Λαμπάτο πεταλάκι Distortion

Thx φίλε!

Ρε συ εψαχνα για ώρα στο search του NOIZ και δεν βρηκα τπτ.

Ευχαριστώ για το link!

Δεν νομίζω οτι μια λάμπα μέσα σ'ένα πεταλάκι είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά..

Μην περιορίζεις δλδ το search σου μόνο σε "λαμπάτα" πετάλια...

Τί στυλ ήχου θέλεις περίπου??

Χμ νέα απορία, το VT999 (το οποίο σήμερα είδα) είναι σαν να χρησιμποιεί κάποιος ένα προσομοιωτή ενισχυτή (πχ Behringer bdi, να μείνουμε και στην ίδια εταιρία) μαζί με ένα πεταλάκι overdrive?

Κοιτα, χωρίς να το έχω ακούσει από κοντά αλλά από κλίπς,

το πετάλι έχει καλό distortion, σχετικά ζεστό ήχο (αυτό αλλάζει βέβαια αν βάλεις άλλη λάμπα).

Έχω το Boss DS-2 και γενικά δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος, θέλω κάτι πιο ζεστό αλλά και πιο γκαζάτο με λίγα λεφτά...

Ερώτηση : μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο το noise gate του VT999 αν θέλω?

Όχι, είναι λίγο τεχνικό το θέμα. Η λάμπες σ'αυτά τα πεταλάκια στην ουσία αντικαταστούν τα τσιπάκια ή τις διόδους που έχουν τα άλλα πεταλάκια και που στην ουσία αυτά αποτελούν την καρδιά και τον βασικό ήχο του πεταλιού.

Κοιτα, ναι αντικαθιστούν την ενίσχυση του σήματος από το τρανζίστορ.

Δεν είναι και λίγο αν το καλοσκεφτείς...

Βέβαια δεν το έχω ακούσει από κοντά κ μπορεί να λέω κ μλκς αλλά από τα κλιπάκια που άκουσα φαίνεται αξιοπρεπέστατο...

Evilnye είπε:
Χμ νέα απορία, το VT999 (το οποίο σήμερα είδα) είναι σαν να χρησιμποιεί κάποιος ένα προσομοιωτή ενισχυτή (πχ Behringer bdi, να μείνουμε και στην ίδια εταιρία) μαζί με ένα πεταλάκι overdrive?
To bdi (το οποίο είναι "κλεμμένο" απο το sansamp bass driver di)  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για direct recording γιατί προσωμοιώνει τον full ήχο ένος ενισχυτή μαζί με την καμπίνα του.

Το VT999 είναι απλά ένα overdrive pedal...

Κοιτα, ναι αντικαθιστούν την ενίσχυση του σήματος από το τρανζίστορ.

Δεν είναι και λίγο αν το καλοσκεφτείς...
Παιδιά, σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που ενδιαφέρει είναι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα...

Υπάρχουν πάρα πολλά overdrive πεταλάκια εκεί έξω χωρίς λάμπα που ακούγονται εξαιρετικά...

Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι οτι μια λάμπα μέσα σε ένα overdrive πεταλάκι δεν αποτελεί απο μόνη της εγγυήση για την όποια ηχητική "ποιότητα" του...

longshadow είπε:
Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι οτι μια λάμπα μέσα σε ένα overdrive πεταλάκι δεν αποτελεί απο μόνη της εγγυήση για την όποια ηχητική "ποιότητα" του...
Ναι συμφωνώ 100%

Απλά με τόσα πεταλάκια που υπάρχουν, χάνεις τη μπάλα.

Πρέπει να τα ακούσεις όλα για να δείς ποιο σου ταιριάζει κλπ...

Κ που θα τα βρείς όλα αυτά να τα δοκιμάσεις? Δύσκολο...

charllestone είπε:
Ναι συμφωνώ 100%

Απλά με τόσα πεταλάκια που υπάρχουν, χάνεις τη μπάλα.

Πρέπει να τα ακούσεις όλα για να δείς ποιο σου ταιριάζει κλπ...

Κ που θα τα βρείς όλα αυτά να τα δοκιμάσεις? Δύσκολο...
Υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα όπου μπορείς να δοκιμάσεις αρκετά πεταλάκια...

Το θέμα όπως γράφω και πιο πάνω είναι να ξέρεις στο περίπου τί ήχο ψάχνεις ώστε να μπορέσει κάποιος να σε "σπρώξει" προς κάποιες επιλογές...

longshadow είπε:
Υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα όπου μπορείς να δοκιμάσεις αρκετά πεταλάκια...

Το θέμα όπως γράφω και πιο πάνω είναι να ξέρεις στο περίπου τί ήχο ψάχνεις ώστε να μπορέσει κάποιος να σε "σπρώξει" προς κάποιες επιλογές...
Θεσσαλονίκη είμαι δυστυχώς.

Πιο πολύ παίζω rock/punk. Πιο συγκεκριμένα, μ' αρέσει πχ ο ήχος στυλ τρύπες (πχ 9 πληρωμμένα τραγούδια - αυτον τον ζεστό ήχο που έχουν οι κιθάρες σε όλα τα τραγούδια), ο ήχος των clash...

Πιστεύω οτι με ένα απλό overdrive σαν το boss sd-1 πχ θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back