Και ξέρεις πως είναι επιχειρηματική τακτική να κάνεις το προϊόν σου να δείχνει πιο "εξειδικευμένο", γιατί απλούστατα λειτουργεί ως μαγνήτης λόγω της "ειλικρίνειας" και της υποδηλούμενης μεγάλης τεχνογνωσίας που συνοδεύει μια τέτοια δήλωση, την οποία τεχνογνωσία παίρνεις ως de facto ενώ μπορεί να μην υπάρχει καν ή να βασίζεται σε σαθρά εμπειρικά θεμέλια, όντας αμπαλαρισμένη σε ένα σούπερ γουάου γυαλιστερό περιτύλιγμα.

Το κέρδος από αυτούς που θα προτιμήσουν ένα τέτοιο προϊόν ακριβώς λόγω αυτής της εξειδίκευσης είναι μεγαλύτερο από την ζημιά από εκείνους που δεν θα το αγοράσουν, ειδικά μάλιστα όταν συνοδεύεται και από μια αύξηση της ποικιλίας των προσφερόμενων εξειδικευμένων επιλογών για να καλυφθεί κάθε γούστο. (Disclaimer: δεν εννοώ πως ο SD είναι "απατεώνας", απλά επισημαίνω το προσωπικό δικαίωμά μου να κρίνω αν αυτά που λέει είναι κουραφέξαλα).

Η δημιουργία παραπάνω αγοραστών είναι φυσική λειτουργία μιας εμπορικής επιχείρησης. Κάποιος θα έπρεπε να είναι τελείως αφελής για να μην το δει.

ΑΛΛΑ θα σε παραπέμψω και παλι στο παράδειγμα του αυτοκινήτου. Ναι η Toyota βγάζει περισσότερα μοντέλα για να πουλήσει περισσότερο. Αλλά αν σου προτείνει Rav4 για τις ανάγκες σου, κι εσύ αγοράζεις Auris, είναι προσωπική σου επιλογή, η οποία όμως έχει μηδενική χρησιμότητα για κάποιον άλλον, επειδή είναι ακριβώς αυτό: Προσωπική σου επιλογή.

Από τη στιγμή όμως που θα βγείς και θα πεις ότι "κοιτάτε, η Toyota λέει ό,τι ναναι, το Auris πάει μια χαρά στο χώμα" τότε βγαίνεις και βάζεις στα ίσια αυτό που λες εσύ με αυτό που λέει η Toyota. Ε, εγώ θα προτιμήσω αυτό που μου λέει η Toyota.

Κρίνω το παράδειγμα ενός τζιπ στο χώμα εναντίον ενός μικρού ΙΧ ως εντελώς άτοπο και άστοχο σε σχέση με το αν ένας μαγνήτης είναι "συμβατός" με μέηπλ ή με μαχόγκανη.

Βάλε ό,τι θες ως παράδειγμα. Θέλω να σου δείξω τη βαρύτητα της γνώμης ενός κατασκευαστή για δύο δικά του προϊόντα απέναντι στη γνώμη ενός τρίτου που δεν έχει ασχοληθεί στο παραμικρό με τις λεπτομέρειες κατασκευής και απόδοσης των εν λόγω προϊόντων και ίσως δεν έχει καν δοκιμάσει και τα δύο.

Φυσικά και σέβομαι τη βαρύτητα της γνώμης του, αλλά την τοποθετώ σε ένα επίπεδο συμβουλής, κάτι που επισημαίνεται φυσικά και στο σάιτ αλλά δεν ακολουθείται στην πραγματικότητα, όπου στο 90% των περιπτώσεων γίνεται άτυπος "νόμος" και αποκτά χαρακτήρα απόδοσης κύρους σε επιχειρήματα σε παρόμοιες συζητήσεις...

Προτιμώ να αποδίδεται κύρος σε μια άποψη από αυτά που λέει ο SD - έστω και σε επίπεδο συμβουλής, κυρίως επειδή στο παρόν θρεντ συζητάμε για ένα είδος "συγκριτικής παροχής συμβουλών" - παρά από αυτά που λέει ο κάθε 'χ' χρήστης ενός φόρουμ. Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να ακολουθεί τη συμβουλή που θεωρεί πλέον χρήσιμη.

