mac ή windows

mastropantelos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρά παρέα.Διαχρονικό το ερώτημα μου.Μέτριος πληκτράς με μπάντα στουντιακού περισσότερο χαρακτήρα,αλλά δεν αποκλείεται ποτέ το live.Μετά από πολλές ώρες περιπλάνισης για την ιδανική λύση κατέληξα πως δεν υπάρχει.Υπάρχει η βέλτηστη λύση βάση αναγκών.Αυτή πιστεύω πως είναι η αγορά ενός υπολογιστή κάθε μορφής,που θα στηρίζει και το στούντιο και τα live.Σύνθεση,ηχοληψία,επεξεργασία αλλά και τράπεζες ήχων κτλ.Λίγο απ όλα δηλαδή σε ερασιτεχνικό επίπεδο,χωρις αυτό να σημαίνει ότι πολλά ερασιτεχνικά στο χώρο της μουσικής,δεν είναι ανώτερα από πολλά επαγγελματικά.Η εμπειρία λοιπόν τι λέει;Κάποιο mac με τα ανάλογα προγράμματα ή κάποιο κτιστό μηχάνημα είτε σε lap top είτε σε πύργο με windows.π.χ. έχω βρει συγκεκριμένα το mac mini με καλά χαρακτηριστηκά.Η πρώτη σκέψη μου είναι,τι κάνω σε βλάβη;Κλαίω;Ευχαριστώ.

Θεμα: "Mac ή Windows".

Γραφτηκε στις 12:44μμ.

Η ωρα ειναι 1:42μμ κι ακομα ουτε ενα σχετικο ποστ.

Περιεργο...Σχεδον στα ορια του ανησυχητικου...
chin2.gif

Εχω διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις και με μπερδεύουν πολύ.Γι αυτό ξεκινησα νέο άρθρο.Ολοι μπένουμε στην αναμέτρηση μηχανών και λειτουργικών.Εγώ θέλω μέσα από την εμπειρία κατόχων να δούμε τον κοινό παρανομαστή για να μπορεί να έχει κάποιος χόμπι του τη μουσική.Να συνθέτει,να ακούει ήχους,να διαλέγει αλλά και να δημιουργεί.Δεν θέλω το κορυφαίο μηχάνημα που θα κάνει 20 πράγματα απ αυτά που χρειάζομαι,αλλά ούτε να μη μπορώ να ανακαλύψω το κάτι παραπάνω για να φτιάξω ομορφότερα πράγματα.Φαντάζομαι λοιπόν πως με τα mac και τα λειτουργικά τους,παίρνεις ένα σωστά μελετημένο σύνολο.Ποια λοιπόν είναι η συνταγή ενός επιτυχημένου pc που θα έχει ισορροπία για να μπορεί να αποδίδει τα μέγιστα των επιλογών μας.Συγκεκριμένα χαρακτηριστηκά και όχι τόσο μάρκες.

Για τα πλήκτρα στο live η καλύτερη επιλογή είναι ένα hardware workstation synth. Για ηχογραφήσεις στο σπίτι, ξεκίνα από το ποιο DAW πρόγραμμα θέλεις να δουλέψεις, και αυτό θα σε οδηγήσει στο ποιο μηχάνημα να πάρεις.

Αφού σκοπεύεις λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις για live, τότε πας για laptop, και τα Mac είναι πολύ ωραία laptop. Πάρε Macbook.

εφόσον προκειται για λαπτοπ και δεν υπαρχει θεμα budget τότε πάρε mac. Δεν υπάρχει περιπτωση να το μετανιώσεις ή να μην κάνει αυτο που θες. Είναι αξιόπιστα, όμορφα, πολύ προσεγμένα σαν κατασκευή και αποδεδειγμένη επιλογή για daw χρηση.

Θυμησου και το ρητο: Once you go Mac, you never go back

Αν εχεις το χρημα, η εμπειρια του mac αξιζει κατα τη γνωμη μου το εξοδο.

SATANISTER666 είπε:
Θυμησου και το ρητο: Once you go Mac, you never go back
Το οποίο ρητό πρέπει να το έγραψε η ιδια η Apple μάλλον...

Και το λέω διότι Ι did go Mac, and I went back τρεχοντας...

Το Macbook μου τώρα υπάρχει για ένα και μοναδικό λόγο. Για να διαβάζω τα αρχεία που μου στέλνουν οι φίλοι μου που έχουν Mac και να τα μεταφέρω σε ένα PC που κάνω δουλειά...

Βέβαια ένα άλλο ρητό είναι το "περί ορέξεος κολοκυθόπιτα"..

George_gr είπε:
Το οποίο ρητό πρέπει να το έγραψε η ιδια η Apple μάλλον...

Ι did go Mac, and I went back τρεχοντας...
Θα με ενδιέφερε μάθω και εγώ τους λόγους

Δε νομίζω ότι θα πω τίποτα καινούργιο ή άγνωστο.

