αρχικα δεν υπηρξε καμια διαθεση για κοντρα, δηστυχως εκει κατεληξε (και φταίω κ εγω φυσικα) αλλα προσωπικα δεν υπερασπιστηκα με ΚΑΝΕΝΑ σθενος τις απόψεις μου αλλα τις υπερασπιστηκα απλως με επιχειρηματα τα οποια στέκουν.giannakh είπε:Διαβασα με πολλη προσοχη ολο το θεμα και ειλικρινα διεκρινα μια ατυπη κοντρα μεταξυ 2 μελων που ο καθενας καταθετει-δικαιολογει -επεξηγει με σθενος την αποψη του οσον αφορα αν αξιζει να δαπανησει κανεις σε ενα επωνυμο μοντελο εταιρειας που κατασκευαζετε σε ευρωπαικο-αμερικανικο εδαφος η απλα στην μακρινη γκατζολια η οπως αλλιως λεγετε πρεπει να καταληξουμε τελικα καπου.
το αφρικανικο maple (bubinga αν δε κανω λάθος) ειναι πιο δυσκολοδουλευτο καθως ειναι 53% σκληρότερο απο το maple (πηγή από το site της tama) το οποιο το καθιστα πιο ακριβο απευθειας απο το north american maple. επισης σαν ξυλο ειναι πιο ακριβο και στην αγορα του (νομιζω) πριν γινει τύμπανοMelodic drummer είπε:Λες και το African maple έχει τόση διαφορά απο το selected north america maple που πρέπει να πληρώνουμε το δεύτερο χρυσάφι.
Έλα μωρέ, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, μια άποψη είπα βάσει εμπειρίας.drumluva είπε:Επιτέλους! Να κι ένας σταμπιλαριστός ντράμερ που σου λέει ξεκάθαρα πάρε αυτό το σετ!
Να ΄σαι καλά Haris και σ΄ευχαριστώ αγόρι μου για το δείξιμο προς το δάσος απευθείας και όχι κοσκινίσματα με υπέραναλύσεις και ψυρίσματα μαιμούδων!
Μ΄αερέσει ο ήχος, το background και η τίμια πλευρά της gretsch και να σου πω την αλήθεια την renown την έχω στο μυαλό μου εδώ και καιρό για αγορά...
Αν έχεις την καλοσύνη και την διάθεση δώσε μου κι άλλες εναλλακτικές μάρκες και μοντέλα (πάντα με το τι έχεις ακούσει και παίξει εσύ προσωπικά) και με μπάτζετ πάνω απο χιλιάρικο ... Θα το εκτιμούσα!![]()
beeros05 είπε:δες λοιπόν το εργοστασιο
Μηπώς θα έπρεπε να αφήσουμε εκφράσεις τέτοιου είδους??Melodic drummer είπε:Και μια και αναφέρθηκες στα χρόνια ενασχόλησης,όταν χτυπούσα τύμπανα ήσουν μάλλον αγέννητος ακόμα
Nordic εισαι εντελως λαθος το Drum Community οποιουδηποτε φορουμ εχει να κανει με θεματα για τα οποια καποιοι ενδιαφερουνται και καποιοι αλλοι οχι, συμμετεχεις εκει που σε ενδιαφερει πολύ απλα.Nordic είπε:Υστερα απο αναγνωση όλων των ποστ του τοπικ, συνηδητοποιώ ότι τελικά έχουμε γίνει
gearholics και καθόμαστε να σφαζόμαστε για ποια τυμπανα είναι καλύτερα κτλ κλτ...
Οι περισσότεροι είμαστε drummers όχι κατασκευαστές τυμπάνων...
Ισως να πέρναμε ένα stick control πάλι απο την αρχή και να το λιώναμε να στρώσουμε χαρακτήρα???ετσι σεμνά και ταπεινα...??
Ειλικρινά αναπολώ τις εποχές που έπαιζα με άθλια τυμπανακια και δεν με ένοιαζε τίποτα...
Περισσότερο ασχολουμαστε στα περισσότερα τόπικ με τυμπανα και κατασκευη, τι προτιμάει ο καθένας, τι παίζει με την αγορά, στις τιμές, τα οποία βέβαια είναι πολύ χρήσιμα αλλά νομίζω ότι το παρακάναμε...
Ειλικρινά δεν βρίσκω καμία διαφορά με τα τόπικ από κιθαρίστες που βλέπω στο noiz...
Oλημερις μιλανε για ποιοτητα κατασκευης και τιμές....
Ισως θα έπρεπε πια να αντάλλασουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την μουσική, να αρχίζουμε να ανεβάζουμε παρτιτούρες ή ιδέες, concept πάνω σε τύμπανα ακόμα δικές μας ιδέες και ασκήσεις, χωρίς κομπλεξ ανωτερότητας ώστε να μεγαλώσουμε σαν drum community εδώ μέσα??
Και μια και αναφέρθηκες στα χρόνια ενασχόλησης,όταν χτυπούσα τύμπανα ήσουν μάλλον αγέννητος ακόμα
το θεμα εχει λυθει και με πμ τα σχόλια τελος δεν υπαρχει κανενας λόγος...εκτος αν εισαι εσυ ψημένος για τη συνέχεια της κόντρας, χωρις εμενα όμωςΜηπώς θα έπρεπε να αφήσουμε εκφράσεις τέτοιου είδους??
