pitsipitsi είπε:
I have a lexicon Lambda and I hate it. The drivers are shit and the latency is awful. I wish I could sync my laptop to my mpc but the lambda drivers suck.
:
http://www.detroitluv.com/index.php?topic=45393.msg495989
Λοιπόν φίλε pitsipitsi έψαξες στο internet και βρήκες
ένα post που λέει κάτι που συμφωνεί με τα συμπεράσματα τα σου, χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς καμία ένδειξη σοβαρότητας. Αυτό δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα ούτε για τη Lexicon, ούτε γενικά για τις εξωτερικές κάρτες ήχου που βιάστηκες να απορίψεις βασιζόμενος στην όντως πολύ δυσάρεστη αλλά
ελάχιστη εμπειρία σου με αυτές. Τo μόνο που φαίνεται είναι ότι ο εκνευρισμός και ο πανικός είναι πολύ κακοί σύμβουλοι. Παρακάτω στο ίδιο topic ακολουθεί η απάντηση:
there are many factors at play for getting stable audio and there is no magic bullet audio interface. yes, sometimes the drivers suck on gear but it may -very well- be your machine. there are irq conflicts(harder to shuffle around on most laptops than a desktop), chipsets, an OS that is not tweaked for audio, etc to consider.
Το γεγονός ότι έχεις πάρει ένα ομολογουμένως πολύ καλό pc το έχει αφήσει στο απυρόβλητο. Έκανες update το firmware της motherboard στην τελευταία έκδοση; Έβαλες τους τελευταίους driver για τα chipset; Απενεργοποίησες την onboard κάρτα ήχου; Εσύ βαζοβγάζεις drivers για την κάρτα με την ελπίδα ότι θα γίνει το θαύμα και θα διορθωθεί η κατάσταση. Ε λοιπόν, αυτό δε πρόκειται να συμβεί. Eπέτρεψε μου να σχολιάσω με απορία το γεγονός ότι πήρες ένα pc τέρας δυνατοτήτων και μια συμπαθητική αλλά μετρίων δυνατοτήτων κάρτα ήχου.
Επίσης δοκίμασες να δουλέψεις στο bundled Cubase 4 LE (ένα από τα ισχυρά selling points της Lexicon είναι το πολύ καλό plugin reverb που παρέχει το οποίο δουλεύει μόνο στο bundled sequencer);
Η κάρτα έχει χρόνια στην αγορά,
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην έχει λειτουργικούς drivers για Windows XP. Οπότε τίθεται θέμα είτε κάποιου conflict και ασυμβατότητας ή λανθασμένης ρύθμισης, οπότε πρέπει να ψαχτείς για να βγάλεις άκρη, είτε η κάρτα είναι ελαττωματική, οπότε έπρεπε να την είχες αλλάξει προ πολλού με μια ίδια από το πλαίσιο.
Για μερική αποκατάσταση της αλήθειας - αφορά εσένα γιατί είμαι σίγουρος ότι κανείς άλλος δεν έχει βγάλει τέτοια συμπεράσματα για τις εξωτερικές κάρτες - η firewire
Focusrite Saffire Le που έχω έχει συνολικό πηγαινέλα latency 5-6ms στις ρυθμίσεις που την έχω (μπορεί να πάει και παρακάτω αλλά προφανώς δε με απασχολεί) ενώ η usb Line6 Toneport Ux1 που είχα είχε γύρω στα 8-10 ms. Και οι δύο δουλεύουν απροβλημάτιστα σε σαφώς υποδεέστερο pc.
Αν επιμένεις να αντικαταστήσεις την κάρτα με pci η m-audio delta 1010 lt που πωλείται στο πλαίσιο είναι μια καλή πρόταση (πιθανότατα καλύτερα specs από την lexicon) , αλλά το pci δεν συνεπάγεται ότι είναι plug n play και ότι δε θα αντιμετωπίσεις και εκεί προβλήματα. Τελευταίο post σε αυτό το thread, μακάρι να βρεις το δρόμο σου στην απροβλημάτιστη μουσική δημιουργία σύντομα.