Λονδίνο: πού μου προτείνετε να μείνω;

spy είπε:
+1000 για όποιον δεν έχει πάει. :)

Αυτό (μαζί με Βαρκελώνη, Βουδαπέστη κλπ.) απαντά και στο ερώτημα του Vartanis. ;)
Νάτος ο άνθρωπος μου. ;D

Το φαγητό είναι τσάμπα, το πανάκριβο όμως είναι οι μετακινήσεις.
τι λες παιδι μου? :o

επειδη εχω σπιτι εκει και περναω πολυ καιρο καθε χρονο σου λεω οτι ΔΕΝ ειναι πανακριβες (εκτος κι αν χρησιμοποιεις μεμονομενα εισητηρια και οχι καρτες,τα ταξι δε κανουν οσο και εδω)

Το δικό μου ήταν στο Bayswater και ήταν πάλι πανάκριβο, τραγικά μικρό + μάλλον μπιχλαδερό... Angry Ελπίζω να σταθείς πιο τυχερός.
ειπαμε το συγκεκριμενο που προτεινω ειναι καρα-τσεκαρισμενο (εχω μεινει 5 φορες)

elavd είπε:
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στο Λονδίνο έχω πάει 2 φορές, ενώ στην Πράγα καμία, οπότε η πρόταση του Μενέλαου δε με αφήνει αδιάφορο...
Aν ηδη εχεις παει 2 φορες τοτε υπαρχουν και αλλες επιλογες...Με τυχαια σειρα οι 2 δικες μου must (δεν θα ειμαι πρωτοτυπος) προτιμησεις

-Παρισι

-Βερολινο

Alchemist είπε:
Υ.Γ. Ρε Μενέλαε, με έχεις απελπίσει την τρέλα μου! Όλο ταξίδια είσαι... :P
Ε... χρόνια τώρα ήθελα και δεν το κατάφερνα, οπότε τώρα του δίνω να καταλάβει ;D ;D 8) Πάντως παιδιά, ίσως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέρος απ'όσα έχω πάει που πιστεύω ότι πρέπει ο κάθε άνθρωπος να το δει στη ζωή του είναι αυτό:

n721114204_970109_1316.jpg

n721114204_970110_1827.jpg

n721114204_970096_492.jpg

Είναι το Lysefjord, κοντά στο Stavanger. Αν θέλετε να δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ: http://www.facebook.com/album.php?aid=42106&l=659ca&id=721114204 Το κακό είναι ότι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και το να πας (καμιά 500ριά το άτομο) και το να μείνεις (επίπεδα Λονδίνου +) και το να φας (ένα burger στα McD γύρω στα 4-5euro, ένα πιάτο σε ένα νορμάλ μαγαζί γύρω στα 30 κλπ).

Sorry για το off-topic, αλλά δεν κρατήθηκα :)

τι λες παιδι μου? :o

επειδη εχω σπιτι εκει και περναω πολυ καιρο καθε χρονο σου λεω οτι ΔΕΝ ειναι πανακριβες (εκτος κι αν χρησιμοποιεις μεμονομενα εισητηρια και οχι καρτες,τα ταξι δε κανουν οσο και εδω)
Α, πάω πάσο τότε. Είχα πάει για μια μέρα και μου είχαν φανεί πολύ ακριβά τα ΜΜΜ, όπως και στη Στουτγάρδη που πήγα για μια βδομάδα πρόσφατα. Αλλά υποθέτω θα ξέρεις καλύτερα :)

(οπως ειπα και στον elavd σε πμ) για λονδινο κοιταξτε και αυτη την περιπτωση ξενοδοχειου:

Imperial hotel @ russel square

μολις γυρισε δικος μου ανθρωπος που εμεινε εκει, πολυ ευχαριστημενος

Τι να δεις μεσα σε μια μερα σε μια πολη που ειναι 9 φορες το Παρισι? :o :)

εδω ειναι οι τιμες για 7ημερα εισητηρια ( αν εχεις καρτα μετα τις 18.00 παιρνεις τζαμπα μαζι σου ενα ατομο)

http://www.bvg.de/index.php/de/Bvg/Detail/folder/579/rewindaction/Index/id/1977/name/7-Tage-Karte+VBB-Umweltkarte

μια χαρα ειναι για το τριτο μεγαλυτερο συγκοινωνιακο δικτυο του πλανητη που καλυπτει πληρως μια πολη που σε μεγεθος ειναι οσο η Πελοπονησος.. :)

Όπως έλεγα.... I stand corrected. Πάντως πλάκα πλάκα τι βλακείες κανουμε ορισμένοι :) Δε φτάνει που σχημάτισα εντελώς λάθος άποψη βγήκα και την είπα κ στεγνά ως γεγονός.... Note to self να το προσέχω :-[ :-[

Τι διάολο ρε γμτ πάντως, τον προηγούμενο μήνα που πήγα Γερμανία ήταν όντως πολύ ακριβά....

Η καλύτερη περιοχή στο Λονδίνο για να μείνεις και να είσαι ξέγνοιαστος (αν δεις τι αυτοκίνητα παρκάρουν στους δρόμους θα καταλάβεις πόσο ασφαλής περιοχή είναι) και κοντά σε όλα είναι στο Chelsea και ιδιαίτερα στο Earls Court.

Σε αυτό έμεινα πρόσφατα και είναι ανακαινισμένο με φθηνές τιμές και γενικά πάρα πολύ καλό για τα δεδομένα του Λονδίνου.

http://www.booking.com/hotel/gb/shellbourne.el.html

Ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο με πολύ καλές τιμές

http://www.ashburn-hotel.co.uk/

Αλλο Γερμανια και αλλο Βερολινο ,ειναι 30% φθηνοτερο απο τις αλλες πολεις,  (παντως σαν την Αθηνα ΚΑΜΜΙΑ πολη δεν ειναι τοσο ακριβη...)

Εξαλλου μη ξεχνας οτι μπορει οι συγκοινωνιες να ειναι λιγο (η και πολυ) πιο ακριβες ομως ΥΠΑΡΧΟΥΝ (οχι οπως εδω που δεν υπαρχουν) & σε πανε ΠΑΝΤΟΥ.

Όταν είχα πάει Βερολίνο (2005) είχα πάρει μία εβδομαδιαία κάρτα και καθάρισα. Πιο φτηνά μου ήρθε από το αν έκανα αντίστοιχες μετακινήσεις στην Αθήνα.

Superfunk είπε:
(παντως σαν την Αθηνα ΚΑΜΜΙΑ πολη δεν ειναι τοσο ακριβη...)
Εντάξει, η Ζυρίχη μας κοντράρει ακόμα στα ίσα (ξεχνώντας τους μισθούς εκεί), αλλά πού θα πάει... ;D ;D

Superfunk είπε:
Εξαλλου μη ξεχνας οτι μπορει οι συγκοινωνιες να ειναι λιγο (η και πολυ) πιο ακριβες ομως ΥΠΑΡΧΟΥΝ (οχι οπως εδω που δεν υπαρχουν) & σε πανε ΠΑΝΤΟΥ.

Τστστσ...αχορταγοι Αθηναιοι.Τι να πουμε και εμεις ρε που έχουμε ανάμεσα σε λεωφορείο, λεωφορειο και αμα εισαι γκαντεμης λεωφορείο vintage απο το 80 με ξυλινους παγκους?

Πάντως όντως εγώ θα συμφωνήσω με όσα ειπώθηκαν υπερ του Βερολίνου, σαν το Βερολίνο δεν έχει.Για μένα έχει φάει λάχανο και Παρίσι και Πραγα και ότι θες...μόνο η Βαρκελώνη πλησιαζει λίγο, αλλα και παλι...berlin uber alles.Ανθρώπινη πολη, αυτο τα λέει όλα.

Στις 15 Δεκ. πάω Αμβούργο..Εκεί τι γίνεται απο τιμές? Μπορώ να κάνω αυτό που λες,superfunk,με το εβδομαδιαίο εισιτήριο?Θα μείνω 7 μέρες,και ψάχνω επίσης τρόπο να πάω στο Αμστερνταμ απο Berlin αλλά είναι πανάκριβα..Τα εισιτήρια του τραίνου κοστίζουν κούκο-αηδόνι- γύρω στα 60 γιούρο.. Καμιά ιδέα,κανέϊ ?

Ηλία πάμε να παίζουμε μουσική κι άσε τις κοπελιές να ψωνίζουν καλλυντικά  ;D

Τα εισιτήρια του τραίνου κοστίζουν κούκο-αηδόνι- γύρω στα 60 γιούρο..
σιγα ρε αρχηγε τον κουκο ;D,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ποτε πηγες τελευταια φορα? ;D ;D (45 ευρω εχει παει για 500 χιλιομετρα )

μπες στο site της πολης του Αμβουργου (HAMBURG) για να δεις τι παιζει με καρτες (εχω χρονια να παω αλλα σιγουρα θα εχει),το Αμβουργο ειναι πλουσιοτερη πολη απο το Βερολινο ( οι τιμες ειναι λιιιγο χαμηλοτερες απο Αθηνα)    

Ηλία άστα τα λονδίνα για τους λάκηδες και τράβα Μόναχο, να πάς και στην μπυραρία που άρχισε την "επανάσταση" ο Αδόλφος. Ομορφιές.

Καλο το Μοναχο αλλα λιγο βαρετο (και οι κατοικοι ειναι ψιλοκαγκουροι ;D) βεβαια εχει την καλυτερη μπυρα!

kwstas79 είπε:
Ηλία άστα τα λονδίνα για τους λάκηδες και τράβα Μόναχο, να πάς και στην μπυραρία που άρχισε την "επανάσταση" ο Αδόλφος. Ομορφιές.
Έχω περάσει ακριβώς έξω απο εκεί....  :o :o

Γενικά για το μόναχο έχω την εντύπωση ότι δεν έχει το hype του βερολίνου αλλά και πάλι έχει και μαμώ τις μπύρες (Augustina Biergarten να 'ούμε).

+1 Για το πανάκριβο λονδίνο (εγω βέβαια έμεινα απεναντι απο το green park). Δεν ξέρω βέβαια μήπως ο παράγοντας ισοτιμία Euro-Λίρας κάνει καλύτερα τα πράγματα....

Αμστερνταμ, γιατί έχει χαβαλέδες ανθρώπους, το γυρνάς όλο με τα πόδια, πολύ καλές μπύρες, απαιχτο μοναστηράκι (Waterloo Place), κουλτούρα-μουσεία, (μπάφους)...και κυρίως αυτό

http://www.palmguitars.com/

έχω αγοράσει πολλά από εκέι στα νιάτα μου...άρα το τερπνόν μετά ωφελίμου

NicolasAth72 είπε:
(οπως ειπα και στον elavd σε πμ) για λονδινο κοιταξτε και αυτη την περιπτωση ξενοδοχειου:

Imperial hotel @ russel square

μολις γυρισε δικος μου ανθρωπος που εμεινε εκει, πολυ ευχαριστημενος
Νομιζω στην ιδια αλυσιδα ανηκει και το Tavistock hotel....

Νομιζω οτι το δευτερο ειναι λιγο πιο φτηνο. Την καλυτερη τιμη θα την βρεις απο το site yeego.

κοιτα τα φτηνα ξενοδοχεια ειναι λιγο καταθλιπτικα στην Αγγλια...

το Tavistock σου το προτεινω μονο αν το θες για υπνο και τιποτα παραπανω...

(αν και ηταν γενικα καθαρο, και το καθαριζανε καθε μερα...η μοκετα και οι εξτρα κουβερτες ειχαν την σκονη τους...)

(εν κατακλειδι..αν πας με την κοπελα σου καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω, να γλιτωσεις γκρινιες και να το απολαυσετε και οι δυο σας καλυτερα)

προς αρση παρεξηγησεων γιατι ετσι οπως τα γραφει ο vs υπονοει οτι υπαρχει κινδυνος μιζεριας !

το συγκεκριμενο ξενοδοχειο δεν ηταν μιζερο, αν και το φοβοντουσαν αυτο πριν πάνε αυτοι που πηγαν. αντιθετως ηταν περιποιημενο. ειχε δε υπεροχη θεα σε παρκο και ειναι καπου κοντα στο βρετανικο μουσειο.

αν καποιος ενδιαφερεται για λεπτομερειες μπορω να μαθω.

Trending...

Νέα θέματα

Back