Μέχρι να απαντήσει κάποιος που ξέρει τι γίνεται με το συγκεκριμένο ενισχυτή' date=' να επισημάνω ότι κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό το αν χρησιμοποιείς το fuzz KAI και σαν boost η αν η στάθμη εξόδου είναι παρόμοια με το καθαρό. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τα γκάζια σε λίιιιγο σηκωμένη στάθμη από το καθαρό σήμα. [/quote']
Mέχρι εδώ όλα καλά Χαριλατρόνιο... εγώ το κάνω μια στο ίδιο πάνω κάτω λέβελ του καθαρού, μια το προσθέτω σε λαμπάτο overdrive πετάλι, μια σε ενισχυτή που έχει ψιλοαρπάξει. Υπόψιν ότι τα fuzz faces λατρεύουν να προσθέτουν τον ήχο τους σε "αρπαγμένο" Marshall.
Eδώ με μπέρδεψες... :?Χρησιμοποιώ περισσότερα από ένα έτσι ώστε το ένα να "σπρώχνει λίγο παραπάνω" το επόμενο γκάζι μερικές φορές.
Εννοώ ότι κάνω αυτό που κάνεις κι εσύ....δηλαδή το fuzz σηκώνει λίγο στάθμη και το επόμενο πετάλι που είναι ρυθμισμένο κανονικά να αρπάζει λίγο, παρουσία του fuzz αρπάζει λίγο περισσότερο ("σπρώχνεται") . :wink:Eδώ με μπέρδεψες... :?Χρησιμοποιώ περισσότερα από ένα έτσι ώστε το ένα να "σπρώχνει λίγο παραπάνω" το επόμενο γκάζι μερικές φορές.
Κατατοπιστικότατος' date=' ευχαριστώ SF. Αν δεν κάνω λάθος όμως έχεις την κεφαλή και 2x12 καμπίνα, ή όχι; To combo έχει άλλο μεγάφωνο και είναι open back ενώ η καμπίνα closed. Oπότε η γνώμη σου είναι για το μεγάφωνο της καμπίνας ή του κόμπο; :?[/quote']
τον κομπο εχω (η κεφαλη με τη 2Χ12 ειναι ωραια αλλα εχω μεγαλους ενισχυτες για ....το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σταδιο,τον KOCH τον πηρα για τα περα-δωθε live :lol: ειναι απιστευτα ελαφρυς και βολικος στο κουβαλημα... )
συνηθως επειδη παιζω lead lines σχεδον αποκλειστικα στις τυλιχτες χορδες και με δυνατο,καθαρο ηχο & με αρκετα effects τα περισσοτερα αδυναμα στοκ μεγαφωνα στους διαφορους κομπο που ειχα τα επαιζαν (δεν κρατιοταν δηλ. καθαρα και δεν εβγαινε η νοτα "καμπανα" αλλα με το απαισιο speaker distortion που προσωπικα μισω... ) και επρεπε να τα αλλαζω με "σοβαρα" (δηλ. πανω απο 150 w) μεγαφωνα τυπου Eminence Tonker ή Legend 121 (αστειο το κοστος αλλα σπαστικο για καινουργιους ενισχυτες) ,αντιθετα το στοκ μεγαφωνακι του KOCH εχει βγει παλικαρι δεν καταλαβαινει Χριστο κι ας ειναι μονο 60 w.
Ναι, εντάξει λίγο παλιό το θέμα αλλά...Αλλαζοντας (οπως κανω συνηθως) την V1 προενισχυτικη λυχνια απο 12AX7 σε 12AU7 (λυχνια που εχει 70% λιγοτερο gain) τα καθαρα εγιναν ακομα πιο κρυσταλλινα και "γεματα" και τα βρωμικα ακομα πιο ζεστα,το δε headroom εκτοξευτηκε.....
Μάλιστα...Superfunk είπε:τοτε οκ,βγαζεις-βαζεις (την v1) ;D
Ευχαριστώ μαέστροSuperfunk είπε:πρωτη απο δεξια οπως βλεπεις τον ενισχυτη απο πισω
Ωραιος ενισχυτης αλλα πρεπει να αλλαζεις κιθαρα καθε φορα που αλλαζεις καναλι και δε λεει...
Καλά εντάξει είπαμε.Αυτό αν το σκεφτείς ισχύει λίγο πολύ σε όλους τους ενισχυτές.Στα καθαρά κανάλια παίρνεις καλύτερο ήχο με μονοπήνιους ενώ στα drive κανάλια με humbuckers και πάλι σχετικά είναι όλαtakisdim1984 είπε:Ωραιος ενισχυτης αλλα πρεπει να αλλαζεις κιθαρα καθε φορα που αλλαζεις καναλι και δε λεει...
Ο δικος μου τουλαχιστον ακουγεται τελεια με την ΙΔΙΑ κιθαρα ΚΑΙ στα δυο καναλια.....takisdim1984 είπε:Ωραιος ενισχυτης αλλα πρεπει να αλλαζεις κιθαρα καθε φορα που αλλαζεις καναλι και δε λεει...
εξαρταται απο το τι drive θες ,για το drive που θελω εγω μονο ενας μονος κανει δουλεια,αν ειναι τωρα να παιξεις....Judas Priest ετσι κι αλλοιως εχεις διαλεξει λαθος ενισχυτη.....ενώ στα drive κανάλια με humbuckers