Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, απ'οτι καταλαβαίνω...
Τα μηχανήματα της Apple κοστίζουν και καλά κάνουν. Έχουν δύο στοιχεία που τα κάνει να αξίζουν τα λεφτά τους: Το όνομα και την κλειστή αρχιτεκτονική! Όπως αναφέρθηκε τελικά προς το τέλος τους θρεντ (σελ. 12 και μετά) είναι άλλο να κάνει ο κάθε παπάρας τους συνδιασμούς για το PC και άλλο να σου λέει η Apple "θα βάλεις ΑΥΤΑ, δεν έχεις άλλη επιλογή".
Για θέμα software όλα (σχεδόν) παίζουν με όλα, αν και υπάρχουν περιορισμοί στους Mac, εξ'όσων γνωρίζω.
Προσωπικά στο στούντιό μου έχω ένα PC με Win 7 Ultimate (64 bit) και με κανένα πρόβλημα εδώ και 6 χρόνια! ΚΑΝΕΝΑ! Και δε μου έχει βγάλει παρά 1-2 φορές BS. Να πει κανείς ότι δε τρέχω βαριά πράγματα; Αφού το έχω πεθάνει το μηχάνημα με τόσα που κάνω επαγγελματικά.
Και βέβαια ΔΕΝ είναι συνδεμένος με το Ιντερνετ. Ούτε antivirus, ούτε spyware, ούτε τίποτα.
Έχω και ένα dell vostro, πάλι στα 6 χρόνια που πάει μια χαρά. Αυτός και στο Ιντερνετ μπαίνει και ότι νά'ναι κάνω! Και κάθε 12-18 μήνες του κάνω ένα ξεγυρισμένο φορμάτ και φτου πάλι απ'την αρχή!
Όταν μιλάω με τα παιδιά μου για ταμπλέτες μιλάμε είτε για τάμπλετ, είτε για ipad. Όταν μιλάμε για κινητά μιλάμε ή για κινητά ή για iphone. Υπάρχει σαφέστατα μία στρατηγική marketing που κατατάσει τα προϊόντα της appla σε κατηγορία μόνα τους. Και αυτά είναι μπούρδες!
Επιπλέον,
Κάποια στιγμή ρώταγα στο Facebook τις επιλογές μου για να νοικιάσω ή να αγοράσω software από την Adobe και τα προβλήματα που θα είχα (γιατί τα τελευταία της είναι όλα μόνο προς ενοικίαση και άρα θα έπρεπε να είμαι συνδεμένος, που δεν είμαι στο μεγάλο μου PC). Εεεε λοιπόν, δύο μαλάκες ήρθαν με τη πρόταση "πάρε Mac". Δηλαδή να τους λες ότι δες να πάρεις για 1-2 μήνες ένα πρόγραμμα, για να σώσεις χρήματα, ότι τα πάντα δουλεύουν μια χαρά και αυτοί να σου προτείνουν να πάρεις Mac.
Λυπάμαι αλλά αυτή η ιδεολογία αρκετών χρηστών Mac, ΔΕΝ υπάρχει στους χρήστες PC. Και μου τη δίνει απίστευτα! >