κουρδιστηρι κιθαρας

plastic

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρα ! υπαρχει ηλεκτρονικο κουρδιστηρι που να κουρδιζει ολους τους τονους; Αυτα που βλεπω στην αγορα εχουν την κλιμακα μι και ενα pitch control.  Παιζουν καποια online που ακους τους τονους αλλα το αυτι δεν βοηθαει  ::)

ευχαριστω

Αν κατάλαβα καλά,αρκεί να ψάξεις για χρωματικά (chromatic) κουρδιστήρια..

Προσωπικά έχω ένα κινέζικο που πιάνει σαν κλιψάκι στο headstock και "διαβάζει" τη δόνηση (κ έχει και μικρόφωνο):

9a3f1053c045de895fc18abfbffe401a.jpg

ναι εννοω να μπορω να κουρδισω την κιθαρα σε ντο η φα κτλ. θα κοιταξω αυτο που μου εστειλες

ευχαριστω!

Έχω ένα από αυτά με το πιαστράκι, και είναι απλά τραγικό σε ανακρίβεια (εντάξει, είναι μάρκα Mekapses σαν το ανωτέρω κι όχι κάποιο καλύτερο, πχ. της Korg ή της Peterson). Aλλά μιλάμε για ακουστική ή για ηλεκτρική κιθάρα? Γιατί αν μιλάμε για ηλεκτρική, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με) όλα τα πεταλοκουρδιστήρια έχουν δυνατότητα χρωματική, αντιλαμβανόμενα την νότα που παίζεται και δίνοντας ένδειξη πόσο σωστά ή άσχημα κουρδισμένη είναι. Το Polytune επίσης έχει mode για drop tunings, drop D και capo.

bloody_sunday είπε:
Έχω ένα από αυτά με το πιαστράκι, και είναι απλά τραγικό σε ανακρίβεια (εντάξει, είναι μάρκα Mekapses σαν το ανωτέρω κι όχι κάποιο καλύτερο, πχ. της Korg ή της Peterson). Aλλά μιλάμε για ακουστική ή για ηλεκτρική κιθάρα? Γιατί αν μιλάμε για ηλεκτρική, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με) όλα τα πεταλοκουρδιστήρια έχουν δυνατότητα χρωματική, αντιλαμβανόμενα την νότα που παίζεται και δίνοντας ένδειξη πόσο σωστά ή άσχημα κουρδισμένη είναι. Το Polytune επίσης έχει mode για drop tunings, drop D και capo.
Ποιό ανωτέρο παρακαλώ;

Μιλάς για το link που σου έδωσα;

Όχι, όπως έγραψα εννοώ αυτό με το πιαστράκι.

Mαλλον γι αυτο με το κλιπ που παρατεθηκε ακριβως μετα το ποστ του ΟΡ

εννοει ο bloody.

Edit.Sorry με προλαβε ο ιδιος.

Όχι ντε!! ;D

Mάλλον θα κάνω μια μίνι έρευνα αγοράς για τα clip-on, και πιθανόν να τσιμπήσω ένα απ'τα δυο της Korg για τις ακουστικές μου. Είναι κρίμα μια τόσο καλή ιδέα (αυτή του clip-on) να μην υλοποιείται καλά.

bloody_sunday είπε:
Όχι ντε!! ;D

Mάλλον θα κάνω μια μίνι έρευνα αγοράς για τα clip-on, και πιθανόν να τσιμπήσω ένα απ'τα δυο της Korg για τις ακουστικές μου. Είναι κρίμα μια τόσο καλή ιδέα (αυτή του clip-on) να μην υλοποιείται καλά.
Εξαρτάται από το resolution που ψάχνεις. Από το αρχικό σου post αυτό κατάλαβα τουλάχιστον.

Nαι. Για τις ακουστικές έχω ένα με πιαστράκι, ένα της... Seiko (η οποία παρεπιπτόντως βγάζει καλούς tuners) και ένα περίεργο αλλά ενδιαφέρον γκατζετάκι της Planet Waves, το SOS Strobe. Aλλά θα τα ξεφορτωνόμουν όλα αν έβρισκα ένα καλό με πιαστράκι.

bloody_sunday είπε:
Υλοποιείται μια χαρά (τουλάχιστον από τις μεγάλες εταιρίες, Korg, Peterson, κλπ). Και δεν αφορά βέβαια μόνο κιθάρες, για την ακρίβεια αυτό είναι το κοινό είναι μειοψηφία σ'αυτά (βάλε πνευστούς, διάφορους έγχορδους, κλπ). Αυτό της Korg (ποιο είναι το δεύτερο; εγώ ένα ξέρω ότι βγάζει πλέον για κιθάρα...), το σκέφτομαι και εγώ.

Σκεφτόμουν το Peterson clip-on, το οποίο έχει τα sweetened tunings (που αν έχω καταλάβει καλά είναι ελαφρώς "πειραγμένα" από το χρήστη tunings αν κάτι δεν του κάθεται καλά με το default, κάτι που θα με ενδιέφερε πάρα πολύ γιατί βασίζομαι ιδιαίτερα στο αυτί μου). Όμως αν και δεν έχω κοιτάξει τιμή πρέπει να είναι ακριβό ενώ τα δυο Κοrg είναι φτηνά και λογικά ποιοτικά. Tα δυο που ξέρω από αυτήν με πιαστράκι είναι:

http://www.korg.com/aw2

http://www.korg.com/pitchclip

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back