Mελέτη του ΕΜΠ - Το τζάκι ακριβ&#97

cyclops είπε:
και θα γίνει ακόμα μια φορά τσίρκο το φόρουμ.
χαχαχαχαχα ναι ναι καλο,ελα μωρε η πρωτη φορα θα ειναι  LOL!

Ολα για τα κΣΥλα γινονται συντροφοι... ;D

Δε με λετε...αν καψω ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ θα ειναι μεταλ? 

Superfunk είπε:
Δε με λετε...αν καψω ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ θα ειναι μεταλ?   
Που να το βρείς ρε κακομοίρη....με τις μπουρούχες τις Τelecaster που έχεις μαζεμένες? ;D ;D

Ακολουθεί κίτρινη διαφήμιση (για το καλό σας όμως) :

Εγώ χρησιμοποιώ πάνελς υπέρυθρης θέρμανσης (όπως λέγονται), τα οποία βρήκα στη διεύθυνση http://www.heatwave.com.gr. Ως αρχική επένδυση είναι σημαντική (καίτοι, φθηνότερη από το πετρέλαιο που πλήρωσα πέρυσι), αλλά είναι απόλυτα οικονομική και αποτελεσματική. Ρίξτε μία ματιά και αφήστε τους άλλους να ψάχνονται. Πάλι σας έσωσα.

marathon είπε:
...λουκάνικα...μπορείς να ψήσεις φίλος? ;)
Άστους ρε μπας και ξεστραβωθούνε.

Από την πολύ γκρίνια τους έχει σαλέψει.

Πάντως το θεωρώ τεράστια γαιδουριά και ανευθυνότητα να μην έχεις οικονομικό πρόβλημα και ενώ ξέρεις το πρόβλημα της πόλης να συνεχίζεις να ανάβεις τζάκι έτσι για τον χαβαλέ. Αυτοί δεν έχουν λεφτά, εσένα ποιά είναι η δικαιολογία σου; Η λιγούρα;

Απ' την άλλη υπάρχουν κάποιοι, και γνωριζω περιπτώσεις, που ενώ δεν λες ότι πεινάνε κιόλας το παίζουν δράμα και φτωχολογιά, δεν ανάβουν καλοριφέρ και προτιμούν το τζάκι.

+1 για την υπέρυθρη. Επίσης αν κάποιος θέλει να κάνει ένα παραπάνω βήμα και το σπίτι του δεν είναι πρόσφατης κατασκευής και μπορεί να ανεχτεί μερεμέτια για κάποιες μέρες η προσθήκη εσωτερικής μόνωσης κάνει αρκετά καλή δουλειά.

cyclops είπε:
Επίσης να αποφεύγονται κουβέντες για ψεκάσματα κλπ γιατί θα αναγκαστούμε να εκφέρουμε γνώμη και οι υπόλοιποι και θα γίνει ακόμα μια φορά τσίρκο το φόρουμ. Θα παρακαλούσα τα offtopic να αποφεύγονται απ' όλους. 8)
Θα συμφωνήσω με την έκκληση για αυτοέλεγχο σε πολιτικά θέματα.

Εκτιμώ ότι ίσως κάνεις πλάκα, αλλά ας αναφέρω ότι το θέμα των πσεκαζμάτων δεν είναι πολιτικό και δεν είναι καν θέμα (παρά μόνο αφορμή για πλάκα).

theoctapus είπε:
Πάντως το θεωρώ τεράστια γαιδουριά και ανευθυνότητα να μην έχεις οικονομικό πρόβλημα και ενώ ξέρεις το πρόβλημα της πόλης να συνεχίζεις να ανάβεις τζάκι έτσι για τον χαβαλέ.
Θα ήθελα πάντως να ξέρω...ποιά (και πόσα) σπίτια στη Κυψέλη ή στη Πατησίων....έχουν τζάκι 8) ;)

Μην μπερδεύουμε τα τζάκια με τις σόμπες....

theoctapus είπε:
Πάντως το θεωρώ τεράστια γαιδουριά και ανευθυνότητα να μην έχεις οικονομικό πρόβλημα και ενώ ξέρεις το πρόβλημα της πόλης να συνεχίζεις να ανάβεις τζάκι έτσι για τον χαβαλέ. Αυτοί δεν έχουν λεφτά, εσένα ποιά είναι η δικαιολογία σου; Η λιγούρα;

Απ' την άλλη υπάρχουν κάποιοι, και γνωριζω περιπτώσεις, που ενώ δεν λες ότι πεινάνε κιόλας το παίζουν δράμα και φτωχολογιά, δεν ανάβουν καλοριφέρ και προτιμούν το τζάκι.
+1000. Ακριβώς έτσι.

