C
cyclops
Guest
Εννοείς ότι έχει τα καλύτερα δείγματα. Ναι, ίσως αυτό είναι λογικό, αν δεις και το μέγεθος της ROM (350MB sample ROM για το Motif, 256ΜΒ για τα άλλα δύο). Επίσης διαθέτει την μεγαλύτερη δυνατότητα επέκτασης με δείγματα (1GB έναντι 544MB του Fantom-G και 320MB του M3). Αυτό όμως διορθώνεται με τη φόρτωση δειγμάτων της αρεσκείας μας, καθότι μιλάμε για sample-based σύνθεση. Φορτώνεις κάθε φορά ό,τι απαιτεί το εκάστοτε project. Αυτό δε σημαίνει όμως αναγκαστικά καλύτερο ήχο.SPEEDHEEL είπε:καλλιτερο ηχο απ'ολα το Motif
Στο live ομως....βγαινει καλλιτερα το Korg..και μια αλλη εταιρεια που δεν εχετε συζητησει..η Kurzweil
Αυτή τη στιγμή τον πιο ευέλικτο ήχο τον έχει το M3, λόγω της επέκτασης Radias, επειδή μπορεί να παράγει ήχους sample-based, αλλά και virtual analog. Μένει να δούμε τις μελλοντικές ARX επεκτάσεις της Roland για το Fantom-G. Κάποιοι λένε ότι ίσως δούμε virtual analog ή variphrase τεχνολογία σε κάποια από τις μελλοντικές ARX κάρτες. Το δε Motif είναι "κολλημένο" στη sample-based σύνθεση, γιατί περιέργως οι μηχανικοί της Yamaha αποφάσισαν ότι δεν θα έπρεπε το νέο Motif να διαθέτει δυνατότητα εναλλακτικών μορφών σύνθεσης, όπως στα Motif και Motif-ES (PLG-series επεκτάσεις). Μέχρι τότε μιλάμε για δύο αμιγώς sample-based όργανα (Motif-XS & Fantom-G) και ένα με sample-based & virtual analog. Αυτό μέχρι στιγμής κάνει τη διαφορά.
Δεν προσεξα πάντως να έχει μιλήσει κανείς μέχρι τώρα για τις δυνατότητες σύνθεσης ήχου του κάθε οργάνου. Δηλαδή από τη στιγμή που φορτώσεις τα δείγματά σου, τι επιπλέον μπορείς να κάνεις, πώς να δρομολογήσεις το σήμα σου, ψηφιακά φίλτρα, modulation matrices, μονάδες εφέ κλπ. Εκεί σαφώς τα Motif και Fantom-G υπερέχουν κατ' εμέ σε σχέση με το Μ3, χωρίς όμως να είμαι σε θέση να πριμοδοτήσω κάποιο από τα δύο, αν και έχω στην κατοχή μου το Fantom-G.

Η Kurzweil θα είχε την δυνατότητα κυριολεκτικά να πατήσει κάτω τις Yamaha, Roland και Korg, αν είχε προβλέψει να εφοδιάσει το PC3/PC3X με sampler ή έστω με ένα sample player. Η V.A.S.T. τεχνολογία έχει τρομακτικές δυνατότητες, αλλά μόνο με τα preset δείγματα (και τις ROM επεκτάσεις) δεν μπορείς να πας και πάρα πολύ μακριά. Το εκπληκτικό είναι αυτό που έκανε με τις σειρές K2000/2500/2600, όπου χρησιμοποιούσες τα δείγματά σου για να τροφοδοτήσεις τη V.A.S.T. γεννήτρια. Ειδικά με το triple-processing των Κ2600-series έφυγε έτη φωτός μακριά, αλλά δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής, κυρίως λόγω υψηλότατου κόστους.

Last edited: