Λονδίνο: πού μου προτείνετε να μείνω;

NicolasAth72 είπε:
προς αρση παρεξηγησεων γιατι ετσι οπως τα γραφει ο vs υπονοει οτι υπαρχει κινδυνος μιζεριας !

το συγκεκριμενο ξενοδοχειο δεν ηταν μιζερο, αν και το φοβοντουσαν αυτο πριν πάνε αυτοι που πηγαν. αντιθετως ηταν περιποιημενο. ειχε δε υπεροχη θεα σε παρκο και ειναι καπου κοντα στο βρετανικο μουσειο.

αν καποιος ενδιαφερεται για λεπτομερειες μπορω να μαθω.
οχι, οχι παρεξηγηση....δεν εννοουσα οτι ειναι μιζερο το ξενοδοχειο...

εγω εμεινα στο Tavistock και ηταν ολα ΟΚ. δεν ηταν σουπερ, ουτε ομως μιζερα, ηταν ΟΚ.

και οπως ειπα πριν ειναι της ιδιας αλυσιδας ξενοδοχειων οποτε μαλλον παρομοια θα ειναι....

(σχετικα με την μιζερια τωρα...αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι τα λονδρεζικα οικονομικα ξενοδοχεια ειναι συνηθως παλια κτηρια...τα οποια οπως και να το κανεις ενα παλιο κτηριο ειναι δυσκολο να το κρατησεις σε μια καλη κατασταση....

γιαυτο καλυτερα να αποφυγεις τα ΠΟΛΥ φτηνα ξενοδοχεια)

ααα...και κατι τελευταιο ειναι πολυ ευκολο να βρεις κριτικες των ξενοδοχειων που σε ενδιαφερουν...συνηθως απο το ιδιο το σαϊτ που θα το κλεισεις....

Απλα να τονισω μια και βλεπω οτι πολλοι ετοιμαζονται για Βερολινο οτι ενω ειναι παρα πολυ ασφαλης πολη με πολυ χαμηλη εγκληματικοτητα καλο ειναι αν ειναι...ψιλοσκουροι ;D να αποφευγουν τις βολτες (πρωϊ & φυσικα βραδυ) στα εξαθλιωμενα ανατολικα προαστια εκτος Β ring (κυριως την ευρυτερη περιοχη του Lichtenberg (& ειδικα τα Hellersdorf, Marzahn) μια και λογω φτωχιας (και ΤΡΟΜΕΡΗΣ τωρα οικονομικης κρισης) τα κρουσματα επιθεσεων απο νεοφασιστες (που μονο εκει τολμανε να περιφερουν τις αθλιες υπαρξεις τους) ειναι συχνα ,ετσι κι αλλοιως η περιοχη μονο αθλια κομμουνιστικα apartment blocks των 70s εχει να επιδειξει....

Μενοντας σε ευρωπαικο εδαφος νομιζω τα δυο απαραιτητα must visit ειναι τελικα αυτα τα δυο Παρισι και Βερολινο

Το ενα γιατι ειναι φορτισμενο σε οποια γωνια και αν στριψεις με απιστευτη ιστορια (και οπως ευστοχα μου ειπε μια φιλη μου που το επισκευτηκε προσφατα "Paris is a feast for your eyes"....ακομα και στα λιγοτερο τουριστικα μερη, στο πλεον τυχαιο σοκακι, μακρια απο πυργους Eiffel, Monmartre κ.λ.π παντα υπαρχει κατι το οποιο σε αφηνει με το στομα ανοιχτο), αποπνεει απιστευτη αρχοντια,  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D με φοβερα μουσεια και εχει και πολυ καλο φαγητο  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Παντως σε μια προσφατη επισκεψη μου οπου φιλοξενηθηκα απο φιλη αρχιτεκτονα (με πολυ παχυλο μισθο ειδικα συγκρινομενο με τα ελληνικα δεδομενα) μου εκανε εντυπωση το υψος των ενοικιων: αθλιο διαμερισμα 18 τετραγωνικων (στο le marais, πολυ κεντρικη και ακριβη περιοχη) 800€....... :o :o :o :o.....και αλλη περιπτωση, σε πολυ λιγοτερο "φανταζι‘ συνοικια 15 (!!!!!!!!) τετραγωνικα-600€ ενοικιο.

Το δε Βερολινο ειναι ο ορισμος της συγχρονης Ευρωπαικης μητροπολης και η πραγματικη πρωτευουσα της Ευρωπης (ηξεραν τι εκαναν οι Γερμανοι) ;D ;D ;D ;D

Μπροστα σε αυτα τα δυο και για τα δικα μου γουστα το Λονδινο ωχρια...

Εγω παλι το Παρισι ουτε να το βλεπω δεν θελω ;D ενω το Λονδινο το λατρευω ,βεβαια σε αυτο παιζει ρολο το γεγονος οτι δεν τα μιλω τα ...γαλλεζικα και στο Παρισι εχεις ΧΟΝΤΡΟ προβλημα αν δε τα μιλας,σε αντιθεση με το Βερολινο που ολοι μιλαν αγγλικα.

Τα ενοικια σε μητροπολεις οπως το Λονδινο & το Παρισι στο ΚΕΝΤΡΟ ειναι οντως εξωφρενικα,αλλα οπως ελεγε και ο Γουντυ Αλλεν στην ταινια του "this is London,if you don't like the prices move to Newcastle.. ;D  "

fenderiarhs είπε:
Μενοντας σε ευρωπαικο εδαφος νομιζω τα δυο απαραιτητα must visit ειναι τελικα αυτα τα δυο Παρισι...
Και όποιος πάει στην Pigalle, εκτός από οφθαλμόλουτρο θα βρεί και όλα τα κιθαράδικα μαζεμένα. Εκεί είδα τον Σεπτέμβριο τις Tele Trussart και μου άρεσαν ιδιαίτερα

http://www.jamestrussart.com/...η τιμή τους δεν μου άρεσε.

μου εκανε εντυπωση το υψος των ενοικιων
Το έχω ξαναπεί σε παλαιότερο πost και με βγάλατε τρελό.

Στο Λονδίνο θα έμενα χαλαρότατα ακόμη και αύριο, έχω πάει 6 φορές και δεν έχω βαρεθεί ούτε δευτερόλεπτο. Στο Βερολίνο μια από τα ίδια, αν και οι Γερμανοί σα Λαός μου κάθονται βαριά. Το Παρίσι καταπληκτικό αλλά μόνο για αποδράσεις. Ισπανία και τα περίχωρα από μακριά κι αγαπημένοι, αν εξαιρέσεις την Φανταστική Μινόρκα

Αλλά σε γενικές γραμμές, σα την New York δεν έχει  ;D ;D ;D ;D ;D

Αν και εχω ζησει χρονια στη ΝΥ δυστυχως ΕΧΕΙ πολυ καλυτερα

http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo

εκει παω και...χθες.. ;D  (ακομα και γοναστιστος μπουσουλωντας πανω σε σπασμενα γυαλια οπως οι αντιφρονουντες του Σταλιν στο Μαγκανταν... ;D)

Superfunk είπε:
βεβαια σε αυτο παιζει ρολο το γεγονος οτι δεν τα μιλω τα ...γαλλεζικα και στο Παρισι εχεις ΧΟΝΤΡΟ προβλημα αν δε τα μιλας,σε αντιθεση με το Βερολινο που ολοι μιλαν αγγλικα.
Kι ομως υπαρχει κολπο. Παροτι ξερω γαλλικα, αυτα απεχουν παρα πολυ απο το να θεωρουνται τελεια...πες εστω και δυο λεξεις ακομα και με τη χειροτερη προφορα, εστω με ενα σωρο λαθη στα γαλλικα, και θα δεις οτι ως δια μαγειας οι Παριζιανοι και ξερουν αγγλικα, και θα σε βοηθησουν στην "μισητη" αγγλικη γλωσσα. Παλαιοτερα οντως δεν ηταν ιδιαιτερα φιλικοι αν δεν τους απευθυνοσουν στα γαλλικα, τελευταια ομως εχουν μπει στο πνευμα των καιρων....

Παιδιά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Lunenburg,είναι ένα προάστιο του Αμβούργου,και σε λίγες μέρες θα βρίσκομαι στο Βερολίνο..Μπορεί να μου προτείνει κάποιος κανένα μέρος για φθηνά ψώνια (γενικότερα) και ίσως και κάποιο live-άδικο?

superfunk πάμε για μπύρα ? 8)

Βρε βρε, ο παστελάκος έγινε άνθρωπος! Τσιρς ρε, και να πίνεις μόνο σε αντρικό ποτήρι!

kwstas79 είπε:
Βρε βρε, ο παστελάκος έγινε άνθρωπος! Τσιρς ρε, και να πίνεις μόνο σε αντρικό ποτήρι!
Τί άνθρωπος μωρέ; Ο κονιόρδος.

Ελπίζω να φέρει καμιά φωτογραφία μόνο, αν και έτσι κι αλλιώς τον θέσαμε ήδη εκτός μπάντας.

Ναι ρε, ζηλεύουμε. :-* :-* :P 8) >:( >:( >:( >:(

Μιας και θα ανεβω και εγω Λονδινο σε λιγες μερες εχετε να προτεινετε καποιο καλο live-αδικο σε indie-alternative υφακι και κανενα ατμοσφαιρικο underground jazz-bar?

