κριτικη και σχολιασμος των clips

arisperdikeas είπε:
Ετσι ορισμενοι μονο κρινουν κ δε μας εχουν δειξει ποτε κατι δικο τους.
Μα και οι 70.000 που πήγαν στου U2...άνετα έκριναν εάν αυτό που είδαν-άκουσαν τους άρεσε...και δεν νομίζω όλοι αυτοί να συνθέτουν ή να παίζουν κάποιο όργανο.

Evilnye είπε:
Αν κρίνω από την κατάληξή του δεν πρέπει να έριξε και πολλά γέλια.
Ποιός σου πε οτί όταν είσαι στην κορυφή όλα είναι ρόδινα...?Τουναντίον...

Προσωπικά αν ήμουν επαγγελματίας μουσικός δεν θα πολυέδινα σημασία στο τι λέει ο καθένας.Θα εμπιστευόμουν μόνο το εαυτό μου. (εκτός βέβαια από τα καθαρά τεχνικά θέματα όπου φυσικά θα ακούσεις κάποιον που ξέρει.)

Φυσικα αυτο ισχυει κ για εμενα μαγκες. Διοτι ποτε δεν αξιωθηκα ως τωρα να ανεβασω κατι δικο μου. Κ φυσικα μ αρεσει να κρινω τους παντες κ να μπουρδολογω ;P

Προσωπικά αν ήμουν επαγγελματίας μουσικός δεν θα πολυέδινα σημασία στο τι λέει ο καθένας.Θα εμπιστευόμουν μόνο το εαυτό μου. (εκτός βέβαια από τα καθαρά τεχνικά θέματα όπου φυσικά θα ακούσεις κάποιον που ξέρει.)
Μάλλον υποθετικά μιλάς, έτσι; Ομως σωστά... υπάρχει και αυτή η στάση.

Ομως τι κάνει στο Noiz κάποιος αν δεν έχει σκοπό να αναπτύξει την ΤΕΧΝΗ της μουσικής και του ήχου;

Σήμερα ο κοσμος εχει την άνεση να γραφει τις ιδεες του δίπλα στο κομοδίνο του. Από τη μία οι ιδέες πρέπει να εκτελεστουν σωστά αλλά και η ενορχηστρωση και ο ήχος εξ ισου. Μεγάλο φορτίο για τον μέσο μουσικό, αλλά challenging. Και γι αυτό εχουμε μαζευτεί εδω, για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στα τεχνικά αυτά θέματα. (Και η σύνθεση τεχνικό θεμα είναι). Η υπνοπαιδεία έχει αποδειχτεί πως δεν έχει αποτέλεσμα. Η άλλη περίπτωση είναι να περιμένεις στο Crossroad μπας και κλείσεις κανα συμβόλαιο καλό.

S9F είπε:

Εξαρτάται...
Για μένα μερικοί άνθρωποι του νοιζ ή άλλων φόρουμ είναι μακράν από "τον καθένα".

Αλλιώς γιατί να δείξω τίποτα εδώ μέσα, ή αλλού, και ακόμη περισσότερο να ζητάω γνώμες; :) Να μη μιλήσω για την τεχνική της σύνθεσης ή της ενορχήστρωσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, θα πρέπει να ακούσω αυτούς που ξέρουν τις παραπάνω τεχνικές, έτσι; ;)

S9F είπε:
Προσωπικά αν ήμουν επαγγελματίας μουσικός δεν θα πολυέδινα σημασία στο τι λέει ο καθένας.Θα εμπιστευόμουν μόνο το εαυτό μου.
Kαι τον ατζέντη σου... ;)

yameth είπε:
Μάλλον υποθετικά μιλάς, έτσι; Ομως σωστά... υπάρχει και αυτή η στάση.

Ομως τι κάνει στο Noiz κάποιος αν δεν έχει σκοπό να αναπτύξει την ΤΕΧΝΗ της μουσικής και του ήχου;

Σήμερα ο κοσμος εχει την άνεση να γραφει τις ιδεες του δίπλα στο κομοδίνο του. Από τη μία οι ιδέες πρέπει να εκτελεστουν σωστά αλλά και η ενορχηστρωση και ο ήχος εξ ισου. Μεγάλο φορτίο για τον μέσο μουσικό, αλλά challenging. Και γι αυτό εχουμε μαζευτεί εδω, για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στα τεχνικά αυτά θέματα. (Και η σύνθεση τεχνικό θεμα είναι). Η υπνοπαιδεία έχει αποδειχτεί πως δεν έχει αποτέλεσμα. Η άλλη περίπτωση είναι να περιμένεις στο Crossroad μπας και κλείσεις κανα συμβόλαιο καλό.

Εξαρτάται...

Για μένα μερικοί άνθρωποι του νοιζ ή άλλων φόρουμ είναι μακράν από "τον καθένα".

Αλλιώς γιατί να δείξω τίποτα εδώ μέσα, ή αλλού, και ακόμη περισσότερο να ζητάω γνώμες; :) Να μη μιλήσω για την τεχνική της σύνθεσης ή της ενορχήστρωσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, θα πρέπει να ακούσω αυτούς που ξέρουν τις παραπάνω τεχνικές, έτσι; ;)
Στην ουσία συμφωνούμε.Αυτό που ήθελα να πω -με άλλα λόγια- είναι οτί ειδικά ένας επαγγελματίας μουσικός οφείλει να έχει ακλόνητη πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του και μία καλώς εννοούμενη "αλλαζονεία" και να μην μπαίνει στη διαδικασία να επηρεάζεται από τις όποιες κριτικές ειδικά σε ότι αφορά το δημιουργικό μέρος.Σε καθαρά τεχνικά θέματα φυσικά και θα ακούσει και μία δεύτερη γνώμη,αλλά πάλι έως ένα βαθμό.Όλοι οι μεγάλοι μουσικοί (τρανά παραδείγματα ο Jimi Hendrix και ο Jimmy Page) είχαν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.Δεν ήταν και τα πιό "υπάκουα" παιδιά... ;D

Σε ερασιτεχνικό επίπεδο τα πράματα αλλάζουν και θα λεγα οτί είναι μέρος της όλης χαράς και της διαδικασίας να αποζητάς γνώμες και κριτικές,ωστέ να εξελιχθείς σαν μουσικός.

Kαι τον ατζέντη σου... ;)
Μεγάλη κουβέντα είπες...Αλλά και πάλι και αυτόν πρέπει να τον κρατάς σε μία απόσταση. ;D

Αυτά που λες S9F θα είχαν νόημα αν ζούσαμε καμιά πεντακοσαριά χρόνια σε έναν κόσμο που δεν εξελίσσεται. Επειδή όμως ζούμε πολύ λιγότερα, και η τέχνη υπερβαίνει κατά πολύ τη ζωή μας, η αλαζονεία και η μη- εξέλιξη είναι συνταγή μόνο για όποιον θεωρεί πως τα εργαλεία που ήδη κατέχει του αρκούν για να πορευτεί.

Με άλλα λόγια όποιος νομίζει ότι έφτασε ας μην αποζητά την κριτική. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν τέτοιες παραισθήσεις ας συνεχίσουν να εκτίθενται  ;) 

manosx είπε:
Αυτά που λες S9F θα είχαν νόημα αν ζούσαμε καμιά πεντακοσαριά χρόνια σε έναν κόσμο που δεν εξελίσσεται. Επειδή όμως ζούμε πολύ λιγότερα, και η τέχνη υπερβαίνει κατά πολύ τη ζωή μας, η αλαζονεία και η μη- εξέλιξη είναι συνταγή μόνο για όποιον θεωρεί πως τα εργαλεία που ήδη κατέχει του αρκούν για να πορευτεί.

Με άλλα λόγια όποιος νομίζει ότι έφτασε ας μην αποζητά την κριτική. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν τέτοιες παραισθήσεις ας συνεχίσουν να εκτίθενται  ;) 
Απολύτως σεβαστή η γνώμη σου.Different perspective that's all... 8)

η γνωμη και η κριτικη(καλή ή κακή) ειναι καλοδεχουμενη (ετσι θα επρεπε τουλάχιστον) απο ολους γιατι αυτοι που θα κρινουν εν τελη ενα κομμάτι ειναι ο λαος, αλλά οταν ερθουμε στις συμβουλές για τεχνικά θεματα (παικτικα,ηχητικα, συνθετικά)αλλάζει το πράγμα και θα δωθει περισσοτερο βαση στα λογια των ειδικών (για μενα μιλάω).

ΥΓ: ειδικος στην συνθεση μπορει να ειναι και καποιος που έχει λιωσει πολλάαααααα CD ή LP πάνω σε ενα ειδος μουσικής ας πουμε.

yannis37 είπε:
ΥΓ: ειδικος στην συνθεση μπορει να ειναι και καποιος που έχει λιωσει πολλάαααααα CD ή LP πάνω σε ενα ειδος μουσικής ας πουμε.
Mπααα...ένα σωρό CD και LP έχω λιώσει αλλά από σύνθεση τίποτε δεν κατάλαβα  ::)

Προσωπικά μου αρέσει πια η πολύ αυστηρή κριτική είτε σε στιχουργικό είτε σε ερμηνευτικό επίπεδο από τους ειδικούς του χώρου, αφού έχω κερδίσει πολλά από αυτήν  (στην αρχή είχα ενοχληθεί, μετά κατάλαβα το πνεύμα των εκάστοτε κριτικών ;))

Μα και να καταλάβαινε κάποιος κάτι από την ακρόαση, πως θα μπορούσε να το μεταδώσει; Μια γνώμη μπορεί να την έχει ο καθένας, και πολύ σωστά. Για να μετατρέψει όμως αυτή τη γνώμη σε τεχνικές "συμβουλές"  ::) , χρειάζεται έναν αντικειμενικό τρόπο συνεννόησης.

Το ρόλο αυτό έχει άλλωστε η θεωρία  ;)   

gkou είπε:
Ακριβώς! Τα ακούσματα κάνουν καλό αν πας να τα αξιοποιήσεις, κατανοώντας τα και εφαρμόζοντάς τα στην πράξη!

Και εκεί βοηθάει ή η θεωρία, ή ακόμα πιο εύκολα και το καλό αυτί και η καλή ακουστική γνώση του οργάνου σου.

Το θεμα ανοιξε λιγο πριν φυγω για προβα. Τωρα εχει 6 σελιδες. Ή εδω περα μιλατε πολυ, ή ξεχαστηκαμε την προβα :P

gkou είπε:
Μηπως ειναι επειδη οταν πας να γραψεις συγχεεις τον "ακροατη" μεσα σου με τον "συνθετη" στο οργανο που κατεχεις?? εγω εκει πιστευω πως πασχει ο καθενας μας...

Κοινα σχολια που ακουω απο απλους ακροατες για καποια τραγουδια της μπαντας μας ειναι του τυπου, φιλε ειναι καλο αλλα δεν εχει αυτη την δυναμη, αυτο το κατι ωστε να ειναι παρα παρα πολυ καλο...

Κ αναρωτιεμαι.. οταν εγω ακουω αλλα τραγουδια απο γειτονικες μπαντες κ μου ζηταν να τους κανω κριτικη, τι τους λεω?? η τι σκεφτομαι..

Κ πολλες φορες σκεφτομαι τα ιδια ακριβως που μου λενε αλλοι για εμενα..

Κ αναρωτιεμαι αν υπαρχει αυτη η "συγχυση¨μεσα μας...

δηλαδη εμεις ξερουμε κ "γνωριζουμε" τι ειναι πραγματικα καλο κ δυνατο, αλλα οταν γραφουμε δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε αυτο το πραγμα, αν κ το σκεφτομαστε συνεχως το πως ειναι να ειναι κατι καλο.

Κανουμε συγκρισεις με παρεμφερη τραγουδια κτλ..

Μηπως ειναι καθαρα ταλεντο συνθεσης κ ενορχηστρωσης στην τελικη??

ενας "καμμένος" στο ειδος (οποιοδηποτε) ακροατης μπορει ανετα να κανει κριτική, και σωστη μαλιστα.

μπορει να μην μπορεσει να σου δωσει να καταλαβεις ΤΙ φταιει,..... αλλά ότι ΚΑΤΙ φταιει.

Ναι, αλλά το θέμα είναι να καταλάβει κάποιος τι φταίει, για  να μπορέσει να το διορθώσει, να μη μείνει απλά στην παρατήρηση και το σχόλιο. ;) Ακόμα καλύτερα, αν ο σχολιαστής μπορεί να προσφέρει και τη γνώση του έμπρακτα :)

α) πρώτα απ ολα σε μια κριτική ερχεται το "κατι φταιει"και δεν μου αρεσει.

β) μετα για τους πιο ειδικούς ερχεται το "φταιει αυτο και αυτό" και δεν μου αρεσει.

Aν πχ βγαλω εγω ενα κομμάτι classic rock και ερθει ο  τυπος που εχει λιωσει τα 60's 70's και μου πει οτι το κομματι μου δεν ειναι καλο γιατι κατι φταιει,........ε ας μην μου πει τι,

σημασια εχει οτι σε εναν fan του ειδους (που σε αυτους απευθυνεσαι) δεν αρεσε ;)

Συμφωνώ γενικοτερα με τον Yannis37.πιστευω οτι η κριτικη ενος "εξειδικευμενου" σε καποιο ειδος ακροατη μπορει να βοηθησει ισως και περισοτερο απο αυτή κάποιου μουσικού που δεν εχει τα αναλογα ακουσματα (το να σχολιαζει ενας χεβιμεταλλας οπως εγω ενα κομματι jazz/funk η κατι εξισου ασχετο,θυμιζει καποιους στα παραθυρα που ειναι απο σεισμολογοι εως οικονομολογοι και γιατροι)

Επισης καλη η τεχνολογια αλλα καπου εχει παραγινει το κακο με τον εξοπλισμο και τα διαφορα gadget και καπου εκει χανεται νομιζω η μαγεια της μουσικης καθως δινουμε πολυ σημασια στο περιτυλιγμα   

Από την πρώτη σελίδα του θέματος:

Στόχος του χώρου είναι η καλοπροαίρετη κριτική στη δουλειά μας, στην τεχνική και στην πρόοδο μας. Δεν πρόκειται για showcase των δυνατοτήτων μας.
Σε ένα χώρο σαν τον δικό μας η φαντασία χωράει μόνο στη σύνθεση. Αν κάποιος με το θεωρητικό υπόβαθρο βλέπει ατέλειες και μπορεί να βοηθήσει, τότε μόνο υπάρχει λόγος για κριτική τοποθέτηση.

Ο λόγος που θα ανέβαζε λοιπόν κάποιος κάτι θα ήταν για να δει τα κενά του, να ζητήσει βοήθεια σε τεχνικά μέρη (ηχοληψίας και εκτέλεσης) να τα συζητήσει και να πάρει μια αίσθηση από τρίτους προς τα που πάει.

Το "όνειρο το έκανες πάλι κούκλα μου το γλυκό", δεν αρμόζει στο Noiz αλλά μόνο εκεί που δεν είναι ειδικο το κοινό και δεν μπορούν να το αναλύσουν τεχνικά, οπότε απλά ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η τοποθέτηση μας δεν πρέπει να είναι ευγενική αφου ο κρινόμενος εκθέτει κάθε του αδυναμία και αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα.
και

Κριτική κάνεις σε αυτό που γνωρίζεις και μπορείς να προσθέσεις ή να βοηθήσεις.
Αυτή είναι η θέση του Noiz αφού είναι ειδικευμένη σελίδα Μουσικής τεχνολογίας και όχι μουσικολογίας ή φανζιν. Ο χώρος των clips δεν έγινε για να σχολιάζει ο καθείς το μακρύ και το κοντό του, αλλά για να βοηθιέται τεχνικά ο μουσικός. Αυτά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back