E πες μας και σε μας την πατέντα σου μπας και δούμε ασπρη μέρα :-[kosmasepsilon είπε:ο iMac μου εχει το fw chipset της agere (luscent, οπως εμφανιζεται). του δοκιμασα την apogee duet, δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και μπορω να αξιολογησω με 8/10 αυτο που ακουσα. στα μειον της οτι δεν εχει midi in/out. περαν αυτου ομως, στο μηχανημα μου δουλεψε μια χαρα και η m-audio fw 410, οπως δουλευει μια χαρα (μετα απο πατεντα μου) και η rme fw 400, την οποια και προτιμησα απο ολες τις αλλες.
Κατέβασε τους drivers της Apogee Duet. Περιέχουν μέσα και καινούριους Firewire Drivers απο την Apple. Προσοχή μην εγκαταστήσεις τους Drivers της Duet, αλλά μόνο τους Firewire drivers της Apple.ninja είπε:E πες μας και σε μας την πατέντα σου μπας και δούμε ασπρη μέρα :-[
Όχι, αυθημερόν θα την ελέγξουν.ninja είπε:Πάντως εμένα κάτι μου λέει ότι θα πάρει πολύύύύύύύύύύύύύύύύύ καιρό αυτή η ιστορία.
To ασπάζομαι οτι μένεις Καβάλα , αλλά το πλαίσιο δεν είναι για αγορές επαγγελματικών καρτών ήχου.ninja είπε:Λοιπόν παιδιά μόλις πήρα τηλ στο πλαίσιο εξήγησα το πρόβλημά μου σε τουλάχιστον 5 διαφορετικούς ανθρώπους μου είπαν ότι γινεται αλλαγή με κάποιο άλλο προιόν αλλά πρέπει να το στείλω πρώτα στο service να ελέγξουν ότι είναι εντάξει το προιόν και ύστερα θα με πάρουν τηλ για να με ρωτήσουν τι θέλω για ανταλλαγή.Πάντως εμένα κάτι μου λέει ότι θα πάρει πολύύύύύύύύύύύύύύύύύ καιρό αυτή η ιστορία.
Σήμερα το πρωί μίλησα με την Rainbow και την Systemgraph.ninja είπε:Εντάξει παιδιά την έστειλα την κάρτα και μου είπαν ότι αύριο θα είναι εκεί.Ευτυχώς που είχα σκοπό να πάρω μια οθόνη και( πληκτρολόγιο και ποντίκι της απλ).Λοιπόν αντέ ρίχτε καμιά ιδέα για καμιά κάρτα.Kilon λες να πάρω την apogee και ένα midi patch?Να πω την αλήθεια τρομοκρατήθηκα λίγο τώρα με την ιστορία αυτή.
Ναι περιμένουμε ???Wow! είπε:Α, ναι.. περιμένουμε ακόμη να μάθουμε για την πατέντα...
Μα ήδη ο nimrod σου απάντησε... στείλτου ένα Pm για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση απο την στιγμή που είναι ιδιοκτήτης της DUET και έχει το ίδιο firewire είναι ο πλέον κατάληλος να σου απαντήσει. Ρίξε μια ματια στο google να δεις και άλλες κάρτες πόσο καλά τα πάνε με το θέμα του firewire. Να θυμάσε πάντα ότι ο καθένας αντιμετωπίζει και διαφορετικό πρόβλημα ή δεν έχει καθόλου προβλήματα.ninja είπε:Kilon λες να πάρω την apogee και ένα midi patch?Ν
Κάνε αυτό που είχα προτείνει στον ninja για να δει ποιο τσιπάκι έχει (έτσι και αλλιώς, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος). Με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω ποιο τσιπάκι έχεις.kilon είπε:Μάλλον θα πρέπει να το ψάξω γιατί βλέπω ότι υπάρχει ένα πνεύμα σύγχησης.
