κριτικη και σχολιασμος των clips

Νομιζω πως οταν ακους ενα κλιπ,το πρωτο πραγμα που μπορεις να σκεφτεις ειναι αν σου αρεσει σαν ιδεα-συνθεση.

Επομενως ειναι αναποφευκτη μια γνωμη πανω σ αυτο.

Θελω να πω οτι ειναι δυσκολο να αφαιρεσεις εντελως το προσωπικο γουστο απο μια ενδεχομενη κριση.

Προσωπικα δε θα εμπαινα ποτε στη διαδικασια να γραψω ενα σχολιο για μουσικο ειδος στο οποιο ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ, π.χ. Χιπ-Χοπ.

Κι αυτο γιατι δεν γνωριζω την ηχητικη δομη και ταση για το ειδος επομενως ο,τι και να πω,θα ειναι απλα για να πω κατι καταληγοντας ενας ασχετος ξερολας.

Απο κει και περα αν το κομματι ειναι στα νερα καποιου μπορει ν αρχισει το ξεψειρισμα....

η παραγωγη γενικα με ολα τα επιμερους στοιχεια

eq-dynamics-mix.

Οφειλω να πω πως εχω βοηθηθει πολυ και εχω αλλαξει ισορροπιες σε μιξεις μου

(π.χ. πιο δυνατα το σολο,χαμηλωμα το μπασο,αφαιρεση low rumble)

χαρη σε σχολια μελων του νοιζ.

Γενικα πιστευω πως χρειαζεται ισορροπια...

ΚΑΙ επαινος μιας προσπαθειας ΚΑΙ σχολια που θα καλυτερευαν το αποτελεσμα.

yameth είπε:
Από την πρώτη σελίδα του θέματος:καιΑυτή είναι η θέση του Noiz αφού είναι ειδικευμένη σελίδα Μουσικής τεχνολογίας και όχι μουσικολογίας ή φανζιν. Ο χώρος των clips δεν έγινε για να σχολιάζει ο καθείς το μακρύ και το κοντό του, αλλά για να βοηθιέται τεχνικά ο μουσικός. Αυτά.
εδω δεν με βρισκεις συμφωνο γιατι το Νοιζ διαφημιζεται ως χωρος μουσικών και οχι τεχνικων μουσικής.

ο συνθετης δηλαδι δεν ειναι μουσικός?

πρεπει μονο να λεμε "ανεβασε το μπασο" βγαλε πιο μπροστα τα φωνητικά? ή φτιαξε λιγο το vibrato σου και τα bents σου?

δεν νομιζω να ειναι μακρυ και κοντο, το να πεις μια γνωμη ή να δωσεις μια συμβουλη πανω στην συνθεση του κομματιού.

Είμαι ένας καταπληκτικός συνθέτης, που δεν ξέρει την τύφλα του από ηχοληψία.

Και χωρίς να το επιδιώκω, σας λέω, με τον τρόπο μου :  

• Κατεβάστε λίγο τα πρίμα στην ακουστική σας προτίμηση.

• Pan-άρετε για τα 3 επόμενα λεπτά, τα όργανα στο κέντρο της ηχητικής σας ευχαρίστησης.

• Τονίστε λίγο νοητικά το μπάσο, για να το καταλάβετε καλύτερα.

• Προσέξτε Σολ ματζόρε !

• Σταματήστε κάθε EQ προσήλωση, όταν έρθει το κρεσέντο.

Δεν είναι έτσι κι αλλιώς, μία εκ των προτέρων πρόταση ηχοληψίας, από εμένα προς τα μέλη ;

Επομένως, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, αρκεί να είμαστε διακριτικοί και να ευχαριστούμε το δημιουργό.

Εχει πει κάποιος ότι η σύνθεση δεν διδάσκεται ή ότι δεν είναι τέχνη;

Παράλληλα η ηχοληψία είναι άλλη ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ τέχνη.

Από τις δύο, σίγουρα η πρώτη αφορά τον τραγουδοποιό. Η δεύτερη κατ' επέκταση και όσους ενδιαφέρονται.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back