1. Περιορισμένη επιλογή περιφεριακών

2. Περιορισμένη επιλογή software

3. Γελοιωδώς ακριβές τιμές σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

4. Επιδοσεις που για τα χρήματα που έδωσα για να αγοράσω το Mac αν τα έδινα για αγορά PC θα έπαιρνα διαστημόπλοιο που θα έτρεχε 2 φορές πιο γρήγορά και θα μου έμεναν και ρέστα για διακοπές..

5. Επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει μόνο αν ο υπόλοιπος κόσμος είναι το 10%. Το υπόλοιπο 90% δεν μπορεί να διαβάσει κάν ενα εξωτερικό σκληρό με τα αρχεία μου οποτε και ειμαι αναγκασμένος να κάνω καγκουριές. (να φορμάρω/γραφω σε NTFS για να μπορεί να το δει και κάνας άλλος χριστιανός. Αλλά άμα είναι να γράφω σε NTFS τότε τι το θέλω το mac  ??? ??!!!)

Να συνεχίσω; Μπα...

Τελικά το Mac μου χρησιμεύει για έναν λόγο και μόνο. Να μπαίνω στο internet και να μη φοβάμαι για malware και να "εξετάζω" σε αυτόν οτιδήποτε εξώτερικό στικακι ή δισκο πριν το βάλω στο pc ώστε να μην έχω φόβο να κολήσω κάτι.

Σόρυ αλλά τελικά για ένα browser και ένα anti-virus, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι πάρα πολλά τα λεφτά που έδωσα...

Τέλος (αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπικό γούστο). Το interface και η ολη λογική του OSX 10.7 μου φαίνεται απλά απαράδεκτη αισθητικά και λειτουργικά παιδαριώδης . Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό μου γούστο. Σε άλλους μπορεί να αρέσει φυσικά.

1. Δεν συμφωνω εχω αλλαξει αρκετες καρτες ηχου ολες δουλευαν αμεσως, πραγματικα plug and play.

2. Μονο αν θελεις το Sonar αλλιως τα cubase  ableton δουλευουν και φυσικα ολα τα vst/au instruments

3.Εχεις απολυτο δικιο αλλα αν τα παραγγειλεις μεσω δικτυου ειναι καπως καλυτερα.

4.Εδω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γιατι δεν εχει τοσο σημασια οι απολυτες επιδοσεις αλλα πως το λειτουργικο εκμεταλευεται πληρως τις δυνατοτητες του μηχανηματος, βεβαια κραταω και μια πισινη γιατι τα pc τα αφησα επι εποχης XP.sp3

5.Προβλημα συναντησα μονο οταν ηθελα να δουλεψω με καποιον που χρησιμοποιουσε αλλο

προγραμμα, πχ cubace και αυτο μονο σε οτι αφορουσε midi προγραμματισμο,για ολα τα αλλα

υπαρχει ενα προγραμματακι για τα pc που τους επιτρεπει να διαβαζουν τους δισκους των mac.

Δεν χρειαζεται καθε φορα να ''φορμαρεις'' δισκους.

Παντως σε καμια περιπτωση δεν διαγραφω τα pc σημασια δεν εχει που δουλευεις αλλα αν παραγεις εργο.

moderato είπε:
1. Δεν συμφωνω εχω αλλαξει αρκετες καρτες ηχου ολες δουλευαν αμεσως, πραγματικα plug and play.

2. Μονο αν θελεις το Sonar αλλιως τα cubase  ableton δουλευουν και φυσικα ολα τα vst/au instruments

3.Εχεις απολυτο δικιο αλλα αν τα παραγγειλεις μεσω δικτυου ειναι καπως καλυτερα.

4.Εδω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γιατι δεν εχει τοσο σημασια οι απολυτες επιδοσεις αλλα πως το λειτουργικο εκμεταλευεται πληρως τις δυνατοτητες του μηχανηματος, βεβαια κραταω και μια πισινη γιατι τα pc τα αφησα επι εποχης XP.sp3

5.Προβλημα συναντησα μονο οταν ηθελα να δουλεψω με καποιον που χρησιμοποιουσε αλλο

προγραμμα, πχ cubace και αυτο μονο σε οτι αφορουσε midi προγραμματισμο,για ολα τα αλλα

υπαρχει ενα προγραμματακι για τα pc που τους επιτρεπει να διαβαζουν τους δισκους των mac.

Δεν χρειαζεται καθε φορα να ''φορμαρεις'' δισκους.

Παντως σε καμια περιπτωση δεν διαγραφω τα pc σημασια δεν εχει που δουλευεις αλλα αν παραγεις εργο.
Θα συμφωνησω και να πω εγω προσωπικα οτι τα βρηκα πολυ πιο ευκολα σε πλατφορμες της apple απο τα pc και το καλυτερο ξεχασα format και δεν κολλαει οπως και δεν με εχει πουλησει οπως ενα pc.

O καθενας με οτι βολευετε,δουλευω και με τα 2  8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back