Μαγνήτες Tele σε Les Paul Custom;

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
2,393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι
Τελικά αν βαλεις μαγνήτες Tele σε μια Les Paul Custom ποια κιθάρα υπερισχύει;

Τι λετε εσείς; Εγώ άκουσα πολύ ενδιαφέροντα ήχο.

ΠΑΝΤΑ ο μαγνητης καθοριζει τον βασικο ηχο.

Και για το αναποδο ισχυει αυτο φυσικα (αν βαλεις μαγνήτες.... Les Paul ? σε Tele σχεδον...LP θα ακουστει). 

Καποτε ειχα βαλει μαγνητες....Gretsch Duo Jet  (δεν υπαρχουν φυσικα τετοιοι μαγνητες όπως δεν υπαρχουν και μαγνητες  "Les Paul" ενω παραδόξως ΥΠΑΡΧΟΥΝ μαγνητες Tele & Strat & Jazzmaster μια και ο  LEO δεν ηταν τσιπης και τεμπελης και ΑΛΛΑΖΕ τους τυπους των μαγνητων απο μοντελλο σε μοντελλο  ?) σε μια 335 και ακουγονταν σαν Gretsch με De Armonds καπου εδω μεσα ειναι το ...τεστ αλλα αντε να το βρεις **....

Αν θελαμε να το ποσοΣτικοποιησουμ ? θα ελεγα οτι ο μαγνητης θα σου δωσει ενα 75%-90% του ηχου αναλογα με την κιθαρα που θα τον τοποθετησεις.

Το scale Length θα αναλάβει το υπολοιπο ποσοστο κατα το ημισυ και το αλλο ημισυ θα το αναλαβει το hardware & η γεωμετρια του οργανου.

Ξύλα?

Πγια ξυλα? ?

**Edit....βρηκα τα κλιΨ

335 με humbuckers

Προβολή συνημμένου keytone.mp3
335 με De Armonds

Προβολή συνημμένου goldie2.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: serres and geka
Να σου βαλω και μια σπαζοκεφαλιά τότε μιας και έχεις καταλήξει σε αδιάσειστα συμπεράσματα, να μας πεις τη γνώμη σου κι εσύ.

Να σου βαλω και μια σπαζοκεφαλιά τότε μιας και έχεις καταλήξει σε αδιάσειστα συμπεράσματα, να μας πεις τη γνώμη σου κι εσύ.

Γρατζα γρουτζα μου ακουστηκε παντου ο ακουστικος ηχος ,αναθεμα και αν καταλαβα πΓια αντιστοιχει σε ποια....?

Τωρα για αδιασειστα ? συμπερασματα προτιμω NIGHT & DAY comparissons (και δεν ειναι καν humbuckers οι διπλοι της Fender ,εχουν 30% μικροτερη εξοδο απο τον run of the mill humbucker)  (και φυσικα και στο video που εβαλες εσυ η διαφορα ειναι night & day σαν....tele ακουγεται η κιθαρα ειδικα στη θεση bridge αν ο μαγνητης ηταν και ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ μαγνητης tele, δεν ειναι μια και δεν εχει bridge plate , και ειχε και steel mounting plate θα ακουγονταν ακομα περισσοτερο tele )

Ο συνδυασμός hardware, κσύλων και κατασκευής έχει κάποιον ιδιαίτερο ήχο και αυτό είναι που φαίνεται στο quiz του @odis13.

• Συμφωνώ
Reactions: fusiongtr
Ο συνδυασμός hardware, κσύλων και κατασκευής έχει κάποιον ιδιαίτερο ήχο και αυτό είναι που φαίνεται στο quiz του @odis13.

Φυσικά και έχει.

Αλλά στον ηλεκτρικό ήχο παίζει δραματικά μικρότερο ρόλο από τους μαγνήτες.

Το βίντεο άλλωστε το αποδεικνύει περίτρανα (και το δικό μου και το δικό σου μια και ο ήχος μεταμορφώνεται δραματικά με την αλλαγή του τύπου του μαγνήτη).

Από την άλλη οι περισσότεροι εδώ μέσα τσίτα στα γκάζια παίζουν  :)  οπότε γιατί να  σκασουν :)

Ότι και να βάλουν απο τη μια μεριά το ίδιο γκαζοφονειΣον βγαίνει λόγω του ντιστορΣιο  :) από την άλλη 

:)

Έλα όμως που δυο που τόλμησαν να πουν ποιος ακουστικός ήχος ταίριαζε με τον ηλεκτρικό, το πέτυχαν διάνα... 