Εγώ θα ακολουθήσω τη συμβουλή κάποιου που έχει κατασκευάσει χιλιάδες μαγνήτες με το ρίσκο να ακολουθώ την εμπορική πολιτική που θέτει ο ίδιος. Εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή ενός, δύο, δέκα, εκατό που έχουν δει στη ζωή τους κατά μέσο όρο 2-3 μαγνήτες ή και μπορεί να είναι το φερέφωνο, όπως πολύ συχνά βλέπουμε εδώ μέσα με νεότερους χρήστες, των απόψεων κάποιου τρίτου.

mscmkr είπε:
Εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή ενός, δύο, δέκα, εκατό που έχουν δει στη ζωή τους κατά μέσο όρο 2-3 μαγνήτες ή και μπορεί να είναι το φερέφωνο, όπως πολύ συχνά βλέπουμε εδώ μέσα με νεότερους χρήστες, των απόψεων κάποιου τρίτου.
Μα ακριβώς αυτό λέω, ότι φερέφωνο μπορεί να είναι του Α, του Β ή (πολύ συχνότερα) του ίδιου του Seymour Duncan. Προσωπικά ακούω όλες τις συμβουλές που έχουν κάποιο επίπεδο, και διαμορφώνω τη δική μου άποψη.

-Το τσιγάρο δεν σκοτώνει, το λέει ο θείος μου.

-Εγώ ρε φίλε άκουσα ότι το τσιγάρο σκοτώνει, το λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Χμμμ... Αλλά αφού το λέει ο θείος σου, οκ. Δίκιο θα'χει...

:)

(edit: να υπενθυμίσω πόσοι υποστηρίζουν ότι ο ΠΟΥ τα τσεπώνει από τις φαρμακευτικές εταιρείες για να υποστηρίξει τον εμβολιασμό κατά της Η1Ν1)

Μsc, μην προσπαθείς να χαλιναγωγήσεις την συζήτηση με ευτελή, σοφιστικά παραδείγματα. Τι σχέση έχει η ιατρική επιστήμη με το αν "σκάει" καλά το μέηπλ?  ::) Νομίζω πως όσοι διαβάζουν έχουν μυαλό και μπορούν να σκεφτούν χωρίς βοήθεια.

Ουφ βαρέθηκα...

Προσπαθώ να αποδείξω το αυταπόδεικτο. Ότι καλό είναι να ακούμε τον ειδικό (ακόμα και αν χρειαστεί να υποτάξουμε τις συνωμοσιολογικές μας φοβίες ότι οι κουρδισμένοι θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο) από τον τυχάρπαστο...

Αν δεν το πιάνεις ή δεν θέλεις να το πιάσεις, επειδή ο SD λέει ότι πιθανόν το ξύλο να παίζει ρόλο στον ήχο, ενώ το μανιφέστο εδώ λέει το αντίθετο, πάσο...

ierissiotis είπε:
Nα προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο superfunk.Η κιθάρα είναι πούπουλο.
Στη συγκεκριμενη κιθαρα που ειναι "μαθητικο μοντελο" & απο οτι θυμαμαι short scale εγω θα εβαζα δυο gold  Lace Sensors για να μεινει και "ιδια" η εμφανιση της,αλλοιως ο neck & o MIDDLE (για να εχεις και hum canceling στη μεση) απο  ενα κλασσικο vintage set απο Tonerider θα ηταν μια χαρα (δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα λεφτα)

mscmkr είπε:
Αν δεν το πιάνεις ή δεν θέλεις να το πιάσεις, επειδή ο SD λέει ότι πιθανόν το ξύλο να παίζει ρόλο στον ήχο, ενώ το μανιφέστο εδώ λέει το αντίθετο, πάσο...
Εγώ δεν λέω ότι το ξύλο δεν παίζει ρόλο στον ήχο (αυτομάτως πυροδοτείται το χαζό επιχείρημα του στυλ "ρε φίλε, να παίζουμε με πλεξιγκλάς αν είναι έτσι"). Αυτό που λέω είναι ότι το μόνο πράγμα που θα "πιάσω" είναι η δική μου άποψη που μπορεί να συμπίπτει με κάποιου άλλου, μπορεί όμως και όχι. Κανένα "μανιφέστο" δεν χρίζεται ως αντικειμενικά σωστό μόνο και μόνο επειδή είναι "μανιφέστο".

