Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα (με κάρτες ήχου' date=' vst και άλλα sequencers και προγράμματα). Οπότε θα πρέπει να περιοριστείς σε ότι είναι συμβατό με το αντίστοιχο open-source.
[/quote']
σχετικα με την συμβατοτητα με καρτες ηχου, αν κ το προβλημα το δημιουργουν οι εταιριες με την ελλειπη τους υποστηριξη, αν ασχολεισαι φροντιζεις να αγοραζεις συμβατο hardware. ηξερα εξ αρχξης οτι η kαρτα ηχου που αγορασα ειναι συμβατη.
γενικα το ζητημα ασυμβατο hardware Vs Linux, ειναι μια πονεμενη ιστορια. διοτι ο χρηστης απαιτει μια κοινοτητα να υποστηριξει στο 100% μια συσκευη απο τη στιγμη που ο ιδιος ο κατασκευαστης ειναι αδιαφορος και οχι μονο δεν παρεχει drivers αλλα και δεν βοηθα την κοινοτητα να αναπτυξει.αυτο ομως εχει αρχισει και αλλαζει απο τωρα.
sequencer, εκτος απο μια φορα που δουλεψα μιση ωρα σε cubase, δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ποτε στη ζωη μου. το ardour στην κυριολεξια προσφερει πολλα παραπανω πραγματα απ οσα μπορει ενας ερασιτεχνης να χρειαστει.
σχετικα με την ελλειψη vst, η "ευθυνη" παλι ειναι της steinberg:
http://ardour.org/building_vst_support
επισης, περιοριζεται οποιος ειχε καποια πραγματα δεδομενα και για καποιο λογο τα στερειται, εγω ποτε δεν ειχα καμια επαφη με ολα αυτα, οποτε ειμαι κατευχαρηστημενος.
τελος, το εγραψα εξ αρχης οτι
ο σκοπος αυτου του θεματος δεν ειναι η συγκριση μεταξυ λειτουργικων, αλλα μια εναλλακτικη οδος προς καθε ενδιαφερομενο.