Όσο ζούμε μαθαίνουμε...
Φιλικά...
Λοιπόν φίλοι μου,ότι έγραψα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!Βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα ενδελεχώς με το θέμα.Κούρδισα το 14 το Delite σε Μι,και τα Force 3007 το 16άρι σε Ντο,13άρι Φα,12άρι Σολ,10άρι σε Σι,8άρι σε Ρε,άρχισα να παίζω ένα groove κάνοντας πάνω του ένα σόλο με συγκεκριμένο μελωδικό μοτίβο.Τα τεντώματα των μεμβρανών ήταν αναλογικά τα ίδια σε συνάρτηση με τη διάμετρο οπότε η ηχητική απόδοση των τυμπάνων δεν επηρεαζόταν απο υπερβολικό τέντωμα στο ένα και χαλαρότητα στο άλλο.Melodic drummer είπε:Λοιπόν..παίδες,όπως είχα πει,πήρα ένα sonor delite 14x12 και το πρόσθεσα στα υπόλοιπα sonor 3007 τύμπανα.Το delite κόστισε 538 ευρώ παρακακώ,ενώ ένα αντίστοιχο 3007 κοστίζει κάτω απο 200.Η γενική ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη,αλλά η τελική ηχητική απόδοση δεν έχει σχεδόν καμμία διαφορά.Κούρδισα το 13άρι το 3007,που είχα ήδη σε ΣΟΛ,το 16'αρι το 3007 σε ΡΕ και το 14άρι το delite σε ΦΑ.Η τελικκή ηχητική απόδοση σε σύγκριση των τριών΄δεν μου δικαιολογέί σε τίποτα μα σε τίποτα τη διαφορά των 350 ευρώ.
¨Αρα τελικό συμπέρασμα!Μην πετάτε λεφτά σε hi-end μοντέλα.Μας πιάνουν τον κώλο αδέλφια!¨Οχι north american maple,όχι made in Germany και τρίχες κατσαρές.Λες και το African maple έχει τόση διαφορά απο το selected north america maple που πρέπει να πληρώνουμε το δεύτερο χρυσάφι.Μούφα! Μας πιάνουν τον κώλο!
Σωστό κούρδισμα θέλουν τα τύμπανα και σύστημα ασφάλισης του κουρδίσματος για να μην ξεκουρδίζονται γρήγορα.Και poplar να μου δώσεις θα το κάνω να κελαιδάει!
Α στο διάολο,600 ευρώ,για ένα τύμπανο ΄με πέντε βίδες!
ενας καθηγητης στο τει, οταν κάποιος πεταγε μια ''μπούρδα'' και οι υπόλοιποι γελάγαμε, μας έλεγε...''δεν υπάρχουν χαζες και εξυπνες ερωτήσεις/απαντήσεις, υπάρχουν σωστες και λανθασμένες...''Melodic drummer είπε:Λοιπόν φίλοι μου,ότι έγραψα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
Μολις εκανες κατι που μονο το 0,000001% των Ελληνων ΜΠΟΡΕΙ να κανει,δηλαδη ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕΣ το λαθος σου,μονο και μονο για αυτο ανεβηκες τουλαχιστον 2000 σκαλια στην εκτιμηση μουMelodic drummer είπε:Λοιπόν φίλοι μου,ότι έγραψα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!Βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα ενδελεχώς με το θέμα.Κούρδισα το 14 το Delite σε Μι,και τα Force 3007 το 16άρι σε Ντο,13άρι Φα,12άρι Σολ,10άρι σε Σι,8άρι σε Ρε,άρχισα να παίζω ένα groove κάνοντας πάνω του ένα σόλο με συγκεκριμένο μελωδικό μοτίβο.Τα τεντώματα των μεμβρανών ήταν αναλογικά τα ίδια σε συνάρτηση με τη διάμετρο οπότε η ηχητική απόδοση των τυμπάνων δεν επηρεαζόταν απο υπερβολικό τέντωμα στο ένα και χαλαρότητα στο άλλο.
Άν και το σόλο γενικά έβγαινε ωραίο μια και τονικά ήμουνα σωστός,με τρίτες,με πέμπτες,εβδόμες,ενάτες,η διαφορά στον ήχο του DELITE με τα Κινέζικα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Το DELITE <<τραγουδούσε>> και ο Κινέζος μπροστά του ακουγότανε γκαζοντενεκές.Το μόνο που έσωζε την κατάσταση ήταν τα σωστά κουρδίσματα,οπότε ειχα μερικούς γκαζοτενεκέδες σωστούς τονικά με έναν PAVAROTI να συνυπάρχουν στο ίδιο κονσέρτο.
Το DELITE είχε φοβερή μελωδικότητα και <<βάθος>> ήχου και θα ήμουνα πολύ περίεργος ένας ηχολύπτης με το κατάλληλο μηχάνημα να μας έδινε την κυματοσυνάρτηση του Γερμανού και του Κινέζου,γιατί σίγουρα είναι θέμα αμονικών του ήχου.
Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το Delite είχε μεγαλύτερο εύρος κουρδίσματος.Εκέί που το 12άρι πνιγότανε το 14άρι συνέχιζε να κελαηδάει!
Αυτά...και sorry για την μπουρδολογία!!