Kurzweil sp3x + laptop

MaNoS-4-

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα σας.

Εχω ενα θεμα που δεν μπορω να λυσω και απευθυνομαι στο forum στους πιο εμπειρους που πιθανον θα σας φανει απλο.

Εχουμε και λεμε... φορτωνω στο cubase διαφορα vst's το καθενα προφανως σε διαφορετικο καναλι (channel 1 piano channel 2 pad κτλ).Απο κει και περα χρησιμοποιω το παραπανω πληκτρο ως master.Αυτο που θελω να κανω ειναι να αλλαζω τα καναλια του cubase (τους ηχους δλδ) απο το kurzweil πατωντας τα νουμερα που εχει πανω.Στα korg εφτιαχνα combinations οπου μεσα ανεθετα ενα Midi channel και διαλεγοντας απο το οργανο μου αλλαζε κανονικα..στο kurzweil δε μπορω να βγαλω ακρη..τι να κανω? (εχω διαβασει manual Κτλ...)

MaNoS-4- είπε:
...να αλλαζω τα καναλια του cubase (τους ηχους δλδ) απο το kurzweil πατωντας τα νουμερα που εχει πανω...
Έτσι όπως το έγραψες εννοείς: α) να στέλνεις Program Change από το Kurzweil ή β) να αλλάζεις - επιλέγεις διαφορετικά Midi κανάλια εκπομπής από το Kurzweil ?
Πιό πάνω είπες ότι τα VST τα έχεις φορτώσει στο Cubase και είναι σταθερά σε συγκεκριμένο Midi κανάλι το καθένα, οπότε το (β) αν κατάλαβα σωστά.

Ερώτηση, Fantom δεν έχεις;

Ευχαριστω για την απαντηση.

Το fantom το εχω δωσει.Για να γινω κατανοητος θελω να παταω το κουμπι με το νουμερο 1 στο kurzweil και να μου επιλεγει το channel 1 ανεξαρτητως τι εχω φορτωσει εκει.. μπορει να παιζω με διαφορα σετ.Γινεται αυτο?

Έχω παίξει με σειρά K & PC, το SP3x δεν το γνωρίζω.

Κοίταξε στα setups, λογικά θα μπορείς στα zone (layers) που διαθέτει να μπορείς να τα κάνεις on/off. Δεν το γνωρίζω.

Και αν τα κανω on/off τι κερδιζω?Η λογικη λεει οτι απο τα setup θα πρεπει να οριζω το midi channel αλλα δε μπορω να βρω πως..δε γραφει το manual απο οσο ειδα..

Απ'ότι θυμάμαι, εάν θυμάμαι καλά στη σειρά PC.

Ορίζεις από το setup, midi κανάλι για κάθε zone (layer) ξεχωριατά.

Τα zone (π.χ. 1-4) θα τα βάλεις όλα στο ίδιο keyboard range (full range), π.χ. από C2 - έως C7.

Ορίζεις στα κουμπιά να κάνουν on/off τις περιοχές (zones) που θες, ουσιαστικά κάνεις mute ON/OFF. Οπότε ανοίγεις/κλείνεις την περιοχή > zone > "midi channel" που θες κάθε φορά.

Αυτά με μεγάλη επιφύλαξη διότι ούτε κι εγώ το χρησιμοποίησα τότε διότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα - μπέρδεμα με τα midi του και τελικά είχα βάλει άλλο όργανο να "καθαρίσει".

Περίμενε πάντως μήπως σου απαντήσει κάποιος που έχει ασχοληθεί με τη σειρά SP.

Και γω αυτο σκεφτηκα να καθαρισω με καποιο αλλο οργανο αλλα παει μακρια η βαλιτσα μετα. Ειχα σκεφτει τη λυση να κανω τις αλλαγες απο το edirol pcr m1 (εκει ηθελα αλλο κουφο... να αλλαζω ηχους - καναλια στο cubase- πατωντας νοτες) αυτο ξερω οτι γινεται αλλα δεν ξερω πως και απλα να επαιζα απο το kurzweil.Eιναι δυνατη μια τετοια συνδεση για να ξεμπερδευω?

