Mελέτη του ΕΜΠ - Το τζάκι ακριβ&#97

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Συνημμένη είναι η μελέτη του ΕΜΠ για την αξιολογική κατάταξη των συστημάτων θέρμανσης κατοικιών.

Η αποδιδόμενη θερμική ενέργεια στον περιβάλλοντα χώρο του τζακιού, που παράγεται από την καύση ξύλων, κοστίζει 20-25% παραπάνω από την αντίστοιχη που παράγεται από τον κλασσικό λέβητα πετρελαίου (καλοριφέρ).

"Είναι ένα ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ, πως λόγω οικονομικών δυσκολιών επιλέξαμε την ακριβή λύση..." όπως λέει ένας φίλος;

Τελος πάντων είναι πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη για όσους ψάχνουν λύση.

Calculations_NTUA_Nov_2013.pdf

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yameth είπε:
επιλέξαμε την ακριβή λύση... όπως λέει ένας φίλος;
Πές του φίλου σου να μετρήσει....πόσοι από αυτούς πληρώνουν τα ξύλα  ;)

marathon είπε:
Πές του φίλου σου να μετρήσει....πόσοι από αυτούς πληρώνουν τα ξύλα  ;)
                                                ;D ;D ;D ;D

Το ότι θα επιλέγαμε σαν σύνολο ακόμα μια φορά το παράδοξο, αν θες εμένα δε με εκπλήσσει διόλου. Μάλλον όμως θεωρώ ότι το τζάκι επιλέγεται ως η εύκολη λύση, σε σπίτια με ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση, σε σχέση με το συνήθως δυσβάσταχτο ποσό που καλείται ένα νοικοκυριό να επενδύσει αν πρόκειται να κάνει εξαρχής εγκατάσταση π.χ. φυσικού αερίου. Το κόστος δεν είναι μόνο η κατανάλωση της καύσιμης ύλης, αλλά και της ίδιας της εγκατάστασης.

marathon είπε:
Πές του φίλου σου να μετρήσει....πόσοι από αυτοί πληρώνουν τα ξύλα  ;)
Αυτό πού το πας;... Τα τελευταία χρόνια η παράνομη υλοτόμηση έχει γίνει μάστιγα. Το ξέρω από την περιοχή που ζω (Βόλος-Πήλιο), αλλά φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και αλλού. 8)

Επίσης μπορείς να αγοράσεις 20 και 30 ευρώ ξύλα για όσο φτάσουν...Πετρέλαιο δεν σου φέρνουν με 30 ευρώ....καλά ρε φίλος Αdmin...ο φίλος σου είναι επιστήμονας? ;D ;D

Επειδη εχει γινει γενικα πολυς ντορος επι του θεματος περι καυσης ξυλου δεν θα το παρω και πολυ σοβαρα ολο αυτο.

Και προφανως κανεις δεν ζεσταινει το σπιτι του καιγοντας ξυλα. Ο κοσμος απλα δεν εχει λεφτα για πετρελαιο και καιει κανα ξυλο στο τζακι, οσοι εχουν τζακι δηλαδη γιατι οι υπολοιποι αναβουν καποιο ηλ. καλοριφερ ή ηλ. σομπα. Και φυσικα αυτο ειναι κατα πολυ φτηνοτερο απο το να αγορασεις πετρελαιο για το καλοριφερ σου. Τωρα το τι καινε στα τζακια ειναι αλλη ιστορια, οι μισοι καινε οτι βρουν, μερικοι αγοραζουν ξυλα και αλλοι τα κοβουν απ'οπου βρουν. Δεν εχει μεινει ελια για ελια... ::)

Ελλαδα, 2013 μΧ.

Αυτό που λες είναι Μάραθε. Πόσο πετρέλαιο παίρνεις με 20 ευρώ...

Για αυριο... έχει ο Θεός.

yameth είπε:
... Αυριο έχει ο Θεός.
Γι αυτό κοιτάμε και το μετεωρολογικό στον Σκάυ...μόλις πεί καλοκαιρία...ξανακλείνουμε το πετρέλαιο...Έχει πεί βελτίωση από Παρασκευή ;D ;D

Waterfall-K είπε:
Τωρα το τι καινε στα τζακια ειναι αλλη ιστορια, οι μισοι καινε οτι βρουν, μερικοι αγοραζουν ξυλα και αλλοι τα κοβουν απ'οπου βρουν. Δεν εχει μεινει ελια για ελια... ::)

Ελλαδα, 2013 μΧ.
Αυτο ειναι πολυ μεγαλο προβλημα οντως....

marathon είπε:
Επίσης μπορείς να αγοράσεις 20 και 30 ευρώ ξύλα για όσο φτάσουν...Πετρέλαιο δεν σου φέρνουν με 30 ευρώ....
Όντως εκεί είναι το θέμα, δεν μπορεί πλέον ο περισσότερος κόσμος να προπληρώσει.

