Κόστος τυμπάνων

Melodic drummer είπε:
η τελική ηχητική απόδοση δεν έχει σχεδόν καμμία διαφορά.Κούρδισα το 13άρι το 3007,που είχα ήδη σε ΣΟΛ,το 16'αρι το 3007 σε ΡΕ και το 14άρι το delite σε ΦΑ.Η τελικκή ηχητική απόδοση σε σύγκριση των τριών΄δεν μου δικαιολογέί σε τίποτα μα σε τίποτα τη διαφορά των 350 ευρώ.

¨Αρα τελικό συμπέρασμα!Μην πετάτε λεφτά σε hi-end μοντέλα.Μας πιάνουν τον κώλο αδέλφια!¨Οχι north american maple,όχι made in Germany και τρίχες κατσαρές.Λες και το African maple έχει τόση διαφορά απο το selected north america maple που πρέπει να πληρώνουμε το δεύτερο χρυσάφι.Μούφα! Μας πιάνουν τον κώλο!

Σωστό κούρδισμα θέλουν τα τύμπανα και σύστημα ασφάλισης του κουρδίσματος για να μην ξεκουρδίζονται γρήγορα.Και poplar να μου δώσεις θα το κάνω να κελαιδάει!

Α στο διάολο,600 ευρώ,για ένα τύμπανο ΄με πέντε βίδες!
καλα...πήγαινε γράψε με τα τυπου ''granite'' και πήγαινε γραψε και με τα τύπου ''ass grabber'' και ελα να μας ξαναπεις, τι λες ρε φίλε την παλευεις?

επειδη εσυ εκατσες και τα κουρδισες σε σολ ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑ παει να πει ότι η pearl και η καθε pearl ή sonor ή tama μας πιανει τον κωλο!?!?! για γραψτο στο pearlsforum να δουμε σε ποσα δευτερολεπτα θα σε μπαναρουνε!!!

καταρχην οκ...μπορει να μη μιλας για τυπου reference αλλα για sonor 3007...OK αν ειναι τα 3007 high end εγω ειμαι ο Γαβριήλος

δε μπορω, δε μπορω, δε μπορω, δε μπορω,!!! ΡΕΕΕΕ!!!!

OXI Νorth American Maple!!! τί αλλο θα ακουσουμε!

παιδιά μόνο MADE IN TAIWAN!!! τα χειροποιητα δεν αξιζουν μια...!

σορρυ δε θελω να γινω ειρωνικός αλλα με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ (ναι εκανα παραβαση κανονισμων σορρυ παλι) ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΜΑΛΑΚΙΕΣ (ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ) που διαβαζω ωρες ωρες δε τη παλευω!

παιδια για τα GMS το μαθατε...ειναι N.A.M. και τα στειλανε τα specs στη taiwan για να τους φτιαξουν τυμπανα με καλυτερα κινεζικα ΜΠΑΣΣΟΞΥΛΑ!

ΜελοδικέΚοπανιστή...αει κουρδισου γιατί φαλτσάρεις πολύ!!!

Ρε Μπύρο, κούλαρε λίγο. Τη γνώμη του και την εμπειρία του είπε ο άνθρωπος…

Όσο για τα χάι-εντ τύμπανα, και η δική μου εμπειρία ότι όντως μας πιάνουν τον κώλο. Μπορεί μία SQ2 να είναι τελικά καλύτερη από μια 3007, όχι όμως 10 φορές καλύτερη για να δικαιολογείται η δεκαπλάσια τιμή. Και μιλάω κυρίως για τον ήχο. Αυτά που κυρίως πληρώνεις παραπάνω είναι τα απίστευτα φινιρίσματα, οι περισσότερες επιλογές μεγεθών, ξύλων κ.λπ., οι διάφορες άλλες καστομιές, τα εργατικά, που υποπτεύομαι ότι είναι λίγο ακριβότερα στη Γερμανία απ' ότι στη μακρινή Ανατολή, και φυσικά το hype…

Μάλλον το έχω ξαναναφέρει το παράδειγμα, αλλά οι αμερικάνικες Gretsch είναι φτιαγμένες από maple και gumwood σε ποσοστό 50-50% (το gum είναι ένα φτηνό ξύλο το οποίο χρησιμοποιεί η Gretsch παραδοσιακά εδώ και μισό αιώνα), ενώ οι Renown είναι 100% από το περιβόητο βορειοαμερικάνικο maple. Κατά τα άλλα οι προδιαγραφές είναι ακριβώς ίδιες. Και μία Renown κάνει σχεδόν όσο η κάσα μιας USA Custom… Γιατί; Μα φυσικά γιατί στην Ταϊβάν υπάρχει γραμμή παραγωγής με φτηνούς εργάτες ενώ οι USA Custom φτιάχνονται στο custom shop της Gretsch στη χώρα των ευκαιριών… Και μιλάω μόνο για τα κελύφη. Όλα τα μεταλλικά μέρη φτιάχνονται στην Ταϊβάν. Επίσης, όποιος έχει παίξει με Renown και USA Custom, ξέρει ότι στον ήχο δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά. Και η Gretsch είναι ένα μόνο παράδειγμα...

Λοιπόν μας πιάνουν το κώλο με το hype και τα εξωτικά ξύλα, ή όχι;

Παντως εγω τα αμερικανικα Ludwig μου δεν τα πουλαω για να παρω τα....εκπληκτικα κινεζικα  ;D ;D (νομιζω μαλιστα οτι ουτε εσυ θα εκανες κατι τετοιο)

Και επειδη στο στουντιο χρησιμοποιω συχνα μια αμερικανικη Gretsch δυστυχως για...την τσεπη μας ΕΙΝΑΙ  καλυτερη απο τις Καταλινες & τις Renown...δεν ξερω αν ειναι 5 φορες καλυτερη (οσο δηλ. η τιμη της). ....αλλα καλυτερη ειναι ....

Αλλωστε απο καποιο επιπεδο και πανω ολοι οι κατασκευαστες μουσικων οργανων τιμολογουν με  την εξης φορμουλα:

80% mojo,19% hype & 1% cost.... ;D

ειρηνη ημην, ελληναρες μου. παιχτε μουσικη και μην τρελενεστε.

Superfunk είπε:
80% mojo,19% hype & 1% cost.... ;D
+1000

ok παίδες αφού χαλαρώσετε, πείτε μας κι εμάς τους παλιατζούρηδες που έχουμε χάσει επεισόδια απο την εγχώρια και μη αγορά τι να αγοράσουμε σε λογικό κόστος χωρίς να μας πιασοκωλιάσουν! :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Haris είπε:
Ρε Μπύρο, κούλαρε λίγο. Τη γνώμη του και την εμπειρία του είπε ο άνθρωπος…
;) cool ειμαι χαρη...απλα εγινα καυστικότατος όπως άρμοζε...οχι και τύμπανο με 5 βίδες...υπαρχουν ανθρωποι που καταπονουν πολυ τα χερια τους για να φτιαξουν το τυμπανο πριν μπουν οι 5 βιδες...

drumluva είπε:
ok παίδες αφού χαλαρώσετε, πείτε μας κι εμάς τους παλιατζούρηδες που έχουμε χάσει επεισόδια απο την εγχώρια και μη αγορά τι να αγοράσουμε σε λογικό κόστος χωρίς να μας πιασοκωλιάσουν! :)
καταρχήν κατα την ταπεινη μου γνωμη δε σε πιασοκωλιάζει κανεις τη στιγμη που πας και δοκιμαζεις και καταλήγεις σε καποια αγορα με καποια τιμη.

εγω αν και οταν αγορασω τυμπανα θα πάω με ενα δερμα μποτας, ενα τομ και ενα βαθιου και θα ξεκινησω να δοκιμαζω με το δερμα της επιλογης μου καθως ειναι καταλυτικος παραγοντας στον ηχο

τωρα για να μη σε πιασουν κοτσο υπαρχουν τοσα και τοσα σαιτ και μαγαζια που απλα πρέπει να ψαξεις μονος σου και αν προκειται για καταστημα να το παζαρεψεις...

Ο μπύρος κι αν ξεσπάθωσε

κι αν πήρε το σπαθί του

τον κώλο δεν του πιάσανε

κρατούσε την ψ...ί του!!

Βλέπεις μπύρο?! είμαι ΚΑΙ ποιητής!

Melodic drummer είπε:
             Ο μπύρος κι αν ξεσπάθωσε

κι αν πήρε το σπαθί του

τον κώλο δεν του πιάσανε

κρατούσε την ψ...ί του!!

Βλέπεις μπύρο?! είμαι ΚΑΙ ποιητής!
το ψ....ί του  γραφεται με Η στο τελος... ειναι γεννους θηλυκου. σε παρακαλω γραφε σωστα τετοιες λεξη γιατι πρεπει να μορφωσουμε και τις μικροτερες γιεννιες

ValteR είπε:
το ψ....ί του  γραφεται με Η στο τελος... ειναι γεννους θηλυκου. σε παρακαλω γραφε σωστα τετοιες λεξη γιατι πρεπει να μορφωσουμε και τις μικροτερες γιεννιες
  sorry! εκ παραδρομής το λάθος!

Αυτό βέβαια δε μειώνει την καλλιτεχνική αξία του πονήματος.  ;D

φυσικα κ δε τη μειωνει...παντως...δε περιμενα ποτε να γραψει καποιος ενα ποιημα για μενα, παρολο που δε με ξερεις παντως καταλαβες οτι δεν ειμαι για πολλα...παιδια μη με πλησιαζει κανεις! κραταω μαχαιρι!

beeros05 είπε:
φυσικα κ δε τη μειωνει...παντως...δε περιμενα ποτε να γραψει καποιος ενα ποιημα για μενα, παρολο που δε με ξερεις παντως καταλαβες οτι δεν ειμαι για πολλα...παιδια μη με πλησιαζει κανεις! κραταω μαχαιρι!
  Ρε συ...!ο Φούντας είσαι και μας το κρύβεις?!

beero πιες μια μπυρα παγωμενη , και αφεσου οταν νιωσεις το οινοπνευμα να σου χαλαρωνει τα γονατα.

Θα ξελασκαρεις απιστευτα. ;D

633584502784383285-muchwin.jpg

;D

Superfunk είπε:
Παντως εγω τα αμερικανικα Ludwig μου δεν τα πουλαω για να παρω τα....εκπληκτικα κινεζικα  ;D ;D (νομιζω μαλιστα οτι ουτε εσυ θα εκανες κατι τετοιο)
Μωρέ ούτε εγώ θα τα πουλούσα ούτε για πάρω ολόκληρο το Σινικό Τείχος, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι στα ποσοστά mojo/hype/κόστους που αναφέρεις για τα χαϊλέ μουσικά όργανα.

Όσο για την Gretsch που λες, δεν αμφιβάλλω ότι ακούγεται καλύτερα από τα φθηνότερα μοντέλα, απλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας, ιδίως στα ακουστικά όργανα. Υπάρχουν κάποια, που ανεξαρτήτως κόστους και κατασκευής βγάζουν μια ανεξιχνίαστη μαγεία (είπε καθώς ατένιζε με μάτια απλανή το άπειρο… ;D).

;) cool ειμαι χαρη...απλα εγινα καυστικότατος όπως άρμοζε...οχι και τύμπανο με 5 βίδες...υπαρχουν ανθρωποι που καταπονουν πολυ τα χερια τους για να φτιαξουν το τυμπανο πριν μπουν οι 5 βιδες...
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι παρά την υπερβολή στην διατύπωση του MD, το τύμπανο είναι το πιο απλό μουσικό όργανο που υπάρχει. Αν το καλοσκεφτείς είναι ένας ξύλινος κύλινδρος (ως επί το πλείστον από κοντραπλακέ) με δύο μεμβράνες, δύο μεταλλικά στεφάνια και μερικές βίδες. Δεν υποτιμώ τη σημασία της ποιότητας κατασκευής και των λεπτομερειών ακόμα και αυτού του απλού οργάνου, αλλά σύγκρινέ το π.χ. με ένα πιάνο, ένα σαξόφωνο ή ένα βιολί, και θα δεις ότι πόσο πιο πολύπλοκα είναι στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους.

Για την ιστορία, δύο από τα καλύτερα ταμπούρα που έχω ακούσει είναι ένα "μαθητικό" Ludwig Acrolite, από ευτελές αλουμίνιο, και ένα μάρκας Suzuki(!), από ποιος-ξέρει-τι ξύλο (πουρνάρι; ;)), κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, την εποχή που η στάμπα "Made in Japan" δήλωνε για τους περισσότερους την ίδια έλλειψη ποιότητας που δηλώνει σήμερα το "Made in China".

Αυτά για μένα είναι αρκετά για να πάψω να πολυασχολούμαι με τα υλικά κατασκευής -παρά μόνο για λόγους προσωπικού κολλήματος - και να δίνω βάρος σε αυτό που ακούω.

Αν το μπάτζετ σου ξεπερνάει το χιλιάρικο, προσωπικά θα σου πρότεινα τη Gretsch Renown, απλά και μόνο γιατί την έχω ακούσει, όμως υπάρχουν πολλά σετ σε αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά και φτηνότερα, που είναι εξαιρετικά. Επίσης, ψάξε για μεταχειρισμένα. Αν βρεις κάτι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως πρακτικός λόγος να αγοράσεις καινούριο σετ.

Haris είπε:
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι παρά την υπερβολή στην διατύπωση του MD, το τύμπανο είναι το πιο απλό μουσικό όργανο που υπάρχει. Αν το καλοσκεφτείς είναι ένας ξύλινος κύλινδρος (ως επί το πλείστον από κοντραπλακέ) με δύο μεμβράνες, δύο μεταλλικά στεφάνια και μερικές βίδες. Δεν υποτιμώ τη σημασία της ποιότητας κατασκευής και των λεπτομερειών ακόμα και αυτού του απλού οργάνου, αλλά σύγκρινέ το π.χ. με ένα πιάνο, ένα σαξόφωνο ή ένα βιολί, και θα δεις ότι πόσο πιο πολύπλοκα είναι στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους.
δε διαφωνω αλλα οταν το τυμπανο ειναι χειροποιητο με διαφορα φυλλα διαφορετικες ''τεχνικες συναρμολογησης'' τοτε αλλαζει το θέμα...

αλλο η catalina, granite κτλ και αλλο gabriel, starclassic κτλ

beeros05 είπε:
δε διαφωνω αλλα οταν το τυμπανο ειναι χειροποιητο με διαφορα φυλλα διαφορετικες ''τεχνικες συναρμολογησης'' τοτε αλλαζει το θέμα...

αλλο η catalina, granite κτλ και αλλο gabriel, starclassic κτλ
Δεν μπόρώ να το καταλάβω αυτό το χειροποίητα.¨Ολα τα τύμπανα χειροποίητα είναι.Απλά στην 3007 είναι φθηνά κινέζικα χέρια και στην Delite είναι ακριβά γερμανικά χέρια.Ο τρόπος της στρέβλωσης των φύλλων είναι ακριβώς η ίδια τεχνική,το μπέρινγκ έντζ είναι ακριβώς το ίδιο 45 μοίρες και τα στεφάνια και οι βίδες είναι ίδια.

Σε γενικές γραμμές απο ότι έχω καταλάβει κουρδίζοντας διαφορετικής αξίας τύμπανα ένα είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ μέσο παραγωγής καλού ήχου σε ένα τύμπανο,οι σωστά και ομοιόμορφα κουρδισμένες μεμβράνες.

Θεωρώ δύο προυποθέσεις ως ελάχιστο των απαιτήσεων για ένα σωστό τύμπανο.Να είναι τέλειος κύκλος η διατομή του ειδάλλως δεν κουρδίζεται και να έχει σύστημα ασφάλειας για να μη λασκάρουν οι βίδες και ξεκουρδίζεται κάθε τρεις και λίγο απο το λασκάρισμα των βιδών.

Το θέμα  των ξύλων δεν θεωρώ οτι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό

κατασκευής του κόθρου καθώς δονείται στην ουσία όλο το τύμπανο.Εκεί παίζει ρόλο το ειδικό βάρος του ξύλου η πυκνότητά του δηλ. και κατα συνέπεια η απορροφηση των ηχητικών κυμμάτων απο το ξύλο.

Melodic drummer είπε:
Δεν μπόρώ να το καταλάβω αυτό το χειροποίητα.¨Ολα τα τύμπανα χειροποίητα είναι.Απλά στην 3007 είναι φθηνά κινέζικα χέρια και στην Delite είναι ακριβά γερμανικά χέρια.Ο τρόπος της στρέβλωσης των φύλλων είναι ακριβώς η ίδια τεχνική,το μπέρινγκ έντζ είναι ακριβώς το ίδιο 45 μοίρες και τα στεφάνια και οι βίδες είναι ίδια.