Συμπέρανα ότι δεν έχεις αυτό το τσιπάκι, από το ότι έχεις Tiger. Αν το έχεις όμως, καλώς ήλθες στο κόσμο των προβλημάτων (βλ. πιο πάνω τα αποτελέσματα της συνομιλίας μου με την Rainbow και την Systemgraph).Κάνε τα παρακάτω (ήρεμα):
- Κάνε restart τον Mac
- Την ώρα που ξεκινάει και ακούς τη μεγάλη αρχική καμπάνα, πάτα ταυτόχρονα τα πλήκτρα (Command + S) και κράτα τα πατημένα.
- Αντί να ξεκινήσει ο Mac, θα εμφανισθεί μία μαύρη οθόνη με λευκά γράμματα. Μην τρομάξεις.
- Σε λίγο, τα γράμματα θα σταματήσουν να κυλάνε στην οθόνη.
- Διάβασε αυτά που γράφουν. Θα ψάξεις να βρεις μία γραμμή που να αρχίζει (ή να περιέχει) τη λέξη Firewire.
- Όταν την βρεις, πάρε ένα κομάτι χαρτί και γράψε όλα όσα γράφει αυτή η γραμμή, χωρίς λάθη.
- Όταν τελειώσεις, και έτσι όπως κοιτάς τη μαύρη οθόνη, πληκτρολόγησε τη λέξη exit και πάτα enter.
- Όταν το μηχάνημα ξεκινήσει κανονικά, κάνε πάλι (αμέσως) ένα κανονικό restart.
- Μετά μπες στο noiz και γράψε μας όσα έχεις γράψει στο χαρτί.
Εχω Μακ Προ, δεν έχω το Agere, απλά το Firewire της Apple γενικά είχε προβλήματα.kilon είπε:Μα ήδη ο nimrod σου απάντησε... στείλτου ένα Pm για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση απο την στιγμή που είναι ιδιοκτήτης της DUET και έχει το ίδιο firewire είναι ο πλέον κατάληλος να σου απαντήσει. Ρίξε μια ματια στο google να δεις και άλλες κάρτες πόσο καλά τα πάνε με το θέμα του firewire. Να θυμάσε πάντα ότι ο καθένας αντιμετωπίζει και διαφορετικό πρόβλημα ή δεν έχει καθόλου προβλήματα.
Εμένα να δείς πόσο με ενδιάφερει. Τώρα δεν μπορώ να το κοιτάξω γιατί είμαι γραφείο και ο iMAC είναι σπίτι. Πάντως το έχω τεστάρει το firewire 400 με ένα εξωτερικό σκληρό LACIE που αγόρασα για backup του iMAC και δεν είχε ούτε λόξυγγα.Wow! είπε:Κάνε αυτό που είχα προτείνει στον ninja για να δει ποιο τσιπάκι έχει (έτσι και αλλιώς, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος). Με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω ποιο τσιπάκι έχεις.
Συμπέρανα ότι δεν έχεις αυτό το τσιπάκι, από το ότι έχεις Tiger. Αν το έχεις όμως, καλώς ήλθες στο κόσμο των προβλημάτων (βλ. πιο πάνω τα αποτελέσματα της συνομιλίας μου με την Rainbow και την Systemgraph).
Μα δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δίσκους (έχω δύο 800άρηδες απάνω), ούτε με τις βιντεοκάμερες. ΜΟΝΟ με τις κάρτες ήχου υπάρχει πρόβλημα (γαλώ τη φουνάνα μου....).kilon είπε:Εμένα να δείς πόσο με ενδιάφερει. Τώρα δεν μπορώ να το κοιτάξω γιατί είμαι γραφείο και ο iMAC είναι σπίτι. Πάντως το έχω τεστάρει το firewire 400 με ένα εξωτερικό σκληρό LACIE που αγόρασα για backup του iMAC και δεν είχε ούτε λόξυγγα.