Πάντως το σάββατο το βράδυ, γυρίζοντας σπίτι απο πρόβα, ένιωσα μεγάλη δυσφορία αναπνέοντας όλο αυτό το "πράγμα" που υπήρχε στον αέρα.

yameth είπε:
Είναι ένα ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ, πως λόγω οικονομικών δυσκολιών επιλέξαμε την ακριβή λύση... όπως λέει ένας φίλος;
Ε οχι και παραδοξο....εχεις ξεχασει οτι ζεις σε μια χωρα που το 65% των κατοικων πιστευει οτι μας...ψεκαζουν? ;D

Παντως ευτυχως που ζω στο κεντρο γιατι πηγα στη μανα μου στην ΚηφισΑ...και κοντεψα να πεθανω απο τις..αναθυμιασεις..μονο στα ΤΙΡΑΝΑ το 1989 που ειχα παει ηταν χειροτερα.... ;D

Να δεις που σε λιγο θα αφησουν οι κατοικοι τους τα... μαμωπροαστια και θα ερχονται στην Ομονοια για να αναπνευσουν ΟΞΥΓΟΝΟ... ;D ;D

Superfunk είπε:
Παντως ευτυχως που ζω στο κεντρο γιατι πηγα στη μανα μου στην ΚηφισΑ...
Εάν είχες έρθει προς το Μαραθώνα...θα μύριζες και κανα 2 λουκάνικα που έψησα...να μην πηγαίνει χαμένο το τζάκι ;) ;D

Εγώ πάντως το βρίσκω άκρως γαϊδουριά εκ μέρους των Αρχών να έχουν πάει τους φορους για το πετρέλαιο στα ύψη και να σου λένε: "μην ανάβεις τζάκι". Εντάξει ρε μεγάλε, να πεθάνουμε κιόλας να μην ενοχλούμε.

Η κατάσταση πάντως είναι απελπιστική με τα καυσόξυλα. Ξαφνικά όλοι ανακαλύψανε το τζάκι που το είχαν για μόστρα. Βλαχαδερά, ξέρατε από τζάκι εκεί στο Βόλακα, που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο νονός μου. Το πετρέλαιο είναι καλύτερο και δεν βρωμάει καθόλου.

Εγώ όταν περνάω από κάτι πολίχνες και ευόσμους βάζω την Mercedes s5000 μου στην ανακύκλωση αέρα για να μην με πιάνει η μπίχλα.

Τώρα άρχισε να βρωμάει κι η καλαμαριά. Όλοι στο αυτόματο πρέπει να την έχουμε τη Mercedes σύντροφοι.

RayDTutto είπε:
Εγώ πάντως το βρίσκω άκρως γαϊδουριά εκ μέρους των Αρχών να έχουν πάει τους φορους για το πετρέλαιο στα ύψη και να σου λένε: "μην ανάβεις τζάκι". Εντάξει ρε μεγάλε, να πεθάνουμε κιόλας να μην ενοχλούμε.
Ετσι είναι, αλλά ας μην εξελιχθεί η κουβέντα σε πολιτική γιατι θα τελειώσει άδοξα. ;)

yameth είπε:
Ετσι είναι, αλλά ας μην εξελιχθεί η κουβέντα σε πολιτική γιατι θα τελειώσει άδοξα. ;)
Επίσης να αποφεύγονται κουβέντες για ψεκάσματα κλπ γιατί θα αναγκαστούμε να εκφέρουμε γνώμη και οι υπόλοιποι και θα γίνει ακόμα μια φορά τσίρκο το φόρουμ. Θα παρακαλούσα τα offtopic να αποφεύγονται απ' όλους. 8)

yameth είπε:
Γι'αυτό και χρησιμοποίησα τη λέξη "Αρχές" και όχι "Κυβέρνηση"...  ;)(λες και θα κάνει διαφορά αλλά τέλος πάντων)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back