Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά.
Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο το προβλημά μου είναι το εξής.
Έψαχνα να βρω ένα ενισχυτή λαμπάτο, μικρό και φορητό. Που να τον
έχω πάνω στο γραφείο μου και να μελετάω με την ησυχία μου, να τον
πέρνω σε πρόβες με τη χορωδία που παίζω και σε πρόβα με κάτι φίλους.
Μεγάλο συν η φορητότητα καθώς και το line out γιατί στις πρόβες με τους
φίλους που παίζουμε ροκιές παίζουμε όλοι πάνω σε κάρτα ήχου με line in
(μέχρι τώρα έπαιζα με μια Line6 Pod HD500 αλλά τα ψηφιακά δεν τα αντέχω)
Επίσης σε συναυλίες με τη χορωδία αντί να κουβαλάω τον ενισχυτή μου
(Μarshall DSL JCM 2000 50watt head + 1936 2x12 cab) να τον πέρνω και να
παίζω με αυτόν και τα πεταλάκια μου όπου χρειάζεται.
Το πρόβλημα τώρα.
Ο Blackstar έχει ωραίο ήχο, μικρές μαζεμένες διαστάσεις, δύο κανάλια drive/clean όχι όμως footswitchable, αξιοπρεπές reverb και στο Line out ό,τι έχεις στον ενισχυτή, ακούς στα ακουστικά/κονσόλα με πολύ καλή ποιότητα. Ιδανικό για μοντέρνους ήχους.
Μείον το 8άρι ηχείο και ότι δεν έχει κανονικό EQ αλλά αυτή την πατέντα με το
ISF της Blackstar (δεν είναι καθόλου άσχημο απλά δεν έχεις πλήρη έλεγχο).
Σου αφήνει γενικά μια αίσθηση γκάτζετ.
Κόστος 230 ευρώ το απλό 270 το metal.
Το Vox είναι κεφάλι καμπίνα. Και τα δύο πανέμορφα εμφανισιακά, ένα κανάλι με επιλογή bright/thick, κανονικό EQ (volume, gain, treble,bass), 2watt στα 16Ωμ και 1,5watt στα 8Ωμ (ή το ανάποδο δεν θυμάμαι). To Vox είναι πρωτόγονο/κλασσικό ηχητικά, αλλά με πολύ τσαμπουκά και λόγω του ότι το ηχείο έχει ένα 10ιντσο ακούγεται τεράστιο για τα 2 watt του. Φοβερά ευαίσθητο, έπιανε όλες τις αρμονικές κτλ με φανταστική λεπτομέρεια. Εγώ που έχω ένα τέρας για ενισχυτή ένιωθα ότι έπαιζα με κανονικό ενισχυτή.
Μείον, δεν έχει reverb(δεν με πολυνοιάζει), αλλά και το Line out του. Βάλαμε στο μαγαζί που δοκίμασα ένα Marshall jackhammer για δοκιμή και από τα ακουστικά έπαιζε τρελή απογοητευτική τζιτζικίλα.
Κόστος Κεφάλι και ηχείο μαζί λίγο κάτω από τα 300 ευρώ.
Σαν ενισχυτής μου αρέσει περισσότερο ο Vox. Καταλαβαίνεις ότι παίζεις με ενισχυτή άσχετα
αν είναι μικρός. To Line Out του όμως μου κόβει τα χέρια για τις πρόβες και τις συναυλίες.
Μήπως έκανα τίποτα λάθος;
Από την απογοήτευση μου έφυγα δίχως να παίξω μόνο με τα γκάζια του ενισχυτή. Μήπως να έφταιγε το πεταλάκι;
Το Blackstar είναι καλό και κάνει τα πάντα αλλά δεν έχει αυτό το κάτι του Vox.
Πώς θα μπορούσα να φτιάξω/ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα;
Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο το προβλημά μου είναι το εξής.
Έψαχνα να βρω ένα ενισχυτή λαμπάτο, μικρό και φορητό. Που να τον
έχω πάνω στο γραφείο μου και να μελετάω με την ησυχία μου, να τον
πέρνω σε πρόβες με τη χορωδία που παίζω και σε πρόβα με κάτι φίλους.
Μεγάλο συν η φορητότητα καθώς και το line out γιατί στις πρόβες με τους
φίλους που παίζουμε ροκιές παίζουμε όλοι πάνω σε κάρτα ήχου με line in
(μέχρι τώρα έπαιζα με μια Line6 Pod HD500 αλλά τα ψηφιακά δεν τα αντέχω)
Επίσης σε συναυλίες με τη χορωδία αντί να κουβαλάω τον ενισχυτή μου
(Μarshall DSL JCM 2000 50watt head + 1936 2x12 cab) να τον πέρνω και να
παίζω με αυτόν και τα πεταλάκια μου όπου χρειάζεται.
Το πρόβλημα τώρα.
Ο Blackstar έχει ωραίο ήχο, μικρές μαζεμένες διαστάσεις, δύο κανάλια drive/clean όχι όμως footswitchable, αξιοπρεπές reverb και στο Line out ό,τι έχεις στον ενισχυτή, ακούς στα ακουστικά/κονσόλα με πολύ καλή ποιότητα. Ιδανικό για μοντέρνους ήχους.
Μείον το 8άρι ηχείο και ότι δεν έχει κανονικό EQ αλλά αυτή την πατέντα με το
ISF της Blackstar (δεν είναι καθόλου άσχημο απλά δεν έχεις πλήρη έλεγχο).
Σου αφήνει γενικά μια αίσθηση γκάτζετ.
Κόστος 230 ευρώ το απλό 270 το metal.
Το Vox είναι κεφάλι καμπίνα. Και τα δύο πανέμορφα εμφανισιακά, ένα κανάλι με επιλογή bright/thick, κανονικό EQ (volume, gain, treble,bass), 2watt στα 16Ωμ και 1,5watt στα 8Ωμ (ή το ανάποδο δεν θυμάμαι). To Vox είναι πρωτόγονο/κλασσικό ηχητικά, αλλά με πολύ τσαμπουκά και λόγω του ότι το ηχείο έχει ένα 10ιντσο ακούγεται τεράστιο για τα 2 watt του. Φοβερά ευαίσθητο, έπιανε όλες τις αρμονικές κτλ με φανταστική λεπτομέρεια. Εγώ που έχω ένα τέρας για ενισχυτή ένιωθα ότι έπαιζα με κανονικό ενισχυτή.
Μείον, δεν έχει reverb(δεν με πολυνοιάζει), αλλά και το Line out του. Βάλαμε στο μαγαζί που δοκίμασα ένα Marshall jackhammer για δοκιμή και από τα ακουστικά έπαιζε τρελή απογοητευτική τζιτζικίλα.
Κόστος Κεφάλι και ηχείο μαζί λίγο κάτω από τα 300 ευρώ.
Σαν ενισχυτής μου αρέσει περισσότερο ο Vox. Καταλαβαίνεις ότι παίζεις με ενισχυτή άσχετα
αν είναι μικρός. To Line Out του όμως μου κόβει τα χέρια για τις πρόβες και τις συναυλίες.
Μήπως έκανα τίποτα λάθος;
Από την απογοήτευση μου έφυγα δίχως να παίξω μόνο με τα γκάζια του ενισχυτή. Μήπως να έφταιγε το πεταλάκι;
Το Blackstar είναι καλό και κάνει τα πάντα αλλά δεν έχει αυτό το κάτι του Vox.
Πώς θα μπορούσα να φτιάξω/ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα;
Τελευταία επεξεργασία από moderator: