- Πόντοι
- 1,058
Η Τουρκία είναι ακόμη πιο Μέση Ανατολή από εμάς αλλά και έχει δικτατορικό, ουσιαστικά, καθεστώς.Superfunk είπε:Και η ΤΟΥΡΚΙΑ τι χωρα ειναι?KANEIΣ δεν καπνιζει σε δημοσιο κλειστο χωρο απο την ημερα που απαγορευτηκε.
Η Τουρκία είναι ακόμη πιο Μέση Ανατολή από εμάς αλλά και έχει δικτατορικό, ουσιαστικά, καθεστώς.Superfunk είπε:Και η ΤΟΥΡΚΙΑ τι χωρα ειναι?KANEIΣ δεν καπνιζει σε δημοσιο κλειστο χωρο απο την ημερα που απαγορευτηκε.
Αυτή είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη είναι ότι ο λαός της είναι πιο πειθαρχημένος και λιγότερο χύμα από μας. Ένας άλλος τομέας όπου υπερισχύουν είναι η ευγένεια και η φιλοξενία, έχουν να λένε γι' αυτά όσοι την επισκέπτονται. Δεν εκπλήσσομαι λοιπόν που ως καπνιστές σέβονται τον διπλανό τους.Jazzjoker είπε:Η Τουρκία είναι ακόμη πιο Μέση Ανατολή από εμάς αλλά και έχει δικτατορικό, ουσιαστικά, καθεστώς.
+1100000gdevelek είπε:Αυτή είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη είναι ότι ο λαός της είναι πιο πειθαρχημένος και λιγότερο χύμα από μας. Ένας άλλος τομέας όπου υπερισχύουν είναι η ευγένεια και η φιλοξενία, έχουν να λένε γι' αυτά όσοι την επισκέπτονται. Δεν εκπλήσσομαι λοιπόν που ως καπνιστές σέβονται τον διπλανό τους.
Αυτά δεν είναι εγγενή χαρακτηριστικά "ράτσας". Εν δυνάμει όλοι οι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι και ευγενείς. Το θέμα είναι πώς το καλλιεργείς αυτό.gdevelek είπε:Η άλλη είναι ότι ο λαός της είναι πιο πειθαρχημένος και λιγότερο χύμα από μας.
Κατ' αρχάς δε μίλησα για ράτσα, αλλά για λαό.Jazzjoker είπε:Αυτά δεν είναι εγγενή χαρακτηριστικά "ράτσας". Εν δυνάμει όλοι οι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι και ευγενείς. Το θέμα είναι πώς το καλλιεργείς αυτό.
Δεν έχω χρόνο να συνεχίσω γιατί πρέπει να φύγω. Απλώς αναφέρω ότι η Κωνσταντινούπολη (η πιο εξευρωπαϊσμένη και προοδευτική πόλη της χώρας) και οι τουριστικοί προορισμοί είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός είναι κοντά 82 εκατομμύρια εκ των οποίων πολύ μεγάλο κομμάτι ζει σχεδόν υπό ζωώδεις συνθήκες (και ακολουθεί ενστικτώδεις κανόνες διαβίωσης) στα βάθη της Ανατολίας.gdevelek είπε:Η τουρκική ΚΟΙΝΩΝΙΑ το καλλιεργεί στα μέλη της. Οικογένεια/σχολείο/γειτονιά/πόλη/έθνος.
δυστυχως οι...καποιοι που λες ειναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,η πλειοψηφια του "λαου" που τη περναγε ζωη και κοτα με βολεματα και δανεικα (απο κατι Ευρωπαιους ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ που δεν καπνιζουν) χωρις να τον νοιαζει τιποτα ....οποτε ναι εχει σχεση ΚΑΙ με το καπνισμα...τα παντα συνδεονται αγαπητε μου,οπως το "εγω να περναω καλα & να βολευτω στο δημοσιο ή να κλεβω την εφορια και ασε τους αλλους να κουρευονται και να χρεωνονται" κατεστρεψε την οικονομια μας ετσι και το "εγω να τη βρισκω και φουμαρω και ασε τους αλλους να καρκινιαζονται" κανει την ιδια δουλεια...Μας πειραζει ο αναισθητος και ασυνειδητος καπνιστης που καπνιζει στη μουρη των παιδιων μας(και καλα κανουμε) και οχι καποιοι που κατεστρεψαν το μελλον τους.
μα φυσικα βλακες,ξενερωτοι,ασχετοι απο ζωη,σκλαβακια,ρομποτακια κτλ,κτλ...οπως αλλωστε και καθε μη Ελληνας που ειναι μαγκας και καραμπουζουκλης.Ναι αλλα δεν μου απαντησατε ΤΙ ειναι οι Σουηδοι που δεν τολμουν να καπνισουν ουτε στο σπιτι τους;
Δε διαφωνω.Με τη διαφορα ομως οτι αυτοι που επετρεψαν και ωθησαν τον..λαο σε τετοιου ειδους νοοτροπιες,τωρα δεν περνανε κι ασχημα...Superfunk είπε:δυστυχως οι...καποιοι που λες ειναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,η πλειοψηφια του "λαου" που τη περναγε ζωη και κοτα με βολεματα και δανεικα χωρις να τον νοιαζει τιποτα ....οποτε ναι εχει σχεση ΚΑΙ με το καπνισμα...τα παντα συνδεονται αγαπητε μου,οπως το "εγω να περναω καλα & να βολευτω και ασε τους αλλους να κουρευονται" κατεστρεψε την οικονομια μας ετσι και το "εγω να τη βρισκω και ασε τους αλλους να καρκινιαζονται" κανει την ιδια δουλεια...
ειπαμε ρε φιλως...βλακας εισαι? ;DΓιατι, γιατι, γιατι....
Συμφωνούμε απόλυτα. Σε ρωτώ λοιπον, στην Κων/πολη (αλλά και στους τούρκους των παραλίων της Μ. Ασίας), η Ελλάδα τι έχει να αντιπαραβάλει; Ως "εκλεκτοί έναντι εκλεκτών"; Ως - και καλά - σαφώς πιο "ευρωπαϊκός" λαός;Jazzjoker είπε:Δεν έχω χρόνο να συνεχίσω γιατί πρέπει να φύγω. Απλώς αναφέρω ότι η Κωνσταντινούπολη (η πιο εξευρωπαϊσμένη και προοδευτική πόλη της χώρας) και οι τουριστικοί προορισμοί είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός είναι κοντά 82 εκατομμύρια εκ των οποίων πολύ μεγάλο κομμάτι ζει σχεδόν υπό ζωώδεις συνθήκες (και ακολουθεί ενστικτώδεις κανόνες διαβίωσης) στα βάθη της Ανατολίας.
Παντα αυτοι οι Ελληνες εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα με τα FACTS ρε παιδι μου... ;Dπαπαγαλίζει ότι οι Σουηδοί είναι πρώτοι σε αυτοκτονίες και νομίζει πως καθάρισε...
Ρώτα λοιπόν το ξάδελφό σου την επόμενη φορά, τι ουρές υπάρχουν κάθε Παρασκευή απόγευμα-την ώρα που σχολάνε απ τις δουλειές τους- έξω απ' τα κρατικά μαγαζιά πώλησης αλκοόλ και με τι ''πολεμοφόδια'' βγαίνουν οι πολιτισμένοι αλκοολικοί Σουηδοί για να βγάλουν το ΣΚ.Holystone είπε:Ναι αλλα δεν μου απαντησατε ΤΙ ειναι οι Σουηδοι που δεν τολμουν να καπνισουν ουτε στο σπιτι τους;
(Και φυσικα δεν εχουν φασισμο ή δικτατορια. Ή αυτοι κατι κανουν λαθος ή εμεις!
Αν και εμεις εχουμε το λεγομενο "Μεσογειακο Ταπεραμεντο", το "εδω ειναι Ελλαδα" κτλ, γιατι "Ετσι μας αρεσει" που λεει και η διαφημιση![]()
οτι να'ναι.....Μόνο εμείς όμως είμαστε απολίτιστοι, ακόμη και οι Τούρκοι, είναι ΕυρωπΕοι