Θέλω να σας ρωτήσω για κάποια προβλήματα που με ενδιαφέρουν πάρα πολύ με τον Studiotone combo. Στην μπάντα που είμαι τώρα σε πρόβα βρίσκεται κόντρα σε ένα θηρίο
Fender Quad Reverb (silverface). Aυτός παίζει πολύ δυνατά και καθαρά, και για να τον ανταγωνιστώ σηκώνω κι εγώ volume.
Όπως περίμενα, αρχιζει να παίρνει
power amp distortion από τη μέση και πάνω του καθαρού καναλιού, αλλά τα ωραία δυνατά ΚΑΘΑΡΑ καθαρά χάνονται (επόμενο θα μου πειτε...)
Αλλο κακό το ότι μπάσαρε πάρα πολύ και δεν ακουγομαι μεσ'το χαμό, κι έτσι πήγα το bass στο μίνιμουμ, το mid επίσης στο minimum και το treble στις 1 η ώρα (κι όλα αυτά
με στρατ, ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί με humbuckers...) Αυτό κι αν ήταν σοκ - σε άλλες περιστάσεις (σπίτι και ηχογραφήσεις) όλα πάντα είναι στις 12 η ώρα και αλλάζω πολλούς ήχους από διαφορετική επιλογή μαγνητών και τα volume και tone της κιθάρας. Πού τέτοια τύχη εδώ...
Άλλο κακό το ότι επειδή υπάρχει power amp distortion, οι απόπειρες να μπει το overdrive ή το overdrive plus πάνε στο κενό γιατί όλα θολώνουν αντί να δώσει κάτι ωραίο από dirty... ή εν πάσει περιπτώσει ωραία είναι αλλά θάβονται.
Σημείωση ότι τα volumes του καθαρού και του overdrive καναλιού είχαν πάει στις 3 η ώρα, και το ότι ο ενισχυτής δεν είναι στο πάτωμα αλλά σε ειδικό σταντ που έχω, και που με κοιτάει.
Tι να κάνω; H μια λύση είναι να πάρω ένα κτήνος ηχείο υποθέτω, αλλά ποιο; To γνωστό
Tonker θα του ταιριάξει; Ή να πάρω κανένα Παναγία βόηθα όπως αυτό;
Άλλο πρόβλημα είναι το ότι βγάζει ένα ελαφρύ αλλά διακριτό hum
όταν συνδέω το Deluxe Memory Man στο effects loop. Σας το παρουσιάζει και εσάς; To πετάλι είναι αθόρυβο μπροστά από τον ενισχυτή αλλά δεν το θέλω εκεί. Ψηφιακά delay είναι αθόρυβα στο effects loop αλλά αυτό όχι. Δοκίμασα να το βάλω σε άλλη πρίζα μπας και είναι ground loop αλλά τίποτα.