Για δουλειά τα θες, όχι για πασαρέλα ;DMaNoS-4- είπε:Ειχα δοκιμασει αλλα τρωγανε κολληματα...μονο και απο την εμφανιση τους ειναι καπως απογοητετικα... 8)
o.k. ή μάλλον μην κατεβάσεις τίποτα.MaNoS-4- είπε:Κατεβαζω κατι free τωρα να τα δοκιμασω
Μάλλον.MaNoS-4- είπε:Αυτο ακριβως κατεβασα αλλα δε βγαζω ακρη με τπτ....δεν ειναι το στοιχειο μου μαλλον.. πρεπει καποιος να μου το σεταρει αλλιως θα σπασω τα νευρα μου.
Ούτε εγώ το ήξερα το πρόγραμμα, σήμερα πριν λίγο το κατέβασα και το κοιτάω. Έχει αρκετά χρήσιμα πράγματα.cyclops είπε:Κι εγώ δοκίμασα την trial version του Cantabile Performer 2.0. Το προγραμματάκι τελικά είναι προγραμματάρα. Πολύ ικανός host, πολλές δυνατότητες. Ξεφεύγει πολύ. Κι έλεγα ότι είναι κοροϊδίστικα τα χρήματα που θέλουν για αγορά, αλλά μάλλον έκανα λάθος.![]()
Αφού σου αρέσει όλα o.k.MaNoS-4- είπε:Για μενα παντως βρεθηκε λυση και ακουει στο ονομα Live professor... (ονομα και πραγμα 8) )
Δεν μπορεί να έχει τρία zones, μάλλον τέσσερα zones έχει.Το προβλημα ομως ειναι με το sp3x περιοριζομαι σε τρια zones - ηχους- και σε συνδιασμο αυτων ( layer-split).
Ότι σε βολεύει καλύτερα.MaNoS-4- είπε:...απλα εμενα σαν πρωτη επαφη μου "εκατσε" καλυτερα το live professor...
Γιά κοίταξε μήπως το έχει στο midi channel 10. Δεν μπορεί, κάπου εκεί πρέπει να είναι, δεν μπορεί να χάθηκε ;DΟσο για το kurzweil οντως 4 λεει οτι εχει αλλα δεν το βρηκα το 4το.
Ανάλογα τον κατασκευαστή και φυσικά το μοντέλο. Σε άλλα - μεγαλύτερα Kurzweil δεν υπάρχει αυτό το """πρόβλημα""".Είπαμε, κάθε μηχάνημα είναι κατασκευασμένο γι'αυτό που είναι, για συγκεκριμένα πράγματα, για συγκεκριμένο target group, με τις όποιες "αδυναμίες", με τους όποιους περιορισμούς. Το ότι εμείς ζητάμε πολλές φορές από ένα "φθηνό" ή προσιτό κατά την τσέπη μας προϊόν και άλλα πράγματα, δεν σημαίνει ότι είναι κακό το προϊόν αυτό.Ομως ετσι οπως λειτουργει απο οτι καταλαβα δλδ ειναι εστω 4 καναλια αλλα κλειδωμενα.Δλδ δεν μπορεις να φτιαξεις setup που να ακουει στο καναλι 15 πχ..
Με την χρήση του software (του πρώτου τουλάχιστον που είδα) ξεπερνάς αυτό το πρόβλημα. Με άλλα λόγια μπορείς να κάνεις την δουλειά που θες και με ένα keyboard που εκπέμπει μόνο σε ένα - σταθερό midi κανάλι.οποτε οτι και να κανω απο το software στα ιδια δεν καταληγω?
o.k., βρήκαμε το 4ο κανάλι ;DMaNoS-4- είπε:Ναι ακριβως στο channel 10 εκπεμπει.
Ότι σε βολεύει καλύτερα. Σ'αυτά τα μπλιμπλίκια, αυτό που είναι καλό για μένα μπορεί να είναι κακό για σένα και αντίστροφα. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που θες σωστά και φυσικά να μπορείς να το δουλέψεις - προγραμματίσεις εύκολα και γρήγορα. Καλό είναι βέβαια να καταλαβαίνεις τι κάνεις και γιατί. Εννοώ τις συνδεσμολογίες και τις κινήσεις κατά τον προγραμματισμό.Παλι με καλυπτεις απολυτα με οσα λες.Το sp3x ξερω οτι δεν υστερει για τη δουλεια που ειναι κατασκευασμενο..αλλαζω συχνα οργανα ιδιου τυπου επειδη τα βαριεμαι,θελω να αλλαζω ηχοχρωματα (ειχα το pc3x πριν απο αυτο) αλλα το συγκεκριμενο ως stage piano ειναι απο τα καλυτερα που ειχα η εχω δοκιμασει.
