Λαμπατος+rock. Καμια ιδεα?

Wickman

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Ενα φιλαράκι μου θελει να αγορασει λαμπατο 50W για μια Epiphone. Ο ηχος του θελει να ειναι καθαρα rock αρκετα γεματος και να εχει διαυγεια. Απο φραγκα μεχρι 900. Καμια ιδεα?

Εμένα δε μ 'άρεσαν καθόλου τα γκάζια του ENGL.

Εξήγησέ μας όμως καλύτερα τι θες. Κεφαλή ή combo? Για τι τον θες? Για home recording και άντε και κανα μικρό Live ή για σοβαρές καταστάσεις? Υπάρχει και ένα ολόκληρο θέμα με το αν και τι παρελκόμενα ζητάς (parallel - serial loop, Emulated Di, midi, κτλ). Επίσης υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα πιο σχετικοί που θα σου πουν πως στον rock ήχο υπάρχουν διάφορες σχολές και σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις όλους τους rock ήχους με έναν ενισχυτή.

Βασικά παιδιά ξεκινάμε με μια προϋπόθεση: λαμπάτος στα 50W με καλά βρώμικα, combo. Καινούργιος ή μεταχειρισμένος;

Tώρα, το αν αυτή η προϋπόθεση είναι σωστή ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πχ γιατί 50W κι όχι λιγότερα; Γιατί όχι έναν καθαρό ενισχυτή + πετάλια για τα βρώμικα; Σε τι μουσικό στυλ του αρέσει να παίζει; Πού θα τον χρησιμοποιήσει; Στο σπίτι, σε πρόβα, σε λάιβ, σε παγκόσμια περιοδεία σαν σαπόρτ στους Μetallica; Mε τι Epiphone; Θα τον αγοράσει από την εγχώρια αγορά ή από internet; Θα τον πείραζε να μην τον έχει ακούσει ο ίδιος από κοντά ή όχι; Tι κολόνια φοράει; Πότε θα γίνω κι εγώ admin; Θα παρατήσει το στυλάκι Belle and Sebastian η μπάντα μου ή θα με στείλουνε στο τρελοκομείο; Γιατί ο kwstas79 με σνομπάρει τώρα τελευταία; Θα μου κάτσει εκείνη η ψηλή ή όχι επιτέλους; Mε ποιο δικαίωμα οργανώνουνε μπυροποσίες εδώ μέσα χωρίς την έγκρισή μου; Είναι, νομίζω, ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.

bloody_sunday είπε:
Βασικά παιδιά ξεκινάμε με μια προϋπόθεση: λαμπάτος στα 50W με καλά βρώμικα, combo. Καινούργιος ή μεταχειρισμένος;

Tώρα, το αν αυτή η προϋπόθεση είναι σωστή ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πχ γιατί 50W κι όχι λιγότερα; Γιατί όχι έναν καθαρό ενισχυτή + πετάλια για τα βρώμικα; Σε τι μουσικό στυλ του αρέσει να παίζει; Πού θα τον χρησιμοποιήσει; Στο σπίτι, σε πρόβα, σε λάιβ, σε παγκόσμια περιοδεία σαν σαπόρτ στους Μetallica; Mε τι Epiphone; Θα τον αγοράσει από την εγχώρια αγορά ή από internet; Θα τον πείραζε να μην τον έχει ακούσει ο ίδιος από κοντά ή όχι; Tι κολόνια φοράει; Πότε θα γίνω κι εγώ admin; Θα παρατήσει το στυλάκι Belle and Sebastian η μπάντα μου ή θα με στείλουνε στο τρελοκομείο; Γιατί ο kwstas79 με σνομπάρει τώρα τελευταία; Θα μου κάτσει εκείνη η ψηλή ή όχι επιτέλους; Mε ποιο δικαίωμα οργανώνουνε μπυροποσίες εδώ μέσα χωρίς την έγκρισή μου; Είναι, νομίζω, ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.
Απο δώ το πήγες....απο κει το πήγες...You made your point!!.... ;D ;D ;D

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, η δικιά μου προτίμηση για βρώμικα είναι πάντα ένας "ξεροψημένος" ενισχυτής (που λέει κι ο Freedom) με ελάχιστο "βρώμικο" και ένα ωραίο dirt πετάλι συν ήπιους μαγνήτες από πλευράς κιθάρας. Σπάνια όμως βρίσκεται ενισχυτής που να τα κάνει όλα το ίδιο καλά, και τα καθαρά και τα βρώμικα...

Απλά πάντως επισήμανα αυτά που πρέπει να μάθουμε πριν προτείνουμε οτιδήποτε. Το φόρουμ είναι γεμάτο από τέτοιες υποδείξεις αλλά προβλέπω να ξεκινάει μια μεγάλη κολοκυθιά ("Και γιατί να μην πάρει αυτόν; Και ποιον θα'θελες να πάρει; Aυτόν! (1-0) Και γιατί να πάρει αυτόν; Kαι ποιον άλλον; AYTON! (2-0) Kαι γιατί να μην παίζει με λιγότερα βατ; Kαι με πόσα βατ... κλπ κλπ κλπ)

Το σωστό είναι να ενημερωθεί για το τι "παίζει" σε αυτό το price range και μετά να πάει ο ίδιος να τους ΑΚΟΥΣΕΙ... ;)

Παρεπιμπτοντως οι Belle & Sebastian μια χαρα συμπαθητικη μπαντα ειναι  ;)

Bloody, δεν σε σνομπάρω ρε συ... να, είμαι λίγο μπερδεμένος με το είναι μου τελευταία... καταλαβαίνεις φαντάζομαι...

bloody_sunday είπε:
Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, η δικιά μου προτίμηση για βρώμικα είναι πάντα ένας "ξεροψημένος" ενισχυτής (που λέει κι ο Freedom) με ελάχιστο "βρώμικο" και ένα ωραίο dirt πετάλι
+1000  :) :) :) :) :)

Συμφωνώ με τον bloody και περιμένω διευκρινίσεις από τον author, ή από το φίλο του, ή και από τους 2!

Το βασικότερο ερώτημα βέβαια δεν διατυπώθηκε:

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδία μας Νίκο Τσιαμτσίκα ?!?!?

υγ. ολίγον spam  :-[

Για ροκ με επιφον τότε το καλύτερο ταίρι για αυτή την κατάσταση είναι ένας παλιός καλός marshall dsl που νομίζω έβγαινε σε 50αρι κομπο.

Αν έβρισκες και τον ENGL screamer το παλιό μοντέλο, όχι αυτό με το vintage 30 ηχείο, θα ήταν και αυτός καλή περίπτωση.

Αυτοί οι ενισχυτές είναι για γκαζωμένο ροκ και μεταχειρισμένοι είναι σε καλές τιμές, γύρω στα 600 ευρώ.

Σε καμία περίπτωση... είναι καλός ροκάδικος ενισχυτής αλλά μινιμαλιστικής σχεδίασης που πολλούς τους ξενίζει πάρα πολύ, και με μηδενικά καθαρά. Κάνε ένα ψαξιματάκι στο φόρουμ, τον έχουμε ξανασυζητήσει πολλές φορές. Και χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις που ζητήσαμε στην αρχή, έχουμε μείνει στο ότι θέλει 50ρη και κόμπο, ενώ αυτός είναι 15ρης και κεφαλή (τώρα σκάει μύτη και το κόμπο βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Sozos είπε:
Για ροκ με επιφον τότε το καλύτερο ταίρι για αυτή την κατάσταση είναι ένας παλιός καλός marshall dsl που νομίζω έβγαινε σε 50αρι κομπο.

Αν έβρισκες και τον ENGL screamer το παλιό μοντέλο, όχι αυτό με το vintage 30 ηχείο, θα ήταν και αυτός καλή περίπτωση.

Αυτοί οι ενισχυτές είναι για γκαζωμένο ροκ και μεταχειρισμένοι είναι σε καλές τιμές, γύρω στα 600 ευρώ.
Να προτεινω και τον marshall JTM60 (reissue του 98) σαν μια καλη περιπτωση. 60W (βγαινει και στα 30), λαμπα, 12" ηχειο celestion. Μεταχειρισμενος γυρω στα 450 - 500. Γενικα η ιδεα ενας combo marshall, second hand νομιζω ταιριαζει στην περιπτωση.

1, rockaδικος = βρομα

2, εισαι απολυτα καλυμενος μ αυτο

δεν χρειααζεσαι καλο καθαρο για ροκ  ;D ;D ;D

βρωμα θες !!!!!!!!!!!!!!

Sharpshooter... μια μόνο ερώτηση (ή μάλλον δυο τείνοντας προς... έξι):

Τον έχεις δοκιμάσει, για πόση ώρα, σε τι περιβάλλον και με τι καμπίνα;

Πόσων ετών είσαι και τι ροκ ακούς;

sharpshooter είπε:
1, rockaδικος = βρομα

2, εισαι απολυτα καλυμενος μ αυτο

δεν χρειααζεσαι καλο καθαρο για ροκ  ;D ;D ;D

βρωμα θες !!!!!!!!!!!!!!
... τεκμηριωμένη επιστημονική προσέγγιση......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back