- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
Ας τα πάρουμε ένα-ένα:ninja είπε:Φίλοι μου αυτό θα κάνω. Ηθελα όμως firewire.Πια τα + και τα - σε μια usb?Λέτε να τη δεχτούν πίσω και να πάρω κάτι άλλο? Από την άλλη όμως τι να πάρεις από το πλαίσιο?
- Ο λόγος που ήθελες firewire (όπως και εγώ ήθελα) είναι διότι είχαμε παρασυρθεί από την λανθασμένη (όπως αποδείχτηκε) πεποίθηση ότι firewire+mac=ζωή χωρίς προβλήματα. Δεν σε αδικώ, αλλά όπως είδες (και όπως πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος που μας διαβάζει) αυτή η περίοδος απροβλημάτιστης λειτουργίας έχει τελειώσει και (ίσως) να μην ξαναέρθει ποτέ, παρεκτός για τα ακριβά μοντέλλα της εταιρείας. Ακόμη και αν ο kilon έχει δίκηο και αποδειχτεί ότι η Apogee λειτουργεί κανονικά (αν και δεν μπόρεσα να βρώ μία για δοκιμή), πάλι παραμένει το γεγονός ότι οι πραγματικές επιλογές ενός σύγχρονου αγοραστή Mac είναι περιορισμένες - τι, δηλαδή; όλοι την apogee θα πάρουμε;... δεν είναι και φθηνή.
- Δεν υπάρχουν ούτε συν, ούτε πλην σε μία USB, είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας. Ξέρω ότι υπάρχει μία πλατειά φημολογία περί της ακαταλληλότητας του USB πρωτοκόλου, οι οποίες (καίτοι βάσιμες θεωρητικά) δεν επιβεβαιώθηκαν από εμένα ποτέ, ούτε με το PC ούτε με το MAC. Οι λόγοι που αναφέρει ο kilon (περί θορύβου κλπ) ισχύουν στα κακά PC, αλλά όχι στα καλά PC και βέβαια όχι στα MAC.
- Το αν θα τη δεχτούν πίσω εξαρτάται από τα παρακάτω: α) πόσων ετών είσαι, β) πως δείχνεις στην όψη, γ) πόσο θα φωνάξεις αλλά κυρίως από αυτό το δ) πόσο υπαινικτικός μπορείς να είσαι όταν μιλάς και πόσο μπορείς να τους βάλεις στο μυαλό την ιδέα ότι είσαι πρόθυμος να κινηθείς νομικά. Άκου μερικές γενικές οδηγίες:
α) δεν θα πεις σε καμία περίπτωση ότι το προϊόν είναι χαλασμένο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
β) η φράση που θα χρησιμοποιείς διαρκώς θα είναι ότι "το προϊόν είναι εκτός προδιαγραφών", καθότι αυτό συμβαίνει, αφού δεν γράφει πουθενά ότι απαιτεί τσιπάκι Texas Instruments για να λειτουργήσει τότε ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργεί με όλα τα firewire τσιπάκια.
γ) θα ζητήσεις να δεις και θα πεις όλα τα παραπάνω σε ένα και μόνο ένα άνθρωπο: στον προϊστάμενο του καταστήματος!!! μη χάσεις χρόνο να τα πεις σε οποιονδήποτε άλλον. Κανά-δύο θα προσπαθήσουν να σε εμποδίσουν "πείτε τα σε εμάς" και τέτοια, αλλά εσύ θα επιμείνεις. Στον προϊστάμενο του καταστήματος (ο οποίος είναι συχνά ένας νεαρός ή νεαρή κάτω από τα 30) θα συμπεριφερθείς με απόλυτο σεβασμό, θα μιλάς στον πληθυντικό και θα πάρεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ποιο είναι το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπ'όψιν σου αυτά που σου είπα παραπάνω σε σχέση με το πως να εκφραστείς.
δ) θα εξηγείς διαρκώς ότι ΔΕΝ θέλεις τα λεφτά σου πίσω (παρ'οτι και αυτό γίνεται) αλλά ότι θέλεις άλλο προϊόν αντίστοιχης ή λίγο μεγαλύτερης αξίας. Αυτό θα διευκολύνει πολύ τη συζήτηση γιατί τους δημιουργεί πολύ λιγότερα προβλήματα λογιστικώς.
- Όσον αφορά το ποια κάρτα θα πάρεις, όπως σου είπα, είμαι ομοιοπαθής. Δοκίμασα κάμποσες κάρτες USB και μπορώ να αναφέρω ότι όλες οι παρακάτω λειτουργούν χωρίς προβλήματα στον MAC:
- Native-Instuments Audio Kontrol 1
- Tascam US-144
- Tascam US-122
- M-Audio Fast Track Ultra
Από τις τέσσερις, το πλαίσιο φέρνει την 122 (είναι στον κατάλογό του), η οποία έχει ωραιότατο ήχο. Έχει χαμηλότερη τιμή από αυτή που πήρες, οπότε τη διαφορά χρημάτων μπορείς να την πάρεις σε κάποιο διαφορετικό είδος (ασπιρίνες

Μία κάρτα που επίσης έχει το Πλαίσιο και που ΜΑΛΛΟΝ θα παίξει με τον Mac σου είναι η Saffire LE, η οποία λειτούργησε στον δικό μου μία χαρά (παρ' ότι είναι firewire), αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν έκανες restart το μηχάνημα, ο Mac δεν την έβλεπε και έπρεπε να την σβήσεις και να την ανάψεις - αλλά αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αποδωθεί με βεβαιότητα στο κακό τσίπσετ, καθως τέτοια προβλήματα έχω ξαναδεί και σε Mac και σε Pc.
Πες μας τι έκανες και τα ξαναλέμε.
Σημείωση: εννοείται ότι αυτοί που αξίζουν το πιο τρελό κράξιμο είναι η ίδια η Apple, αλλά άντε να βγάλεις άκρη με την ελληνική αντιπροσωπεία.