Αυτό το τεστ, δεν έχει ξαναγίνει.

Έλα όμως που δυο που τόλμησαν να πουν ποιος ακουστικός ήχος ταίριαζε με τον ηλεκτρικό, το πέτυχαν διάνα... 
Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι και οι δυο έχουν αυτιά...

IMG_4092b.jpg

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι και οι δυο έχουν αυτιά...

Μετα απο 20 χρονια έχοντας στο δεξί μου αΦτι Black Beauty με die cast hoops κοπανιαΖμένο με 2Β μπαγκετες απο τον βαρυτερο ντραμμερ στην Ελλάδα και στο αριστερό μου εναν Mesa Boogie Mark 1 στο "4" η ακοη μου ειναι καπως ετσι

8_07_2015.jpg

Edit....βρηκα τα κλιΨ
   Όταν τα άκουσα πριν αρκετό καιρό που τα ανέβασες δεν πίστευα στα αυτιά μου. Μίλησα με έναν φίλο που μόλις είχε αγοράσει μία 335 και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να καταλάβει, να δεχτεί ότι μια επιφον θα ακουγόταν καλύτερα με ένα σετ π.χ. Seth Lover. 'Ασε δε που όταν του είπα πως θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την 335 σε twang maschine με κοιτούσε και γελούσε . Για να τον κάνω να σταματήσει  του πρότεινα ακόμα μία 335 σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνα, αν όμως τα κατάφερνα... δεν θα είχε καμία...

Από τότε ακόμη με βλέπει και γελάει την δοκιμούλα δεν δέχεται να την κάνουμε όμως.

• Like
Reactions: Superfunk
εγω ξέρω ότι μια από τις καλύτερες επενδύσεις μου ήταν ο Α6 στην dot.

Γρατζα γρουτζα μου ακουστηκε παντου ο ακουστικος ηχος ,αναθεμα και αν καταλαβα πΓια αντιστοιχει σε ποια....?

Μα... πώς είναι δυνατόν να μή μπορείς να τά ξεχωρίσεις;;;

Είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει τη διαφορά στον ήχο μιάς χορδής στην 7η ώρα χρήσης και στη 10η ώρα χρήσης. Τή χαρακτήρισες μάλιστα "ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ" αυτή τη διαφορά εδώ.

Εχεις 5 ακριβώς ίδιες telecaster και ξεχωρίζεις τη χορδή που θα περάσει τη 10η ώρα

Και δεν μπορεις να ξεχωρίσεις διαφορετικές κιθάρες με διαφορετικούς μαγνήτες;...

Θα έπρεπε όλη αυτή η διαφοροποίηση να ξεχωρίζει τις κιθάρες στο αυτί σου (αυτί που ξεχωρίζει ώρες χρήσης χορδής σε ίδιες κιθάρες) όπως τη μύγα μέσα στο γάλα!

Τς τς τς...

Πώς είναι δυνατόν να μή μπορείς να κάνεις αυτό το κουΐζ;...

Βέβαια, εδώ ομολογείς πως:

"
Κοίτα εμένα ηχογραφημενες μου ακούγονται όλες ιδΓιες οπότε μη σκας ?

Από κοντά υπάρχουν διάφορες βέβαια,καλά τίποτα το συγκλονιστικό βέβαια.
"

Μα... πώς είναι δυνατόν να μή μπορείς να τά ξεχωρίσεις;;;

Εδω δεν θυμαμαι τι εφαγα χθες το βραδυ, θα θυμαμαι γιατι πριν απο ΔΥΟ χρονια δεν καταφερα να ξεχωρισω τον ακουστικο ηχο απο τα ηχεια του λαπιτοπιου?

Για πΓιον με περασες για καμμια μεγαλοΦυΙα σαν και εσενα??  

Τή χαρακτήρισες μάλιστα "ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ" αυτή τη διαφορά εδώ.
 φυσικα και ειναι ειδικα οταν παιζεις twangy riffs στις wound strings με καθαρο ηχο.

τωρα αν ειναι να βανεις 3 τρισατανικ ντιαΜΠολεΙτορ ντιστοΡσιο παιξε και με πετονια...?  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα