Live σε μαγαζιά στην Αθήνα εν έτη 2025

hampis

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα φίλοι , έχω κάτι χρόνια να ανοίξω θέμα ...

Όπως λέει και ο τίτλος live μπάντας σε μαγαζιά στην Αθήνα , σήμερα .

Έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα ή είναι ιδέα μου ? Παρόλο που υπάρχουν 10-15 μαγαζιά που οργανώνουν live εχω την εντύπωση οτι ο αριθμός των σχημάτων στην Αθήνα είναι πλεον αστρονομικός και δε βρίσκεις με τίποτα ημερομηνία κενή ή αμα βρείς θα σου ζητήσουν όλοι να φέρεις το δικό σου κόσμο ή στην καλύτερη να μοιραστείς τη σκηνή με άλλο σχήμα για να πηγαίνει το άγχος του κόσμου δια /2 .Και ολα αυτα ενώ οι παροχές και οι αμοιβές έχουν μείνει σε επίπεδα 20ετίας .Υπέρ-ζήτηση δηλαδή που δεν καλύπτει η προσφορά

Τι εικόνα έχετε εσείς ?

live υπαρχουν και στην Αθηνα και στην επαρχια και μαλιστα σε εβδομαδιαια βαση παρασκευη&σαββατο και με παρα πολυ καλα χρηματα πλεον μετα την κορωνοεποχη.

απλα τα σχηματα αυτα που δουλευουν πλεον τακτικα ειναι ενας πληκτρς-ντραμασινας, ενα μπουζουκι και 2-3 φωνες σε λαικο ρεπερτοριο κυριως, αντε κ λιγο σκυλοποπ δηλ 3-4 ατομα και σε μαγαζια που αυνδυαζουν μουσικη-χορο-φαγητο-ποτο. και οι μεγαλες σκηνες με ονοματα οικονομο-βισσηκτλ οκ. μαλιστα θα ελεγα οτι η επαρχια κατα καπιον τροπο αντιγραφει την αθηνα.

οποτε προσδιορισε το τι εννοεις "live", αν αναφερεσαι σε μπαντες με πολυμελη σχηματα ρεπερτοριο ροκ, ποπ, blues κτλ σε σκηνες τυπου σταυρος νοτου κτλ σαφως υπαρχει καμψη ειναι πανελλαδικο το φαινομενο μην ανυσηχεις.... και επαρχια να πας με εισητηρια θα πας εκτος αν εισαι ονομα και βαλεις κοσμο μεσα θα μπεις.... οποτε τι ειχες γιαννη....

Απλώς αποδέχεσαι ότι αυτό που κάνεις, δηλαδή το κέφι σου, θα το πληρώνεις και δεν 8α περιμενεις εισόδημα, οπότε μέσα στο πλαίσιο ειναι οι 2 μπάντες, ο κόσμος σου, το κουβάλημα εξοπλισμού, το κλαψομ...νισμα του μαγαζάτορα και τα λοιπά ευτράπελα...

δηλαδή το κέφι σου, θα το πληρώνεις και δεν 8α περιμενεις εισόδημα
αυτο δεν ειναι de facto εξαρταται απο το ειδος της μουσικης που παιζεις, μπορει να ισχυει και το αντιθετο

Απλώς αποδέχεσαι ότι αυτό που κάνεις, δηλαδή το κέφι σου, θα το πληρώνεις και δεν 8α περιμενεις εισόδημα, οπότε μέσα στο πλαίσιο ειναι οι 2 μπάντες, ο κόσμος σου, το κουβάλημα εξοπλισμού, το κλαψομ...νισμα του μαγαζάτορα και τα λοιπά ευτράπελα...
΄Οπως αυτό που είπε σε μένα όταν πήγα να πάρω τα εύσημα επειδή είχα πάιξει το σόλο του All along the watchtower.

-Που είν' ο κόσμος σας ρε.

live υπαρχουν και στην Αθηνα και στην επαρχια και μαλιστα σε εβδομαδιαια βαση παρασκευη&σαββατο και με παρα πολυ καλα χρηματα πλεον μετα την κορωνοεποχη.

απλα τα σχηματα αυτα που δουλευουν πλεον τακτικα ειναι ενας πληκτρς-ντραμασινας, ενα μπουζουκι και 2-3 φωνες σε λαικο ρεπερτοριο κυριως, αντε κ λιγο σκυλοποπ δηλ 3-4 ατομα και σε μαγαζια που αυνδυαζουν μουσικη-χορο-φαγητο-ποτο. και οι μεγαλες σκηνες με ονοματα οικονομο-βισσηκτλ οκ. μαλιστα θα ελεγα οτι η επαρχια κατα καπιον τροπο αντιγραφει την αθηνα.

οποτε προσδιορισε το τι εννοεις "live", αν αναφερεσαι σε μπαντες με πολυμελη σχηματα ρεπερτοριο ροκ, ποπ, blues κτλ σε σκηνες τυπου σταυρος νοτου κτλ σαφως υπαρχει καμψη ειναι πανελλαδικο το φαινομενο μην ανυσηχεις.... και επαρχια να πας με εισητηρια θα πας εκτος αν εισαι ονομα και βαλεις κοσμο μεσα θα μπεις.... οποτε τι ειχες γιαννη....
Και εγώ αυτό έχω καταλάβει ή και κάτι ντουέτα με φωνή πλήκτρα και γενικά accoustic φάση .Εγώ μιλάω για μπάντες rock-pop-metal κυρίως που βεβαια είναι και δεκάδες

΄Οπως αυτό που είπε σε μένα όταν πήγα να πάρω τα εύσημα επειδή είχα πάιξει το σόλο του All along the watchtower.

-Που είν' ο κόσμος σας ρε.
Εσύ κανεις και κάτι γεμάτα jam από ότι έμαθα (απλά σε σκουντάνε γαμώτο χαχαχα...):p:p

.Εγώ μιλάω για μπάντες rock-pop-metal κυρίως που βεβαια είναι και δεκάδες
Πέραν του αριθμού των μπαντων εκεί έξω που είναι όντως μεγάλος, να σκεφτούμε και πόσες από αυτές είναι αρκετά καλές (παικτικα, ηχητικά, πρωτότυπες κλπ) ώστε να "δικαιούνται" να αποκτήσουν ένα στοιχειώδες κοινό σε μια χώρα που κυρίως ακούει λαϊκά και να ξεφύγουν από το κλασσικό "παίζουμε βασικά για συγγενείς και φίλους".

Αν είναι να κάνεις live για να σ ακούσουν 20 φίλοι, νοικιάζεις ένα ωραίο studio, παίρνεις και δυο κάσες μπύρες και το κάνεις event.

Τί να πας να κάνεις στα μαγαζία, εγώ και 20 χρονών που ήμουν ξενέρωνα να πληρώνουν οι φίλοι μου για να κάνω τον ροκσταρ.

Εντάξει, αν πάμε πίσω στα 90s, υπήρχαν περισσότερα events, festivals, υπήρχε και λόγος να σε ακούσει κάποιος. Κάποτε βρήκαμε εταιρεία έτσι, το γράφω τώρα και μου φαίνεται αστείο για επίπεδη Γή... 😁

Υπέρ-ζήτηση δηλαδή που δεν καλύπτει η προσφορά

Τι εικόνα έχετε εσείς ?
Όπως το βλέπω εγώ το θέμα θα έλεγα ότι το θέμα της υπερπροσφοράς σχημάτων και ολοένα και μικρότερου αριθμού μαγαζιών είναι αποτέλεσμα αλλαγής στον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος και όχι το κυρίως πρόβλημα.

Βασικά κάτι που πολλοί ξεχνάμε είναι ότι για να παίζουμε λάιβ σε μαγαζιά, δλδ επαγγελματικά ή έστω ημιεπαγγελματικά, η κυρία δουλειά μας είναι να πουλάμε ποτά και η μουσική είναι το μέσο για να το πετύχουμε. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρούμε κοινό που κατά κανόνα βγαίνει για διασκέδαση και έχει χρήμα για να πιεί και να ξοδέψει και να του αρέσει η μουσική που παίζουμε. Εδώ γίνονται τα πράγματα δύσκολα, οι μαγαζατορες αρχίζουν να ζητάνε κόσμο από τα σχήματα ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, ο κόσμος που έρχεται δεν είναι αρκετός για να βγει το κατάστημα, ειδικά με την υπερφορολογιση και τα έξοδα στην σημερινή πραγματικότητα και ... Ψοφαει σιγά σιγά η φάση.

Οι νεώτερες γενιές κατά γενικό κανόνα διασκεδάζουν με άλλο τρόπο και όχι με ροκ/μέταλ λάιβ και όσοι είναι της παλιάς σχολής είναι παντρεμένοι με παιδιά πλέον και προσπαθούν πρώτα να επιβιώσουν και αν και εφόσον μείνει κανά ψιλό ή πάρουν την ... άδεια, να πιουν μια, το πολύ δύο μπύρες και ...χαίρεται. ο φοιτητόκοσμος πια δεν έχει και πολύ διαθέσιμο χρήμα....