MaNoS-4- είπε:
Και γω αυτο σκεφτηκα να καθαρισω με καποιο αλλο οργανο αλλα παει μακρια η βαλιτσα μετα.
Εμ κι εσύ, είχες το G και το έδωσες. Το X και το G είναι ότι πρέπει καί γι'αυτά τα "παιδικά" πραγματάκια, θα είχαμε ξεμπερδέψει τόση ώρα.

Ειχα σκεφτει τη λυση να κανω τις αλλαγες απο το edirol pcr m1
όχι και τόσο καλή ιδέα το PCR γι'αυτό που θες να κάνεις έτσι όπως θες να το κάνεις.

(εκει ηθελα αλλο κουφο... να αλλαζω ηχους - καναλια στο cubase- πατωντας νοτες)
Sorry αλλά αυτό και όχι μόνο γίνεται από τα G & X στην κυριολεξία για πλάκα. Σε καταλαβαίνω :'(Παλιά το είχα κάνει σε πελάτη custom κατασκευή αλλά κόστισε όσο ένα PCR.

Τι άλλα μηχανήματα έχεις διαθέσιμα;

αυτο ξερω οτι γινεται αλλα δεν ξερω πως και απλα να επαιζα απο το kurzweil.Eιναι δυνατη μια τετοια συνδεση για να ξεμπερδευω?
Υπάρχει τέτοια λύση αλλά δεν γνωρίζω αν θα σου λειτουργήσει σωστά καθ'ότι μπλέκει στη μέση το Cubase και τα VST.

Ναι ειναι λιγο δραμα η κατασταση...  8)

Οπως ειπα στην αρχη σε αλλα οργανα μπορω να το κανω αλλα οχι στο kurzweil.

Τα υπολοιπα διαθεσιμα ειναι (Korg trinity plus, M3, Pa50, Kurzweil K2600s, Roland D-50  8) και Rs-5) + το Pcr m1

Δε θα ηθελα παρολα αυτα να χρησιμοποιησω κατι απο αυτα..ηθελα laptop+ kurzweil και στην εσχατη θα εβαζα και το Pcr αν ελυνε το προβλημα.

Ωραία, αφού δεν θες άλλο hardware αλλά μόνο αυτά τα δύο, δοκίμασε για παράδειγμα τα παρακάτω.

Midi Translator Classic Edition είναι δωρεάν. Δεν ξέρω αν θα σου λειτουργήσει σωστά καθ'ότι Cubase κλπ.

Midi Translator Pro είναι επί πληρωμή. Δοκίμασε το trial.

midiox είναι δωρεάν. Κάπου έχει - κάνει και αυτή τη λειτουργία (midi translation).

Όμως... υπάρχει(ουν) όμως, και στις δύο περιπτώσεις αφού έτσι όπως θες να δουλέψεις θα πρέπει να παρεμβάλεις το πρόγραμμα στην midi αλυσίδα πριν το cubase. Δηλαδή Keyboard Midi Out > Laptop Midi In > Midi Translator > Cubase > Vst.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως να χρειαστείς - εγκαταστήσεις κάποιο virtual midi patch cable στο laptop σου. Μεταξύ μας εγώ θα το απέφευγα κάτι τέτοιο ειδικά με Cubase και περίπτωση live.

Επίσης θα πρέπει να προγραμματίσεις μέσα στο πρόγραμμα τι να μεταφράζει και πως. Εσένα σε ενδιαφέρει να κάνει translation μόνο το midi κανάλι, δηλαδή ReChannelize.

Δες και ανάλογα αποφασίζεις.

Παρ'όλα αυτά περίμενε γιατί μπορεί κάποιος να σου απαντήσει σχετικά με το SP και όλα αυτά να μην χρειαστούν και να είναι κάτι απλό από το SP.

??? ??? ??? ??? ??? αναλυτικοτατος αλλα ολο αυτο ξεπερναει καπως την αντιληψη μου για τα midi γενικα..οποτε ας περιμενω καλυτερα η ισως θα ταν καλυτερα να το συζητουσαμε απο τηλ το θεμα.

MaNoS-4- είπε:
??? ??? ??? ??? ???
ακριβώς  ;D ;D ;DΑπλά αν το πετύχεις το κάνεις μία φορά.

...ολο αυτο ξεπερναει καπως την αντιληψη μου για τα midi γενικα...
Το midi μιά χαρά είναι, δεν φταίει το midi αλλά λίγο το μηχάνημα και πάρα πολύ το Cubase με τα πολλά VST, ειδικά για τη συγκεκριμένη χρήση - με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία που πάμε να κάνουμε.Ας μην τα κατηγορούμε όμως, το έχω ξαναπεί, το κάθε μηχάνημα είναι κατασκευασμένο πολύ καλά για συγκεκριμένη χρήση με τα υπέρ και τα κατά για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Για παράδειγμα, αρκετοί παίκτες δεν τους φτάνουν τα 4 ή 8 zones του kurzweil και ειδικά η αδυναμία του να μην μπορεί να στείλει SysEx μέσα από ένα Performance με το πάτημα ενός κουμπιού. Καλά τα controllers αν και μονά, αλλά... για κάποιον που έχει μάθει αλλιώς, ξέρει τι θέλει και είναι απαιτητικός, τα πράγματα είναι μέχρι εκεί και τέλος, υπάρχουν όρια στα "επιμέρους σημεία".

Οπότε, το όποιο μηχάνημα που δεν μπορεί να κάνει αυτά τα "μικροπράγματα" ως βασικός - master midi controller, δεν παίζει στο live με την έννοια και τον ρόλο του master keyboard. Θα παίξει γι'αυτό που είναι και ξέρει να κάνει καλά.

Πολλές φορές εμείς κάνουμε το λάθος όπου θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, γρήγορα, αξιόπιστα και... με ένα μόνο μηχάνημα. Πρώτος εγώ.

οποτε ας περιμενω καλυτερα
Ελπίζω κάποιος να σου απαντήσει ή καλύτερα ρώτα το Bon Studio, αυτοί σίγουρα θα γνωρίζουν.

η ισως θα ταν καλυτερα να το συζητουσαμε απο τηλ το θεμα.
όπως θες, στη διάθεσή σου.

Ναι καταλαβαινω ολα ειναι υποκειμενικα και η καθε συσκευη κανει τη δουλεια της.. αυτο το καταλαβαινω.

Απο κει και περα αν βολευε να χρησιμοποιησω καποιο αλλο software για να κανω τη δουλεια μου δε θα με πειραζε αρκει να δουλευουν κανονικα τα vst.

Υπαρχει καποια αλλη συσκευη (καποιο pad ας πουμε) που να μου κανει τη δουλεια για την αλλαγη των ηχων και να συνδεεται με το kurzweil για να παιζω?

Οσο για το translator δεν καταλαβα καθολου τι παιζει..  8)

MaNoS-4- είπε:
Απο κει και περα αν βολευε να χρησιμοποιησω καποιο αλλο software για να κανω τη δουλεια μου δε θα με πειραζε αρκει να δουλευουν κανονικα τα vst.
Σε βλέπω ότι δεν έχεις και τόσο σχέση με τα midiα και πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξεις. Όχι τίποτα, αλλά μην διαλυθεί το σύμπαν στο laptop σου από ρυθμίσεις και θα φταίω εγώ.

Υπαρχει καποια αλλη συσκευη (καποιο pad ας πουμε) που να μου κανει τη δουλεια για την αλλαγη των ηχων και να συνδεεται με το kurzweil για να παιζω?
Υπάρχουν διάφορα αλλά κάνε υπομονή, μπορεί να λυθεί από το ίδιο το μηχάνημα, ίσως - μπορεί - δεν το γνωρίζω το SP.

Οσο για το translator δεν καταλαβα καθολου τι παιζει..  8)
Το translator μεταφράζει κάποια δεδομένα σε κάποια άλλα. Στην περίπτωσή σου θα το έβαζες - προγραμμάτιζες να αλλάξει - μεταφράσει το midi κανάλι και μόνο. Βασικά αυτό ζήτησες.
Επειδή δεν έχω το συγκεκριμένο όργανο κι αν είσαι Αθήνα μπορείς να το φέρεις μία βόλτα από εδώ να το δω.

Γιατί δεν κάνεις αυτό που σου είπα κάπου πιό πάνω, δηλαδή να προγραμματίσεις 2-3 διαφορετικά setup με διαφορετικό midi κανάλι το κάθε ένα και να δουλέψεις με αυτόν τον τρόπο επιλέγοντας διαφορετικό setup για κάθε VST, ουσιαστικά επιλέγεις διαφορετικό midi κανάλι εκπομπής προς το laptop>Cubase>VST.

Μέχρι να βρεθεί κάποιος στο φόρουμ που το έχει κάνει και να σου δώσει σωστή απάντηση, εάν υπάρχει κάποιος άλλος άμεσος - εύκολος τρόπος.

Kαταρχην δεν ειμαι Αθηνα οποτε η επι τοπου δοκιμη αποκλειεται.

Οσον αφορα τα midi δε γνωριζω οντως τπτ περα απο πολυ απλα πραγματα..οπως να συνδεσεις ενα οργανο με ενα module η να κανει split layer κτλ.. Ας πουμε επαιζα παλια με ενα A33 και ενα xv5050 και μια χαρα τα καταφερνα να αλλαζω ηχους απο το Α33.

Οσο για τα setup του kurzweil πραγματικα δε βγαζω ακρη..δοκιμασα με καποια απο τα ετοιμα και ενω λεει οτι το zone 1 πχ αντιστοιχει στο midi channel 1 το 2 στο 2 το 3 στο 3 και το 4 στο 10 παιζοντας με ενα setup που χρησιμοποιουσε ολα τα zones θα επρεπε λογικα να μου παιζει και τα 4 καναλια του cubase ταυτοχρονα ετσι δεν ειναι?Αν'αυτου μου παιζει μονο το πρωτο καναλι που εχω φορτωμενο το πιανο και απλα σε καποιες περιοχες κραταει sustain σε αλλες ειναι αλλαγμενες οι οκταβες..αλλα πουθενα δεν ακουω αλλους ηχους.

Επι της ουσιας μου παιζει παντα το καναλι που εχω τσεκαρισμενο στο cubase...κατι που μπορω να το κανω και με το χερι..χωρις midi  8)

MaNoS-4- είπε:
Kαταρχην δεν ειμαι Αθηνα οποτε η επι τοπου δοκιμη αποκλειεται.
ο.κ. το ξεχνάμε.

Οσον αφορα τα midi δε γνωριζω οντως τπτ περα απο πολυ απλα πραγματα..οπως να συνδεσεις ενα οργανο με ενα module η να κανει split layer κτλ.. Ας πουμε επαιζα παλια με ενα A33 και ενα xv5050 και μια χαρα τα καταφερνα να αλλαζω ηχους απο το Α33.
Τα A-30/33/37/50/70/80/90/90EX είναι κατασκευασμένα γι'αυτή τη δουλειά που θες.

Οσο για τα setup του kurzweil πραγματικα δε βγαζω ακρη..δοκιμασα με καποια απο τα ετοιμα και ενω λεει οτι το zone 1 πχ αντιστοιχει στο midi channel 1 το 2 στο 2 το 3 στο 3 και το 4 στο 10 παιζοντας με ενα setup που χρησιμοποιουσε ολα τα zones θα επρεπε λογικα να μου παιζει και τα 4 καναλια του cubase ταυτοχρονα ετσι δεν ειναι?
πολύ σωστά.

Αν'αυτου μου παιζει μονο το πρωτο καναλι που εχω φορτωμενο το πιανο και απλα σε καποιες περιοχες κραταει sustain σε αλλες ειναι αλλαγμενες οι οκταβες..αλλα πουθενα δεν ακουω αλλους ηχους.

Επι της ουσιας μου παιζει παντα το καναλι που εχω τσεκαρισμενο στο cubase...κατι που μπορω να το κανω και με το χερι..χωρις midi  8)
Ώπα...Εδώ πρέπει να είναι το λάθος.

Οπότε, το εργοστασιακό setup που παίζει τα πολλά κανάλια το βρήκες, υπάρχει. Οπότε το όργανο κάνει αυτό που θες.

Το πρόβλημα είναι στην λάθος επιλογή που έχεις δώσει στο midi κανάλι που επιλέγει το VST.

Κανονικά, θα πρέπει από την midi επιλογή του κουβά (Cubase) να βάλεις να ακούνε όλα τα VST σε κανάλι any.

Μετά, θα πρέπει να ρυθμίσεις το κάθε VST ξεχωριστά (εσωτερικά) να ακούει σε ένα midi κανάλι διαφορετικό από τα άλλα.

Αν τα VST σου έχουν αυτή την δυνατότητα ρύθμισης, ελπίζω πως ναι.

Επίσης το routing των VST πρέπει μέσα από το cubase να είναι με κάποιον τρόπο στην ίδια σειρά, στο ίδιο track κατά κάποιον τρόπο (αν το λέω καλά). Δηλαδή όπως το routing ενός sound module.

EDIT

ή να τσεκάρεις παραπάνω από ένα track του Cubase, έτσι ώστε να είναι όχι active αλλά ready παραπάνω από ένα VST.

Ξέρω σε ταλαιπωρώ.

Γιά προσπάθησε...

Καπου εδω βρισκεται η απαντηση λογικα αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη.. τσεκαρωντας ολα παιζουν ολα μαζι..προσπαθω να αναθεσω λειτουργεια σολο σε διαφορετικα κουμπια ωστε να κανει διαδοχικα σολο τα καναλια οποτε γινεται ετσι δουλεια αλλα οτι κουμπι και να πατησω κανει σολο το πρωτο καναλι...δε βγαζω ακρη με τιποτα

MaNoS-4- είπε:
Καπου εδω βρισκεται η απαντηση λογικα αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη.. τσεκαρωντας ολα παιζουν ολα μαζι..προσπαθω να αναθεσω λειτουργεια σολο σε διαφορετικα κουμπια ωστε να κανει διαδοχικα σολο τα καναλια οποτε γινεται ετσι δουλεια αλλα οτι κουμπι και να πατησω κανει σολο το πρωτο καναλι...δε βγαζω ακρη με τιποτα
Το θέμα είναι πως ξεκαθαρίσαμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο SP μπορεί να κάνει αυτό που θες.
Οπότε... πάμε βήμα-βήμα.

1. Επέλεξε το setup που στέλνει τα πολλά κανάλια και άρχισε πρώτα από εκεί.

2. Κάνε τις αλλαγές που θες, αφήνοντας ενεργό μόνο το 1ο midi κανάλι και αποθέκευσέ το σε άλλη θέση με άλλο όνομα.

3. Επανέλαβε το [1], κάνε τις αλλαγές με ενεργό μόνο το 2ο midi κανάλι και αποθήκευσέ το σε άλλη θέση με άλλο όνομα.

4. Επανέλαβε [1] - [2] με ενεργό μόνο το 3ο midi κανάλι και αποθήκευσε σε άλλη θέση με άλλο όνομα.

Και στα τρία setup να προσέξεις την έκταση να είναι full range ή όσο εσύ θες.

Λογικά τώρα από το όργανο είσαι έτοιμος.

Κάνε τις ρυθμίσεις στο Cubase με τα VST.

Να σου κάνω μία ερώτηση.

Το Cubase το φορτώνεις αποκλειστικά και μόνο για να φορτώσεις τα VST ?

Ναι για αυτο ειπα παραπανω οτι δε θα με πειραζε να χρησιμοποιησω αλλο software για αυτη την περιπτωση..δλδ vst και master keyboard.Υπαρχει αλλη επιλογη?

MaNoS-4- είπε:
Ναι για αυτο ειπα παραπανω οτι δε θα με πειραζε να χρησιμοποιησω αλλο software για αυτη την περιπτωση..δλδ vst και master keyboard.
Ρε Μάνε...Φορτώνεις ολόκληρο κουβά για να δουλέψεις τα VST στο live ?

Υπαρχει αλλη επιλογη?
Αν θυμάμαι καλά υπάρχουνε κάποια προγράμματα (μικρά) που κάνουν VST Host για να δουλεύουν τα VST εκτός DAW προγραμμάτων.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back