ειχα μια προταση πριν μερικα χρονια κ εγω για δουλεια σε πλοιο και την απερριψα .Την εζησα και εγω αυτή την εμπειρια πριν τριαντα χρονια περιπου, για επτα μηνες, ηταν αρκετα διαφορετικα, πιο μικρο καραβι, Ελληνικο, με Αμερικανους επιβάτες και αρκετα διαφορετικη ζωη και αντιμετωπιση.
Προς το καλυτερο.
Τα λεφτα αρκετα καλα για τις δυο ωρες περιπου που παιζαμε. Τα παντα ολα.
Ειδα παρα πολλα μερη και θα ξαναπηγαινα αν δεν εκανε παλι το ιδιο δρομολογιο.( Ολη την ηπειρο της Αμερικής και πολλα μερη της Μεσογειου.)
Καλη εμπειρια αν εισαι με φιλους και εισαι νεος. Θα εχεις να θυμασαι και να διηγεισαι . :classic_biggrin:
οταν εγραψα οτι εισαι εγκλωβισμενος εννοουσα οτι δεν ειναι δουλεια που μετα το περας..γυρνας σπιτι σου..Κοιτα, εγκλωβισμένοι δεν είμασταν, γιατι κάθε μερα ηταν σε διαφορετικο λιμανι. Κάθε μερα. Μονο όταν περασαμε τον Ατλαντικο είμασταν επτα μερες συνεχωμενες μεσα.
Και επειδή κάθε μερα ηταν σε διαφορετικο λιμανι, δεν παιζαμε και πολυ, γιατι οι επιβάτες ηταν εξω. Ηταν πολύ καλη φαση.
Περισσοτερο είμασταν σαν τουρίστες παρα εργαζόμενοι.
Όχι ότι δεν συμβαίνει... Αλλά αν το μάθει η διοίκηση είσαι για άμεση απόλυση. Στο επόμενο λιμάνι δλδ.Το σημαντικότερο δεν διάβασα-είδα-άκουσα......? Με τις επιβάτισσες-τουρίστριες "παίζει" τίποτα ή όλα γίνονται για τα λεφτά.....
Οπότε να "φοβόμαστε" τους τραγουδιάρηδες εμείς οι κιθαρίστες γιατί ως γνωστόν οι μπασίστες-τυμπανοκρούστες-πληκτράδες, δεν......!? για τους πνευστούς έχω μια "φοβία" αλλά μάλλον απατώμαι.....Τώρα, μεταξύ του προσωπικού... είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση... ιφ γιου νόου γουατ άιμ σέιν
εκτος απο ομορφοπαιδα..ειμαστε κ entertainers....οποιος καταλαβε!!!Και μόλις γκρεμίστηκε το - μάλλον παρωχημένο - στερεότυπο ότι στα κρουαζιερόπλοια παίζεις μόνο smooth jazz και μουσική για ασανσέρ.
Επίσης, ο τύπος είναι όντως παίκτουρας. Και τα skills που χρειάζονται για να παίξεις σε τέτοιο περιβάλλον (άψογο prima vista, εξοικείωση με όλα τα είδη, τον-μετρονόμο-τον-έχω-για-πλάκα κ.λπ.) είναι επιπέδου επαγγελματία που έχει φάει τη ζωή του στα στούντια και στα Broadway.
Επίσης 2: αν τύχει και κουνήσεις το κομμάτι και σε στραβοκοιτάξει κανείς, έχεις έτοιμη την απάντηση: "Έχει 8 μποφόρ ρε π@πάρα, τι θέλεις;"
Επίσης 3: Εδώ μιλάμε για σοβαρή επαγγελματική επιλογή, κι εσάς το μυαλό σας στις ξέμπαρκες κρουαζιερίζουσες κυρίες. Μουσικοί σου λέει μετά. Πφφ... (Αν και, εδώ που τα λέμε η γνωριμία με μία κυρία που έχει την άνεση να πληρώσει μια πανάκριβη κρουαζιέρα, μπορεί να είναι κι αυτή μία εξαιρετική επαγγελματική επιλογή :classic_laugh: ).
Θενκς Βαγγέλη για τα βίντεο.
Δεν ειναι αναγκη να μπαρκαρεις με καραβι για να το κανεις.Τετοια ευκαιρια να δει τοσα μερη στον κοσμο, όλα πληρωμένα, και ένα αρκετα καλο μισθο, δεν νομιζω να μην θελει καποιος.
Απλως, πρεπει να εισαι σε νεαρη ηλικια, χωρις δευμευσεις και υποχρεώσεις.
Μεγαλωνοντας, είναι παρα πολύ δυσκολο.
Τετοια ευκαιρια να δει τοσα μερη στον κοσμο, όλα πληρωμένα, και ένα αρκετα καλο μισθο, δεν νομιζω να μην θελει καποιος.
Αν και εχω συνυπάρξει με αποφοίτους της Berklee στο πάλκο που δεν με ψάρωσαν...ο νεαρός τιμάει το πτυχιο του και με παραπάνω .Αν και την ονειρευόμουν την δουλειά αυτή απο παιδί για όλα τα θετικά (λεφτά, ταξίδια, γκόμενες) ο τύπος στο βίντεο με τρομοκράτησε με το υψηλότατο επίπεδο του. It's no childrens' play. Απαιτεί μεγάλη ειδίκευση και μετά επαγγελματισμό (όχι το δυνατότερο σημείο που διακρίνει τους μουσικούς).
Να μου πεις αν εκανες Αθήνα - Κύπρο - Κουσάντασι, θα ήταν λιγότερες οι προσδοκίες της εργοδοσίας. Στις κρουαζιέρες που παίζει ο τύπος, οι guests μπορεί να είναι μέχρι και Michael Mc Donald, Rachelle Ferrell κ.α. και κυρίως σε θεματικά cruises που φοριούνται πολύ.
Το διασκέδασα πάντως το βίντεο.Ωραίος ο David Cola.
Έβαλα μια πιατάρα μακαρονάδα ζεστή με τομάτα / σκόρδο / τσίλι κατευθείαν απο το τηγάνι και απόλαυσα Spaghetti & Cola.