Αλλά ακόμα και στα σκυλοποπ που είπαν παραπάνω βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερο πάει το θέμα στην έντονη προβολή της σεξουαλικότητας με σχεδόν γυμνές τραγουδίστριες κραχτες για να μαζευτεί και να ξοδέψει το ... Κοινό... Οπότε και εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα και έχουν βάλει τα μεγάλα μέσα για να γίνει ζημιά.

Πριν 35 χρονια παίξαμε σε ένα μαγαζί στην επαρχία καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα το μαγαζί γεμάτο παίξαμε περίπου 4 ώρες δεν πήραμε ΜΙΑ ο γαμπρός μου πλήρωσε και κανάλι δυο μπίρες που ήπια ήμασταν 3 κιθάρα εγώ μπάσο φωνή και τύμπανα αθάνατο rock n roll

Όπως το βλέπω εγώ το θέμα θα έλεγα ότι το θέμα της υπερπροσφοράς σχημάτων και ολοένα και μικρότερου αριθμού μαγαζιών είναι αποτέλεσμα αλλαγής στον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος και όχι το κυρίως πρόβλημα.

Βασικά κάτι που πολλοί ξεχνάμε είναι ότι για να παίζουμε λάιβ σε μαγαζιά, δλδ επαγγελματικά ή έστω ημιεπαγγελματικά, η κυρία δουλειά μας είναι να πουλάμε ποτά και η μουσική είναι το μέσο για να το πετύχουμε. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρούμε κοινό που κατά κανόνα βγαίνει για διασκέδαση και έχει χρήμα για να πιεί και να ξοδέψει και να του αρέσει η μουσική που παίζουμε. Εδώ γίνονται τα πράγματα δύσκολα, οι μαγαζατορες αρχίζουν να ζητάνε κόσμο από τα σχήματα ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, ο κόσμος που έρχεται δεν είναι αρκετός για να βγει το κατάστημα, ειδικά με την υπερφορολογιση και τα έξοδα στην σημερινή πραγματικότητα και ... Ψοφαει σιγά σιγά η φάση.

Οι νεώτερες γενιές κατά γενικό κανόνα διασκεδάζουν με άλλο τρόπο και όχι με ροκ/μέταλ λάιβ και όσοι είναι της παλιάς σχολής είναι παντρεμένοι με παιδιά πλέον και προσπαθούν πρώτα να επιβιώσουν και αν και εφόσον μείνει κανά ψιλό ή πάρουν την ... άδεια, να πιουν μια, το πολύ δύο μπύρες και ...χαίρεται. ο φοιτητόκοσμος πια δεν έχει και πολύ διαθέσιμο χρήμα....

Αλλά ακόμα και στα σκυλοποπ που είπαν παραπάνω βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερο πάει το θέμα στην έντονη προβολή της σεξουαλικότητας με σχεδόν γυμνές τραγουδίστριες κραχτες για να μαζευτεί και να ξοδέψει το ... Κοινό... Οπότε και εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα και έχουν βάλει τα μεγάλα μέσα για να γίνει ζημιά.
Φίλε μου είσαι κοντύτερα στη πιο σωστή απάντηση.
Κάποτε και για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕΖΟΝ Χειμώνα λειτούργησε ένα μαγαζάκι στα Εξάρχεια με καθημερινά λάιβ 2 συγκροτημάτων. Ο χώρος χάλια, μάξιμουμ να χώραγε 100 άτομα σα σαρδέλες, τα ηχητικά ΑΘΛΙΑ, μια υποτυπώδης κονσόλα για μικρόφωνο φωνής, τύμπανα εκ του φυσικού, μπάσα και κιθαρες απ τον ενισχυτή του εκάστοτε, πλήκτρα απ τη κονσόλα και δεύτερα μικρόφωνα για τυχόν φωνές και πνευστά. Ο κάομος ερχόταν να δει γκρουπ, ΝΕΑ γκρουπ, ερχόταν να δει τον οποιονδήποτε, γιατί το είχε ανάγκη. Το μαγαζί το έκλεισε η αστυνομία που διατηρούσε στα 50 μέτρα τμήμα. Κάποιοι απ το μαγαζί άνοιξαν το Ρόδον, καλή φάση, αλλά καμία σχέση.
Ίσως να μην ενδιαφέρεται πλέον ο κόσμος για τη μουσική, ούτε καν οι ίδιοι οι μουσικοί

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back