Μια απλη λυση ειναι να κανω την ιδια δουλεια στο κ2600 s αλλα με χαλαει το πληκτρο( 76αρι ημι-βαρυκεντρισμενο).
Αν και το έχω απ-εγκαταστήσει.Θυμάμαι πολύ καλά ότι αφού βάλεις τα VST σου σε μορφή ξεχωριστών rack όπως τα ονομάζει, σου δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσεις δικά σου layers/splits κλπ κλπ όπως τα θες, άσχετα αν από τις δυνατότητες του κλαβιέ σου.Αν υποθεσουμε πως δουλευω με το πρωτο host που βρηκαμε...εστω και με ενα midi channel διαθεσιμο..πως θα γινει η διαδικασια επιλογης καθε φορα απο το keyboard?(εστω οτι εχουν γινει split- layer απο το host)
o.k. που σημαίνει ότι έχεις στα VST καλύτερους απ'αυτούς ή κάτι παρόμοιο που μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Τέλος πάντων. Τέλος μ'αυτό.MaNoS-4- είπε:Ο στοχος ειναι να αντικαταστησω τους ηχους που παιζω στο κατω οργανο (stage piano) με vst.Εκει συνηθως εχω ηχους all-arround χρησης( πιανο,ηλ πιανο,pad,sweeper,strings κτλ) σε μορφη quick access που με βολευει πολυ στα kurzweil.
Όποιο controler και να χρησιμοποιήσεις ως κλαβιέ με ή χωρίς splits/layers, θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα αφού αυτά τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα, δηλαδή να τα μοιράσει (re-channelize, routing, split, layer) έτσι όπως εσύ θες στα VST.Δεν υπαρχει φοβος να χαθω ουτε και βεβαια ειμαι στο ψαξιμο του τι θελω.Πριν λιγο δοκιμασα να κανω τη διαδικασια με το professor στο rs-5 και δουλευει κανονικα μεχρι 16 καναλια οποτε με Υπερ καλυπτει.Δοκιμασα και στο κ2600 με τα ιδια θετικα αποτελεσματα.
Αυτό δεν το κατάλαβα. Κλαβιέ δεν θα έχεις στο live ?Γιατί δεν βάζεις π.χ. το SP ή το RS ?Αφου κατεληξα στο προγραμμα και μου κανει υπαρχει καποιος controller που μπορω να παρω να μου κανει τη δουλεια που κανει το rs-5 η το k2600?Οσο το δυνατον μικροτερος..ακομη και χωρις πληκτρα.
Κάνει απ'ότι δείχνει αλλά απάντησε στην πιο πάνω ερώτησή μου.Mε μια γρηγορη αναζητηση βρηκα αυτο http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Synthesizers/Master-keyboards/Fame-Tweak-25-USB-MIDI-Keyboard-Controller/art-SYN0003693-000
Δεν το έχω δουλέψει ποτέ, δεν το ξέρω το μηχάνημα αυτό.Εκτος του οτι ειναι πολυ φθηνο μου αρεσε που εχει και τα νουμερα δεξια οποτε λογικα φτιαχνοντας εκει τις μνημες κανεις recall και γινεται η ιδια διαδικασια,σωστα?
Λιγάκι, κι εμένα μαζί ;DΠαράλληλα κάνω δουλειά και φοβάμαι μην γίνει κανένα λάθος εκ μέρους μου σε αυτά που σου λέω - συμβουλεύω και τελικά με κυνηγάς.MaNoS-4- είπε:Ναι το μπερδεψα λιγο το θεμα.
Το μπερδεύεις, βάζεις κι άλλο hardware στο setup σου. Λογικά, χωρίς να είμαι σίγουρος θα χρειαστείς midi merger, εκτός κι αν κάνει σωστό merge το SP. Δεν το έχω δοκιμάσει το SP, δεν το γνωρίζω. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει το άλλο το μαραφέτι (Fame).Θα παιζω με το sp3x και σκεφτηκα οτι επειδη με αυτο δεν μπορω να κανω τη δουλεια με το professor(και το αλλο που προτεινες εσυ μου φαινεται δυσκολο ωστε να ασχοληθω) θα μπορουσα να βαλω το fame ας πουμε να ελεγχει το professor και απο το fame midi στο kurzweil οπου και θα παιζω.Δλδ χρησιμοποιω τις δυνατοτητες ??? του fame (παταω τα νουμερα=επιλεγω ηχους) και παιζω απο το sp.