P.S Αφου παω εκει λέω να χτυπησω μια Τελε '52 απο τον dv247(1 χιλιαρικο ω θεε!! :o).Οι τιμες διαφοροποιουνται απο αυτες που βλεπουμε online?Mηπως υπαρχουν και πιο φθηνα μαγαζια στην Denmark St που αναφερατε στην αρχη?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ένα αγαπημένο μέρος είναι το Ain't nothing but blues, κοντά στη Regent street. Έχει διαφορετικά live κάθε μέρα. Δες και τη σελίδα του: http://www.aintnothinbut.co.uk/ Έχει πολύ φτηνή χύμα μπύρα και δεν πληρώνεις είσοδο. Το κακό είναι πως είναι τρύπα, με λίγα τραπέζια, οπότε πρέπει να πας κατά τις 8 αν θες να βρεις να καθήσεις...

Επίσης, πρόσφατα έφτιαξαν το χώρο στα stalls του Camden town. Εκεί υπάρχει πολυχώρος, μπορεί να έχει έκθεση, λάιβ, απλά μουσική για να πιεις το ποτό σου... μου χει τύχει να χει και κυριλέ στριπτήζ :p

Superfunk είπε:
Αν και εχω ζησει χρονια στη ΝΥ δυστυχως ΕΧΕΙ πολυ καλυτερα

http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo

εκει παω και...χθες.. ;D  (ακομα και γοναστιστος μπουσουλωντας πανω σε σπασμενα γυαλια οπως οι αντιφρονουντες του Σταλιν στο Μαγκανταν... ;D)
Πάμε μαζί; Τα γιαπωνέζικα μου λείπουν, καθώς με τα αγγλογερμανικά δεν τα πάνε και πολύ καλά οι σχιστομάτηδες εκεί!

Πάντως εγώ που πήγα κατά το καλοκαίρι μόναχο για +1 βδομαδούλα, μου φάνηκε σε ακρίβεια ψιλοπαρόμοια με την αθήνα και δε μου έκανε καμιά σοβαρή αίσθηση. Βέβαια έμενα σε έναν ξαδερφό μου, οπότε ούτε που ξέρω τι κάνουν τα ξενοδοχεία. Πάντως εκτός από τα κτίρια με τις τρομερές αρχιτεκτονικές, τρομερή αίσθηση μου έκανε το allianz arena. Τί επίδειξη τεχνολογίας ήταν τούτο ωρε;

Οι τιμες διαφοροποιουνται απο αυτες που βλεπουμε online?
ΝΑΙ μια και θα πληρωσεις τον ΦΠΑ που πληρωνουν και οι ..ιθαγενεις... :)

υπαρχουν και πιο φθηνα μαγαζια στην Denmark St που αναφερατε στην αρχη?
ΣΙΓΟΥΡΑ (η D.S. ειναι λιγο...φαρμακειο... ;D ;D)

Superfunk είπε:
ΣΙΓΟΥΡΑ (η D.S. ειναι λιγο...φαρμακειο... ;D ;D)
Vintage and rare, είναι το λιγότερο φαρμακείο απ όλα τώρα με την λίρα δεν είναι σχεδόν καθόλου! Πχ δε βρίσκεις πουθενά αλλού fuzz factory με 201 ευρώ. Thin skin 52 telecaster με 1150 ευρώ

Superfunk είπε:
ΝΑΙ μια και θα πληρωσεις τον ΦΠΑ που πληρωνουν και οι ..ιθαγενεις... :)
Στα ιντερνετικα Βρετανικα μαγαζια δεν χρεωνουν ετσι κι αλλιως 15%?(Ειχε γινει και θεμα αντιπαραθεσης σε ενα αλλο τοπικ νομιζω)

Χαίρετε  :)

Ψήνομαι να χτυπήσω ένα Λονδίνο σύντομα και θα ήθελα κάποιες επιπλέον προτάσεις από τους γνωρίζοντες για:

• διαμονή (καθαρά, inexpensive)
και

• έξοδος

fleamail είπε:
Vintage and rare, είναι το λιγότερο φαρμακείο απ όλα τώρα με την λίρα δεν είναι σχεδόν καθόλου! Πχ δε βρίσκεις πουθενά αλλού fuzz factory με 201 ευρώ. Thin skin 52 telecaster με 1150 ευρώ
Εφυγα απο το μαγαζι κλαιγοντας απο συγκινηση!!!Αληθινο μουσειο κιθαρας.Οποιος παει Λονδινο και αγαπαει τα vintage το χρωσταει στον εαυτο του να το επισκεφθει!

Συν οτι στον πισω χωρο που τωρα εχει τους ενισχυτες και τις ακουστικες κανανε καποτε προβα οι Sex Pistols.

Trending...

Νέα θέματα

Back