Σε γενικές γραμμές απο ότι έχω καταλάβει κουρδίζοντας διαφορετικής αξίας τύμπανα ένα είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ μέσο παραγωγής καλού ήχου σε ένα τύμπανο,οι σωστά και ομοιόμορφα κουρδισμένες μεμβράνες.

Θεωρώ δύο προυποθέσεις ως ελάχιστο των απαιτήσεων για ένα σωστό τύμπανο.Να είναι τέλειος κύκλος η διατομή του ειδάλλως δεν κουρδίζεται και να έχει σύστημα ασφάλειας για να μη λασκάρουν οι βίδες και ξεκουρδίζεται κάθε τρεις και λίγο απο το λασκάρισμα των βιδών.

Το θέμα  των ξύλων δεν θεωρώ οτι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό

κατασκευής του κόθρου καθώς δονείται στην ουσία όλο το τύμπανο.Εκεί παίζει ρόλο το ειδικό βάρος του ξύλου η πυκνότητά του δηλ. και κατα συνέπεια η απορροφηση των ηχητικών κυμμάτων απο το ξύλο.
αφου φιλε μου πιστευεις οτι τα 3007 ειναι χειροποιητα και οτι εχουνε ιδια στεφανια με του Γαβριήλου τα χειροποιητα και συναμα οτι ο Γαβριηλος βγαζει μονος του αντε και με εναν βοηθο την ιδια ποσοτητα παραγωγης με την 3007, αφου θεωρεις οτι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ξυλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό αλλα δεν σκεφτεσαι ποσο ρολο παίζει το ειδος του ξυλου για το χρωμα του ηχου και την ποιοτητα που θα δωσει (το οποιο συμφωνα με τα λεγομενα σου σημαινει, όπως το αντιλαμβανομαι τουλαχιστον, οτι το κοντρα πλακε/ποπλαρ κτλ δεν εχουν και πολλες διαφορες με το north american maple το οποιο σημαινει οτι οι μαλακες το αφηνουν να ωριμασει ποσα χρονια για να ειναι στο peak του για την κατασκευή ενος ή πολλων σετ ΚΑΛΩΝ τυμπανων) εγω δε μπορω να σου αλλαξω τη γνωμη. τουλαχιστον προσπαθεις να το στηριξεις με καποια επιχειρηματα.

αν πιστευεις οτι 2 τυμπανα που πληρουν τις προϋποθεσεις που ανεφερες και το ενα ειναι χειροποιητο από φίνα φύλα ξυλου, που θα κολληθουν και θα ραφτουν απο ενα δυο ''αλανια'', δυο μαστορες που γουσταρουν και πιανουν τα χερια τους (σορρυ αν γινομαι καπως ''λαϊκος'' - μεν την ''κακη εννοια'') που θα τραυματισουν τα χερια τους και που σε λιγα χρονια θα εχουν θεματα με καποια οστα των χεριων τους ειλικρινα αν πιστεύεις οτι ειναι το ιδιο με τη γραμμη παραγωγης τυμπανων τύπου σειρας 3007 το μονο που μπορω να κανω ειναι να σεβαστω την άποψή σου.

καλα τα λες, δε λες μπαρουφες και το hardware στο κελυφος εχει την ιδια βαρυτητα καθως ειναι αλληλοεξαρτωμενα απλα κατα την ταπεινη μου αποψη στο θεμα των ξύλων εισαι εντελως λάθος ή εχεις αστοχήσει στη συγκριση πραγμα που δε το νομιζω γιατί το στηρίζεις αρκετα το κινεζικο ''μπασσοξυλο''

αλλο made in ...... και αλλο handcrafted in......

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τα φτηνα των 500 ευρω σιγουρα εχουν διαφορα απο αυτα που κανουν 1000+ αλλα απο ενα σημειο και μετα δεν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα ωστε να δικαιολογει τοσο υψηλες τιμες. ειδικα του γαβριλου που ειναι και κ@#ψοκολης δεν δικαιολογουν ουτε καν την τιμη τους. στα ιδια λεφτα που παιρνεις ξερω γω ρεφερενς και μαστερς να παιρνεις και τα γκαμπριελ .

Trending...

Νέα θέματα

Back