- Πόντοι
- 898
Ότι πεις. Αν κι εμένα μου έκανε πολλά κλικ το άλλο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ότι πεις.Κάπου πιο πίσω σου είχα πει να κοιτάξεις αν το software που θες κάνει κάποια πράγματα δρομολόγησης με το midi. Αν ναι, μπορείς να δουλέψεις μόνο με το Kurzweil σαν controller και ξεμπερδεύεις δίχως επιπλέον hardware. Αφού μπορεί να στείλει το Kurzweil Program Changes, μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη.MaNoS-4- είπε:Οταν μιλαω για software αναφερομαι αποκλειστικα στο professor(το αλλο με τρομοκρατει καπως).
Να το δοκιμάσεις πρώτα για να είσαι σίγουρος.Οσο για το merge δεν το δοκιμασα γιατι ειναι σε διαφορετικα σπιτια το rs και το sp.
Αυτό το ξέρω χωρίς να μου το πεις, εννοείται ότι το PCR έστειλε σωστά και το Kurzweil διάβασε επίσης σωστά τα Program Changes.Παντως με το pcr m1 που δοκιμασα να κανω κατι τετοιο το kurzweil Πηρε κανονικα τον ηχο.. οποτε ειναι οκ?
Εσύ όμως από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ένα midi in bus στην συγκεκριμένη συνδεσμολογία - στο σύστημά σου - στο laptop σου, θες:
PCR-M1 (midi out) > Kurzweil (midi in)
Kurzweil (midi out) > laptop (midi in)
1. Στο Kurzweil, θα πρέπει να υπάρχει λειτουργία Midi Soft Thru έτσι ώστε να στέλνει από το Midi Out ότι παίζει το κλαβιέ του συν (merge) αυτά που λαμβάνει από το midi in του (δηλαδή τα Program Changes του PCR-M1).
2. Αυτά που λαμβάνει το Κurzweil στο midi in του (από το PCR-M1), θα πρέπει όπως είπα στο (1) να τα στέλνει μέσω soft thru στο midi out, με την μόνη διαφορά να μην τα εκτελεί στον εαυτό του εσωτερικά, διότι όταν θα στέλνεις Program Change από το PCR-M1 στο Kurzweil, θα αλλάζουν - επηρεάζονται και οι ήχοι του Kurzweil, κάτι που δεν το θέλεις. Τώρα κατάλαβες;
Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει με κάποιο άλλο τρόπο μέσω USB αν διαθέτει USB κάποιο μηχάνημα από τα δύο ή και τα δύο, δεν μπορώ να το κοιτάξω τώρα.