Θα συμφωνήσω με την έκκληση για αυτοέλεγχο σε πολιτικά θέματα.

Εκτιμώ ότι ίσως κάνεις πλάκα, αλλά ας αναφέρω ότι το θέμα των πσεκαζμάτων δεν είναι πολιτικό και δεν είναι καν θέμα (παρά μόνο αφορμή για πλάκα).
Η παραίνεσή μου για αποφυγή συζητήσεων περί ψεκασμάτων κλπ είναι η ίδια που θα έκανα και στις περιπτώσεις που πολύ συγκεκριμένο μέλος όταν δε γουστάρει την τροπή που παίρνει ένα θέμα, αναφέρει περί καταγωγής ελλήνων (αρβανιτών, τουρκαλβανών κλπ), με το αποτέλεσμα να είναι πάντα το ίδιο: το να ξεφύγει η κουβέντα.

trolley είπε:
Ακολουθεί κίτρινη διαφήμιση (για το καλό σας όμως) :

Εγώ χρησιμοποιώ πάνελς υπέρυθρης θέρμανσης (όπως λέγονται), τα οποία βρήκα στη διεύθυνση http://www.heatwave.com.gr. Ως αρχική επένδυση είναι σημαντική (καίτοι, φθηνότερη από το πετρέλαιο που πλήρωσα πέρυσι), αλλά είναι απόλυτα οικονομική και αποτελεσματική. Ρίξτε μία ματιά και αφήστε τους άλλους να ψάχνονται. Πάλι σας έσωσα.
Thanx man

θα χτυπησω το μεγαλο μια και στην πολυκατοικια μου οι...συγκατοικοι ειναι τοσο ΗΛΙΘΙΟΙ που πιστευουν οτι αναβοντας τα ’‘εϊρκοντισια‘‘  ειναι...φθηνοτερα....και ετσι δεν αναβουν τα καλοριφερ... βεβαια απο Πσεκασμενους δεν περιμενα και κατι καλυτερο....(και να ηταν και τιποτα φτωχοι....δεν ξερουν τι εχουν οι περισσοτεροι....)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Thanx man

θα χτυπησω το μεγαλο μια και στην πολυκατοικια μου οι...συγκατοικοι ειναι τοσο ΗΛΙΘΙΟΙ που πιστευουν οτι αναβοντας τα ’‘εϊρκοντισια‘‘  ειναι...φθηνοτερα.... βεβαια απο Πσεκασμενους δεν περιμενα και κατι καλυτερο....
Τι μόλις... ; Εννοείς τώρα μόλις;

marathon είπε:
Θα ήθελα πάντως να ξέρω...ποιά (και πόσα) σπίτια στη Κυψέλη ή στη Πατησίων....έχουν τζάκι 8) ;)
Έλα ντε.. μιλάνε για τζάκια λες και έχουν 4 στα 5 σπίτια στην Αθήνα.. Η εξαίρεση των εξαιρέσεων είναι τα σπίτια με τζάκι...

Πάντως όσοι τα μετατρέπουν σε ενεργειακά και ζεσταίνονται και λιγότερα ξύλα καίνε (και λιγότερο ρυπαίνουν)

Τι μόλις... ; Εννοείς τώρα μόλις;
Ναι θα παω αυριο να το δω και αν μου αρεσει θα το παρω (αλλα ειναι σαν να το πηρα γιατι ψηθηκα ασχημα ειδικα βλεποντας οτι δεν θερμαινει τον αερα και οτι ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)....κοντευει να γινει κασατος ο μπεμπης με τους πΣεκασμενους που δεν αναβουν τη θερμανση....

ερωτηξης : το μεγαλο εχεις ή εχεις παρει πολλα μικρα?

marathon είπε:

Μην μπερδεύουμε τα τζάκια με τις σόμπες....
Δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς. Δεν μπορεί να ξέρεις ότι η ατμόσφαιρα είναι χάλια και εσύ να ανάβεις τζάκι, ακόμα κι αν είσαι ο μοναδικός με τζάκι στην Αθήνα.

Πάντως όσοι τα μετατρέπουν σε ενεργειακά και ζεσταίνονται και λιγότερα ξύλα καίνε (και λιγότερο ρυπαίνουν)
Η μόνωση κρατάει την ζέστη πιο πολύ μέσα ακόμα και αφού έχεις κλείσει την θέρμανση.

Superfunk είπε:
Ναι θα παω αυριο να το δω και αν μου αρεσει θα το παρω (αλλα ειναι σαν να το πηρα γιατι ψηθηκα ασχημα ειδικα βλεποντας οτι δεν θερμαινει τον αερα και οτι ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)....κοντευει να γινει κασατος ο μπεμπης με τους πΣεκασμενους που δεν αναβουν τη θερμανση....
Αυτοί έχουν μία "έκθεση" στη Μεταμόρφωση, κοντά στο Πράκτικερ. Θα πάρεις τη Θεά και τον Ημίθεο και θα πας μία μέρα που να έχει κρύο (π.χ. αύριο :)). Με το που θα μπεις μέσα θα πεις "που υπογράφω;", η Οικογένεια θα ψάλλει τον "Ύμνο Προς Την Ελευθερία", και θα δεχθείς τις όποιες υποδείξεις σου κάνουν οι άνθρωποι, αφού τους περιγράψεις το χώρο σου.

Εγώ πήρα τρία χιλιάρια και ένα 750άρι για το δωμάτιο της Ραπουνζελ. Ανάλογα με το επίπεδο μόνωσης που υπάρχει στο οίκημα, οι συσκευές αυτές θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες για να κάνουν τη δουλειά τους.

Όρμα και ελπίζω να ικανοποιηθείς.

theoctapus είπε:
Δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς. Δεν μπορεί να ξέρεις ότι η ατμόσφαιρα είναι χάλια και εσύ να ανάβεις τζάκι, ακόμα κι αν είσαι ο μοναδικός με τζάκι στην Αθήνα.
Και όμως εκεί είναι το θέμα και είναι καθαρά θέμα υπερβολής...Θα επιμείνω ότι τα τζάκια στην Αθήνα είναι ελάχιστα...τα σπίτια με τζάκια είναι παραόξω. Το πρόβλημα είναι στις ξυλόσομπες και τα μαγκάλια που λόγω του πετρελαίου...για κάποιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος.

Ανάλογα με το επίπεδο μόνωσης που υπάρχει στο οίκημα,
το ΠΟΙΟ? ;D

κλασσικη πολυκατοικια late 60s. ;D...κλανεις στον 1ο και σου κανει παραπονα για την αλλαγη θερμοκρασιας ο ρετιρες ;D ;D και το πουλουσανε και 7000 το τ.μ. πριν απο καποια χρονια  ‘‘γιατι ειναι η καλυτερη γειτονια της Αθηνας με παρκο μπροστα στο σπιτι"  :P :P ;D

marathon είπε:
Και όμως εκεί είναι το θέμα και είναι καθαρά θέμα υπερβολής...Θα επιμείνω ότι τα τζάκια στην Αθήνα είναι ελάχιστα...τα σπίτια με τζάκια είναι παραόξω. Το πρόβλημα είναι στις ξυλόσομπες και τα μαγκάλια που λόγω του πετρελαίου...για κάποιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος.
Εννοείται ότι οι ξυλόσομπες και τα λοιπά μέσα που χρησιμοποιούνται απ' τους αναξιοπαθούντες και μη είναι η πηγή του προβλήματος. ΟΜΩΣ δεδομένου του προβλήματος, αν έχει κάποιος τζάκι και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και συνεχίζει να το ανάβει τότε σόρυ αλλά είναι το λιγότερο ανεύθυνος. Το "δεν κάνει την διαφορά ο ένας" είναι μια απ' τις χειρότερες δικαιολογίες όλων των εποχών και ίσως, για να το γενικέψουμε λίγο, η βασική αιτία για ένα μεγάλο αριθμό εξαιρετικά σημαντικών προβλημάτων παγκοσμίας εμβέλειας.

theoctapus είπε:
Εννοείται ότι οι ξυλόσομπες και τα λοιπά μέσα που χρησιμοποιούνται απ' τους αναξιοπαθούντες και μη είναι η πηγή του προβλήματος. ΟΜΩΣ δεδομένου του προβλήματος, αν έχει κάποιος τζάκι και δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και συνεχίζει να το ανάβει τότε σόρυ αλλά είναι το λιγότερο ανεύθυνος. Το "δεν κάνει την διαφορά ο ένας" είναι μια απ' τις χειρότερες δικαιολογίες όλων των εποχών και ίσως, για να το γενικέψουμε λίγο, η βασική αιτία για ένα μεγάλο αριθμό εξαιρετικά σημαντικών προβλημάτων παγκοσμίας εμβέλειας.
Έτσι είναι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back