Όταν διαλέγω έναν μαγνήτη προς δοκιμή, ακούω όλες τις γνώμες για την κιθάρα που ταιριάζει, το μουσικό στυλ, τι έξοδο έχει, αν είναι κεραμικός ή από ποιο Alnico είναι, πώς τα πάει στα μπάσα-μεσαία-πρίμα, αν έχει offset winding κλπ. Για παράδειγμα, δεν θα "παντρέψω" έναν hot, πριμαριστό και με έντονα μεσαία μαγνήτη με μια κιθάρα μου που πιστεύω ότι είναι πριμάτη και της λείπουν τα μπάσα. Προφανώς θα διαλέξω έναν μπασαριστό και πιο "μαζεμένο", εκτός κι αν θέλω να τονίσω τα ανωτέρω χαρακτηριστικά. Όμως τις ενδείξεις-αντενδείξεις για τις "συμβατότητες" περί ξύλου, να με συγχωρεί η αφεντιά σου και του SD αλλά θα τις πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων. Μου φτάνει να έχω μια προσωπική εντύπωση για τα τονικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής κιθάρας μου (τα οποία διαμορφώνονται από ένα εκατομμύριο παράγοντες, αλλά ΚΑΙ κυρίως από τους μαγνήτες), και δεν με απασχολούν οι ξυλολογίες. Για τα υπόλοιπα (και επειδή κάνουμε κύκλους), σε παραπέμπω στα προηγούμενα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δηλαδη εγω που εχω μια ελαφρια swamp ash και maple ταστιερα  τι humbuckers πρεπει να βαλω ? παιζω σε marshall 800 , heavy blues , hard rock , metal .

Δεν θα ακουσω ουτε τον μπαρμπα Seymour ουτε τον μπαρμπα Larry , θα ακουσω εσας ! για πειτε

δηλαδη εγω που εχω μια ελαφρια swamp ash και maple ταστιερα  τι humbuckers πρεπει να βαλω ?
δεν ξερω μια και μιλαω για ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ μαγνητες οχι για μπουρουχες humbuckers ! ;D ;D ;D

seriously τωρα ενας alnico 2 pro θα ηταν μια χαρα, αν και παλι ρε παιδι μου δεν την λυπασαι τη στρατουλα και της βαζεις διπλους? ;D

δεν ειναι στρατα στρατουλα η συγκεκριμενη κιθαρουλα !  ;D

Οταν θα βρω λεφτα να αλλαξω τους μαγνητες(μονο μονους) της swamp ash στρατουλας θα σου χτυπησω την πορτα

Superfunk είπε:
Στη συγκεκριμενη κιθαρα που ειναι "μαθητικο μοντελο" & απο οτι θυμαμαι short scale εγω θα εβαζα δυο gold  Lace Sensors για να μεινει και "ιδια" η εμφανιση της,αλλοιως ο neck & o MIDDLE (για να εχεις και hum canceling στη μεση) απο  ενα κλασσικο vintage set απο Tonerider θα ηταν μια χαρα (δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα λεφτα)
Fender custom shop 57/62

SCN fender pickups

Από αυτούς τους 2 ποιούς θα διάλεγες?

ierissiotis είπε:
Fender custom shop 57/62

SCN fender pickups

Από αυτούς τους 2 ποιούς θα διάλεγες?

ΟΧΙ SCN FENDER PICKUPS!!!MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΠΑ!!!!Καλυτερα 57/62!!!!

Deadmeat είπε:
ΟΧΙ SCN FENDER PICKUPS!!!MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΠΑ!!!!Καλυτερα 57/62!!!!
δεν ειναι μαπα μαγνητες, ειναι εξαιρετικοι noiseless μαγνητες(και στο λεει ενας θιασωτης των πραγματικων μονων) αν και εχω 2 vintage strats η am dlx που επισης εχω εχει γινει η "my to go strat".

πολυς κοσμος τους μπερδευει με τους Fender Noiseless που ειναι οντως τραγικοι,οι  SCN  ομως ειναι "παιδια" του γερο Μπιλ (Bill Lawrence) & ως τετοια απλα σκοτωνουν. ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back